Winha

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä nirppu988, 12/1/06.

  1. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    No eipä olis tullu mieleenkään-ja voipa olla etten olis huomannu mitään vaikutusta jos olisin kokeillu siirtää sitä_ketjukoppa kun on suljettu.
    Kiitosta oikein hyvästä vihjeestä,uskoisin jo näkemättä että on sama systeemi kun Lynessä.Olen tosin luullut että näissä on lehtijousin kiristyvä laahain kotelon sisällä tjs..ehkä soli joku muu kelkka,monet vaan on kirjotelleet sellasta täällä..Pitää kahtoa tuo paloiksi jos sattus aurinkoinen päivä pitkästä aikaa pihamaalle.
     
  2. Kultanen_

    Kultanen_ Well-Known Member

    Vs: Winha

    Minkälainen kelkka on winha 600 kun isä semmosta meinannut itsellensä pilkkikelkaksi?
     
  3. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Eikös se ole tämmönen.
    Kyllä tuolla nyt pilkille vähintään luulis pääsevän ;)

    [​IMG]
     
  4. Lynkytti

    Lynkytti Lynx 320

    Vs: Winha

    Kaverilla vastaava kelkka... Sano olevan suht helppo homma tuo jousen säätäminen, mut siihen kasaamiseen ei kuulemma haittaa jos on joku toinen painattamassa pakettia läjjään.. on sen verta jäykkä paketti jos ei oo mittään lyttäystyökalua ettei kädet meinoo riittää ku laittaa sitä putkisokkaa paikalleen...
     
  5. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    ..sekin vielä,että kiva laittaa takaisin.No,kyllä kai se on avattava kummiskin ettei sitten vaivaa mieltä.
    Aattelin kokeilla jos löysään ensin jousta,mitä se vaikuttaa-lautaset kaiketi aukeais aiemmin jo..
    Jokatapauksessa kone nyt huutaa sen uuden kytkinjousen jälkeen enemmän,ja ihmettelin kun bensaa vie niin hemmetin paljon enemmän.Osasyy on varmasti suurempi lumimäärä mihin oli tottunut.

    Vetkuttelen tässä tuvassa vaan vielä kun ei aurinko tullutkaan esiin,sais vähän lisäinspiraatiota sitten;-) Ei viittis lumisateessa ja 15 asteen pakkasessa alkaa hitsaamaan ohjainrautoja kun ei ole niin kiirehomma.10mm rosteritangosta meinasin tehä.
     
  6. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    No joo...tuli sitten avattua se kakkonen.Utelias kun pruukaan olla.
    Voin heti alkuun sanoa että aivan turhaan,paitti että mielenrauhan nyt sain,ja sen sokankin sain sit onkia pensatankin ja rungon välistä...keles.Oli niin tuliterät työhanskat kädessä etten raaskinut niitä muka töhriä sokassa ja laskin että se putoaa nätisti lattialle kun napautan vasaralla vielä yhden kerran.Vielä mitä...
    Mutta akseli ja muutkin näkymät oli kuin pakasta vedettyjä,hyvässä vaseliinissa vielä,etten voinut muuta kuin koota takaisin.Mitään säätöjä tässä ei kyllä ollut,vain yksi reikä kupissa jousen päätä varten.Aattelin sitten että laulaa niinkun käskee ja antaapa olla,haetaan lisää bensaa ja isommissa kannuissa kun oli laskiais-ale Teboililla.

    Tosiaan aika tiukka se oli painaa takaisin,ja siinähän ne mun uudet pyhäsormikkaat sitten menikin lopulta aivan mustiksi mutta aattelin että aivan sama-onhan tässä jo sentään suksiin uudet raudat taottu tuossa tuokiossa ;)

    Wanhoista sivakanresuista tuli vielä ihan ajettavat kevääksi kun rälläköin vanhat lirpakkeet poijes ja uutta tankoa kehiin.Tosin hitsaamisesta ei alkuun tullut yhtään mitään kun oli magneettipuikkoja;-) Siis kulutusteräspuikkoja mutta ei ollut invertteri kotona,vain maatilamuuntaja ja eihän niitä saa syttymään vaihtovirralla kun kuona sammuttaa samantien.Lopulta oli pakko hakea tuvasta tavallisia vaihtovirtapuikkoja vaikka sen sauma ruostuukin keväällä.
    Lehtijousen takakorvakkeita vielä pyöristelin lisää kun ne selvästikin ottaa kiinni mattoon ja kelkan pohjaan.On varmaan tehtävä ne levikepalat senkin vuoksi.Tietäs vaan mistä sais hankittua sopivan soivaa rautaa,mihin vielä poranterä kuitenkin pystyy.Se pitäs vielä muokata hiukan kaarevaksi,niin ainakin nykyinen kiinnike on lehtijousen mukaan kaareva..

    [​IMG]

    Mutta sitten lisää yllätyksiä-mieluisia tosin tälläkin kertaa.
    Ketjukopan kumitutteroa raotin ja kas kummaa siellähän oli ihan timangit sisukalut eikä väljääkään.Öljykin vaikutti juoksevalta mutta en kerinny sitä mittailemaan kun oli jo pimeää.Kuvankin nappasin kännykällä otsalampun kajossa.Ei ois päällepäin ikinä uskonu kun kumitkin on halki kumpikin ja ylempi tilapäisesti paikattu vain mehutölkin pahvilla ;D
    Ei tässä mitään karseeta liisteriä eikä kuivuneita vaseliineja ainakaan ole voiteena vaan ihan juoksevaa ööliä,mikä oli todellinen yllätys että kerrankin on joku asia kohdillaan muiden jäljiltä.Liian vähän sitä kyllä voi olla mutta se selviää joku aurinkoinen päivä:)

    [​IMG]

    PS. niinno..tuli sitten jälkiviisaana mieleen että olsikohan se ne jousenreiät siellä sisäpäässä kun mulla oli auki vaan tuo jousikuppi enkä viittiny irroittaa jousta kun alko painamaan päälle muut kiireet.Jos nyt joku päivä innostuu vielä uudestaan tuon purkamaan niin mikä on vaikutus jousen kiristämisellä tai löysäämisellä? Senverran kuitenkin työläs laittaa takaisin ettei viittis kolmea kertaa enempää tehä.
     
  7. Lynkytti

    Lynkytti Lynx 320

    Vs: Winha

    kyllä ne säätöreiät nimenoomaan löytyy sieltä sisäpäästä...
     
  8. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    jaha..pitihän se arvata.Olis yhtähyvin voinu jättää rojut yöksi auki ja kokeilla säätämistä tänään päivänvalossa kun kotona meinasin olla ja ajelulla vihdoin käydä valosan aikaan.Vaan kun ei taas luonto antanu periksi kesken jättää;-)

    Muuten huomasin että varin hihnakin painuu lähes kasaan(ylä alapuoli käsin painaessa).Ja wanhan Winhan missä oli Valmetin kone-manuaali kertoo että 4cm sais vaan painua.Pitäskö tuota nyt sitten kiriä vielä ja saako sillä mitä etua?
    Heittäydyn nyt vaihteeks oikein tyhmäksi ;D
    Ja miten näissä yleensä on huomioitu hihnan kuluminen kapeammaksi,mitä siitä seuraa välittömästi?
    Entäs,miksi hihnan kireys ylipäätään on säädettävissä ketjukoppaa siirtämällä-pitääkö sitä siis siirtää sitä mukaa kun remmi kuluu vai tarviiko tehä mitään muuta kuin mennä hihnaostoksille(nyt 25mm jälellä)?
     
  9. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    "Viisastuin" nyt sitten kumminkin-tai sanotaan että käynnistin hetkiseksi aivoriihen-kyllä noihin edellisen viestin kysymyksiin silti saa vastata kellä kokemusta tai tietoa :D

    Kiristin hihnaa säätötangosta hyvän matkaa,samalla huomasin että säätövarahan oli vasta aivan alussa,tehtaan jäljiltä paitsi mitä sitä ite oon joskus rämplänny eestaas kun siinä oli vieläkin kapeampi remmi kun kelkan sain.
    Nyt sinne menee arviolta tupakkiaski leveämmältä sivultaan väliin.Mittaamaan en ruvennut ja tupakkiaskia ei ole vaikka tupakkimiehiä olenkin.Ei se remmi kumminkaan minusta liikaa hankaa kytkimen holkkiin tyhjäkäynnillä vaikka juuri siinä pelossa sitä olen empinyt kiristää liikoja ettei vaan kuluis lovelle.Eli vieläkin lepsottelee kai sopivan löysällä mutta toki ottaa holkkiin kuitenkin kiinni,minusta sopivasti kun en paremmasta tiedä.

    Aurauskulmaa säätäessäni huomasin mielenkiintoisen seikan,joskin hiukka ärsyttävän,kaipa siinä kohtaa on näköjään sitten ruvettu säästämään kustannuksia;-) Nimittäin raidetankojen kierteet on kaikki oikeakätisiä,kaikki 4 kpl.Eli toinen pää on aina irrotettava kokonaan että pystyy säätämään.Olen kyllä tottunu näkemään nää eritavalla,vasenkätinen jenga toises päässä niin tangon pituus on äkkiä muutettu..Tuo kumminkin antaa jostain periksi kun ajat kelkalla puuhun,liekö kartiokiinnitys olkatappiin tjs..mutta sehän säästää lisävaurioilta mikä harasoo.
    No nyt puree kyllä suksetkin eritavalla uusilla kiskoilla ja rossiradalla on vauhtia hiljennetty joten puut saa kasvaa taas rauhassa ;D

    Sitten läksin vähän pidemmälle reisulle ja lopulta järven jäälle.Jään päällä ollut vesi olikin jo jäätynyt ja ajolinjat melko rokkulaiset että kyllä siinä pitää vähän wanhaa mattoa säästellen ajaa.
    Menomatkalla sattui lisäksi hauska tapaus kun pari nuorta miestä tuli vastaan patikossa ja minä ajoin sivuun osaksi ummelle ja vielä loivassa rinteessä alapuolelle(eli väärin päin) jo hyvissä ajoin kun aattelin olla kohtelias ja wanhemmakseni tehdä aloitteen väistöliikkeelle.Toista kaveria ei sitten alkanut tulla vastaan ja ilmeni että hänkin oli väistänyt alarinteen puolelle ja kelkkansa sukelsi aika hyvin niin että pelkäsin jo onko sillä toista suksea enää lainkaan kun kolmestaan alettiin repiä sitä ylös.Konekoppaa siinä availtiin ja pojat puheli että paineet on kadonneet ja patikossa ei saa vauhtia tarpeeksi ja on niin paha ajaa tänään.Minä en viittinyt kysellä että onko siinä kompressorikin kun on niin hulppean näkönen kelkka-luulis kuitenki jonkunlainen jousitus löytyvän.Jokatapauksessa vaivoin sai käyntiin monen yrityksen jälkeen eikä se oikein alkanu kiertämään.Pikkasen tuli sellainen syyllinen olo että minunko takia se nyt poiki siihen paikkaan mutta turha sitä oli enää miettiä mitä olis seurannu jos olisin vaan itsekkäästi ajanu keskellä uraa(kun en tunne näitä kelkkailusääntöjä).Toivottelin sitten matkoja että pääsisivät korjaamolle ja minä vaan ihmettelin ääneen että Winha oli edelleen käynnissä eikä ollu mustannu tulppaa,ja kyllä ne vissiin vähän hämmästeli kun nousin sieltä hangestakin melko kepeesti;-)
    Varmasti auttoi tasaiseen tyhjäkäyntiin kun sain ajettua ne venebensat lopultakin pois ja säädin L-ruuvia vähän pienemmälle.
    Venebensaa ei kyllä kannata kelkkaan laittaa,nyt sen tiedän.Sen öljy ei sovellu näin rauhalliseen koneeseen.

    Nyt oon kyllä oikein tyytyväinen kulkuihin ja huomasin että se kova bensankulutuskin lakkasi tänään.Eikä konekaan huuda enää puolikaasulla ajettaessa tyhjää.Samoin hidas ajelu onnistuu tarkoissa paikoissa.Nyt tuon vois vaikka antaa lasten käsiin kun vartsut pelaa hyvin.Aiemmin se oli melko hätänen lähtijä kevyemmällä kytkinjousella ym-kun vähän hipasit kaasua jo mentiin vaikka ei ollu paljoa rundia koneessa,mutta MAG vääntääkin tosi alhaalta.Oli vähän sellanen krossikoneen oloinen ajettava ja hauska niin mutta aikansa kutakin ja nyt luulen sen olevan lähemmäs alkuperäisen kaltainen ja Vot niin.

    Sitten kun tulee hankittua uusi remmi,voi vartsujen väliä taas lyhentää,näin luulisin ton homman menevän.Aion kumminkin vielä ajella lautasia puhtaaksi vanhalla kun ne oli aika ruosteessa käytönpuutteesta.

    Se oli kuitenkin hauska huomata ettei tämmösellä wanhanajan sammakolla ajellessa tarvii ollenkaan hävetä,kyllä se toisinaan taitaa vielä piekseä nuo uuden sukupolven vehkeet ;D
     
  10. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Nyt on jo senverran testiajoa takana että uskaltaa arvioida uuden kytkimen jousen ja variaattorisäätöjen olevan napissa.Kelkalla on suorastaan riemu ajaa paksummassakin höttölumessa,lyhyen maton rajoitukset toki huomioiden.Voin kyllä suositella kaikille tuon vetopuolen tarkistusta tämmösessä 70-luvun pelissä vaikka se tuntus omasta mielestä miten hyvältä sellaisenaankin.Nyt sen eron vasta huomaa vaikka olin viimetalvena ihan tyytyväinen siihenkin mitä se oli 20 vuoden seisokin jäljiltä.
    Bensankulutusta olen mittaillut viimepäivät ja joka kerta saanut saman tuloksen,n. 2 litraa tunnissa vaihtelevalla ajolla muttei kuitenkaan lämä tiskissä kuin hetkittäin.Minusta ei paha -eikä näinollen kallis harrastus/hupi.

    Onko kukaan muu arvioinu vastaavassa suunnilleen 300 kuutioisessa ykspyttysessä mitä ne vie?
     
  11. Kultanen_

    Kultanen_ Well-Known Member

    Vs: Winha

    Joo tuommonen se on ja isä ostikin sen. Eipä tuolla oikeen meinaa ummella päästä, kun on todella keulapainoinen. Vuotsolaisilla varmaan tuokin asia korjaantuisi.
     
  12. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Joo kyllä Winha 550 ja 600 on melko onnettomia kyntäjiä ilman vuotsolaisia. Raskaita käännellä ja varsinkin irroitella kiinnijäämisen jälkeen. Liikaa painoa keulassa esim. Winha 55:n ja 54:n verrattuna. Koneessa on kyllä vääntöä ihan hyvin.
     
  13. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Kannattaa kokeilla muovisuksilla.Onhan kelkka tasan puolet painavampi kuin pikku-Winha.Ja lumikin nyt todella höttöä kun ei päässyt sateiden välillä painumaan/kovettumaan.Leveä tela siinä kyllä on mutta vai että sellasia kokemuksia..
    Kuinka paksussa lumessa vielä kulki/ei kulkenut. Tänään kokeilin omaani pätkätelaista 380 Winhaa.Suht kevyesti vielä menee 40 cm hötössä mutta 60 cm en ole uskaltanu vielä kokeilla kun se on sitten niin noloa jos jää kiinni tuonne keskelle peltoa esim viereisellä tiellä ohiajavien autoilijoiden ilkuttavaksi :D

    PS. harmi kuulla ettei se pilkkikelkan hankkiminen sitten oikein onnistunut..
    Vois kai sitäkin kokeilla että tyhjäis tankin ja jerrykannu taakse tilapäisesti-letku siitä kaasarille.
    Miten muuten tuota etupainoa enää voi keventää.Tietysti ohjauspito siitä heikkenis mutta jospa se silti riittäisi..
    On se nyt perhana jos ei isäs pilkille pääse ;)
     
  14. challenger

    challenger challenger

    Vs: Winha

    Nuo muka raskaat työkelkat vaatii oman ajotekniikan, niille pitää antaa vallat ja vain kriisitilanteessa puuttua asiaan. Minusta silloin joskus oli mukavimpia hommia ajaa Trapper / Nordik 600 malleilla
    testejä ja näyttää kaikille sen ajan pallihakkureille kärpän jäljet! Mutta vakavasti, kyllä se kelkka vaatii Vuotsolaiset, luonne muuttuu täysin. Senjälkeen sitä ei saa nolokaan kuski kaivatettua kiinni
     
  15. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Vs: Winha

    Paljon muuten on noitten vuotsolaisten päivän hinta?
    Kävin kysymässä paikalliselta jälleenmyyjältä, niin 100 euroa olivat vailla
    parista! Miten minä muistelin, että ne oli vielä vähän aikaa sitten 70e /pari?
     
  16. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Onkohan ainoa jäljellä oleva mahdollisuus hankkia käytetty jos tulevaisuudessa sattus matto paukahtamaan Winhasta..
    Mulla on vielä alkuperäinen "manselainen" eli muistelisin että jossain kohtaa olis teksti TAMMER,siis sama malli kuin Nokia myöhemmin..
    Otin mittoja,leveys 380mm,pituus 290cm,solkien lukumäärä 58(nämä laskettu lumihangelta jäljistä:).
    Jako ilmeisesti 50mm,vetoaukon mitta n. tuuma x tuuma,jos sellaista nyt on ollu olemassa vai liekö venyny/kulunut..

    Huomasin luetteloissa Durasportin maton(til.nro 04-9755,kenties type 530) jossa pituus&leveys,jako samat mutta vetoaukon mittaa ei ole ilmoitettu.
    Mahtasko tuollainen mennä siihen?
     
  17. challenger

    challenger challenger

    Vs: Winha

    Jo vain, se on sama matto kuin Elanissa, ja niitä saa jatkossakin. Meillä on tuo rautahepoon käytetty matto, vähän korkeampi harja ja lujempi solki
     
  18. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    No perhana.Minähän ajelen Winhalla sitten eläkkeelle asti vielä ;D
    Olipa helpottavaa kuulla että näin on hyvin tilanne ja saatavuus jatkossakin.Alkuun tuli tosiaan mieleen että ihan turha haaveilla,ja siks en viittiny tehä sitä tilaustakaan ajoissa niistä kotimaisista(sen lopetusaikataulun puitteissa).Ja kuka tietää milloin tuo vanha laukeaa,voi kestääkin ja yritän aika tarkaan kattoa mistä ajelen.Nythän ne on kannot kivet piilossa ja lunta metässä hakkuuaukeilla niin ettei sinne uskalla ennen hankisia vissiin lähteäkään.

    Mulla on vielä se "sport"mallin kuvio nykyisessä eli siinä on ne tiuhat lamellit karkeampien pampuloiden lisäksi,auttaa pitoa jäällä ja kovalla alustalla.

    Tosiaan näin jossain viittauksen Elaniin,Varmaan puhutaan nyt samasta matosta,harja olis ehkä 19mm ja kuvio ei kovin vahva mutta eipä se noilla konetehoilla(20hv vakiona) passaa ollakaan.Durasport 530.

    [​IMG]
     
  19. kone

    kone Exciter -87 Okkeli 8000 -81

    Vs: Winha

    Tuosta jollekin Winha, jos olis tiloja, ostaisin itse:

    http://www.nettimoto.com/winha/-/896824

    Näyttää kuitenkin olleen joskus kilvissä, vaikkei papereita juuri löydykään!
     
  20. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Katos vaan,jatkoperällinen malli-olis ihan tässä lähistöllä vielä.
    Mutta pitänee maltaa mielensä vaikka hintakin kohtuuedullinen :)
     

Suosittele tätä sivua