VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 10/10/10.

  1. wezku

    wezku xc sp

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Keli ois mitä makein, suunnitelmissa oli oikee tuplapäiväne kelkkailuhommat. Kävin äske tankilla ja poistullessa vehkeet leviää reitin varteen.... :-X

    **ttu! Kyydit oli otettava sitte takapenkillä ja tietenkin pitkäripasen kautta:
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  2. Jauho

    Jauho Rmk 155" ja CFI800RR 128"

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Olipa kerran evo josta meni ohjausakseli poikki :) Noh, aattelin laittaa sinne ohjausakselin sisään pienemmän putken jotta oppis piru kestämään. Jätinpä sitten se 30cm pitkän putken pätkän hollille siihen ohjausakselin sisuksiin ja lähin käväseen syömässä. Tällä ajalla terrosti iski ja kävi tökkäämässä sen vahvike putken sinne ohjausakselin sisään :mad: Menny ku 3h että sai pois sen sieltä ja kyllä, olut maistuu ;D
     
  3. Hösö

    Hösö rev ss-x 137"

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    ahistaa ja vastustaa
     
  4. korhja02

    korhja02 Kelkaton!

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Olis retki Kiirunan kieppeille tarjolla ilmaisella majoituksella ja kuljetuksella mutta työt asettaa varmaan niin ison haitan, että ei järjestele paraskaan logistikko tätä vyyhtiä! :mad: :mad:
     
  5. Juso

    Juso Xterrain 850 -21

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Oli tarkotus lähteä työporukalla kelkailemaan sallaan torstaista sunnuntaihin, niin eiköhän sitä tietenkin ennen reissua sairastu. Kevään kelkkakelit parhaimmillaan ja pittää sisällä maata :mad:
     
  6. Spin

    Spin Well-Known Member

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Itsellä lievästi sanoen vi**ttaa kun tänään ois ajot poikien kans ollu (ehkäpä ne viimeiset tällekautta tuolla porukalla), niin eiköhän katkennu pollesta hakajousi vajaat 20km kotoa. Melkein pääsin treffipaikalle. Siitä sitten linkutin melkein tunnin kotia kelkan kans. Onneksi kuitenkin pääsin kotia asti eikä jääny kelkka reitinvarteen.

    Ehkäpä joku foorumilainen bongas tänään Fusion Dragonin reitin varressa (Keminmaa-Kemi suunnassa) perä lintassa? Muutamia kelkkailijoita joutu takastullessa väistään jne reitinvarteen ettei tukoksi jäänyt.
     
  7. vilperttti

    vilperttti Well-Known Member

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Kesätöitä pitäs ettii ja vittu mansikkapellollekkaan pääse ees ALLE 17VEE... mihin tää maailma on menossa?
     
  8. arctic cat

    arctic cat rave

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Pikku hiljaa alakaa ottaan pattiin ku itelä viikonloppu taas armeijssa kii ja kaikki kaverit soittelee pikku pieruisa.. Ei täsä ennään uskalla vastata kellekkään :eek:
     
  9. Muksu

    Muksu Pärrääjä

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Onpa ollu halaba viikonloppu! Autolla vähän kolaroitu, tietokone hajos ja ipodiki sano sopimuksen irti.
     
  10. wezku

    wezku xc sp

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Et sentäs kelkkailemassa käynyt! :D
     
  11. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Sairastaminen... Vuojen vaihteesta asti ollu yskä ja pääkipu. Nyt toista vkoa kuumeessa ja räkätaudissa. Lääkäri on vissiin työterveyden mukaan niin tärkeä henkilö että minua ei sen pakeille päästetä. Nooh, tänään sentäs sai hakattua nyrkkiä hoitajan luona sen verta pöytään, että huomenna olis lääkärille aika. Jotaki pitäs keksiä perkala. Vituttaa tämä neljän seinän sisällä olo... Ja tuo vitun perus, juo puolukkamehua linja hoitajilla :mad:
     
  12. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    kone leipo taas.
     
  13. AutoGona

    AutoGona Well-Known Member

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Ne on ne pistiäiset ku heräilee tälleen keväisin ::) ;D

    Joo asiaan sormen päät vähän herkkänä ku koittanu antaa tekohengitystä helixille vesihiomapaperilla pesualtaassa ;D ;D

    jos vaan luovuttais ja metästäis uuen. ::)
     
  14. Samza_

    Samza_ 250GL -89

  15. mikkopo

    mikkopo Well-Known Member

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Talokaupat,myypäsin.






    En tiiä miten tuon ottas niin laitoin myös "parasta päivässä" osastolle kans.
     
  16. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Niin... kaikella on aina puolensa, niin hyvässä kuin pahassa!

    Kohta kaksi kuukautta painanu yö tuuria ja nyt tulikin extempore huili yö tähän väliin niin menee ihan soveltamiseksi koko homma....kohta loppuu tekeminen ja interwebbikin rupee olemaan koluttu.
     
  17. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    pitäkää varanne ettei teitä kuseteta tuohon tyyliin :mad:

    Koeajasta on tullut uusi keino kikkailla työvoiman palkkaamisessa ravintola-alalla. Neljä kuukautta ja ulos! Tämän saa entistä useampi työntekijä kuulla erityisesti pääkaupunkiseudulla, vaikka työt olisivat sujuneet hyvin. Härskimmin kohdellaan nuoria.


    Ota veitsesi. Voit lähteä. Sinä et enää jatka -tyyppinen tylytys on ravintolamaailman arkea tosielämässäkin eikä vain television kokkiohjelmissa. Osa työnantajista keinottelee työntekijöiden neljän kuukauden koeajalla.

    Viime vuonna koulusta valmistunut Vesa, 20, sai paikan marraskuussa. Työsopimus oli laadittu toistaiseksi. Työnantaja oli luotettavana pidetty ravintolayritys Helsingistä.

    Pian ilmeni, että untuvikko oli toimipisteensä keittiössä ainoa vakituinen työntekijä. Vuoroja tekivät myös saman omistajan muista paikoista tuuranneet kokit ja ns. ekstrat.

    Töitä oli hirveästi. Koska Vesa oli ainoa, hänelle lankesi myös keittiömestarin töitä, kuten lounaslistojen laatiminen, tarvikkeiden tilaukset jne.

    Työstä tuli pelkkää positiivista palautetta ja annettiin ymmärtää, että sitten myöhemmin tulee myös parempaa palkkaa.

    Miksi menisit muualle,
    kun sulla on vakkarityö?

    Muualle hänen ei kannattanut vilkuilla. Olihan hänellä vakituinen työ. Tässä uskossa hän muutti tyttökaverinsa kanssa ensimmäiseen omaan asuntoon.

    Välillä sai tehdä kahta vuoroa. Ylityöt tasattiin vapailla.
    Yhtenä lauantaina maailma romahti. Taloon palkattu uusi päällikkö täräytti todellakin Top Chefistä tutut sanat ja käski panna nimen eropaperiin, jossa todettiin mm. työntekijän tulleen kuulluksi.

    Sunnuntaina olisi tullut täyteen neljä kuukautta, mutta silloin paikka oli kiinni, eikä työnantaja voinut odottaa maanantaihin.

    Miksi?

    Tätä Vesa kysyy yhä.

    Työnantajan ei tarvitse vastata, eikä työnantajan tarvitse kirjoittaa työtodistukseenkaan työsuhteen päättymisen syytä.

    Miksi?

    Omistajan kommentit olivat so what, sellaista sattuu jne.

    Miksi?

    Sitä ihmettelevät entiset työkaveritkin.

    Kun potkut tulivat
    uudenvuoden yönä

    Minna, 32, ei ollut eilisen teeren tyttö, mutta lamavuosi 2009 kaatoi alta edellisen työpaikan. Lyhyeksi jääneen kiertolaisuuden jälkeen, hän luuli löytäneensä tosi mukavan, joskin raskaan työpaikan.

    Työnantajan toimipaikka oli osa yritysrypästä, jonka konseptiravintoloita löytyy usealta paikkakunnalta. Toiminta on ammattimaisesti johdettua.

    Minnalta sujuivat hommat niin salin kuin keittiön puolella, jonne hänet palkattiin esimiestehtäviin vuoropäälliköksi.
    Töitä oli. Minna tuli aina ajallaan töihin, ei sairastellut, ei myöhästellyt ja oli muutenkin iskussa.

    Ilman mitään ennakkovaroitusta – tasan samana päivänä kun neljä kuukautta tuli täyteen – hänet irtisanottiin työvuoron jälkeen. Oli 31.12. eli hyvää uutta vuotta!

    Ei mitään ennakkovaroitusta. Ei edes ennakkoaavistusta. Hän ei ollut edes tajunnut, että tänään on se päivä, kun koeaika täyttyy.

    Työsuhde päättyi,
    koska koeaika päättyi

    Minna sai kerätä kamppeensa. Lopputili tuli lomarahoineen, joten oltiin olevinaan sujut. Mutta ei ihan. Hän sai odottaa kaksi kuukautta työtodistusta. Koska sitä ei ollut, hän ei saanut työttömyyskorvausta.

    Kun se työtodistus aikanaan tuli, siinä luki työsopimuksen purkamisen peruste. Peruste oli: työsopimuksen mukainen koeaika. Piste.

    Nyt Minnalla menee taas lujaa. Työsopimus ison firman kanssa on voimassa toistaiseksi, ja jälleen hän uskoo, että töitä riittää.

    Vesa puolestaan pääsee pikku hiljaa yli kokemansa loukkauksen ja hakee taas töitä. Häntä lohdutettiin työvoimatoimistossa: Tämä on nykyään ihan yleistä teidän alalla.

    Nöyryyttä opiskeltu
    jo edellisestä lamasta

    – Ilmiö on ollut aina ollut olemassa tavalla tai toisella, sopimussihteeri Sirpa Leppäkangas Palvelualojen ammattiliitosta PAM:sta sanoo.

    Mutta miksi sitä on Helsingin ravintoloissa, joissa pitäisi olla huutava työvoimapula, kuten sai tuta niissäkin paikoissa, joissa Vesa ja Minna olivat töissä.

    – Edellisen laman aikana työntekijät opetettiin nöyriksi ja työnantajat oppivat käyttämään hyväksi tätä nöyryyttä, arvelee Leppäkangas.

    Hän puhuu näennäisrekrytoinneista ja siitä kuinka palkkaamalla osa-aikaisia työpaikoilla pidetään yllä kauhun tasapainoa.

    Pahan ilmapiirin lietsonnan työnantaja löytää edestään, kun työllisyystilanne tästä vielä paranee. Ne, jotka malttavat olla kikkailematta, muistetaan hyvällä, Leppäkangas uskoo.

    Melkein samoin sanankääntein toiminnan tuomitsee Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry toimitusjohtaja Timo Lappi, joskaan hän ei tunnista ilmiötä omasta jäsenkunnastaan.

    Työvoimapula vain
    pahenee entisestään

    – Käsittääkseni koeaikojen purut eivät ole lisääntyneet. Yksittäistapauksiin en voi ottaa kantaa, mutta missään nimessä kuvatun kaltainen ei ole hyvää käytöstä. Se ei luo hyvää työnantajamielikuvaa, kun työvoimasta taas kilpaillaan.

    Lapin mukaan työvoimapula pahenee, koska eläkkeelle lähtee paljon osaajia.

    Miksi ihmeessä näin sitten toimitaan?

    – Toisinaan työnantajat lupaavat työhönottotilanteessa, että ”palkkaa tarkistetaan koeajan jälkeen”. En pysty väittämään, että juuri tällaiset työsuhteet päätettäisiin useammin koeajan viime metreillä, mutta ainakin voi ajatella, että tällainen lupaus on yksi keino pärjätä työntekijöistä kilpailtaessa.

    Pikaruokapaikoissa menettelyyn voisi olla syynä myös alennettu palkka. Kun henkilöllä ei ole alan koulutusta eikä yhtään työkokemusta, hänelle voidaan maksaa harjoittelijan palkkaa eli 80 prosenttia taulukkopalkasta kuuden ensimmäisen kuukauden ajan.

    Muuten Helsingissä ei saa osaavaa väkeä ravintolatöihin taulukkopalkoilla – puhumattakaan niiden alle meneville palkoille. Sitomalla työntekijät "toistaiseksi" ravintoloitsija voi klaarata aina yli yhden sesongin ja estää työntekijöitä menemästä rahakkaille keikoille kilpailijan palvelukseen.

    Lähes kaikissa vähänkin suuremmissa ravintola-alan yrityksissä on sisäisenä ohjeena, että työtodistukseen ei saa merkitä työsuhteen päättymisen syytä koeajan jälkeen.

    Markkinoiko työnantajaliitto ja sen juristit jäsenilleen koeaikakierrätystä kikkana estää palkkaliukumat Helsingissä?

    – Ei varmasti, Lappi sanoo vakuuttaen välien PAMiin olevan kunnossa, mikä näkyy nimenomaan riitajuttujen vähenemisenä.

    Jutun esimerkkihenkilöt eivät olleet työntekijäliiton jäseniä. Heidän nimensä on muutettu.
     
  18. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    La käytiin kelkkailemassa 450km, niin selän kivut selvisi magneetti kuvissa tänään. Välilevy paskana, ihan ku ei olisi jo riittänyt 1 nikaman murtuminen 1,5v sitten.

    Kiva herätä yöllä siihen, ku unissaan kääntyy sängyssä --> hel******nen särky ja kylmähiki valuu selkää pitkin.

    Kaiken lisäksi ei leikata, kun on liian suuri riski halvaantumiseen, tämä kausi olikin sitten tässä PRKL :(
     
  19. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Hei.... olisko aika rauhottaa tilanne? Muistan sinun kirjotukset aikojen takaa, sillon jo ihmettelin kun kelkka vaan vaihtu uudempaan ja meno jatku.

    Nimimerkillä itse olin aika heikossa hapessa joku vuos sitten kun tilanne oli tämä.
    [​IMG]
    Tuon pullistuman seuraukset on sellaisia että ne seuraa minua hautaan asti. Seuraamuksista olen saattanu jo tänne kirjottaa, mutta kerrataan lyhyesti: ikuinen tunnottomuus mm. (jalkaterästä saa puukolla vuolla siivuja ja en tiedä mitään) myös muualta löytyy tunnottomuutta, lievää lihas heikkoutta, ajoittain omituista nykimistä jalassa ja oikeasta pohkeesta vetää suonta öisin todella usein (vasemmasta ehkä kerran 5 vuoteen)...ja jotkin refleskit myös kateissa oikesta jalasta tyystin (nilkan seudulta).
    Tuon jälkeen leikattu ja yritetty tehdä töitä ja jatkaa normaalia elämää siinä kuitenkaan onnistumatta. Sitten myyty kelkka ja sittemmin lopetetin myös vakio työnteko.
    Nykyään tilanne jo niin hyvä että osittain voinu palata entiseen elämään kun oli TERVE ja osaa vanhasta elämästä mm. kelkkailua jo harkitsin tänä talvena kovasti, mutta sen jätin vielä tulevaisuuten.
    Ehkä ensi talvena taas...........viimeksi kun oikeasti kelkkailin niin RE:n sai n.10000€
     
  20. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: VEEkäyRÄ Korkialla - Kun elämä potkii päähän.

    Olet aivan oikeassa. Kyllä tämä kelkkailu täytyy lopettaa, kun ei kerran paikat tätä kestä :(. peiliinkin on monesti jo katottu, mutta ei se ole auttanut. Lääkärikin eilen sanoi, että ajelet kohta ainostaan pyörätuolilla jos järkeä ei ala löytymään.
     

Suosittele tätä sivua