Xterrain -19 ->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä touringdude, 26/3/18.

 1. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Xterrain nimellä halutaan ilmaista urheilullisuutta. Ei siihen mielikuvaan sovi 600 Ace.

  Adventurena (entinen Xtrim) on Ace versiona.
   
 2. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  No itse asiassa xtrim ei ole kyllä sinne päinkään. Lyhyt ja matala tela vrt xterrain. Ehkä näkisin rangerin parempana vastineena, mutta sen työkelkkamaisuus kääntää pois.
   
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jos pitkästä ja karkeasta lapusta haluaa hyödyn irti, on 600 Ace aivan väärä valinta. Xtrim ja Ranger ovat molemmat matalalla lapulla ja parempi niin.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 4. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  No näinkin, olihan tuossa näkyy kuiten 3700 versio rimmeristä, kun ensin katsoin vain 3500 versiota.

  Toisaalta 49 rangerin sijaan sama laittaa jo 59 ranger. Ei se leveämpi tela noissa kovin paljoa haittaa, iskarit kuntoon, niin samaa kyytiä voi päästellä. Matala harjakaan ei haittaa, kun leveämpi matto kantaa paremmin.

  XC titania kävin testaamassa, niin olipas siinä yllätys. Olisi kyllä minulle oikein nappi kelkka. Hoituisi kaikki mitä tarvisi kelkalla tehdä ja oli kyllä ihan käsittämätön menemään reittiäkin isoksi möhköksi.

  Oli vain kaksi asiaa, mitkä kyllä jätän jo seuraavasta kelkasta pois. Tai oikeastaan yksi. Helvetin nälkäinen 2t moottori
   
 5. rts

  rts mitähän sitä sit keksis...

  Minusta kun kattoon Lynx mallistoa, on eka kertaa ”järkevästi” jaoteltu nuo moottorit eri malleille. Viime-toissa vuonna oli järjettömästi päällekkäisyyttä. Ei tuommosen pikkumerkin kannata pitää joka konetta vaihtoehtona joka mallille.

  tottakai, mielipiteitä on monia mikä kone mihinkin järkevä, mutta minusta tuo on nyt järkevä setti, siis varsinkin 4-tahtisten osalta
   
  FFoxi tykkää tästä.
 6. weikko88

  weikko88 Member

  Kertokaas joku että mikä on telan jako 2020 850 3700 re xterrainissa? Ja saa tarjotella 51-64mm harjalla mattoa kyseiseen kikottimeen.
   
 7. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  2.86 javolla on matto
   
 8. fxjannu

  fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

 9. Viikinki

  Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

  Nuo eivät sopineet ... takaosa ottaa kiinni hanskalokeron pohjaan!
  Katsoppa lisää http://www.kelkkalehti.com/keskuste...edipolttimot-haogeenien-tilalle.139243/page-8
  PS: nämä sopivat ihan jees https://www.lumise.fi/polttimot-muu...inalights-proline-360-mp-3900lm/p/8020101467/
  PSS: @Herhis taitaa omistaa vielä parin ihan ylimääräisiä toimivia malleja ;)
   
 10. Viikinki

  Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

  Saisiko vertaistukiryhmältä tiedot X-terrain RE - 19 iskarien pituusmitoista (lenkin keskeltä lenkin keskelle)?
  - suksien iskarit (mitta : ... mm)
  - etupukin iskari (mitta : ... mm)
  - takapukin iskari (mitta : ... mm)
   
 11. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Totaltekin kuvastossa heidän sivuilla on hyvin iskareiden pituuksia esillä
   
 12. genericpower

  genericpower Member

 13. Viikinki

  Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

  Kiitokset!
  - suksien iskarit, mitta : 465mm
  - etupukin iskari, mitta : 360mm
  - takapukin iskari, mitta : 431mm
   
  Jannne tykkää tästä.
 14. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Onko näihi tarjolla alustaa parempia iskareita alustaa ku ds+ telasto?
   
 15. kuuukko

  kuuukko Well-Known Member

  Totaltekillä en tieda muita. Luulis että elkaltaki alkaisi saamaan kun ämerikkaanki viety lynxiä.
   
 16. Kivireki

  Kivireki Member

  Noni, nyt on ekat 250km painettu uudenkarheella XTerrain 850RE:llä. Itsellä oli pitkä yli viidentoista vuoden tauko aktiivisesta kelkkailusta ja edellinen oma kelkkakin oli näin vanhempaa ikäpolvea, joten ei ole oikein vertailukohtaa näistä muista nykyisistä. Siltä pohjalta vähän rapsaa!

  Olin ajatellu tuota Turbo XTerrainia nelarikoneella ensin, mutta syksyllä saatavuus näytti paremmalta tämän 850 Etecin kohalta, joten tilasin tämän. Viime viikolla sitten tuli kauppaan ja sen jälkeen pääsin kokeilemaan muutamassa erilaisessa olosuhteessa.

  Kotipelloilla sai rallata yli 50cm puuterilumessa ja menihän se sielläkin jotenkin. Mukavasti nousi ylemmäskin kun kaasua vaan käytti. Ummessa olleella metsätiellä oli suunnilleen saman verran lunta ja siellähän tää tuntu olevan omimmillaan kun pääs painaa huolella. Varsinkin ku oli ajanu yhen jälen pohjalle nii oli ihan saakelin hauskaa vetää kun sai kunnolla vauhtia. Keulakin keveni halutessa! Tutun metsän puolellakin tuli pakon edessä kokeiltua ja rajoittavana tekijänä toimi enemmän omat vaillinaiset ajotaidot pehmeämmässä.

  Reittiä tuli sit ajettua hyvin teknistä pätkää ja avonaisempaa. Mutkainen, mäkinen pienempi jälki oli raskasta ajaa eikä varmaan omimmillaan tälle pelille. Sit ku oli avoimempaa reittiä niin kyllähän tää heräs henkiin. Kun sai vauhtia alle nii tuntu että alusta meni päälle ja meno tasoittui. Keula kevenee kaasusta, mutta aika hallitun oloisesti PPS tuntui itsellä sen hoitavan. Toki sisäänajot menossa niin ei senkään osalta ihan kaikkea tullu revittyä irti.

  Etuiskareiden klikkerit oli itellä ihan eri säädöissä molemmilta puolin joten kannattanee tsekata vaikka muuten ei tulis säädettyä. Tehdas-asetuksista kun itelle kiristi muutaman naksun niin vaikuttaa ihan hyvältä ja tais pohjata vaan parissa paikkaa viimesellä ajokerralla. Keskijousestahan tässä ei pääse vaimennusta säätämään ollenkaan. Takana oli hidas- ja nopea asetukset todella comfort-asennoissa tehtaalta tullessa. Pikkasen kiristin jo, mutta silti tuntuu pohjaavan. Katotaan kun tulee muutama sata kilometriä ajettua että pitääkö topakampaa jousta hommata. Painoa ajokamojen kanssa n. 105-110kg.

  Tasasen huono kaikkialla pitää varmaan paikkansa ja sitä ite lähin etukäteen hakemaankin. Jännä nähä että muuttuuko moottorin luonne sisäänajo-ohjelman jälkeen. Raakaa voimaahan tuosta jo nyt itelle lähtee ihan kaikkiin tarpeisiin joten siitä ei jää ainakaan kiinni. Olisi hauska päästä testaamaan myös tuota nelitahtia ja verrata sitten tähän. Oli alunperin mielessä että jos se nelari toimis myös tarvittaessa retkeilykäytössä muksujenki kanssa paremmin kun tämä mutta mietin uudelleen että kylläpä nuo kerkee vaikka pari vuotta odotella kun ajan tällä ensin pahimmat kiimat ohi! :D
   
  Vesukka tykkää tästä.
 17. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Eikös siinä re mallissa pitäs olla säädettävät joka kepit.. Voi olla vaan ruuvvarilla tehtävä säätö, et ei oo nuppeja etupukin iskarissa..

  Itekkii miettiny 3700 pitkää 850cc kelkkaa, et mielenkiinnolla kuuntelen kokemuksia! :)
   
 18. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Onko näissä mitä muutoksia eri vuosimallien välillä, jos keskitytään re 850cc malliin? Voimalinjassa, iskareissa tms..
   
 19. Plampi

  Plampi Xterrain 850 RE 3700 + Adventure 600SDi + Lynx 650

  Tälle vuodelle RE mallin etuiskunvaimentimet muuttuivat 40mm->36mm ja etupukin vaimentimesta lähti kaikki klikkerit. Ihme homma kun kuitenkin RE malli. Turbossa alusta sama kuin ennen. Tosin nyt tuli myös PPS3 uutena asiana.
   
  Viimeksi muokattu: 20/1/22
  Vesukka tykkää tästä.
 20. Kivireki

  Kivireki Member

  Ja edessä ei ole erikseen hidasta ja nopeaa vaimennuksen säätöä. Ois tässä saanut olla nuo HLCR:t joka kohassa niinkuin turbossa, mutta pärjäähän tälläkin. Helpompi säätää kun on vähemmän muuttujia :D
   

Suosittele tätä sivua