Polaris AXYS RMK 850 ( RMK, PRO RMK, ASSAULT RMK) 2019 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 6/3/18.

  1. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Muutama tehty 10-74 punteilla jousena 140-320 heliksi 58-44.40 muistaskseni tai 58-44.46 jompi kumpi kuiten varin jousi 160-240 ja 160-260 kumpaakin käytetty ja testattu on myös 11-74 jousi 140-320 ja muillakin jousilla heliksinä 56-42.36 jousena 160-240 ihan ok toimii taajassa puskassa mutta mielestäni voima ei välity matolle alun jälkeen tuo 44 loppunen 10 sarjalla vetää paremmin varsinki pitemmällä vedolla 11 sarja pakkaa viimeisellä neljänneksellä luistaan mutta ittelle tekisin rmk:n vielä eri tavalla kuiten mutta jokaisella meillä on erinlainen ajotyyli niin sen mukaan on voimalinja tehtävä mistä tykkää tai sitte valmis kitti joka on ymmärtääkseni suunniteltu siten että pitäs 90% kansasta tyydyttää ja kitti varmaan edullisin niille käyttäjille jolla ei hyllyt notku tavaraa valmiiksi
     
  2. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Mulla tavaraa on niin en kittejä sen vuoksi osta
     
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Niin oliko nämä sinun kokemuksia SKS 146" vai kavereiden kelkoista?
     
  4. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Etkö lukenu kavereille rakentanu ja toki kokeilu myös 146:ssa siinä nuo palikat ei toimi ollenkaan aivan liian kevyt varsinki minun kelkkaan kun vielä välit lyhennetty itte ajan 46 loppusella
     
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Anteeksi vain, mutta ei oikein saanut selvää mitä oli tehty ja mihinkin. Sen vain halusin tarkistaa ettei 146" SKS perusteella suositella mitä RMK:hon laittaa.
     
  6. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Kun lukee tarkoin niin se monesti auttaa ymmärtämään mikäli minun kirjoituksista nyt selvää ottaa :)
     
    pezq^ tykkää tästä.
  7. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.


    Miksi siitä series 7 pitäisi saada jäykempi? Onhan tuo älyttömän jäykkä jos vertaa vaikka M67:aan. Kovalla kelillä vähän turhanki hyvä pito. M67:lla oli keveämpi ajaa kun sai helpommin suttaan. Seuraavaksi laitan jonku missä huonompi pito niin helpompi ja keveämpi ajaa. Näillä taidoilla saa ehkä paremmin pidettyä vauhtia yllä ja luultavasti pääsee aivan samoihin paikkoihin kuin pitävämmällä matolla.
     
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Jos maton harppua leikkaa matalammaksi, on se myös helpompi saada suttaamaan hangessa, jos tuntuu 76mm olevan liikaa pitoja. Lappu vain on jämympi ja kestää paremmin.
     
  9. Jmp2002

    Jmp2002 Khaos 2.6/155

    No saa olla melkonen seppä että huomaa onko matto 76 vai 66,
    Kelkkojenkin vaihdon ristiin sotkee, kun 66 harjalla olevat on remmivetoja ni ketjuveto kuskeil menee ihmettely siihen remmin herkkyyteen...

    Ja tuntuu et hirvee vääntö osista netissä ja sit unohtuu täysin mitä kukanenki hakee, osa vettää täysin pusikos vilttoo, osa kaasupohjas mäet suoraan ylös ja jokku tykkää jängillä keulitella.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  10. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kyllä sen eron huomaa tosi helposti vakio 3" matolla ja m67:n välillä. Pidossa niin iso ero.
     
    Viable ja Driver tykkäävät tästä.
  11. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Kuinka paljon siitä remmin herkkyydestä sotkeutuu pienemmän hyrrävoiman omaavan matalampi harjasen maton kans? Osansa näissä tekee myös välitys mikä on vakioissa ketjun puolella lyhempi. Nämä kaikki ku huomioi molempia ajaneena niin ei se pelkkä remmi autuaaksi tehe. Huoltoystävällisempi kyllä eikä reissu lopu jos vetolenkki katkeaa vs ketju jos katkeaa nin monesti menee myös koppa paskaksi.

    Tämä remmi vs ketju herkkyyserohan selviäis toki sillä että kaks samanlaista kelkkaa samalla matolla ja samalla välityksellä, toisessa remmi ja toisessa ketju.
     
    Arwid Käkivaara ja Driver tykkäävät tästä.
  12. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Itselläni on juuri samat kokemukset teloista. Pehmeälappuinen ja huonopitoinen tela on paljon helpompi ajaa hangessa ja lisäksi sellainen tuntuisi nousevan jäykkälappuista paremmin lumen päälle. Pehmeäharjainen tela myös vastustaa vähemmän ja silloin kelkka vastaa paremmin ja nopeammin kaasuun

    Epäilen että leikattu series 7 tulee kaivamaan sammalikossa asti kun lappu ei enää anna yhtään periksi eikä näinollen kohota perää yhtään. Ennen oli Rmk Assaultissa tällainen lyhyemmillä ja jäykillä lapuilla oleva tela ja eipä se umpisessa kovin menestynyt. Kovalla lumella pito oli sitten sitäkin parempi.

    Omaan makuun tuo series 6:kin saisi olla hieman pehmeämmillä lapuilla, mutta varsin hyvä se on noinkin. Series 7 on jo liian järeä meikäläisen ajeluihin :D
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  13. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Lapun kovuudesta ja kaivamisesta puhe, niin kokeikaapa huvikseen Alpha Catin maton lappuja. On niin jäykät ettei saa käsin juuri taittumaan ja silti varmasti yksi parhaita kelkkoja etenemään. Pollen lötköt taittuu käsissä melkein kaksikerroin. Sanoisin ettei mitään merkitystä lapun jäykkyydellä ole sen kanssa miten kelkka pysyy hangen pinnalla. Liian löysä lappu vain muljuaa alla eikä saa pitoja.
     
    Viimeksi muokattu: 7/1/20
  14. julli

    julli rmk

    ite kans suosin löysälappusta tuolla pusikossa. proridessa tuli kokeiltua kolmea eri telaa samana päivänä samanlaisissa kelkoissa, kaikki samoilla säädöillä. vakio joka oli todella löysä lappunen, ce joka oli jäykemmillä ja peak jossa laput tosi jäykkiä. vakiolla pysty ajamaan paljon rennommin samat paikat mitä jäykkälappuisilla, peakki vain keuli ja haki maita myöten pitoja kun vakio pyrki sutiessaan pintaan. tämäkin on täysin mielipidekysymys josta turha tingata mutta ite tykkään että matto sutii koko ajan niin helpompi ajaa ja tarkemmin osuu puidenväliin.
     
    mikzar, Pistin, Hesba ja 2 muut tykkäävät tästä.
  15. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eikö pollen 3" sinun mielestä pidä tarpeeksi?
     
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Riippuu myös lumiolosuhteista, mutta omasta kokemuksesta pehmeämpi matto ei riko lumen pintaa samalla tavoin kuin kovempi ja nousee herkemmin kantoon.

    @julli kanssa samanmoiset kokemukset Peakeista, ainakaan se kovempiseoksisella versiolla ei tehnyt oikeissa umpishommissa yhtään mitään ja tämä todettiin aikanan cateissa (proclimb) että polleissa (proride). Kivahan sillä oli kyllä keulitella mutta muuten vaan kaivettiin ojaa. Sivurinteessä jauhattimen oli tosi vaikeaa kun pito oli niin järjetön. Ehkäpä se pehmeämpi versio on sitten parempi.
     
  17. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Jos vertailua tekee pelkän lapun jäykkyyden kanssa, niin pitäisi olla sama profiili joka matossa, mutta vain laput eri jäykkyiset. Kolme eri telaa on kolme eri telaa ja käyttäytyvät erilailla.

    @Jii.Pee pitää pollen matto tarpeeksi. Tyytyväinen olen pitoon, mutta kestävyydestä en mene vannomaan.
     
  18. julli

    julli rmk

    ce ja proriden vakiotela olivat kyllä hyvin liki samalla kuviolla ja lapun korkeudella, jäykkyys vain eri
     
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kuinkahan peto catin alpha olisi menemään pehmeä lappuisella telalla, kun kuulostaa ettei pollet pysy perässä nytkään? Jos kerran lapun jäykkyydellä on eroa etenemiseen?
     
  20. julli

    julli rmk

    asia kunnossa, lapun jäykkyydellä ei ole merkitystä
     
    Murre ja Viable tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua