900 ACE X-trim kokemuksia

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Tippe, 8/2/15.

 1. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Samoja on kokemukset lynx vs. skippa kulutuksista, PPS on raskassoutuinen alusta verrattuna noihin SC ja ReMontion alustoihin.
   
 2. ParCatti

  ParCatti Arctic Cat M / SKS 850 / Renegade ACE

  Ajettiin kahdella 600Ace Xtrimmillä käsivarren reittejä ja mitattu kulutus oli 11l/100km. Kummallakin kelkalla ajettu noin 34tkm.
   
  Viimeksi muokattu: 17/3/22
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Taitaa siis nelari vaatia vain pidemmän "sisäänajon", vaikka on Ski-Doo selvästi paremmin rullaava.
   
  ParCatti tykkää tästä.
 4. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Laitoitko minkä nm jouset?
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  20-24
   
 6. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  mitkähän nuo vakiot on?
  ois ylimääräisenä 22nm jouset..
   
 7. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Tuli tilattua tuo 900ace turbo.
  Onkos muita kohtalontovereita?
   
 8. päristelijä

  päristelijä Apex xtx

  No ei ihan turboa mut käytetyn vapari 900cc hain tänään
   
  Skippaduu75 tykkää tästä.
 9. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tuossa eilen arvelin illasta nopsasti vaihtavani nuo tankin polttoainesuodattimet ja samalla hieman lyhyemmät 21-45 välitykset noiden vakio 24-49 tilalle. No sen sukkasuodattimen vaihto oli ihan paikallaan. Ei se nyt superlikainen ollut, mutta aika paljon siinä oli jo töhnää. Vaihdoin myös sen letkun nokassa olevan suodattimen vaikka alkuperäinenkin oli ihan ok.
  No se murheenkryyni tuossa oli se muovinen pumppukotelo. Kasasin jo kelkan ja eihän se pysynyt käynnissä. Ei muuta kuin tankki uudelleen irti ja ihmettelemään niin eiköhän se jo asentaessa irronnut se kotelo niistä runko osan muoviklipseistä. Aika löysät ne klipsit ja jos se pumppu pääsee yhtään sitä muovikorkkia kiristäessä heilahtamaan niin irtoaa tuo kotelo. No varmistin sen kotelon kahdella miniruuvilla ja sitten olin asentamisessa huolellisempi. Polttoainemittari saattoi silti alkaa näyttämään yhtä pykälää enemmän kuin aiemmin...
  Välitysten vaihtokin meinasi olla oma haasteensa. 21-45 väleillä 102 lenkkinen ketju on taulukoiden mukaan soppeli. Kakstahdissa ok, mutta nelarissa siinä ja siinä että riittääkö. Pakkiratas tekee hitusen lisää mutkaa siihen ketjuun ja se meinasi olla liikaa. Kiristintä kärsi kiristää ehkä 1mm. No tästä aiheutui sitten sellainen ongelma, että äänenvaimentimen korvakkoa piti hitusen pirralla ajaa, jotta äänenvaimennin sopi paikalleen, eikä takertunut siihen ketjunkiristimen pulttiin. Suosittelisin nelariin 104- lenkkistä ketjua tälle 21-45 välitykselle.
   
 10. päristelijä

  päristelijä Apex xtx

  Kyselin vuosihuoltoa Oulun alueella. N.300€ mitä ne on muualla maksaneet?
  Mittarissa nyt 850km
   
