Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Pössi, 19/12/08.

  1. HeikkiK

    HeikkiK RE 600 -16

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Mullakin vilautti tuota tekstiä n5h kohdalla mutta eipä se mitenkään menoon vaikuttanu... 1. huollossa kysyin mitä pitäis opetella mutta ei ole kuulemma ikinä kellään ennen koskaan tätäkään ilmoitusta tullut vastaan, niin ei sitä tarkoitustakaan sitte tiedetty ::).

    Vähän vaikuttaa siltä että kaikilla e-tecistä tulevilla varoituksilla on kovin vähän todenperää eikä niille (voi) tehdä mitään ennenkuin jotain löytyy koneen vikamuistista (olisiko vika venäläisessä johtosarjassa tai liittimien kosteissa kontakteissa :p).

    Koneesta muuten näkee sisäänajo-%n huollossa jos kiinnostaa onko kelkki jo ns. normimoodissa. Ilmeisesti sisäänajomoodi ei riipu ainoastaan ajokilometreistä tai -tunneista
     
  2. snoub

    snoub Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Mikäs näissä vehkeissä oli pakolämpöanturin asteelleen oikea kulma?
     
  3. arto.1

    arto.1 Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    joo se arpoo tuonne näyttöön millon mitäki mufleria, antaa mennä vaan jos toimii
     
  4. SamiS

    SamiS Guest

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    niiin , mitähän tuo muffler meinaa , itelläkin vähä väliä vilauttelee :D
     
  5. Zuppi

    Zuppi Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Raahessa Huollossa sanovat ettei ekotyksissä ole enään sisään ajo ohjelmia?
     
  6. arto.1

    arto.1 Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    kai se jotaki äänenvimennin juttua tarkottaa, mutta he eivät välittäneet ;D
     
  7. Mazu

    Mazu Active Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Tai jos se haluaa mufleria... eli muffinssia!!! :eek:
     
  8. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Tämähän on jo legendaarinen pohjosen pajan vakiovastaus, itselle tuota on hoettu niin tehtaan ja huoltoukkojen toimesta jo yli 10 vuoden ajan ;D

    jonkun pitäis kertoa niille, että on nykyisin tämmösiä nettijuttuja joissa kelkkailijat voivat vertailla vikoja keskenään. Ja ilmenee että viat ovat vakioita joka vehkeessä, tai ainakin 8/10. Ja nekin loput on niin merkkiuskollisia etteivät tunnusta niitä....

    nimim. ei kyllä kellään muulla oo tämä särkyny......
     
  9. STIGA

    STIGA kelekaton

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    ainahan nämä jotain väläyttelee,reissuku reissu,mitä nuista.tieto lisää tuskaa.muttakun tänään pimeni hetkeksi koko el. näyttö ;D
    täytyy lisätä vaan siihen tsekattavien liistaan,kattelkoon huollossa,mitäs me näistä :D
     
  10. timppa72

    timppa72 Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    nyt reilu 400km mittarissa.ei ole ainaan viel tietokone sekoillu mitään.ja muutenki toimii ok.makia peli reitillä ja patikossa catin jälkeen.kyllä ne ainaki alustan osaa tehä...toimis vaan viel tuo kone puoli.. :-X ite ajanu sisään ku kipiää pimppiä.ettei ainakaan sen takia hajoa.
     
  11. revo

    revo Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    1500 km mittarissa. Tuhannessa kilometrissä vaihdettiin mittaristo kun alkoi sekoilemaan. Muuten on pelannut ok :)
     
  12. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Noin 700 km 2010 pätkällä mittarissa. Tänään aloin säätää alustaa kun tähän mennessä olen ajatellut, että vauhti vaan ei piisaa kun Lynxi on tehty miehille. Aika paljon piti minun makuun säätää. Voiko näitä olla liikkeellä eri jousilla tai simmeillä jo tehtaalta kun jotku väittää, että heti pitää simmata ettei pohjaa jatkuvasti. Minä en saanut pohjaamaan vakiota millään vaikka painan lähes 100 kg ja vedin pattiin niin paljon kuin uskalsin ja ranteet kestää.

    Mittasin ensin painuman ja se oli noin 60 mm eli kohillaan ja annoin olla. Sukset olen jo aiemmin vaihtanut PP:hin molemmat kantit höylättyihin, mikä paransi kääntyvyyttä jo huimasti.

    Jousien esijännitykseen en siis puuttunut. Lopulta mulle jäi:
    etuiskarit L11, muuten en koskenut. Vakiona mulla oli L14.
    pukin iskari H 1,5+1 , L 15 (tuo 1,5 +1 tarkoittaa 1,5 kierrosta ja 1 kantin kulma eli 1/6 kierr). Paluuta en katsonut mitä on enkä muuttanut.
    takaiskari H 1,5+1 , L 16, paluu 2. Kokeilin paluuta 1, mutta pito heikkeni.

    Eli suurinpiirtein nopeaa vaimennusta telalle 1/6 kierros vähemmän ja hidasta vaimennusta 3-4 clikkiä vähemmän molempiin iskareihin. Tuntui aivan eri kelkalta. Miten muilla on säädöt ja näyttääkö nuo olevan aivan hanurista?
    Paljonko on vakioasetus etuiskareiden jousille esijännitystä? Ruuvasin sitä lisää vakiosuksille, sitten vähensin takisin PP:lle ja muistaakseni taas lisäsin.
     
  13. kes022

    kes022 Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Joo kyllä mullakin enempi se kuva on, että ei tuo -10 mallin säätö ainakaan pehmeimmästä päästä ole. Ja ennemminkin porukka valitellu, että kova, mutta siitähän on helppo löysätä tai kovien jätkien kiriä. Muuten on kyllä niin mieluisa ku olla ja voi omaan käteen. Hyvin jaksaa kiertää max kiekat ummellakin ja vetoja on hyvin! Ite en ainakaan tarvis yhtään tehoa enempää, ku tuossaki tuntuu jo väliin liikaa olevan ku mutkasta lähtee tassut pystyssä.
     
  14. Dude

    Dude Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä


    Kahteen edelliseen viestiin.. Todella ristiriitaisia kommentteja alustasta verrattuna omiin kokemuksiin. En pidä itteäni minään "kovana" kuskina, mutta ihan erilaiset kokemukset mulla. Pohjaa helposti ja on levoton tiheässä patikossa. Tuntuu että pakko olla erilaisia settejä liikenteessä. No, se selviää kohta. Kiikutin iskarit huoltoon ja simmitykseen.

    Muuten kyllä kelkasta pelkkiä kehuja. Ja tiedän että alustastakin saa todella hyvän :)
     
  15. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Alusta hommasta näiden alustasta mitään tietämättä kertoisin sen verran että jos laitettaan 2kpl. saman painosia ja yhtä nopeaa kuskia ajaan samapätkä nii toinen moittii että pohjaa ja toinen että olipa kova alusta...

    Nooh ero oliki ajotyylissä eli toinen ajaa perse penkissä ja toinen ajaa jalkavaralla! ;)
     
  16. Erkki

    Erkki Xtrim TP RE 850 & Xtrim RE 850 2019

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Eka Lynxit talossa ja kokemuksia alustasta, osa varmaan moneen kertaan jauhettujakin. Kuskit 90 ja 60 kg, kaksi kapistusta.

    - Alustan klikkerit on säädetty lähes kiinni. naksu hidasta auki, 1/2 kiekkaa nopeaa.
    - Paluuvaimennuksen säätö vaimentaa myös puristuksen ohivuotoa, ts. kun kiristää, vaikutus näkyy hitaassa vaimennuksessa ja tietenkin paluuvaimennuksessa. Ovat mallin vuoksi yhden naksun auki, jos enemmän tulee takakorkeita.
    - Kelkat on säädetty kuskin painon mukaan, niin että takapukin jousta kiristetty että painuma on ohjekirjan mukainen, 5- 7,5 cm:kö se piti olla.
    - Etupukin jousta on kiristetty niin, ettei enää pohjaa, siis reilusti, säätövaraa jäljellä ehkä reilu 10 mm.
    - Suksien jouset pysyy just mukana, siis löysällä.
    - Alkuperäiset ohjainraudat vaihdettiin Totaltekin Racingeihin, kääntyy.

    Nopea vaimennus on riittänyt koko ajan, mutta hidasta on tuntunut olevan liian vähän, mutta kun nuo alustan jouset ovat tiukalla, pohjaaminen loppui. En olisi uskonut, mutta Lynxin jouset ovat sen verran jämäköitä, että säädöllä on merkitystä.

    Olen vahvasti sitä mieltä, ne jotka moittivat pohjaamista ajavatkin liian hitaasti, vauhtia, alusta toimii aina vain paremmin. Yllärissä lisää kaasua.
     
  17. STIGA

    STIGA kelekaton

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    ainakin tuo minun 09 menis nuilla erkin säädöillä tolokuttoman pintakovaksi.ei juuri pohjais mutta ei olisi kyllä mukava ajettavakaan,en tiedä, siinä mahtaa olla erillainen simmitys tuossa -10. ei ole päässyt vertaan karttoja.09 kartan olen joskus ladannut tälle osiolle,liekkö tallessa vielä.tuosta liian hitaasta ajosta voisi sanoa että, sitä ei osaa ajaa oikiaa nopeutta,ei osaa rytmittää patikossa.
     
  18. Rantalankila

    Rantalankila DS 3900 -22 & GL 3900 Syncro

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Toiset ajaa seisten, toiset perse penkissä. Ei ne säädöt välttämättä jokaiselle ajotyylille sovi. Tästä nyt on varmaankin jauhettu jo 101 kertaa tässäkin topikissa, mutta jauhan siitä vielä kerran! ;D
     
  19. Rokka

    Rokka Pro RMK

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Kyllä tuo Lyksi on oikeasti aika valmis peli jo kovaankin ajoon suurimmalle osalle kuskeista. Joku vetää paljon huonommallakin kelkalla ja iskarit sooseilla paljon lujempaa, eikä valita yhtään. Näitä kommentteja kun lukee alkaa jo oikeasti ihmetyttään mikä siinä kelkassa voi olla vikana. Kannattaisko verrata niitä ominaisuuksia vaikka jonkun kaverin kans samoilla pätkillä ja vaihtaa vaikka kelkkoja. Olosuhteet, reitti, kuskin ajotyyli, paino, päänupin kestävyys yms. vaikuttaa jo aika paljon miltä se pailakka ajossa tuntuu. Toinen ajaa vetopäällä ja toinen löysää jokaiseen isompaan pattiin ja siinä on jo semmoiset erot kelkan käyttäytymisessä, ettei tällä palstalla löydetä sitä totuutta kaikille sopivaksi vaikka mikä olis ;)
     
  20. Erkki

    Erkki Xtrim TP RE 850 & Xtrim RE 850 2019

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Ei siitä mitään kiikkerä tullut. Kokeile, kunnollinen jousiavain, niin säätö ei vie montaa minuuttia.

    Alusta asuu nyt alempana, kiihdytyksessäkin enemmän joustoja käytössä.

    Olen hajoittanut lukuisia etupukkeja Polariksista ja Jammuista, Lynx on eka kelkka, johon voi luottaa isommissakin pätkäyksissä ja näyttäisi pysyvän nipussakin...

    Siis en simmaa ainakaan vielä. Huolsin iskarit just, 1200 km oli kyllä irrottanut töhnää ja öljytkin olivat ihan vaahtoa, että saattaa olla että klikkereitä saa nyt löysätä.
     

Suosittele tätä sivua