Miten minusta tulisi kisakuski?

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 26/3/06.

  1. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Enska/Sprint kisoissa suojan tulee olla läpäisemätöntä materiaalia, pelti tai alumiini tms. Muovi ja siihen rinnastettavat ei käy, Sivujen tulee ylttää alhaalta takimmaisten kääntöpyörien
    keskelle. Suoja on oltava kehikossa kiinni hitsaamalla tai läpipulttaamalla, ruuvit ja popniitit ei käy kun sattuu tarkempi katsastaja. Tietysti riittävän jämäkkä kokonaisuus. Pukissa pitäisi olla kilpaijjlan numero. Jos jotain muuta oli,niin lisäilkää. Kerran on hylätty Kajaanissa kaupan pukin takia!!! Onneks sai kaverilta lainaan.

    Ja junnulisennsissä ei ole korvausmäärää rajoitettu. Eli hyväjuttu! Katso http://www.moottoriliitto.fi/page.php?id=5&type=muutsivut&page=1
     
  2. KJK

    KJK Well-Known Member

    Eepi puhuu asiaa(niinku yleensä)koska vaikka sulla ois kaikki maholliset suojat niin sekään ei aina riitä(pojille sattuu ja tapahtuu,eepi tietää senki niinku minäki) kaikkien yleisimpien suojien lisäksi suosittelen kaula/niska suojaa(ainakin omalle pojalle),sitä kun nuita varaosia on ihmiseen saatavilla paljon vähempi kun esim. kelkkaan.Tela jos ei pyöri sen saa kyllä pyörimään mutta jos vaikka jalat heittää pelaamasta niin siihen ei ole konstia.
     
  3. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Eikä ne suojatkaan aina pelasta mutta säästää monesti paljon pahemmalta. Nimim. Rintapanssari + murtunut rintalasta. :)
     
  4. Mara**

    Mara** Lynx Rave, Ski-Doo MXZ

    kiitos tiedoista amir :)
     
  5. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Ollos hyvä vaan, mukava jos voi olla avuksi :)

    Ja muistutus uusille ja vanhoille kisakuskeille ja huoltoporukoille. Kun kisa-alueella kelkka on käynnissä, tapponaru TÄYTYY olla kiinnitettynä kelkan käyttäjään!!! Ei mitään vaihtoehtoja, otetaan kelkkaa kärrystä tai autosta pois tai sinne sisään, lämmitetäänkö sitä pukilla vai ajetaanko jonnekin. Aina naru kiinni käyttäjässä kun kelkka käy. Samoin KYPÄRÄN käyttö, kun kelkka liikkuu, sen liikuttajalla on kypärä päässä. Myös avotulen teko (tupakointi) on kaikilla varikko- ja huolto alueilla ehdottomasti kielletty. Varsin yksinkertaiset säännöt, joita rikotaan joka vuosi. Mutta kun säännöt on olemassa, niitä tullaan varmasti ensi kaudella tarkasti valvomaan. Yleistä ollut kilpailun jälkeen kelkan siirto suljetusta varikosta omalle autolle ilman kypärää. Vaikka tämän tekisi "huoltomies", kilpailijalle rätkähtää rangaistus. Näin ainakin enska/sprint, crossista mie en sano mittään.

    Endurokisoja aloittavat kuskit, tutustukaa lähtöalue ja EK:n saaapumisaika menettelyihin ennen kisoja. Myös AT kortti je sen salamyhkäisuudet hyvä selvittää ennen eka kisaa.
    Turha ottaa sakkominuutteja vain sen takia ettei tiedä! Varmaan lähistöltä jokaiselta löytyy kokeneempi kuski joka asiat selvittää. Tai jos on jostain vähänkään epävarma, kysy hyvissa ajoin kisapaikalla joltain toiselta kuskilta. Yleensä aina opastetaan, ei tartte ujostella. Uskon että jokainen meistä muistaa oman eka kisan! ;D
     
  6. proxfan

    proxfan PROXR 440,

    ja sääntökirja löytyy moottoriliiton sivulta, sen kun kahlaa läpi niin on ainakin vähän viisaampi. joskus ku kisoissa kattelee niin joillain kuskeilla ja huoltomiehillä ei oo mitään hajua säännöistä. ;)
     
  7. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Saati että jotakuta kiinnostaa mitä varikolla tehään... :-X viivalle nähty pukkeja joissa ei oo minkäälaista peltiä
     
  8. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Huhun ja kuulopuheiden mukaan lähes varmuuella jossain paarissa ois jo tiedetty, jotta ens vuonna tarkkaillaan just varikkotouhuja. Ja sammakonperäaallosta ennustajan mukaan sattaa jossain kisoissa olla jopa TEKNINEN tarkkailija ???
     
  9. Mara**

    Mara** Lynx Rave, Ski-Doo MXZ

    oijoi ... pitänee ottaa toi pukki sääntö sit vieläkin vakavemmin :-\ no pitää tehä sääntöjen mukane nii hyvä tulleepi ::)
     
  10. jason_20

    jason_20 Well-Known Member

    Jahas joko me jakeli päässään tänä talvena samalle viivalle ;D. Huomenna soitto sml:n porukalle ja numeron varaus. Näytti ainakin vielä olevan vapaana se mikä ollu ennenkin
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Mehän ollaan aina samalla viivalla.. Eri kisoissa vain.. ;D Katoma jos alan pysyhän perässä ja kelkka kestää minuaki niin ehkäpä, ehkäpä... ;)
     
  12. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Miten minusta tulisi kisakuski? ------ näin kyseli vasemmanpuoleinen herrasmies

    [​IMG]

    vastattiin, jotta vaatetus on jo kohillaan.. ja että ylipaino on ylivoimaa
     
  13. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Pääasia että kauden päätösjuhlassa pärjää ;D
     
  14. Mara**

    Mara** Lynx Rave, Ski-Doo MXZ

    miten on että käykö sama numero crosiin kuin sprinttiinkin? ( vihreä pohja valkeat numrerot )
     
  15. lynss

    lynss Well-Known Member

    Joo tuo kans typerä homma vaihella nuita numeroita eri värisiin crossiin ja sprinttii ja enskaa sekasin ajaessa.. Tuo vihreä pohja valkoset numerot on enskassa a/p kuskeilla ja crossissa junnuilla ::)
    Ja sprintissä yleensä ajetaan enska numeroilla..
     
  16. Mara**

    Mara** Lynx Rave, Ski-Doo MXZ

    no hyvä näin :) pystyypi sitte kokeileen ton viimesen sprintin ku kortin saa ::)
     
  17. Nyytsi-man

    Nyytsi-man Polaris pro-xr 440/600. Polaris RMK144

    Ite oon tässä suunitellu et jos kävis ajamaan enduroa ens vuonna. Mites on että saankohan ajaa sit tuolla edgellä vai pitääkö olla puhku?

    Nyytsi-man
     
  18. sikapatti

    sikapatti 09 iq 600 r

    sinä vuonna kun täyttää 18 saa ajaa nestekoneella. Eli puhkulla vaan puskemaan 8)
     
  19. Nyytsi-man

    Nyytsi-man Polaris pro-xr 440/600. Polaris RMK144

    Se pitäis ostaa sit toinen kelkka pelkästään kisa homaan, No raha tilanne ja aika näytää ;)
     
  20. wezku

    wezku xc sp

    Himottais kyllä sikana nuo kisatouhut, mutta ei kelkka eikä taidotkaan taija vielä riittää :G
     

Suosittele tätä sivua