kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    Tuo on niitä elämäni parhaimpia kauppoja mitä on tullut tehtyä! Suosittelen muutenkin kyseistä liikettä, nopea palvelu mailitse.
     
  2. juhu_h

    juhu_h Active Member

    Vs: kypärä?

    On. 7 vuotta. ja sen oman kypärän valmistus ajankohdan näkee siitä kypärän remmistä esim 47/09 eli viikko 47 09 vuonna.
     
  3. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: kypärä?

    Kävinpäs kokeilemassa kypäriä SpareWheelissä. Järkytyksekseni huomasin pääni kasvaneen, kun entinen halpis potta on M kokoinen ja väljä, niin Airohin M kokoa sai tunkea tosissaan päähän. Tosin kun sen sai päähän, niin se oli oikeastaan aika passeli. Ehkä kuitenkin L olis sopivampi, niin ei tarttis pelätä korvien irtoamista. Stelttiä ei äLLänä ollu mutta joku toinen Airohin potta oli L ja se oli aika hyvä. Mutta myyjä kauppas KBC:n 1,5kg:n painolastia päähän, niin siitä sai vetästä XL:än päähän ja silti tuntu että posket tulee syötyä, jos hampaita raottaa. Aikamoisia eroja. Kypärien välillä näköjään. Nää vissiin kaikki muotoutuu käytön mukaan ja ajan oloon päähän sopivammiksi juurikin noiden poskipalojen osalta, kö? Selkeä painoerohan noiden välillä oli ihan päässä tuntuva kun toinen kilon ja toinen puolitoista kiloa.

    Ainiin ja tingattu (poistuvan värin) hinta steltille 330e. Eli hinta ei ollut kevyt... ::)


    EDIT:

    Mistäs tämä seittämän vuotta on peräsin max iäksi? Meinaan vaan että ku ei näytä olevan mitenkään yleisesti tiedossa ja yhtäkkiä joku heittää moisen tarkan lukeman, niin pitäskö tota pitää absoluuttisena totuutena (niinku kaikkea muutakin mitä täällä netissä lukee ;)) ?
     
  4. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: kypärä?

    Tää nyt on tietysti mielipide kysymys, mutta kumpi olis parempi: Shoei V-moto vai Airoh Stelt? Saman hintaluokan kypäriä molemmat.

    Shoei tunnetumpi ja pitkäaikaisempi, laadukkaampi merkki vai onko? Mites lasit Shoeihin passaa yleensä, esim. Scotin 89Xi? Stelttiin istu nätistä ja V-motoa en vielä ole käyny sovittelemassa päähän enkä laseja kypärään.

    Tosin jos alkas pihisteleen niin HJC X2E:tä sais puoleen hintaa edellisistä. Siis jos päähän passaa L koko myös tästä. Omasta mielestä tuntuu vain HJC joltain halpismerkiltä, vaikka ei kyllä suomen hinnoilla ole. Kait tuokin on ihan hyvä potta? Eniten tässä ketjussa on taidettu hehkuttaa tota Stelttiä, ja nuo pari muuta on par sataa grammaa painavempia.
     
  5. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Shoiei V-Moto oli ehottomasti parhaimman tuntonen kypärä mitä ite testailin. Se passas päähän kuin pipo. Harmi ettei ollu ale-laarissa semmosia. Airohissa tuntuu että pää pitäs olla sellanen V:n mallinen. Eli poskista painaa samperisti mutta ohimoille jää tyhjää. Se halvempi Airohi oli istuvamman tuntonen mitä Stelt.

    Jos V-Motoa ois saanu mun budjetilla - oisin luultavasti ostanu semmosen.
     
  6. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Itellä Airoh puristi aluksi poskia aikapaljon, mut oiskohan tuo ollu nyt päässä abaot 8h niin se on muotoutunu tosi hyvin eikä purista yhtään.
     
  7. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    Äänestä jaloilla! Jos haluat stelthin ja osta ulkomailta, ei näitä hintoja muuten saada oikealle tasolle? Alle 200€ ollu hintana pitkän aikaa briteissä ja saksassa kotiin tuotuna joten jos koko on tiedossa miks v*tussa kannattaa edes miettiä kotoista liikettä ahneella on paskanen loppu? Onneksi on nettikaupat ulkomailla mistä saa tavaran monesti nopeammin mitä kotimaiselta myyjältä jos joutuu tilaaman ensiksi liikkeeseen...
    Steltti tosiaan painaa poskia pari ekaa reissua mutta sitten ne mukautuu ja ei paina yhtään ja jos painaa poskipaloja saa kaupasta mutta itsellä oli sellainen tunne kun päähän kiskaisi että posket tulee syötyä todella pahasti mutta ekan reissun (2h) jälkeen oli jo huomattavasti parempi samoin kuin ohimoltakin kypärä asettui erilailla. Nyt kesän jäljiltä kun käytin muutaman tunnin päässä mönkijällä ajaessa ei nuo poskipalat painaneet yhtään eivätkä myöskään olleet väljän oloiset kuten vanhassa kypärässäni.
     
  8. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: kypärä?

    Tottakai se kypärä tulee joko naurusaarilta valuuttana punta tai saksasta euroilla. Molemmat n. 200e kotiovelle. Pitää vaan käydä toisiakin merkkejä testaamassa paikallisessa ja tingata siellä "tiukat" hinnat, joissa vaatimattomasti 50-100% ylimäärästä ilmaa...
     
  9. Pooka

    Pooka Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Pistäkääs linkkejä mistä tohon hintaa. Tai jotain itsekin löytäny, mut tuntuu et vain ihan yhtä tai kahta väriä noihin hintoihin. Itsekin todennäköisesti tilaan jostain tuolta. Ainakin http://www.dirtbikexpress.co.uk/ sivuilta oon katellu..
     
  10. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: kypärä?

    Toki toki vain tiettyä väriä eikä kaikkia kokojakaan löydy. XL ja XS kokosille taitaa olla eniten tarjontaa :p Tuolta oon katellu: dirtpaikki, äfcee-moto ja iipei.ceeoo.uukoo. Iipeissä löytyy montaa pottaa ja siellä voi hakia suoraan kypärän koollakin, niin ei tartte turhaa selata ilmotuksia, jos ei sopivaa kokoa ole tarjolla ko. mallista. Löytyypä muutamia ajolasejakin, mutta niissä onkin kaivelu sitten että mitkä on talvimalleja ja mitkä kesä.
     
  11. Pooka

    Pooka Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Oliko noilla Stelt easylla ja Steltillä mitä eroa?
     
  12. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: kypärä?

    Tulevien talvien kypärä löyty, Puuilosta.
    [​IMG]
    Pikkusen kovan olonen poskista mutta taatusti kevyempi ko Airohi!
     
  13. 325

    325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

    Vs: kypärä?

    Jos mittasuhteet pitää paikkansa niin sulla on taatusti painavampi pirtin pöytä ku mulla ;D
     
  14. enriikke

    enriikke Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    airohin stelt "monster replica" tuli hommattua ihan kotosuomesta.
     
  15. LaDris

    LaDris Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    CR900 raptor tulollaan onko kokemuksia kypärästä? Miten eroaa esim. Dome?



    [​IMG]
     
  16. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: kypärä?

    Ymmärtääkseni Easy ja muukin lopputeksti on vain väritystä kuvaavaa. Kait?
     
  17. lynss

    lynss Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    tuosta easystä puuttuu ainakin ilmastointi räppänät takaraivosta..muuta eroa en oo huomannu ::)

    nii ja lippakin on erilainen
     
  18. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Vs: kypärä?

    Ei jaksanu enää kytätä halvemmalla. Modular II irtosi Oulusta hintaan 270 euroa. Vaikuttaa kyllä toimivalta kypärältä, viikonloppuna pitäisi päästä testaamaan käytännössä :)
     
  19. vesse

    vesse Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    ja jos jollakin muullakin on ns. perse auki, niin voin suositella seuraavaa pakettia:
    kypärä:ARC A-701 W
    Lasit: Scott thermamax
    Kypärälakki: Scott wind warrior max
    Tuolla paketilla pärjättiin viime talvi, eikä ollu niin kovaa pakkasta et olis naama paleltunu. Muistaa vaan ottaa lasit päästä ku pysähtyy, niin ei mene huuruun.
     
  20. Tuha

    Tuha Vanhan liiton Lynx

    Vs: kypärä?

    Jumotolta tilasin seuraavanlaisen setin kun näytti olevan tarjouksessa:
    "AIROH Stelt Easy + Scott Hustle SX Valkoinen, kromilinssi"

    Sitten kun tulee niin katsotaan millainen on. Tällä hetkellä käytössä tuo avatar kuvan näköinen kokonaisuus.
     

Suosittele tätä sivua