Polaris Indy 500

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä mstr, 24/1/07.

  1. make91

    make91 Well-Known Member

    ite laitoin jotaki hypoid öljyä ketjukoteloon entiset oli jo niin rapaa että huh huh ja on pysyny tiiviinä vaikka aukasinki
     
  2. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Vaseliini on yhtä tyhjän kanssa tuollaisessa umpikotelossa, koska se lentää ketjukotelon seinille ja jää sinne. Pakko siellä jotain nestemäistä tavaraa on olla että voitelu pelaa. Nyt tuo on näyttänyt pitävän öljyt sisässä, tosin ei ole ajojakaan lumitilanteen vuoksi ollut.
     
  3. Rave 600cc

    Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

    No ei sinne kyllä vaseliinia kannate tunkia.
     
  4. vesse

    vesse Well-Known Member

    huomatkaa siinä tekstin perässä oleva hymyface!!! :eek: en itsekkään pukkais kyllä vaseliiniä sinne, joku 75-90ölppä vois olla ihan jees! Onko kellään kokemuksia kallistuksen vakaajan poistosta?ite otin pois ja muuten tosi hyvä, mut nyt sais olla pikkasen jäykemmät jouset keulassa!
     
  5. make91

    make91 Well-Known Member

    tiiättekö yhtään minkä pituiset kierrejoudet on etupumpuissa vakiona pitäs ilmeisesti vaihtaa kun ovat kuolleuneet ja säädöt on maksimissa ???
     
  6. bemari

    bemari Polaris indy 500 vm.98

    eikös iskarien pituus oo silmästä silmään noin 40cm. joten lienee jotain 30cm jousi. ota irti yks iskari ja mittaa mitalla minkäpituinen siihen olis hyvä.
     
  7. Jarno

    Jarno New Member

    No joo noita mäntiä kysels tohon 488 nestekoneeseen. niissä on laessa numerot 020 mikä olis hinta ja voiko vaihtaa vain toisen???
     
  8. skubbe

    skubbe pim.

    Vastatkaas joku fiksumpi et mikäs sorttinen ero noilla staattoreilla on kun itsellä tuo rikkinäinen on viidellä käämillä ja löytyisi korvaava kolmella käämillä?

    Onko toi kolmella käämillä oleva akuttomasta maliista vai mikä on idea, jaksaaisiko se tuo kolmikääminen pitää virrat tuossa akussa?

    Kelkka on tosiaan ruisku et akku on välttämätön.

    Kävi tosiaan näin: http://i135.photobucket.com/albums/q150/skunde/Kelkkailua/knnykk3009.jpg
     
  9. skubbe

    skubbe pim.

    Mitenkä se tämä kelkan luonne muuttuis jos ne purkais ne noi ruiskut pois ja laittais kaasarit tilalle? Onko se sama ku löis mersuun mossen koneen vai?
     
  10. msl-83

    msl-83 Lynx enduro

    Välttämättä, et tuohon kysymykseesi saa yksioikoista vastausta ihan heti. Juuri menneinä viikkoina tappelin rotaxin koneen staattorin kanssa, johon laitoin rikkinäisen staattorin tilalle käytetyn staattorin, jossa oli yksi ensiökäämi,kun vakiossa kaksi. Ja tällä "uudella" staattorilla ei kipinää tullut. Kyselin monesta paikasta soveltuvuutta ja moni sanoi, että kyllä sen pitäisi siihen käydä.

    Soitin sitten bpr:n tehtaalle, josta sanoivat, että pitäisi vaihtaa mangneettokin staattori vastaavaksi, jotta "uudella" staattorilla toimisi. Hommasin sitten alkuperäistä vastaavan staattorin, niin ei tarvinnut ostaa mangneettoa. Voithan sinä kokeilla sitä staattoria, jos tiedät, että siitä tulee virtaa valoilla ja puolalle saman verran kuin alkuperäisessä. Jos tiedät ohmit, niin vastus ei ole vaikea mitata. Ainahan se tietysti on paras ja helpoin kun tyrkkää sen alkuperäisen sinne.. Jos staattori työntää liikaa tai liian vähän virtaa alkuperäiseen verrattuna voi tulla sitten ongelmia taas jatkossa..
     
  11. msl-83

    msl-83 Lynx enduro

    En tiedä mistä olet tuota staattoria hommaamassa, mutta ole myös tarkkana siinä, jos hommaat käytetyn, niin niillä ei useasti ole takuuta.. Ja jos se ei sovellukaan, niin pitää saada palauttaa. Monista paikoista sähköosille ei anneta palautusoikeutta..
     
  12. skubbe

    skubbe pim.

    Onkos kellään noita sytyksensäätöohjeita? Käyttöohjekirjassa mahtaa olla jotain infoa, vaihdoin kiilaan tuon sähköpään männäviikolla ja nyt näyttäis lampulla katottuna sytyksen olevan pari viivaa edellä. Montako milliä sitä sitten tuota aluslevyä pitää pyöräyttää ja kumpaan suuntaan?

    Tiedä sitten näin noviisina liittyykö tämä sytkäennakon pielessä olo tähän et kelkka ei kierrä yli 6000rpm. Ei ala booaan tai mittään, se on tuossa 6krpm niinkuin rajoitinta vasten. Seos häiriössähän sen pitäis vähän pomppia tossa 6krpm hujakoilla ja yli mutta kun ei. Saahan sitä tuohonkin kierroslukuun ihan mukavasti vauhtia ja kiihtyykin kivasti tuohon vaan olisihan se kiva kun toimis kiiliskin täysin ainakin kerran kaudessa.

    Kelkka on tosiaan Indy 500EFI
     
  13. -JsL-

    -JsL- Lynx R-evo 600sdi

    Kertokaas kuinka paljon 98 indyn suksissa pitää olla aurausta/haritusta?
     
  14. bemari

    bemari Polaris indy 500 vm.98

    käyttöohjekirjan mukaan 3-6 mm haritusta. mut eikait sitä millilleen tarvii nysvätä.

    edit: vihkosessa lukeepi näin
    Mitattaessa paina kärjistä kevyesti jotta pieni välys ohjauslaitteessa poistuu. Vastaavasti muttaa painamalla kärjistä kevyesti ulospäin, ettei haritusta tule liikaa.

    Huom, Mittaukset tehdään 25cm suksen kiinnityspultin etu-ja takapuolelta...
    jotakuinkin noin....
     
  15. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Missä asennossa kaasuttimien neulat pitäisi olla Fujin 488 nestekoneessa 34mm kaasareilla? Kävi tuossa eilen niin, että kävin antamassa kelkalle vähän happea metsäautotiellä ja toinen pytty leipoi kiinni. Sytytystulppa oli tuon jälkeen vaalean harmaa ja mäntä paskana pakoaukon luota, eli laihalla se ilmeisesti on käynyt. Seosruuvejakin pitänee kääntää pienemmälle, vaikka ovat kyllä ohjekirjan mukaisilla asetuksilla. Liika happi tuntuu vaan olevan liikaa koneelle kuin koneelle ;D
     
  16. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Tänään piti ottaa pata auki ja näyttäisi että ylempi männänrengas oli antautunut toisesta pytystä ja se aiheuttanut vauriot. Palotila oli täynnä pientä metallisälöä ja pakoputkessa männänrenkaan kappaleita. Lisäksi kannentiivisteen liekkirenkaasta oli lähtenyt pätkä pois. Ei onneksi muita vaurioita tullut, joten uudet männät sekä tiivisteet koneeseen ja ladulle ;D
     
  17. Pasiala

    Pasiala Well-Known Member

    neulat vakio asentoon ja suuttimet kans. oliko käyny lämpimänä missään vaiheessa? mulla oli kans 500 ni keitti kerran, eikä vaihettu mäntiä ni ylempi männänrengas pyörähti ympäri ja hajotti sylinterin ja männän. Tuo 500 on aika ripiä vaikka tehoa ei oo ko n. 70 hv. pysyin classic 700 -01 rinnalla kiihytyksessä. :)
     
  18. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Kun tietäisikin että mikä on se neulojen vakioasento ??? Suuttimien uskoisin olevan vakiot. Lämpimänä käymisestä en tiedä, mutta kannessa oleva jäähdytysjärjestelmän painekorkki vuosi hieman. Se on laskenut paineita järjestelmästä ja alentanut ainakin nesteiden kiehumispistettä, en tiedä oliko sillä kuitenkaan ratkaisevasti osuutta asiaan. Painekorkki nyt pitää kuitenkin samalla laittaa kuntoon. Mäntiä ostaessa oli pieniä haasteita, kun kelkka on rekisteröity -97, mutta tyyppikoodin mukaan valmistettu -96. Männät on erilaiset tuossa -96:ssa koska niissä on erilainen kansi, juurikin sellainen jossa on tuo painekorkki. Muuten näyttäisivät osanumeroiden perusteella olevan samalla alakerralla.

    Mitä tehoihin tulee, niin 72 heppaahan tuossa Fujin 488 nestekoneessa vakiona on. Mielestäni reittiajoon riittää aivan täysin. Tuossa viikko sitten ajettiin reitillä kavereiden kanssa, niin 680 Ultra ei oikein pysynyt kyydissä mukana. Alkaa Ultran 3-pyttyinen kone olla niin painava että kuski hyytyy. Suljetulla alueella (kuinkas muutenkaan ;) ) se kyllä vetää yli 80 km/h vauhdeissa vähän eri tavalla kuin tuo, mutta siitä alaspäin ei eroa oikeastaan huomaa.
     
  19. Antti_

    Antti_ Well-Known Member

    Itselläni ainakin vakiona 300 suuttimet ja neulat keskiasennossa.
     
  20. -JsL-

    -JsL- Lynx R-evo 600sdi

    Nyt tarttis vielä tietää paljonko öljyä pitää olla ketjukotelossa. Ohjekirjan kyllä omistan mutta ylläri että se on hukassa.
     

Suosittele tätä sivua