600/700 Switchback -04 ...kokemuksia ja kommentteja

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Zammy, 23/10/06.

  1. thepolle

    thepolle M8 -10/BD 3700 600 -13

    Juu, kyllä tuo umpiseen on hyvä laite. Nyt itsellänikin on 51 matto. En tosin ruvennut vaihtamaan läpivetäviin, ettei tarvinnu isompaa rempaa alustaan tekemään, rattaat kyllä vaihdoin - ettei tehot lopu kesken (mulla on vain 600 cc kone). Ajoasento todellakin vaatii tuo korotuksen, jotta kantailu onnistuu hyvin. Itse tuli korotettua sen verran, kuin sai ilman jarruputken pidennystä. Suksien osalta mulla oli aluksi IQ sukset, joilla pärjäsi paljon paremmin kuin Sixpackin omilla. PP sukset oli fiksu valinta, ohjaus tarkentui paljon. Tuon muutoksen jälkeen olisi pitänyt varmaan kaventaa raideväliä, kun kanttailuun piti ruveta käyttämään enemmin voimaa.

    Nytkin huomattiin tuossa, että ed korjauksen jälkeen on nyt keula taas repsahtanut. Eli keula antaa periksi. Keulaa pitää ryhdissä pari onnetonta alumiinprofiilia, jotka ratkeaa tai taipuu kovin helposti. Onneksi nuo on helpaa kamaa ja niitäkin voi vahvistaa poppaamalla kylkeen lisää materiaalia.

    Umpisessa tuo on todellakin hyvä laite, jos ei osu kantoihin. Reitellä tuo on ihan unelma, jos ei siis noista vammoista tule ylitsepääsemätöntä ongelmaa. Noh, kavereiden mukaan se johtuu ajotavasta. Mutta kuten sanottua, tuolla pulkalla on ajettu 150000 km ja sitä en vieläkään vaihda pois. Olen siihen siis tyytyväinen. Tosin pakko myöntää, että toi Assault olisi aika kiinnostava laite :)

    Etelässä ei ole lunta niin paljon, että tuolla pääsisi oikein kikkailemaan. Pitää oikein vaivalla etsiä joku sorakuoppa tai vastaava, jossa sitten vähän aikaa pörisee. Onneksi sitä tulee käytyä muutama tuhat kilometri ajeltua tuolla pohjoosessa. Tulis vaan Joulu pian, niin pääsee Sixpack taas tuttujen mukaan ja nauttimaan pohjoisen lumesta.
     
  2. racing91

    racing91 Ski-doo Rs 600

    Ootteko penkkejä vaihdellu nuohin.? Ittelle koitin laittaaa proxr penkin mikä on jämäköity.... Ja sarvet meni vaihtooon tilalle laitoin fatbarin ja 3tuuman koropalan. sukset on vaihdettu prox600 suksiiin, parempi ajaa reitillä kuin vakioilla (omastamielestä)... Nyt on kyllä ihan hyvä ajoasento mutta pitäääs saada lunta vaaan alle :) ei oo ku vaan 1-3cm korppu sielätäällä :'(
     
  3. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    Kuinka pitkälle teillä kiertää nuo 700cc switsut vakio välityksillä ja matolla? Jotain vähän alle 8000?
     
  4. Oojiikoo

    Oojiikoo Active Member

    minkäslaisia välityksiä olette vaihdelleet kun olette laitellu 51mm telaa? itellä nyt alla 51mm ja 385 pitkä tela. Tässä harkinnu joko pienempiä vetopyöriä tai välityksiä..
     
  5. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    itselläni on tällä hetkellä 41/20 välitykset ja 365x51 matto. Nuo välitykset tuntuu jossain järvenselällä jo aika huuattamiselta pitemmän päälle matka-ajossa, mutta jos matka-ajoon ei ole tarvetta niin silloin todella hyvät. Ryderilla tais olla sks:ssä 40/21 välitykset? Muistaakseni Pollen rattaat eivät olleet edes kauhistuttavan kalliita jos vertaa esim. ski-doon rattaisiin.
     
