Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Kottinen, 8/3/10.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kryptoniittiä?: :p
    https://www.google.fi/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=861&q=ski+doo+summit+frame&oq=ski+doo+summit+frame&gs_l=img.3...11711.21263.0.22495.20.14.0.6.4.0.222.2252.0j13j1.14.0....0...1ac.1.32.img..4.16.2027.FjR9AYd05RA#facrc=_&imgdii=_&imgrc=pFLbfH_vSulLKM%3A%3BBqruUgR4tzlauM%3Bhttp%253A%252F%252Fi.ebayimg.com%252Ft%252FSki-doo-2008-REV-XP-Summit-800R-146-Tunnel-Chassis-Frame-NUN-Etec-E-tec-600-X-10-%252F00%252Fs%252FMTIwMFgxNjAw%252F%2524T2eC16RHJI!E9qSO8m7tBQ0H4hFp8!~~60_35.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ebay.com%252Fitm%252FSki-doo-2008-REV-XP-Summit-800R-146-Tunnel-Chassis-Frame-NUN-Etec-E-tec-600-X-10-%252F170961751358%3B300%3B225
     
  2. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No tämä keskusteluhan laimeni käsiin.. Taitaa sittenkin olla aikalailla minun ja Moton varassa nämä tarinat.. No, tosihan on, että samanhenkiset eivät saa keskustelua aikaiseksi, vaan siihen tarvitaan myös se vastavoima, jota vastaan voi hyökätä ja sitäkautta tuntea sitä yhteenkuuluvuudentunnetta. Ja mikäpä siinä, mukavaahan se on, että samanhenkisyyttä on ilmassa.

    Mitä tulee noihin henkilökohtaisuuksiin, niin minä olen sitä mieltä, että niinkauan, kuin kyseiset "keskustelukumppanit" eivät ole valmiita laittamaan itseään senkään vertaa likoon, mitä itse on tullut laitettua, niin voivat nuo kätevät nakkelut pitää ihan omana tietonaan ja toivon myös, että moderaattoritkin osaltaan pitäisivät huolen jonkunlaisestakaan verrattomasta keskustelukulttuurista.

    Mitä taas tulee näihin meidän jokaisen nurkissa makaaviin kelkkoihin, niin edelleen edellytän kyllä keskusteluissa sitä, että porukat pystyvät mieltämään näiden laitteiden totaaliset eroavaisuudet. Se, että voisi myöntää jonkun toisenlaisen kelkan olevan joltain osin jopa parempi, kuin se oma resu, mahtaa olla aika mahdoton ajatus.. Minä sen pystyn mieltämään ja myöntämään, joten omalta osaltani asia ei ole ihan kamalan huonolla tolalla.

    Mitä tulee minullekin esitettyyn kysymykseen siitä, kuinka valtavia kuormia minä kelkallani kiskon, kun vetokyvyn otan puheeksi, niin kyllähän sitä joka talvi tulee koukkuun mitä jänempää rompetta kiinnitettyä. Viimetalvena taisin repiä muiden kelkkojen lisäksi mm. polttopuurekkaa. Aivan varmasti sen olisi Summittikin kiskonut sieltä mettästä, mutta olisi sinä voinut takarunko, vetokoukku ja osin jäähdytyskin olla ihmeissään, vaikka tänne onkin jo todistettu, kuinka mahtava ja kertakaikkisen kestävä vetojuhta tuo Summanen on. Itseasiassa tämä ilouutinen kannattaisi kyllä julkaista esimerkiksi tuonne hihtoseuroille, jotta ne älyäisivät pistää ne paskat 6900set ja YetiPROt äkkiä halvalla vaihtoon.. Minä tykkäisin siitä.

    Mutta kertokaapa minulle, kun kerran näiden kelkkojen ylivertaisuudesta kaiken tiedätte, minkä ihmeen vuoksi 59-sukuiset, 6900set, ST:t ja YETIt maksavat käytettyinäkin niin tolkuttomia summia rahaa? Ja miten ne romut voivat sen hintansa pitää niin korkeina? Ja eikä ne noissa Nettimotoissa sun muissa pesää ole tehneet, vaan ovat menevimpiä kelkkoja (myös myynnillisesti ;) ), mitä netistä löytyy.. Eli voisiko joku tehdä sen palveluksen, että oikeasti kertois noille myyjille, kuinka tolkuttoman surkeista kamppeista on kyse. Ei muuten, mutta vaimon MXZ pitäis myydä ja jos sen sais vaihdettua vaikka siten, että joku onneton pääsis romusta STstään eroon ja sais vaihdossa mahtavan yyberkelkka-aihion, niin minä kyllä voisin hänen päivänsä koitaa näin iloisella tempulla pelastaa.

    Eli jatkakaahan tinkaamista ja koittakaa nyt vaikka löytää jotain muuta kätevää, kuin toisten henkilökohtaisuuksiin kumpuavat nakkelut.

    Ja mitä tulee tuohon vammaisten lyömiseen, niin hyi helevetti... Onko omakohtaisiakin kokemuksia? :-X
     
  3. takana

    takana Guest

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    näinhän se menee jokaisen meidän omat polttopuu reet sieltä metsästä vedettävä sinun 59 ja minun summasella ja m8 ilmeisesti huomaamatta runko mutkalla ja lämmöt tapissa ;D
     
  4. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Olihan se tuska kiskoa yks kelekka nytrola poies ko sutimalla piti edetä. Kova keli niin eipä oikein matto purru lumeen. Keväällä soselumella ei varmaan puhettakaan että ois liikkunu. Sitten se liikkuminen muutenki tommosella mountainilla ko matto pyörii reippaasti on vähän riskaabelia, välillä ampuu pitoja ja sitten onki tassut taivasta kohen. Se hinattu kelkka oli melko karusti lumessa sen hinauksen pääle ja kuomun alta pitiki isolla kädellä puhistella. Jos kyytissä ois ollu puita niin niitähän oiski kiva purkaa ko oisivat ihan lumessa. No mutta se varmaan johtuu siitä että mie oon koittanu kiskoa jamahalla, summitti tai m8 ois ollu siihen hommaan tehtyjä ja ois menny ilman ongelmia.

    Tosin, viime keväänä jälleen kävin kiskomassa tämmösellä mitään sanomattomalla ja asiaan kuulumattomalla kamppeella. Välillä oli vettäki niin että kuomun yli tuli, oispa ollu heleppoa semmosella oikealla kelekalla, ois voinu kiskoa ihan tappikuormia.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Aina oppii jotaki uutta.
     
  5. takana

    takana Guest

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Huoh. Olenko väittänyt summasta ja m8 ylivoimaisesti parhaiksi vetokelkoiksi ? Olen vaan peräänkuuluttanut perusteluja tähän fakta tietoon että ei niillä mitään pysty vetämään ilman että runko tai kone porsii ja lämmötkin ne nousee! Itsellä kun nyt sattuu olemaan hieman kokemuksia ko vehkeistä, mutta kun niitä perusteluja kysyy nii saa sivun jaaritteluja ynnä muuta p..kan jauhantaa. :mad: Keskutelun taso on mitä on niin minkäpä sille voi

    e: Ja nallelle terveisiä se että isot pojat kylillä kerto EI OLE perustelu
     
  6. mäkseta

    mäkseta Summit 800 -13

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tuota samaa asiaa minäkin olen täällä yrittäny sanoa mutta wt miehet vääntää aina asian ihan sama mitä sanot niin päinvastoin mitä olet juuri yrittäny kertoa. Ja tinkahan siitä silloin tulee ::) Munanjatkeena, pihakoristeena, oman egonsa pönkittäjänä ja leikkikalunahan nämä rautarunkomiehet nuita mounttaini vehkeitä pitää vai oliko vielä jotai mikä jäi mainitsematta? :D eipä niillä juuri mitään muuta pysty kuin pitämään hauskaa tuola suomen vuoristoissa 3 metrisessä kinoksessa..

    E: vielä sen verran että kun kysyt porukalta jotain suoraan niin vastaus on jotain sinne päin tai ei sitten sinnepäinkään ja ostellaan pulttiautosta lentokone peltiä ja poran teriä ja rakennellaa summitin runkoa.
     
  7. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla jaettu. Et se on ihan turha tuolle kaksikolle selittää mitään.
     
  8. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Hushus siitä trollaamasta.

    Niin se taas kausi pyörähti viisysillä käyntiin. Puhallus tankkiin ja primeriä, imu päälle ja muutama nykäsy niin wanha uskollinen palvelija hyrähti käyntiin. (Muutama siks ku oli tappokatkasijan tutti lahonnu, aloin toisen nykäsyn jälkeen ihmetteleen että miks se ei yritäkkään..)

    Pieni kiekka jäällä ja ai ku oli taas mukavaa. Lunta sais vain olla edes metrin enemmän...
     
  9. p00xpat

    p00xpat Tillun Lillun Pillu

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Met yritimmä kerran kiskoa vetovarjoa tommotteella leviätelasella, mutta ei siittä mittään tullu. Vastatuuleen meni muttako takasipäin käänty ja myötätuuli alko ni eipä vauhtia löytynykkää enää tarpeeksi ja kaveri tuli kenttään. Urheilumallin pätkillä hommasta ei kans tullu mittää, ku kelkit vaan suti ja suti... Ainua millä homma onnistu suvereenisti, oli toi meitin renegade (melkein kö vuorikelkka, muttei sinne päinkhän).
    Että semmosia kokemuksia täällä.
     
  10. mäkseta

    mäkseta Summit 800 -13

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Niihä tuo lähti kesän jälkee summanenki ensimmäisellä nykäsyllä. Kuusen kävin tänää takapihalle hakemassa että saapi valot ripustella. Lunta sais olla lisää.
     
  11. mikap

    mikap Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kokkeilkaapa kumpiko leiri osaa paremmin kehua vastapuolen kelkkojen ominaisuuksia. Onnistuuko?
     
  12. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Nythän tässä ei auta kun jonkun wt miehen tehä uus salanick, esim, MountainOnParas!. Sitten vaan kertoo olevansa mountainmies ja kehuu sitä vanhaa lahnaansa niinkun tähänkin asti!
    Ps. Nalle&moto, saa käyttää mut ei oo pakko!
     
  13. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Perskele ko jäi ne hymiöt laittamati niin heti nasahti... ;D

    Ainiin..
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZyoiQZ-QBOo[/youtube]
     
  14. Wainajala

    Wainajala Hardcore

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Nytro with BilletX 146" railextensions and 44mm XC Pro track.

    Tuo nyt varsinainen mounttaini ole sinänsä - hyvin kyllä huilaa teholla!
     
  15. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ettei olisi sinun vilkkaan mielikuvituksen tuotetta nuo luulot? :) Aika nuori ilmiö tämä vuoristokelkkojen nousu ammattikäyttäjien suosikeiksi, elikkä aika hyvin siitä näkee kyseisten kelkkojen kehityksen hyviksi työkaluiksi. Samalla siitä myös näkee sen että niiden raskaiden kuormienvetohistoria on lyhyt perinteisiin ko hommiin tarkoitettujen kelkkoihin verrattuna; toisin sanoen katsotaanpa sitten, kun nämä uusimmat vuoristokelkat on vaikkapa 10 vuotta vanhoja, ja niistä paljon kuormia vedetyt, niin sitten voidaan inttää lisää. Lapin miehillä tulee lyhyessä ajassa paljon kilometrejä, mutta montako prosenttia käyttötunneista on raskaan kuorman vetoa? Kokemusta itsellä melko pitkältä ajalta rehunlevityksestä 59:eillä, ja kun 4-5 kuukautta vuodesta laitat joka päivä 3 tuorerehukakkua(ei esikuivattua) parirekeen, ja useasti vielä yhden kakun talousrekeen, joka on parireen perässä, ja sitten kun ne reet on heinäpahnan päällä, ja muutamia metrejä aina siirretään, niin kyllä siinä on koukut oijenneet monesti, ja runkoakin on jouduttu hitsamaan. Mutta ne vetovehkeet on 1991-mallisia, ja kilometrejä kiitettävästi, tunteja erittäin kiitettävästi. Että uskallan inttää!
     
  16. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Oliko metri lunta? :p
     
  17. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ihan kaikki kaikessa ei ammattikäytössä ole se, että kuinka pitkästi sitä kelkkaa pystyy pitämään väkisin hengissä oli se sitten WT tai vuoripora.

    Tuskin vain, mutta kuitenki senverran, ettei ollut niitä vähänlumen lämpöongelmia :p :p
     
  18. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    "Ihan kaikki kaikessa ei ammattikäytössä ole se, että kuinka pitkästi sitä kelkkaa pystyy pitämään väkisin hengissä oli se sitten WT tai vuoripora. "

    Olet oikeassa, mutta huokeita nuo vanhukset ovat olleet ylläpitää.
     
  19. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No minäpä aloitan, kun uskon, että onnistun siinäkin ainakin puolet paremmin, kuin vastapuolen leiri.. 8)

    Vuorikelkat on kehitetty teho-painosuhteeltaan niin ylivertaisiksi, että niillä oikeasti pärjää loistavasti niissä umpisissa kairoissa. Mitä enemmän lunta ja mitä pehmeämpää rakennetta, sitä etevämmin tuollainen laite kiikkuu ja kulkee.. Perusteluja lienee turha hakea: Lumenpaineen minimoiva runkorakenne, riittävä teho ja karkeaharkkoinen pitkä matto pitää huolen siitä, että lumi liikkuu ja kone sen myötä. Keveytensä puolesta ne ovat pitkärunkoisina erinomaisia myös hitaammassa ajossa ja tämä kun yhdistetään vielä moderniin väsyttämättömään ajoasentoon, niin eipä ole ihmekään, että näiden pelien puikoissa viihtyy pitkän päivän.

    Nykyaikaiset kakstahtikoneet tarjoavat mahtavasti voimaa pienellä kulutuksella ja vakiovarustettuina niiden äänikin on miellyttävä.

    Jos tuolaisella pelillä erehtyy maastopyörityksissä eksymään pahaan umpiperään, niin useimmiten reilu kaasutus auttaa selviämään tilanteesta kuin tilanteesta, plus että noiden ylivoimainen ketteryys esimerkiksi viistorinteessä helpottaa kelkan luotsaamista joskus jopa uskomattomassakin maastossa ja olosuhteessa.

    Eikä tuollaisella modernilla alustalla varustettu kelkka ole reittisiirtymälläkään sieltä surkeimmasta päästä. Sillä kestää tietyin varauksin paukuttaa pahojakin reittejä pitkin.

    Pistäkääpä vuorieinarit paremmaksi. Ja huomatkaa, että tämä teksti ei ollut kirjoitettu kieliposkessa, vaan jollain tapaa jopa omiin kokemuksiin pohjaten. 8)
     
  20. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No eihän se uusi asia ole, että ykkösluokassa on hieman kalliimpaa matkustaa ;D
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua