Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Pössi, 19/12/08.

  1. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Eikös e-tecissä kerrota mokkulan ohjaus poksille jos käytetään jotain muuta kuin sitä omaa öljyä, että pumppu syöttää enemmän öljyä moottorille.
     
  2. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Onkos kukaan suunnitellut laittavansa tai jo ennättänyt laittaa xenonit Eetekkiin..? Hieman kiinnostais semmosen setin hommaaminen vaikka kyllähän noilla orkkisvaloillakin hyvin näkee.

    Entäpä virran ulostulo? Löytyykö liitin helposti vai joutuuko purkamaan koko keulan paljaaksi? Tilasin ulosoton ja ajattelin asennella itse paikalleen kun ei ensihuollon yhteyteen osia ennättänyt saada. Saapahan varmuuden vuoksi luuriin/gepsiin virtaa. Öljypumpun "korjaussarjakin" on tulossa ja huoltoliikkeen mukaan pelkästään Savon suunnalla ko. tapauksia on ilmaantunut kymmenkunta. Kyseessä siis se pieni öljyn tiputtaminen öljypumpun jostain liitoksesta jossa o-rengas ei ole asettunut kunnolla paikoilleen tms. Tämä viikonloppu menee varikolla vaikka polte olisi kova päästä kokeilemaan laitetta sisäänajojen jälkeen. Mut ei auta itkut "johan on markkinoilla" kun lumet on sulanu ja jäät peilipinnalla. :'( Toivottavasti ensi viikolla saataisiin lunta lisää myös Savon suunnallekii..
     
  3. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Mitenkäs se sille poksille kerrotaan..? Ei kuulemma puhetta ymmärrä. ;D Hyvähän sinne olis muutakii öljyä saada lisättyä jos jossain korvessa sattuu voitelu loppumaan. Ei sitä BRP:n omaa joka huoltoasemalta ja kyläkauppiaalta saata löytyä.
     
  4. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Huolto auttaa tässä asiassa
     
  5. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Jep se on juurikin noin.. Jos haluaa sillä parhaalla öljyllä ajaa niin sitä menee 1/2 vähemmän kuin edullisempaa mallia. Se pitää vain huollossa ohjelmoida mitä öljyä käytetään...
     
  6. pomppanen

    pomppanen Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Tänään kävi eetykki eka huollossa ja öljyvuotohan siellä oli.Tekivät jonku tekohengitys jutun sinne ja sanovat että vajun parin viikon päästää tulis uudet osat.Oli tullu myös tehtaalta uudet simmikartat siihen joten täytyy kait kiikuttaa tuubit ens viikolla sääjettäviksi.
     
  7. ilives

    ilives Active Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Minkälaiset simmikartat? Onko siellä todettu alusta liian veltoksi?
     
  8. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Jos asentaa xenon valot niin tarvitaan akku, akulle on olemassa paikka oikean jalkakotelon päällä (katso Extrim), akun lataus on sitten vähän mutkikkaampi juttu, öljysäiliön kupeessa on vapaa sulakeliitin johon tulee 14,7V tasasuunnattua jännitettä, mutta kun sen kytkee akkuun palaa valot aina oli kelkka sitten käynnissä tai ei, akun ja sulakkeen väliin pitäisi laittaa diodi jotta virta kulkisi vain staattorista akkuunpäin (tosin en ole löytänyt 6A suurempia diodia johtoliitoksella, pulttiliitoksella kyllä löytyy), ja sitten ballasteille virransyöttö akun kautta.

    Öljyvuoto johtuu todennäköisesti virheellisestä öljysäiliön asennuksesta öljypumppuun, ja viottanut säiliön ja tiivisteen. Ja on sitä ollut liikkeellä muuallakin kuin Savossa.
     
  9. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä


    Itte ainakin meinasin käyttää tuota e-tekin omaa öljyä. Eipä se niin paljon kalliimpaa ole mitä joku muukaan öljy ja jos se tosiaan riittää yli 1000km.
    Ensimmäiset 800km, öljynkulutus 3,8L eli yksi gallona mustakannuista semi-synteettistä, bensaa paloi ekat 400km 20-22L/100km, ja sen jälkeen 13-16L/100km.
     
  10. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Joo, kyllä jää valot laittamatta. Ei kehtaa mitään akkuja alkaa säätämään paikoilleen. Vakioilla siis mennään. Ja tiedän että tuota öljyvuotoa on ilmenny Eetekeissä ympäri Suomea. Kommentoin vaan sitä että pelkästään Savon suunnalla havaintoja jo reilusta kymmenestä yksilöstä. Tulis vaan osat että sais vuodon kuriin ja paikat pysymään puhtaina.