 11. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Tulipa nyt sitten laitettua 900ace SC trimmi vm-15. Ensivaikutelma ihan positiivinen ainakin koneen osalta sporttimoodilla vetää ihan kivasti ja ummellakin kulki ihan hyvin kunhan ei ollut muiden jälkiä. Ostin välimatkan takia sian säkissä, eli pikkuveli kävi mun puolesta hakemassa ja koeajot jäi sitten omasta puolesta tekemättä. Ensivaikutelma oli kyllä hieman latistava ajelin kohtuu tasaista reittiä semmosta sopivaa pikkupattia ja välillä jänkäpätkillä koukkailin reitin sivussa. Huomioita, ohjaus ihan järkyttävän raskas, hakee urista, vähän tuntui että silti saattaa leijua jos reitillä paksummalti lunta->vauhtia pois ennen mutkaa että kääntyy, niin sitten sieppoo niin että nostelee jopa suksea. Ei voinut luottaa kyllä yhtään, että menisi sinne minne pitää. Alusta pohjas pienissäkin pateissa ja myös isommissa hypyissä. Edessä on klikkerisäädöllä olevat kybit jonka varressa viivat ja numerot eri jousijäykkyyksille. Telastossa huollettavat iskarit ilman säätöjä. Keulan jouset mustat, etupukissa punainen ja takapukissa valkoinen liekö vakiot mitään merkintöjä ei näkynyt? Sain nyt säätämällä pohjaamisia vähenemään ja sieppomisesta/tuikkimisesta johtuvaa keulan sukeltelua ja suksen nostelua tiukkaamalla jousia. Nyt edessä 3 viivan kohdalla, lisäsin vaimennustakin pari napsua. Kirin etupukkia sen mitä käsin meni tela ilmassa ja pikkusen avaimella päälle. Sama homma takapukin kanssa. Nyt kantaa alusta kohtuu vauhdilla pikkupatit ja tulee kuin kissa tassuilleen isommista hypyistä. Silti etupukki pohjaa välillä aika helpon tuntuisesti ja penkillä istuen olen saanut takapukinkin pohjaamaan. Tuntuma on, että kylläkai tästä kelkan saa mutta mitä ostetaan ensin:D Alustan säädöt kun sai sinnepäin niin tuikkiminen ja hakeminen eikä raskas ohjaus korjaantunut mihinkään. Etupukkia ei viittis enää kiriä kun menee jo epämukavaksi ja haluaisin pitää kelkan jotenkin maastoa myötäilevänä joustoja kuitenkin tuntuu löytyvän. Takapukkia kun löysää, niin roikeläppä laahaa jo maata, eikä silloinkaan oikein tuikkiminen ja raskas kääntyvyys ole tarpeeksi korjaantunut. Eli olisiko se sukset vaihtoon, ajatuksissa pilot 7.4 tai blade ds+? Sitten etupukkiin progressiivinen jousi, sais olla aika tiukka loppupäästä ja simmit kohdalleen. Painoa kuskilla kamppeet päällä varmaankin n. 140kg. Suksissa jouset tuntuu riittäviltä ja tiukkaamalla/vaimennuksella sai kallistelua kuriin riittävästi, ainakin toistaiseksi ei oo pohjannu. Oishan se tieten vaihtoehto ettiä re:n alusta jostakin ja katella niihin sopivat jouset, mutta budjettiratkaisulla ajattelin aloitella. Mielipiteitä? Ratkaisuja?
   
 12. Hardza

  Hardza Well-Known Member

  Ihan eka kahta-kolmee kokoluokkaa jäykemmät jouset vr. vakioon. 85 ja 140 kg kuskin alla ee voi samat toimia. Esarilla saa herkkyyden ja joustomatkaa poijes, jos sitä liikaa ruuvaa. Nämä nöösin vinkit...
   
 13. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tämä on aika lähelle sama kuin oma tapaus. Itselläkin tuo paino ajokamat päällä ja sitten kun vielä linq laukkukin tuossa niin on varmasti tuota luokkaa.
  Oman kokemuksen mukaan se raskas ohjaus ja vetely johtuu suksista. Jos siinä on ne vakiot ykkösmallin Bladet niin ei siitä saa sen kummempaa tai en ainakaan itse saanut. Vaihdoin itselle Pilot 7.4 sukset ja tuli omaan makuun hyvä. Toki se ei ole kauhea ohjaava suksi ja puskee mieluummin kuin ohjaa ärhäkästi. Se Blade DS+ on mielestäni ohjaavampi ainakin jonkin verran, mutta pikaisella kokeilulla ei sekään repinyt kuin tuo perus Blade. Haritusta noin 10mm niin pelaa ainakin itsellä nuo 7.4 Pilotit hyvin. Kokeilin 5mm harituksella, mutta alkoi hieman hakemaan.

  Itsellä on ympäriinsä RE iskarit ( tai onko ne nyt keulassa kapeamman raidevälin vuoksi Xtrim RE:stä sitten), keulassa 20N jouset parin millin esijännityksellä, Etupukissa 60-66N WP:n jousi 4mm esijännityksellä , takapukissa 65N vakiojousi ja esijännitystä jotain oisko 8-9mm tällä hetkellä. Näillä on minusta saanut nyt noiden eri suksien kanssa kelkan ihan eri kuosiin kuin vakiona. Tässä Xtrimmissähän on vakiona keulassa muistaakseni vain 14N jouset, etupukissa 60N ja takapukissa 65N. Sanoisin, että painavammalle kuskille keulaan mieluusti hieman jäykemmät vieterit, sitten etupukkiin 65N ja takapukki mielestäni aika lailla pelaa tuolla 65N jousella. Toki jos ajaisi vielä kaks päällä niin takapukkiinkin voisi varmaan laittaa 70N jousen. Tuon etupukin ei mielestäni pakko ole olla progressiivinen jousi, koska ei tuosta mielestäni mitenkään kova tule kun ei laita liikaa esijännitystä. Sanoisin säätöjen jälkeen, että kaikki esijännitys yli 5mm hävittää mukavuutta vaikka olisi 55N etupukin jousi.

  Suksilla oli kokonaisuutena uskomattoman iso vaikutus ajoon. Niillä vakio Bladeilla tuo ainakin itsellä oli todella rasittava tuikkija ajaa kun koko ajan piti olla hartialukko kuskilla, jotta kelkka ei sinkoillut ympäri reittiä.
   
 14. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Joo tietääkö kukaan mitkä jouset tuossa mun kelkassa on onko edes vakiot? Voihan joku hurja olla vaihtanut ne vakiota löysempiinkin. Vakio jousien jäykkyyksiäkään en tiedä, joten ne kiinnostaisi kans tietää. Sais vähän suuntia miettiä mille alkais.
  Minusta suurin ongelma kulminoituu tuohon tuikkimiseen, raskaaseen kääntymiseen ja urista hakemiseen. Onko tuikkiminen ominaisuus joka tuolla blade suksella tulee esille vain oman elopainon ja painavan koneen yhteisvaikutuksesta. Eikös nuo bladet pitäisi olla ihan hyvät ja vakaat sukset kevyet käännellä yms.? Nyt tuo on semmoinen, että jos pysähtyy sopivan poletulle reitille ja kelkka ei vähäänkään liiku niin et saa tankoa käännettyä mihinkään. En haluaisi kovin kovaa jousta etupukkiinkaan kun luultavasti sitten menee "herkkyys". Joku progressiivinen vois toimia, mutta sitten on varmaankin sen verran pinnasta löysä, että tulee liikaa suksipainetta ja tuikkiminen ja kääntymisen raskaus lisääntyy. Nyt ei uskalla juurikaan seisaaltaan ajella, kun saattaa toisten jäljistä tempasta yhtäkkiä sivulle. Ummella missä ei muita jälkiä menee kyllä hyvin ja tottelee ok.
   
 15. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Rautarunkoiset bladet ja blade XC ikävä taipumus vedellä mihin sattuu. XC bladet ehkä hirveimmät sukset millä ajanut ja vaimo ei niillä saanut pidettyä kelkkaa edes oikealla puolen reittiä.

  DS+ mallit parhaat Bladet mitä toistaiseksi käyttänyt. Ei vetele pahasti ja aika kevyt ajaa. Vie hyvin sinne mihin haluaa.
   
 16. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Kokeilitko omaan kelkkaan molempia suksia? Itse koeajoin tuossa skidoon ace tourinkia mihin oli vaihdettu ds+ tuntuivat siinä kelkassa ihan hyviltä suksilta, mutta en sitten tiedä miltä nuo omat bladet olisi siinä kelkassa tuntuneet, tuskin tuolla lailla tuikkineet kuitenkaan. Oletko ajellut ummella noilla pilot 7.4 suksilla, osaatko sanoa kummat olisi parempi valinta jos ajot 50/50? Tai pikemminkin virallisilla reiteillä 30% omaa jälkeä ja yhden kelkan uraa 30% ja umpista 40% lähinnä tasaisella nevalla, tulee kyllä välillä vedettyä semmoista pusikkorallia linjojen alla ja ojitetussa nuoressa metsässäkin. Jääkööt vuorenvalloitukset ja viistorinne touhut muille. Samaa mieltä tuon takapukin kans, että saattaisi mennä jopa sellaisenaan ainakin yksin ajellessa kun voi seisten ajella pahimmat möykkeliköt. Nyt ei suksien takia oikein rennosti pysty menemään. Keulasta en osaa sanoa ihan vielä, että onko liian pehmeät jouset, en ole niitä saanut pohjaamaan kuin ihan aluksi milloin oli esijännitykset lähes nollissa. Kyllähän ne tieten sitten tarvii jouset kun saa muun kelkan toimimaan ja pystyy paremmin pitelemään vauhtia.
   
 17. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kokeilin DS+ Bladeakin ehkä 5km ajan kun oli sellaiset vain pikatestiä varten lainassa. Se oli siihen rautabladeen nähden huomattavasti rauhallisempi, ei tuikkinut mielestäni juurikaan. Oli kevyempi myös kääntää, mutta ei ihan niin kevyt kuin tuo Pilot 7.4. Tosin se DS+ on ohjaavampi jonkin verran. Sitten kun piti omalla rahalla sukset ostaa niin päädyin ihan mielenkiinnosta tuohon Pilottiin kun se oli aika paljon halvempi ja sitten siinä on korotettu tuo takaosa niin sillä pystyy peruuttamaan upottavassakin lumessa. Itse olen tykännyt tuosta Pilotista kyllä. Mutta voisin olettaa, että moni tykkäisi hieman ottavammasta ohjauksesta, jolloin tuo DS+ on hyvä vaihtoehto. Ja varmasti jos haluaa joskus myydä ne sukset niin enempi on kysyntää tuolla DS+:lle. Molemmathan on suunnilleen yhtä leveitä ja kantavuus on nelarin keulaan sopiva myös umpisessa.
   
 18. Rotax699

  Rotax699 Well-Known Member

  Joo, katselinkin sinun kommentteja tuosta pilotista jo aiemmin. Ei kyllä olisi pahan hintaiset, kaikkineen on 339€ https://www.loukko.com/moottori-kel...t/pilot-7_4-paivityssarja-musta-p-225675.html Voisihan noita kokeilla, nuo vakio bladethan saa kyllä hukattua jollekkin, niin hintaeroa ei juurikaan jää.
  Lieköhän bladen vakiokumi käy, kun ei mainita ilmoituksessa, että tulisi uutta suksien mukana. Raudallahan noita voi vielä kokeilla saaha ottavammaksi, jos ei itseä heti miellytä.
  Mitkähän on tuon vakio etupukin jousen mitat pituus (onko 225mm) ja halkaisijat (ilmeisesti samat molemmissa päissä onko sisä 60mm) kun en oikein löytänyt varmaa tietoa kun kaivelin 60Nm on ilmeisesti sen vakion jäykkyys. Etujousista samat tiedot (löysin 280mm mitaksi liekö oikein) jos olisi jollain heittää, niin ei omia tartte irrotella, mitata ja kasata takas, näissä ilmeisesti minulla nyt ne vakiot 14nm jouset. Jossain myyntikuvissa on kyllä näkynyt valkoisia etujousia, minulla on mustat saman vuosimallin kelkoissa. Mitkähän nuo minulla on, vakiot vaiko vaihdetut. Eipä tuo tietenkään ole mikään mahdoton hinta ostaa uusiakaan ja kokeilla paraneeko.
   
 19. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tuon päivityssarjan ostin. Siinä tulee sukset, kärkilenkit, ohjainraudat ja mutterit. Tarvitsee erikseen kumit ( ei käy se rautasatula Bladen kumi kun se on tasapohjainen ja näissä muovisuksissa ei ole) + kiinnityspultit M10x130 ja prikat . Ne kumit eivät ole alkuperäisenä mahdottoman hintaiset, mutta pultit reilun 10€ kappale oli mielestäni sen verran hintavia, että kävin pulttiliikkeestä hakemassa sopivat parin euron hintaan.

  Vakio etupukin iskari taitaa olla 36mm iskari, joten en osaa sanoa jousesta. Itsellä on ne vakiojousetkin olemassa niin etujouset on vakiona mustat ja alustan jouset valkeat.
   
 20. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Mahtuuko PPS alustan kanssa raapija olemaan suunnilleen tulleen mitä kuvaan sommittelin. Lähinnä siis se, että ottaako tuo kiinni takapukkiin joustossa. Pari reikää poraamalla tuon saisi tuohon telapyörän taakse sopimaan. DSC_0387.JPG
   

Suosittele tätä sivua