Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Kelkkakärry ??

    http://www.liikenneturva.fi/www/fi/turvatieto/autoilijat/kevytperavaunun_kaytto.php
     
  2. repeat

    repeat Kitty Cat

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itellä alkaa olla pikkuhiljaa muodostunut Teknotrailerista samanlainen kuva. Kärry on nyt ollu meidän taloudessa vajaa 2 vuotta ja jo pariin kertaan on saanut korjata kipinlukkoja kun ne vaan ei kestä. Toisessa aisassa näyttäs olevan lommo kun tullu joskus epähuomiossa astuttua päälle, kuten kärryn aisan tulis normaalisti kestää.

    Viimenen tuomio kärryn kiertoon laittamiselle tuli viime viikolla, kun kärryyn laitettiin kyytiin lätkää: oli antautua koko pohja kun kantavuuskuorma tulikin pienemmälle alalle kuin koko pohjan ala. Ja ne sidonta pisteet on suorastaan vitsi. Jos tavarat meinaa laittaa kiinni siten kun kuuluisi, ei kuomu mene enää kiinni, kun kärry on niin solvassa.

    Kotipihasta löytyy myös omatekoinen kevytperävaunu. Kärry on tehty siten ettei se säikähdä edes reilusti ylipainoista kuormaa ja silti kantavuutta on n 500kg. Ja voin sanoa että tuo kärry ei todellakaan ole päässyt helpolla, eikä sillä ole terveisiä ruukattu ajella...

    Vois olla syksyllä 3000L myynnissä jos jotain kiinnostaa, ite ajattelin laittaa kunnollisen kärryyn tilalle...
     
  3. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Vs: Kelkkakärry ??

    Ne takalaidan lukot kyllä pysyy matkassa kun muistaa vetää salvat takaisin kiinni ennen kuin laskee laidan alas ja kippaa, nehän vääntyvät kun joutuvat kipatessa taipumaan maata vasten. Maksimikuormaakin on vedetty ilman ongelmia.

    EDIT: Sähköthän tuossa on kytketty onnettomasti tai sitten mulla on maanantaikappale kun valot sykkii vilkun tahdissa vetoautosta riippumatta.
     
  4. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Vs: Kelkkakärry ??

    Vilkku valo maadoittaa muiden valojen kautta, eli maadoitus vika ;) Vetokuulan kautta kun pitäisi maadoitus hoitaa, ja eihän se ikinä ainakaan mulla ole 100% toiminut ::) Seuraavan peräkärryn kohdalla vedän ylimääräisen johdon maadoitusta varten, eli teen kaikki sähköt uudelleen...
     
  5. N-34a

    N-34a Polaris SB assault 800 & Indy 600

    M+S renkailla minä ainakin sen sain.
    Eipä nuo kärrin nastarenkaat onneksi kalliita ole, kympeistä puhutaan.
     
  6. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Respo tuli ainakin suoraan 14" M+S talvirenkailla.
     
  7. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Vs: Kelkkakärry ??

    Nämä riittää pykälien puolesta vain jos vetoautossa kitkat.
     
  8. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Hyvä tarkennus!
     
  9. Pehri

    Pehri Polaris 700 Dragon SwitchBack -08 (154")

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kelläkään tietoa mistä kaikkialta kannattais katella 3500 kg:n kärryä (laidallista ja kantavuutta pitäis löytyä n. 3000 kg)? Ns. lokasuojamallinen hakusessa. Ruotsissahan noita olis mutta hinnat ei oo yhtään halvempia ja siihen lisätään vielä hakukulut.

    Nettivaraosan kärryt oon kattonu läpi ja aika vähän löytyy tuota kaliberia.
     
  10. anddi77

    anddi77 AC XF8000 CrossCountry -14

    Vs: Kelkkakärry ??

    Naapurissa on tuollainen http://www.traileragent.fi/index.php/lavatrailerit. Jämäkkä kärry ja hyvin näkyy kulkevan perässä isommankin kuorman kanssa.
     
  11. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Vs: Kelkkakärry ??

    Hommasin pakun. Problem solved.
     
  12. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Vs: Kelkkakärry ??

    Aku CP390-RB 1300kg Snow

    onko kellää kokemuksia tollasesta kärristä?
     
  13. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    Vs: Kelkkakärry ??

    Pari sivua kun tätä topikkia pakittelet niin löytyy.
     
  14. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kärsivällisyys palkitaan. Tori.fi:ssä nappasi, löytyi toinen sarja vanteita. Kohta on Muuliin 8kpl samanlaisia aluvanteita. 8)
    Vielä pitää pieraista jostain kohtuukuntoiset nastarenkaat nykyisille vanteille.
    No, lämpömittari näyttää +20, vielä niillä ei oo hirveä kiire ;D

    Tämmöisiä.
    [​IMG]
     
  15. Spin

    Spin Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Lakkapään kärryä olen vähän kelkan kuskaukseen katsellut. Mutta nyt alkoi mietityttää riittääkö tuo 100cm kuomulla varustettuna? 135cm tulis näinollen hyötykorkeudeksi. Kelkan ilmoitettu korkeus (sis. tuulilasin) on 1230mm. Paljonkohan lie dokkerissa vielä tanko ylittää tuulilasin korkeuden, vai onkohan tuo mitta sitten tangon/mountain barin yläkohtaan mitattu. Tyly jos ostaa kärryn kuomuineen, ja kelkka ei sitten sinne mahdukkaan korkeuden puolesta. Sitten on kohta jo harkittava kärryä ilman kuomua.
     
  16. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mulla on perus korkusella kuomulla varustettu Muuli ( pro xl 970 ) ja siihen ainaki menee esim assaulti ihan mukisematta kyytiin korkeuden puolesta. Asia erikseen jos jotaki kunnon tourinki/pakkaslasilla varustettua vehettä meinaa kyyditä. Siinä valossa luulis Lakkapään kärrynki riittävän, sama peruskärryhän se on mitä IKH ja Majavakin.
     
  17. Hjaurus

    Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

    Vs: Kelkkakärry ??

    Teknotraileri löytyy pihasta ja ei oo kyllä mitää ongelmia ollu sen kans. 3300 l malli. Vaikka on pikkusen lukoissa hepposuutta ni ei oo rikki vielä menny. Normi käytössä toiminu tosi hyvin. Pääosin kelkan kuletusta.
     
  18. Spin

    Spin Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kävin jo lakkapään kärrystä tarjouksen ottamassa. 2170e oli viimeinen hinta 150x350 kärrylle kuomuineen. Pitää vielä huomenna jos kerkeää, niin hakea/soittaa tarjous tekno trailerin vastaavan kokoisesta kärrystä. Ja voiskait tuota S-raudassa ja k-raudassakin käydä kysäisemässä. Niin ja onhan tuo IKH jälleenmyyjäkin siinä ihan vieressä. Pitää niistä sitten valita sopivin hinta/laatu suhteeltaan.
     
  19. Spin

    Spin Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Ainoa mielenkiintoinen vaihtoehto lakkapään kärrylle olisi k-raudasta Muuli 1600 L. Laidat 39cm ja kuomu 125cm. Hintaeroa satkun luokkaa. Tosin kuomu on itse laitettava paikalleen ja konttorilla käytettävä omaan laskuun. Olisko tästä mihinkään vai onko se lakkapään (majava) järkevämpi vaihtoehto?
     
  20. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mikäs vika on Respossa ? Ei tuu ongelmaa korkeuden kanssa kuomulla, kun korkeat laidat jo vakiona ja muutenkin järeetä kamaa koko kärri!
     

Suosittele tätä sivua