    Kerropas "pomppanen" uusista simmikartoista enemmän jos tiedät faktaa..? Niin kuin "iliveskin" jo kyseli onko alusta todettu tehtaalla liian veltoksi ja olisikohan mahdollista jopa saada iskareihin jämäkämmät simmit takuutyönä..?!
     
  11. Ju$$1

    Ju$$1 X-RS + RS -12

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    On tullu asennettua skippaduun ja lynxin €-tycciin xenonit. EI se mitään akkua tarvi!! Xenon sarjassa olevan virtajohdon oon laittanu siinä öljysäiliön reunassa vapaana olevaan sulakepesään(lataussulake). Sitten tietenki herätepiuhat toiseen alkuperäseen H4pistokkeeseen ja maajohdot runkoon. Ei se muuta tarvi. Ainoa "kauneusvirhe" on se, että joskus saattaa toinen valo sammua ku vaihtaa pakille tai toisinpäin...nykäsee uuestaan käymään ja taas pelaa molemmat.
     
  12. pomppanen

    pomppanen Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Jos nyt äkkiseltään muistan niin etupukkin tulee kuulemma repullinen simmejä painepuolelle ja takapukkin paluuta jonkun verran lisää.Ite kans mietin tuota että voisko nuo mennä takuun piikkiin koska tehaski on hokannu että eihän nuilla aja vakiona pirukaan,saa nähä.
     
  13. Tico

    Tico Pro RMK -19

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Onko kukaan tiedustellu että meneekö takuuseen alustan iskareitten simmitys?
     
  14. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    No melekein voisin arvata ja jopa vannoa, että jos siellä ei ole alustan iskareissa tehdasvikaa, niin itte maksat simmitykset.
     
  15. kes022

    kes022 Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Joo eiköhän se ole niin, että jos ostaa uuden bemarin ja lähtee sillä radalle niin itse pitää hoitaa sinne alusta mieleiseksi, jos ei sitte ole kyseessä joku M6 ;)
    Toissa vuonna RE oli kovalla simmillä ja kukaan ei puhunu takuista kaikki vaan kiltisti joko ajeli tai laittoi esim. ns. Korsumäki säädöt. ;D Siinähän se samalla tulee ku kepit huollattaa.
     
  16. Kordari

    Kordari Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Mitäs son liian veltto? Ei taia olla mitn standardia niillä ;D

    Olihan tuo meikänki ajotavalle+massalle aika sopimaton simmaus vakiona. Mm. veti jo sellasta takakorkeeta, et melkein frontlipit läsähti. Nykyään jo Palijon parempi. Mut onhan täälläkin moni niistä tykännytkin, et tottumukset ja olosuhteet vaikuttaa aika reilusti..
     
  17. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Veikkaampa, että tämän foorumin lukijat/kirjoittelijat on keskimäärin normikuskeja nopeampia etenijöitä reitillä, joten löysän tuntuinen alusta saattaa olla oikein sopiva suurimmalle osalle ostajista. Tuo kovuus/pehmeys kun on niin kovin suhteellinen käsite..
     
  18. ilives

    ilives Active Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    En pidä itseäni mitenkään erityisen rajuna kuskina, mutta jos ihan perus reippaalla ajolla pohjaa (niin telasto kuin suksien iskaritkin) joka ikisellä reissulla niin ei vastaa odotuksia kun luulee ajavansa sportti-kelkalla. Pitää vielä vaan kääntää klikkereitä tiukemmalle mutta niitäkään ei pitäisi ihan ääriasentoon vääntää.

    Onko kukaan teettänyt sitä täällä huhuttua simmitystä?? Onko se valmistajan "päivitys" liian velttoon alustaan vai mistä syystä sellainen on tulossa??

    Tuota vanhemmissa RE:ssä käytettyä Korsumäki-simmitystä ei varmaan aivan sellaisenaan voi soveltaa tähän kevyempään ja erilaisella keulan geometrialla tehtyyn kelkkaan??
     
  19. Pössi

    Pössi Lynx RE Boondocker 800 -14

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Tehtaalta on tullut kaksikin eri simmitys vaihteohteoa nimenomaan nyt E-tecille ja 800:seen. Tais olla enduro käyttöön ja siitä hieman löysempi simmi. Ne ovat juurikin ns. korsumäki simmit uusiin runkoihin.. Ja pitäisi löytyä kaikilta kauppiailta ja virallisista huolloista. Kokemuksia kyllä kaivattais kunhan joku saapi kyseiset simmit keppeihin... :)
     
  20. duracell

    duracell Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Minne se vuotaa sitä öljyä ja kuinka paljon. Koitin katella omasta mutta ei löytynyt ylimääräistä mistään?
     

Suosittele tätä sivua