850 E-tec käyttöikä

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Reverend_, 19/11/19.

 1. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Jos en kauheasti väärin muista niin puolentoistasataa taisi olla työt. Sisältäen rasvat. Syyllinen saa itse tarkentaa jos muistin väärin:D Eli harrastajahommina tehty sekin...
   
 2. TS82

  TS82 Hullulla hullun mieli..

  Jos minuo meinaat niin en minäkää muista sen tarkemmi :D
   
  juoni ja Kojontti tykkäävät tästä.
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tämä kiinnostaa myös.

  Kait näitä joku yhdistää...
  Screenshot_20211126-200712.png
  Mitä noita seurannut niin koneita pimahtanut paljon enemmän kuin vaikka ne pollen kuuluisat -19 patriootit. Ei silti ole mitään tietoa noista.
   
  Mickelson tykkää tästä.
 4. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Ne taitaa nuo takuuseen vaihdetut mennä niine hyvineen tehtaalle päin? Dootalkin keskusteluissa oli laakerivaurio ainakin muutamassa tapauksessa ollut konerikon syynä.
   
 5. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex, ylipainepiano mtx 153",zr 900

  Kiertokankea poikki, laakeria paskana, särkynyttä mäntää, siinäpä ne syyt on. Just tovisitten kävin eräässä huollossa niin roskapöntössä oli 850 kampiakseli, toinen veivi yläsilmän alta poikki täydestälaukasta ja koko kone murusina. Tutkin sitä akselia ja kaikki laakerit, myös katkenneen veivin alalaakeri ihan priimaa niin ei ainakaan sen takia ollut katkennu. Niin ja ajettu muistaakseni piirun alle 4tkm.

  Kyllä mulle on jäänyt vaikutelma että piirunkaan kovemmalla käytöllä 4tkm moottori ja rauhallisemmalla sitten tuplat, poromiehet varmaan voivat ajella sen 20tkm jos vielä lämpöisestä tallista starttailee.
   
 6. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Kysymyksessä on ekologinen tuote.....hajoaa luonnossa.
   
  Skippaduu75 ja Makestain tykkäävät tästä.
 7. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Polle palstalla Patrioottiin liittyvä viisastelu on ainakin vähentyny merkittävästi.. :D
   
  FFoxi ja MikkoH tykkäävät tästä.
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Näin se kuulostaa olevan ja vähän harmi, kun aika valmiita vehkeitä olisivat BD ja Summit ajoille. Kasipuokkia en kyllä hissutteluajoihin laittaisi. +50L satkulle syötättää rinteessä kuitenkin, niin ei taida kannattaa ilman takuuta laittaa. Screenshot_20211127-201317.png
   
  Viimeksi muokattu: 27/11/21
 9. Hardza

  Hardza Well-Known Member

  Onko vertailukohdaksi uudempien moottorien vastaavaa kaaviota?
   
 10. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Onko tuohon mitään work aroundia olemassa, millä voisi ennakoivasti tuhon välttää. Vai onko akselin karkaisu vain epäonnistunut ja lie??? korjattu uudemmissa. Mitoitukset näyttää joka tapauksessa aika jytkyiltä. Jos tuohon laittaisi kaksirenkaiset männät ja tuo heikko kohta olisi jotenkin korjattu, teoriassa pitäisi kai olla luja kone., mikäli öljyn syötöt ja kierto toimii.
  On kaksitahtisilla ajettu kaasu pohjassa tuntikausia jo vuosikymmeniä ja 50 vuotta vanhat koneet pelaavat vielä. Ne onkin tosin kolmella männänrenkaalla ja mitoitus on tehty ilman ATK: ta.
   
  Viimeksi muokattu: 27/11/21
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 11. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Kun puhuin vanhoista koneista, puhuin lähinnä perämoottoreista ja myös kilpa sellaisista, jotka jo ammoisina vuosina lauloivat korkealta ja kovaa. Litrateho ei ollut yli 200hv/ litra, mutta tokihan materiaalitekniikan pitäisi olla kehittynyt vanhoista ajoista...vai onko? Useampirenkainen mäntä ehkäisee ohipuhallusta kulumisen tapahtuessa ja männän keikkumista. Ei auta kampiakseliongelmaan tokikaan, mutta estää totaalituhon männän ja sylinterin osalta paikkojen kuluessa.
  Tuote on todellakin huono, jos sen hinta on 20k€ ja kestoikä lyhyt. Voisivat kelkanvalmistajat ihan suosiolla ilmoittaa vaikka männänvaihtotunnit käyttöoppaissa.
  Tuntuu, että VAG, BMW, Ducati, Rotax ja Kotarikin käyttävät samaa suunnittelutoimistoa. Kevennetään ja tehdään uusia kokeilemattomia ratkaisuja, mikä muka voisi mennä pieleen.
   
  Hemikoo, teme-, Akimatic ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 12. Arwid Käkivaara

  Arwid Käkivaara Well-Known Member

  Pollehan laittoi tiukat km - rajat, milloin pitää moottoritakuun säilymiseksi tehdä ennakoivaa koneremonttia. Omistajan kustannuksella. Samalla vielä muutama tonni lisää ostohintaan. Ei kiitos.

  PS. Siitä ollaan samaa mieltä, että usealla valmistajalla on ammattiylpeys kadonnut.
   
  Hemikoo ja PeeKoo tykkäävät tästä.
 13. Iletsu78

  Iletsu78 Rave RE 850 -22

  Jännä kun lukee tätä, niin saa vaikutelman että aivan pommeja nuo 850 e-tecit?:D Vissiin ollut hyvä tuuri sitten itellä ja ajuporukalla, kun ei näitä ole räjähdellyt ja saavat kyllä laippaa ihan huolella:)?

  - Ile -
   
  Jakke_, vetkulilm, Jannne ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 14. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Samaa tuossa mietin, itelläkin niin "huono tuuri" että kolme pelaavaa yksilöä sattunu omistamaan ja neljännenkin uskalsin tilata..
   
  ///AJS, vetkulilm, Arwid Käkivaara ja 2 muut tykkäävät tästä.
 15. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Pitää ottaa huomioon että näitä 850 on varmaan todella paljon käytössä että väkisin näitä jokunen myös hajoaaki niinku muitakin 2t moottoreita...
   
  Driver, vetkulilm, Iletsu78 ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jos vertaa esim 600 etecciin (suosituin?) näitä on kyllä silmiinpistävän paljon mennyt. Esim Carin 800 tai pollen 850 ei tälläistä määriä suhteessa näy koneremontoituna.
   
 17. teme-

  teme- Well-Known Member

  Vai eikö niistä vaan ilmoteta?
   
 18. bläkkäri2

  bläkkäri2 RX1-ER SP PPS3700+SW MTX153

  2700 km kesti oma buundockeri jonka jälkeen alkoi kolina, korjaus kesti kauan joten paluu helppo Yamahan moottorien ja onnettomien alustojen pariin. Telastoja kuitenkin helpompi korjailla kuin moottoreita omasta mielestäni
   
 19. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Jos kelkka on myynnissä ja siihen uusi moottori vaihdettu, niin kyllä mie ilmoittaisin. Oli merkki mikä tahansa, niin onhan uusi kone aina positiivinen asia myynnin kannalta käytetyissä ja se kannattaa mainita ilmoituksessa.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 20. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  No en tiedä onko uusi kone positiivinen juttu myynti ilmoituksessa. Joku saattaa ajatella että heikkoja moottoreita, kun on uusi kone laitettu.
   

Suosittele tätä sivua