Xterrain -19 ->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä touringdude, 26/3/18.

  1. jpp

    jpp Well-Known Member

    -19 mallissa ainakin ero kuin yöllä ja päivällä.drt.
     
  2. Gaz

    Gaz Active Member

    Olisikohan tämä sopiva ketju… Xterrain RE 2020 900 ace turbo tuli kahden istuttavalla penkillä ja selkänojalla. Nyt pitäisi kuljettaa puolikas päivä kyytiläistä.

    En vieläkään tajua alustaan säätöhommista oikein mitään. Mitä pikasäätöjä tälle voisi tehdä? Läsähtää aika kasaan pikatestillä.
     
  3. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Varmaankin kiristää takapukin esijännitystä. Ei varmaan paljon muuta tehtävää pikaisesti. Karkeesti n. 6kg/mm vaikuttaa esijännitys.

    Klikkereillä saa vähennettyä pohjaamisia, mut ihan kiinni niitä ei saa vetää. Kyytiläisen kanssa tulee yleensä ajettua rauhallisemmin, nii ei välttämättä niihin toinna puuttua.
     
    Gaz tykkää tästä.
  4. Gaz

    Gaz Active Member

    Vähänkin tosiaan paransi tilannetta. Kiitos vinkistä!

    Mutta hermo oli silti lujilla. Väitön heti että tuolla vakio työkalulla ja alla olevilla RE:n jousilautasrenkailla ei ole mitään tekemistä keskenään. Ne on akvan eri paria. Halhloväli ja muoto aivan eri.

    Saako noihin oikeita säätötyökaluja?
     
  5. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Hyvä juttu, et oli apuja! :)

    Haka-avaimia löytyy esim. autotarvikeliikkeistä. En muista ulkoa, mikä koko on sopiva. Mut on myös sellaisia, missä nivelöity vastakappale, mikä käy useammalle koolle. Kiinteät on kuitenkin tukevampia käyttää.
     
  6. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Kun kaks päällä olen endurolla ajellut, niin jousiin en ole koskenut, mutta klikkereitä olen säädellyt tiukemmalle ja aika hyvin olen pärjännyt pelkästään niitä säätämällä
     
  7. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Itellä Ravessa 60/65 jouset alustassa ja hyvin toimiva simmi niin ei oo tarvinnu mihinkään koskea kun siirtyy tuplapenkkimoodiin. Vauhdista tippuu kakspäällä puolet pois niin tuntuu toimivan sama säätö kuin pienemmälläkin kuormalla. Riippuu tietenki vänkärin koosta mutta tarvittaessa kirraisin vaan reilusti hitaan klikkeriä takapukista niin helpoimmalla pääsee. Se alustan jousien kirraus on ainakin pohjolan tallissa niin paskamaista touhua että herkästi en siihen ala.
     
    Hemikoo, Mika_R ja FFoxi tykkäävät tästä.
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Saman huomannut, että jos alusta sietää yksin ajaessa hyvin patikkoa, on se melko hyvä myös touring turraukseen. En ole muuttanut säätöjä yhtään.

    Vauhdit tosiaan puolittuu ja ajotyyli muuttuu aivan erilaiseksi.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  9. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ite oon jousia pyöritelly ihan knipexin siirtoleukapihdeillä, sopivan kokoseks aukasee niin käy aika hyvin niihin lautasen koloihin.
     
    Gaz tykkää tästä.
  10. Gaz

    Gaz Active Member

    Tuntuu että jousen kirityksestä oli juuri oikea hyöty. 2kpl isäntiä pysyi kerran vuodessa kelkkailevan kuskin ja polaris 650 xc walker evans modi kelkan perässä. Pikkupahkuraa pystyi lasettamaan sen 60 täysin huoleta.
     
    T-Cat ja Vesukka tykkäävät tästä.
  11. rehto

    rehto Well-Known Member

    Onko muilla tullut vastaan että ratti alkaa narisemaan (850 -23) ja tuntuu myöskin pykälää kun kääntää ääripäihin. Aivan kun joku pusla jumisi mutta ääni on enemmänkin kuminen. Nivelethän näkee aika hyvin pakoputken puolelta eikä sielä silmälle näkynyt mitään erikoista. Onko ollut ongelmia esim. sen muovipuslan kanssa mikä pitää akselia alapäästä kiinni?
     

Suosittele tätä sivua