Kauden 2014 waterCROSSI

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 30/6/13.

  1. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Niikö?
    No pitää lukea sitte uuvisti nuita ajjenpia viestejä :)
     
  2. wolle

    wolle Speedot '15

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Harrasteluokan säännöt pitää viilata uusiksi ensi kaudelle. Noilla nykyisillä säännöillä aika mahdoton ajatus.

    Oon Hemmon kans samalla ajatuksella, että harrasteluokan säännöiksi: alle 800cc, ei kaasuja, ei turboa...muuten saat rakentaa niinkuin asiaan kuuluukin.
    Lisäksi joko niin, että mies ja kelkka ensikertalaisia, tai sitten aloittanut watercross kisaamisen kuluvalla kaudella.
    Esim. Pellossa pari viikkoa sitten ekaa kertaa 700 Yamahalla ajanut kaveri vois osallistua vielä Sodankylässä harrasteluokkaan, mutta ens kaudella Kittilässä avoimeen luokkaan tai penkalle ja heinänkorsi suuhun.

    Seuraavaksi tulis mieleen ilmoittautuminen. Olisko hyvä yhtenäistää käytäntö vaikka niin, että ilmoittautuminen loppuu aina tasan kaksi vuorokautta ennen kilpailun alkua?
    Se nopeuttaa kisa-aamua. Kisalehteen ja listoille saadaan kaikki kuljettajat numeroineen päivineen ja katsojillakin on helpompi seurata kisoja. Ajokaavioiden ja lähtölistojen teko helpottuu ja samalla virheiden mahdollisuus pienenee...listat olis myös kaikkien käsillä jo aamusta lähtien!

    Cup-arvoon, rataan ja hyppyriin en osaa ottaa kantaa, ne on vähän makuasioita mistä tykkää, mutta nuo olis tuommosia helppoja perusjuttuja jotka vois toimia?
     
  3. he_nkka

    he_nkka fööni skiito

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    eli mahollista että joku uus tulokas lainaa harrasteluokkaan jotaki 800 kärki kelkkaa? siihen se taspuolisuus pian katoaa.. että kyllä ne säännöt häätyy viilata hyvin tuon harrasteluokan osalta.. tiä tuota, kuhan höpisen :)
     
  4. wolle

    wolle Speedot '15

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Kuten mainittin, niin silleen se harrasteluokka, että joko mies ja kelkka ekaa kertaa kisaamassa tai vaihtoehtoisesti ekaa kautta kisaamassa. Kuulostaako tuo hölmöltä?
     
  5. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ite olen kehityksen kannalla ja harrasteluokka ajatus on hyvä, mutta loppuuko peräkylän kaverilla harrastaminen siihen, kun ovat ajaneet kaks kisaa zx-koppasella ja joutuvat pois harraste luokasta?

    Miten tuon luokan vois pitää semmoisena, jossa pääsis pojat vääntään kilpaa toisiaan vastaan tason ollessa kaikilla suht. sama. Mitä järkeä on nostaa kaveri, joka ajaa 20s. huonomman ajan kuin proot, pois luokasta? Luokka muutoksen jälkeen ainoa vaihtoehto on laittaa täpäkkää useita tonneja lisää, jotta pääsee ajamaan kilpaa taas. Aika-ajoihinhan kyllä pääsee, mutta ei sillä tonnin räpsyllä kyllä finaaleihin pääse.
     
  6. he_nkka

    he_nkka fööni skiito

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    ei kuulosta, tuohon tyyliin se pitäs saada menemäänki. sillä ittele kolahtanu tämä aihe, ko seuraa esim. omia tuttuja, niin monela kelkka millä kesän ajelevat ja kisoihin mielivät muttei tohi lähteä, kynnys vain liika suuri jostaki syystä. Jollain tuonne kisa hommiin pitäs saada uusia naamoja ja sitä kautta eteenpäin. Tuntuu ettei tuone ole oikein paljon uusia kuskia tullut viime vuosina?
     
  7. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Astunkohan miinaan vai kusaisenkohan muurahaispesään kun ihmettelen tuota ennakkomaksamisen vaikeutta. Entisessä elämässä tuossa abt. 10v sitten harrastin agilityä koirilla ja jo silloin oli koirien Moottoriliitto l. Kennelliitto tehnyt selvät säännöt maksamisesta ja maksujen palauttamisesta.

    Kisajärjestelyjen kannalta on aina helpompaa/turvallisempaa mitä vähemmän kisapaikalla käteisen kanssa pelata....
     
  8. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Mun säännöissä tämä nimenomaan kielletään. Eli esim meikän mekaanikko ei voi liisata multa kelkka koska sillä on joskus oltu josaki podiumilla.
     
  9. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

     
  10. maneman

    maneman Active Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Menikö sulla monestikki koira rikki ennen kisoja..?
     
  11. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Kyllähän noita koiria sairastuu ja onnettomuuksia sattuu jolloin näyttely jää käymättä esim. satuttaa jalkansa eikä pysty juoksemaan kunnolla. Tällöin ilmottautumismaksu jää omaksi tappioksi. Toki ei niin yleistä kuin moottoriurheiluvehkeen hajoaminen, mutta toisaalta sitä ei myöskään varaosilla aamuksi saa kuntoon tiukanpaikan tullen. Se riski vaan otetaan siinä ilmoittaessa.

    Itse kyllä olen kuitenkin sitämieltä, että paikanpäällä maksamisen pitäisi myös olla mahdollista näissä kisoissa.
     
  12. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Kaikkia harrastajiahan ei saada kisoihin. Ei kaikki hiihtäjätkään käy kisoissa. Osa vaan tykkää harrastella.

    Jos tuosta lähijärven harrastajista ottais luvun ja laskis montako käy kisoissa vois rosentti olla huomattavasti isompi kuin hiihtäjistä tehdyllä otannalla hiihtokisoihin.

    Kaikki eivät vaan halua numerolappua rintaan ei talvi eikä kesä kelkkakisoissa.

    Miksi osa porukasta ei käy kisoissa vaikka tykkäävät kisailusta ja omistavat kilpailu kykyisen kamppeen? Tämä ois se markinaali ryhmä, joka voitais saada kisoihin.
     
  13. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    No jos ei haluta niin minkä sille, eiköhän se ole jokaisen oma henkilökohtainen asia jos ei halua numeroa rintaan ja ajelee omaksi ilokseen kavereiden kesken? Hyvähän se on että kaikki halukkaat pääsevät kisaamaan mutta välttämättä kaikki eivät tosiaan halua sinne, ei niitä väkisin sinne voi pakottaa (onneksi, "yksilönvapaus" tms ;D) ajamaan vaikka jotkut tuntuvan sitä täällä haluavan, em. "luokkaan" kuuluvien kommentteja en ole nähnyt tässä topicissa, voin olla kyllä tässäkin asiassa puusilmä. Toki osallistumisen kynnystä voisi alentaa mutta ei väen väkisin, esim tämän vuoden säännöissä harrasteluokan säännöt ovat niin perseestä että niiden pohjalta lähes mahdoton järjestäjille ajattaa harrasteluokkaa käytännössä.
     
  14. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Saahan kisajärjestäjä päättää mitkä luokat kisassa ajattaa
    Ja luokat voi olla vaikka rollaattoriluokka, triplaturbot ym...
    Kun säännöt on mitä on ... Soovat

    Mr Cool
     
  15. Teräsmies76

    Teräsmies76 Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ei sole ku lopettaa tyhjänpäiväiset kiihdytys hommat pois..niin on aikaa ajaa oikeasti kilpaa ja vaikka useammassa luokassa..
     
  16. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Tommi kertoo homman nykytilaa. Itse kyllä kannatan ehdottomasti kiihdytyksiä mutta vanhalla miehellä palaa ajatukset menneisyyteen jolloin nykyinen kiihdytysten kunkkuluokka Open oli käytännössä jotain 1050 -> 1500 cc 2-t koneilla + 1000 cc 4-t tbo, nykyään 99% se on 800 cc + kaasut ... Totta se luokka on nykyään Top Fuel kuten talvellakin kiihdytyksessä, virallisesti. Jotenkin se on tosiaan menettänyt hohtonsa mutta ei missään nimessä kiihari luokkien poistoa!
     
  17. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Kuinka moni jäis kiihytteleen jos järjestys ois toinen? Eka ovaali ja sitten kiiharit.
     
  18. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Go'natten!

    Kyllä näköjään alkaa löytymään harrasteluokasta ja "jokkisluokasta" kommenttia ja pidemänpäälle siitä syntyy jopa jotakin järkevää muutos esitystä aikaiseksi, joku vain pitää tehdä lajiryhmälle ehdotus ja perustelut!

    Alunperin keskusteltiin Kittilässä ja siitä lainaus toisesta topikista ja lisäystä tähän tapaan:
    "Noh, ehkä sille vois avata oman topikin jossa sais selvitettyä asian perinjuurinjaksaen ja siihen saisi sitten alkaa ihmiset totuttuun tapaan asiaa sen enempää ajattelematta teilaamaan ja/tai kehittään ajatusta sille tasolle, että saatais järjestettyä jonkinmoinen "tour" jossa kelkan määrittäminen "jokkisluokkaan" olisi helpompaa kuin nykyisessä harrasteluokassa, jossa luultavasti se jolla olisi eniten paalua, korjaisi eka kisassa motivaatiot pois sitten niiltä, joita toivottaisiin enemmän lajin pariin! Kelkka myyntiin viimeisen kilpailun jälkeen eli ostotarjous menettelyllä ym = vertaa autojen "jokkis" menettelyä!
    Ja sen sanon jo tässä vaiheessa mitä selitin Auvolle ja Keijollekki, että asiaa pitää alkaa ruotimaan tosissaan ja sekä että nykyinen wc-konsepti pysyy sellaisenaan kuin se nyt on ja kehittyy minun puolesta niin lujaa kuin ihmisillä vaan on rahaa laittaa hipovireihin, mutta rinnalle pitää saada yksi toimiva "alaluokka" missä pääsee vähillä kustannuksilla ajamaan saman tasoisia kelkkoja vastaan mitä nyt sattuu tallin takaa löytymään"!

    Nm: kkkp, eikohei!
     
  19. kelkkakurko

    kelkkakurko Yamaha multiple..

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    miepäkö pääsen täältä jänkältä illalla tai huomenna viimeistään pois, niin yritän pukea huom. OMAT ajatukset tourista tänne, niin siirrettäköön ne sitte sinne omaan topikkii johon voidaan alkaa jatkojalostaan asiaa siten että saadaan keskustelu auki ja asia vireille!

    edelleenkin korostan ja lainaan jokkea: Kisan pitää olla tiukkaa ja kamppeet pitää olla tikissä,

    600,800 ja open saa mennä menojaan SAMAAN tyyliin niinkuin se on mennyt aikojen alusta asti, taivas olkoon rajana ja rauha "ammattikuskeille" Se pitää kaikkien tuleviin keskusteluihin osallistuvien ymmärtää... tässä ei olla muuttamassa wc:n nykymuotoa muutoin kuin parantamalla nykyistä harrasteluokkaa!
     
  20. Teräsmies76

    Teräsmies76 Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ja samalla siirtää käsikellotkin historiaan.. Pudotus ajoilla aina vain, ois mahdollisuuksia kenellä vain kalustosta riippumatta ajaa kilpaa kunnolla ja yltää Korkeamälle tuloksissa..
     

Suosittele tätä sivua