  6. mikaa

    mikaa Well-Known Member

    Mulla on tossa 600 kuutioisessa 21-40 välitykset, välityssuhde on 1.90(vakio 22-40, 1.82) Matto on 365/51. Menee nyt ummella joku 70mph, ehkä vähän enemmän, kovalla en ole uskaltanu kokeilla, ettei telasta lennä laput. Tuntuu hyvin voima riittävän ja ihan sopivilta välityksiltä tuntuu. Ajattelin kokeilla kuiten vakiovälejä vielä kauden aikana. Jemmassa olis vielä 21-41 välit mutta tuntuu että ne on aivan liian tiheät, jos vertaa nykyisiin.

    Noitten kuuluu kiertää(600-800cc) 8000rpm +-200. Jos huippukierrokset muuttuu välitysten vaihdolla, niin pitää säätää kytkimen painoja, että huippukierrokset asettuu tuohon haarukkaan. Itellä ei huippukierrokset muuttuneet yhtään muutosten jälkeen ja ovat tasan 8000.
     
  7. maroach

    maroach RMK800 '14

    Ne oli 21/41 (menee orkkis ketjulla), minusta ainaki oli just sopivat. Jos huiput oli vakio väleillä ja matolla about 110, niin kai se meni noilla lyhyemmilläkin vielä 100:sta. Tosin lakeracer hommat ei kiinnosta niin tarkemmin hankala sanoa. Netistä kyllä löytyy laskureita joilla noita teoreettisia huippuja voi laskeskella.
     
  8. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    Jees, itsellänikin kiertää noilla väleillä 7900rpm :)
     
  9. Da`Outolapsi

    Da`Outolapsi Polaris 700 SKS CC -03/04

    Vai semmosta ne pojat on päivittäny.. Pitänykki kysyä nuista väleistä mutta ei oo muistanu..  ::)
    Ja kiertää yli 8000..  vai miten se meni.. Ja välit on kikkailuun tuol mehtässä oikein sopivat.. ainaki omasta mielestä.. :D
     
  10. Oojiikoo

    Oojiikoo Active Member

    meneekö vakioketjulla tuo 21/40 tai 22/41? ettei tarttis ketjua uusia kun ei hirveän vanha ole vielä tuo nykyinen. tai jos jollain olis myynnissä tuommosia välityksiä ketjun kera niin vois harkita ostoa, elikäs pykälää tiheempää kuin vakio... Eihän ne tosin uuetkaan hirviä hintasia ole. Mihin hintaan olette saanu uusia rattaita, että vois vertailla kun käy kyselemässä?

    niin, ja kävikä ne tämän vetoakselille nuo bompan läpivetävät joita tuntuu saavan kohtuu edukkaaseen hintaan?
     
  11. mikaa

    mikaa Well-Known Member

    Mulla on nuo rattaat vakioketjulla. Yläratasta ko pienentää niin ketjuunhan tulee lisää varaa... Polaris ohjeistaa muuten että näissä ei kannata käyttää 22-41 rattaita yhdessä.
    Ite ostin käytettynä ihan hyväkuntoiset molemmat rattaat yhteensä 40 eurola. Kannattaa katella käytettyjä, melkein kaikki edge pollen ja monien muitten rattaathan tuohon käy.
     
  12. thepolle

    thepolle M8 -10/BD 3700 600 -13

    Jipii .. nyt on ajettu lähes 500 km tuolla uudella 51 matolla. On se vaan niin paljon parempi .. ei jää kiinni .. tai jos jää, niin jää sitten oikein jänniin uusiin paikkoihin. Kyllä kulku on muuttunut merkittävästi, tosin osa varmasti välityksien muutoksen ansiota. Maton vaihdon yhteydessä vaihdoin vakio 22/40 rattaat 21/41 rattaisiin. Mukavasti tuolla ummella toimii. Tuli kokeiltua myös sopivassa paikassa miten se ottaa huippuja ja kevyesti se otti 90 mailia, joka on riittävästi minulle.

    Jos muuten joku tarvii, niin multa saa noi orkkisrattaat aika pian. En taida vaihtaa kovin helpolla takaisin, kun en keksi mitään syytä. Kivasti toi toimii varsinkin hankalissa paikoissa, kun pitää saada mattoon kierroksia nopeasti lisää.

    Tuo on ollut oikein kiva ja kannattava muutos, joka on tehnyt hyvästä kelkasta entistä paremman. Jos vain sais vielä vähän kierrosherkkyyttä lisää. Jotain pientä kivaa sain SLP putken avulla sekä kytkimen painoilla sekä variaattorin muutoksilla. Taitaa vain olla ne kivuttomimmat konstit olla jo käytetty.
     
  13. mikaa

    mikaa Well-Known Member

    Boyesenin läpät....

    edit. Paljon muuten kulutus nousi muutosten jälkeen? Oliko selvää kasvua?

    Sama homma mulla, että paluuta liukuhihnoihin ei ole! Tuommonen tela on pakko ostos kelkkaan!
     
  14. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    Minkäslaisia muutoksia olette tehneet variaattoriin ja kytkimeen kun olette vaihtaneet putken tai/ja välejä? Miten on vaikuttanut? Haluttais itelläki tommonen putki :)
     
  15. thepolle

    thepolle M8 -10/BD 3700 600 -13

    Mulla kulutus laski. Tosin vauhdit mulla tippu sen verran paljon entisestä, että sekin vaikuttaa asiaan. Siis ei vain huippunopeus, vaan normaali ajovauhti.
    Sen verran mitä umpista on koitettu ajalla, niin kulutus laskenut aika reippaasti. Syy tuohon on ilmeinen .. enää ei tarvitse olla kaasu pohjassa, kun koittaa jonnekin päästä.

    Samaa mieltä ku mikaa, en keksi mitään syytä ajella vakiomatolla. Olisi pitänyt tajuta vaihtaa matto jo 3 vuotta sitten. Mutta nyt on kiva ajella, tulis vaan lisää lunta.
     
  16. circol

    circol switchback 700 -04

    Mites thepolle toi sun telas toimii reitillä, viittiikö enää paahtaa samaan malliin kuin ennen?
     
  17. thepolle

    thepolle M8 -10/BD 3700 600 -13

    Tela toimii reitillä ihan ok. Vauhtia tiputellut aika reilusti, mutta en mää silti joukosta jää .. tänäänkin ihan keulilla pärjäsin. Yli 100 vauhdit ovat jääneet unholaan, mutta se on oikeastaan vain hyvä asia.

    Mutta siis välityksien muutto on minusta tosi fiksua. Remmien löysääminen auttoi paljon, enkä kaipaile menetetyn suksipaineen perään enään. Tosin meni tuossa muutaman sata km, että tottui muutoksiin. Nyt on pakko todeta tuon olevan PALJON parempi kelkki kuin mitä aikaisemmin.
     
  18. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    Juuri samaa mieltä mitä edellisetkin käyttäjät eli jos touring kelkkailu ei kuulu harrastuksiin, niin korkeharjaisempaa mattoa vakion tilalle! Parantaa todella ummen ominaisuuksia.
     
  19. circol

    circol switchback 700 -04

    Itteäni vähän mietityttää toi maton vaihtaminen, koska tulee paljon ajettua reitillä, mutta sitten umpisen ajaminen on kyllä lähempänä nirvanaa. Ratkaisu ehkä vois olla 44mm harjalla oleva matto, mutta jos sitä mattoa nyt alkaa vaihtaa niin tekisi mieli samalla vaivalla sitten laittaa kunnon lapa :p
     
  20. thepolle

    thepolle M8 -10/BD 3700 600 -13

    Ihan ok tuo on reitilläkin. Sen verran kovaa tuolla 51 matolla voipi ajella, että meni reaktiotangot solmuun loikkiessa tänään. Noh, katsotaan ny kuis isosti tuli muuten alustaan remppaa :(
     

Suosittele tätä sivua