900 ACE X-trim kokemuksia

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Tippe, 8/2/15.

 1. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Itsellä muutaman viimeisen sadan kilometrin aikana alkanut noin 40km/h nopeudesta ylöspäin kuulumaan variaattorin puolelta rohina. Kuuluu koviten 40-50km/h nopeuksissa. Hiljalleen voimistunut tuo ääni ja se ei lopu kokonaan mutta vaimenee paljon kun painaa kevyesti jarrua. Muuten pelaa normaalisti. Liekö vika vetoakselin laakerissa vai siinä jarrulevyn takana olevassa o-renkaassa vai jossain muualla? Laakerissa ei ainakaan vielä päällepäin havaittavia vikoja.
   
 2. teme-

  teme- Well-Known Member

  Se o-rengas on karannut sieltä levyn takaa niin nyt levy pääsee heilumaan siinä akselilla.
   
 3. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Noni pikku päivitystä tänne. Laitoin tuohon omaan nyt etupukkiin sen 46mm säädettävän REn kybin. 60N jousella. Myyjä kertoi simmittyttäneensä iskarin pikkuisen tiukemmaksi. Laitoin vaimennuksen alkusäädöt vähän brp ohjeita löysemmiksi ja esijännitystä kaks kierrosta, onko se nyt sitten 3mm. Löysäsin takapukin esijännityksen 12mm:iin. Etupukin iskaria pois ottaessa huomasin, että takapukissa on 55N jousi paikoillaan. Noh ajattelin kuitenkin käydä testaamassa ja ajattelin, että kirin sitten tarpeen mukaan. Täytyy kyllä sanoa, että muuttui koko kelkka ihan erilaiseksi. Tuli kyllä tosi hyvä, ei pintakova ollenkaan ja silti pystyy ajamaan päin pattia ihan surutta. Suksipaine ja hakeminen väheni lähes olemattomiin. Pystyy jopa kaasulla puskettamaan läpi mutkan. Raskas ohjaus ei kuitenkaan hitaassa vauhdissa korjaantunut. Oikein hymyilytti kun huomasi, että joustomatkaa todella on alustassa paljon. Tällaisen kuvittelinkin sen olevan. Ihan kunnon hyppyjäkin uskalsi kokeilla kun tiesi, että lähtee alastulosta suoraan, eikä mettään. Täytyy todeta, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Alunperin olemattoman etupukin vaimennuksen johdosta aivan ylikireälle kiristetty jousen esijännitys, tämä siis epätoivoinen yritys saada pohjaamista vähemmäksi, aiheutti sen että takapukki joutui ottamaan enemmän vastaan iskuja ja pohjaili sitten sen takia. Sitten kun siitä jousen kiristi, samasta syystä saada pohjaamista vähemmäksi, niin suksipaine kasvoi. Ajosta tuli, pintakovaa pompottavaa, mutkissa todella kulmikasta ja kelkka pyrki nostelemaan sisäkurvin suksea herkästi. Suksen jousia joutui kirimään sitten sen takia, että saisi kallistelua kuriin, tämä yhdessä takapukin kiristyksen kanssa sai kyllä kelkan hakemaan urista. Suksen jousia sai nyt myös löysätä takas aika paljon ja ei nostele suksea vaikka on löysempi, mutta kestää silti pohjaamatta. Noh vielä jäi mietintään tuo takapukin 55N jousi, kun tulee välillä ajettua kahdestaankin ja boksissakin tunnelin päällä joskus enemmänkin tavaraa. Pilot 7.4 sukset on tulossa, joten jos ovat kevyemmät ohjata ja vähemmän herkät suksipaineelle, niin takapukin jousen voi päivittää jäykempään. Nyt laahaa roiskeläppä maata, menee joka kerta pakittaessa telan alle, mutta eipähän hae joka urasta eikä pohjaa alusta. Ilmeisesti noitten kuuluu olla tuolleen perä maassa, ei näytä mutta tuntuu hyvältä:D
   
 4. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Tuolleen on mulla raapijat.
   

  Lisätyt liitteet:

 5. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Kattelin tuossa räjäytyskuvista jousia noihin mun Kyb 36R etuiskareihin iskareitten numero, 505073456 ja löytyy -16 SC keulasta.
  Löysin tällaisia, mitkähän näistä käy tai ei käykään?
  Alkuperäiset jouset on siis 505072846 14N

  - 505072741 15.76N, nämä pitäisi käydä ski doon jousitaulukon mukaan
  -505074046 18.38N, käyköhän nämä
  -505073332 18.38N, entä nämä, nämä saattaa olla samat kun edelliset mutta osanumero vaihtuu -15 tienoilla.
  -505074761 21N, nämä pitäisi käydä kans

  Nämä siis selvitelty brp:n räjäytyskuvista ja ski-doon jousitaulukoista. Nuo 18.38N jouset kun saisi varmasti tietää, että menee niin vois tilailla testiin. Varman löytyy muitakin numeroita mitkä käy paikoilleen, mutta noissa pitäisi olla se pieni väkänen mikä menee kiristysrinkulan loveen ja jouset päistään kapenevat ja olisivat siten oem-look.
   
 6. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  En osaa noista jousista sanoa. BRP:llä ollut vuosien saatossa niin paljon erilaisia keulan jousia ja iskariversioita, että hankala sanoa. Merkkiliikkeeseen jos soittaa niin kyllä yleensä jostain katalogiista saavat noitakin katsottua.

  Nuo raapijat näyttää olevan silleen, että varmaan itsekin saisi ne omat asennettua ihan sopivasti tuohon mihin niitä alunperin suunnittelin. Toki tuo BRP mallin raapija menisi kooltaan helpommin.
   
 7. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Eiköhän nuo sun mallitkin jotenkin tuohon rattaan taakse saa, kattoo vaan ettei ota mihinkään kiinni missään jousituksen asennossa. Nuo omat oli ostaessa paikoillaan. Ne paikat mihin jousen pää nostetaan kun haluaa pois raapimasta, on noissa brp versioissa ainakin ihan hanurista meni 400km matkalla palasiksi. Liekö ollut jo vialla, mutta mun käyttöä ei ainakaan kestänyt. Hyvät kyllä, ei oo liu'ut haissu järvipätkilläkään. Moottorin jäähdytyksen takia ei taida olla edes tarvetta näissä.
   
 8. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Onkohan kuin pitkät suksen iskarit vakiona?
   
 9. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Oiskohan ollu 15-mallisessa noin 440mm. 14 vuotisessa on minusta reittiraideväli eli ilmeisesti myös pidemmät iskarit. Itsellä nuo RE malliset etuiskarit oli muutaman millin vakioita lyhemmät ja mitta oli 435 tai lähelle sitä.
   
 10. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Ai nekö on noin lyhkäset.:eek:
   
 11. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Alkaa olla talvi tämän kanssa takana. Ensi talvelle ei oikeastaan muuta kuin hieman ehkä simmiä erilaiseksi alustaan.
  Nyt kun kevätkelissä ajanut hiljempaa pusikoissa yms. niin meinaa remmi luistaa tuolla 0-25km/h välilllä aika lailla. On se toki luistanut aiemminkin, mutta ei noin pahasti. Itsellä varmaankin vakiojousi kakkosvarissa ja esijännitysta puuilon 6€:n heinävaakalla mitattuna 18,5lb. Ostin jo syksyllä Dalton B/Y/G jousen, joka on hieman tuota vakiota jäykempi. Olikohan silleen, että tuo vakiojousi on amerikan yksiköissä 41/70 ja tuo Daltoni 54/80 (puristusjäykkyyksiä siis). Millaisella esijännityksellä tuo Daltoni kannattaisi laittaa paikoilleen. Reittiajossa vakiokin on toiminut todella hyvin, joten mitään kovin radikaalia ei ole tarvetta tehdä.
   
 12. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Mitäs variaattorin remmiä suosittelette näihin?
   
 13. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  BRP vakioremmi ja veikkaisin, että 571 pelaa parhaiten.
   
 14. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tuli nyt vaihdettua tuo Daltonin jousi kakkosvariin. Esijännitystä sai tovin hakea että pääsi kartalle, mutta nyt se jäi 17-18 lb lukemiin kun vakiojousessa oli 18,5lb suunnilleen. Äkkiseltään ihan ok muutos ja tuntui että remmikään ei enää liioin luista vaikka ajelisi tovin hiljalleen sohjolumessa. Näytti myös jaksavan paremmin pitää yli 7000 kierrokset umpisessakin. Kovalla pinnalla näytti kiertävän 7200-7400rpm. Pitää ajaa tovi ja katsoa muuttuuko esijännitys.
   
 15. palkkionmetsästäjä

  palkkionmetsästäjä Rehellinen Rosvo

  Omassa myös variaattorista tai jarrulevyltä kuuluu ylimääräistä ääntä.
  Oliko kukaan saanut paikannettua tai korjattua tuota ?
   
 16. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Kytkimen ja varin huollon yhteydessä tuli tehtyä omaan päivitystä voimalinjaan. Hioin ramppien liukupinnan lopusta toppari nystyrän poies ja otin nokasta 1g/ramppi pois. Kytkimeen laitoin Daltonin tan/silver jousen ja variaattoriin Daltonin B/Y/G jousen. Muuttui kelkan olemus huomattavasti positiiviseen suuntaan. Kierrokset pysyy 7500 koko ajan ja alasvaihto toimii paremmin. Varin jousen kirrasin 20lbs lukemiin. Jos kiinnostaa, niin tuolla juttua 900 acen piristämisestä. https://www.dootalk.com/threads/2016-blizzard-900-ace-build-tune.1435138/
   
 17. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Nyt jonkin verran ajanut tuolla eri variaattorin jousella. Alhaalta ok ja kaasu pohjassa ok. Hyvällä reitillä voisi mennä jopa alemmilla kierroksilla. Kelkka on huomattavasti pirteämpi, mutta haittapuolena kulutus hieman nousi kun kiertää koko ajan vähän enemmän ( luokkaa 1l/100km sanoisin). Vanha remmi meinaa edelleen luistaa alle 20km/h nopeuksissa kun lämpimäksi ajaa, mutta pitää ehkä testata uudella hihnalla.
   
 18. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Joku mullakin ääntää tietyllä nopeudella..
   
 19. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kokeilin mielenkiinnosta vielä EPI:n 42-65 lb jousta kakkosvariin. Joka valmistaja ilmoittaa eri mitoissa noita arvoja niin ovat huonosti vertailukelpoisia,mutta jousi siis oli sellainen että se on hieman ohuempaa lankaa, mutta siinä on enemmän esijännitystä kuin tuossa Daltonissa tai vakiojousessa. Eli alkupäästä puristussuunnan jäykkyys Daltonin luokkaa ja loppupäässä lähellä vakiota. Kokeilun (20lb esijännitystä) perusteella tälläinen isolla esijännityksellä oleva jousi tuntui toimivan paljon huonommin kuin tuo Dalton. Kuminauhamainen toiminta ylösvaihdossa eikä ollenkaan terävä reagointi kaasuun.

  Tuo esijännityksen mittaus näkyy toisissa ohjeissa olevan silleen,että mitataan lautasen kehältä voimaa millä se lähtee liikkumaan. Jossain BRP:n ohjeessa oli, että lautasen voima pitää mitata molempiin liikesuuntiin ja laskea keskiarvo. Näyttää olevan karkeasti silleen että nuo arvot eri suuntiin eroavat 4-5lb toisistaan niin tällä tavalla ilmoitettuna nyt itsellä Daltonissa esijännitystä luokkaa 16 lb
   
  Viimeksi muokattu: 28/1/23
 20. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Nyt omia kokemuksia kun pari tonnia takana (adventure 130hp)
  Heti uutena vaihdoin lisäsäiliö iskarit joka nurkkaan että vakioilla en ajanut yhtään.
  Ajoin noin 700km ja alkoi häiritsemään tuo metrinen keula reitillä joten vaihdoin sen leveämpään ja oli kyllä todella hyvä muutos.
  (2024 mallissa on vakiona leveä keula)
  Olen yllättynyt kuinka kevyt tuo kelkka on ohjata nelariksi.
  Polttoaineen kulutus on noin 15l kovalla reitillä mut on mennyt myös 22l enämpi ns.umpista.
  Kaasun vaste on lähellä normaalia sport modella. Eco asento taas reen vetohommissa jäällä hyvä.
  Jos jotain moitittavaa pitää löytää niin joku ihmeen rohina on kuulunut uudesta asti tietyllä nopeudella mut hiljenee kun koskee jarrua et voi olla että tulee jarrulevystä.
  Niin ja mittari sekosi kerran mutta taitaa olla tuon mittari mallin tyyppivikoja.
  Olen tyytyväinen kelkkaan ja voin suositella joka harkitsee tällaista peliä...
   
  Viimeksi muokattu: 5/3/23
  FFoxi tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua