850 E-tec käyttöikä

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Reverend_, 19/11/19.

 1. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Takana nyt kolme talvea, ostettaessa oli ajettu 2030km ja nyt mittarissa 16945km. Kelkassa moottori ollut vahvin lenkki, ainoa mitä ollut niin käyntihäiriöitä. Sytytystulpat kestää reilu 5tkm, ei lähellekään 10tkm mikä on huoltomanuaalin vaihtoväli. "Kallein" remontti kun sekä pakoputki että vaimennin hajosivat 10tkm kohdilla ja korjattiin päivitetyillä osilla. Isoin
  remontti kun eturunko piti hitsata n 14tkm kohdilla, tehtaan saumat ei ole ihan parhaat. Muuten telastoon ja keulaan vaihdettu puslia, tela jne. Hihnalla ajettu 16700km.

  IMG_20221024_233922.jpg
   
  Arsi, -JM-, Nebwy ja 12 muut tykkäävät tästä.
 2. skalpel

  skalpel Active Member

  Oletko Reverend_ tosiaan ajanut tuon moottoria avaamatta?
  Onko ensimmäisetkin vuosimallit yhtä kestäviä, vai joko niihin on takuuseen koneet vaihdettu?
   
 3. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Kyllä moottoria avaamatta ja ei ole moottorissa ollut mitään tulppien ja startin vaihtoa lukuunottamatta. Näihinhän on päivitetty mm. kampiakseli -19 malliin, on siellä jotain nähty tarpeen muuttaa.
   
  Nebwy ja M.E.A tykkäävät tästä.
 4. skalpel

  skalpel Active Member

  Sepä on hyvä kuulla että näin hyvin saatu kestämään. Jospa niitä 2017 vuosimallejakin uskaltaisi ostaa, eiköhän ne ole takuuseen korjattu jos niissä vikaa on ollut.
  Sen jo tiesinkin että 600r e-tec kestää ajella 20-30 tkm vuokrauskäytössä.

  Tule sitten kertomaan kun on konerempan aika. Sulla kun taitaa tulla kilometrejä talvessa aika paljon.
   
 5. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Niin se on, että kireä kaksitahti on aina vaatinut ja vaatii edelleen kaikesta automatiikasta huolimatta osaavaa käyttöä. Kaiken saa rikki uutenakin. Tuntuu vain, että tekninen tietämys senkun heikkenee tyypeillä.
   
  Kojontti, Reverend_, vetkulilm ja 3 muut tykkäävät tästä.
 6. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Noh, tämä nyt on ollut tallissa odottamassa inspiraatiota ja osia. Kone leipoi 17100km kohdalla pintakaasulta n 100kmh vauhdista. Pyöri nihkeästi kun kädellä kokeili kytkimestä heti pysähdyttyä, kun oli jäähtynyt kevyesti, kävi hirmu kalkatuksen kera. En ole vielä purkanut, mutta pakoaukosta näki että toisessa pytyssä (kytkimen puoleinen) jälkiä ja mäntä ei heti liiku kun kytkimestä pyörittää. Onneksi en vaihtanut mäntiä vaan yritin saada 20tkm täyteen, kun ne oli ihan hyvän näköiset, hukkaan olisi mennyt se urakka.

  Koetin haulla löytää mutta vaikka kuulopuheitten mukaan suosittu aihe tämä 850 remontointi, en löytänyt topikkia, niin kysytään nyt täältä juttuja...

  Onko suosituksia mitä männiksi, alkuperäiset vai tarvike (mitkä)? Tiivistesarja, alkuperäinen (n 400e) vai tarvike? Onko mitä muuta mitä pitäisi huomioida samalla, vesipumpun akseli, suuttimien tarkastus, öljypumppu? Sisäänajomoodi päälle vai ilman? Tarkoitus ehjätä käytetyillä/purkuosilla.

  Kuulemma tämän -18 moottorin öljykierrossa on ollut parantamisen varaa mikä tehty -19 malliin. Onko aiheellista ohjelmoida öljyn syöttöä vähän isommalle, esim. niin että öljynkulutusta nostaisi samalle tasolle kuin uudemmissa? Sinne palotilaanhan se öljy kuitenkin päätyy niin ei luulisi haittaakaan olevan.
   
 7. revisdi

  revisdi Well-Known Member

  5900km kesti. Männästä helma tipahti ja lohkoon reikä. 2vk ja kelkka ajossa uudella moottorilla.
   
 8. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Oliko mikä kelkka kyseessä?
   
 9. revisdi

  revisdi Well-Known Member

  -20 146 bäckäri
   
  Vesukka tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua