900 ACE X-trim kokemuksia

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Tippe, 8/2/15.

 1. teme-

  teme- Well-Known Member

  No onhan ne kun runko on penkin jälkeen pokattu ylöspäin :D
   
 2. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Ja lynxin ohje onkin että se painuma mitataan takapukin runkokiinnityksen kohdalta, ja nostetaan telasto täysin ulos johon lukemaan sitten verrataan painumaa kuski kyydissä. Niitä ohjearvoja ei kannata tosin liikaa uskoa, nolla esijännitystä on hyvä lähtökohta.

  E: Mikäs hihna variaattorilla?
   
 3. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  383 remmi tuossa on, mutta kyllä siinä minusta on aika pitkät välityksetkin. 24/49 ja 8 piikkiset vetarit. Kyllä tuo 90hp tehoihin nähden pitkä välitys kun teoreettinen huippunopeus on ylivaihdolla noin 150km/h. Ainakin omaan oli edellisen omistajan jäljiltä mittariinkin tallentunut top speed 154km/h.
  En oo kyllä nyt kattonutkaan, mutta muistaakseni tässä edrive2 kytkimessä ei oo säädettäviä klikkereitä. Tämä oma ainakin kovalla pinnalla kiertää 7400-7500rpm ja jos se umpisessa kiertäs vaikka 7000- 7200 niin se ois ihan ok. En kuitenkaan harrasta mitään umpisen huudatusta vaan enempi metsäajelua ja välillä reki perässä. Suunnittelin että 24/51 välitys tai ehkä mieluummin 21/45 tai 46 voisi olla semmoinen pieni kevennys välityksiin. Aiemman kokemuksen mukaan tuommonen reilu 5% välitysten lyhennystä vähentää hihnan lämpöjä jo kummasti.

  Suksista puheen ollen. Ajoin tuossa hieman veljen sidewinderilla, jossa blade DS+ keulalla. Tosi paljon kepeempi polanteella kääntää ja tuossa on varmasti painoa suksilla enemmän. Mutta ihan erilainen kölihän noissa suksissa on. Tuo bladen pistin tosiaan siihen etummaiseen satulan reikään kiinni. Se vähän kevensi ohjausta, mutta umpisessa se ei ollut enää hyvä kun kampeaa liikaa suksen pystyyn. Keula nousee hyvin pintaan, mutta perä tulee 30cm syvällä. Eli käytännössä se keskiasento on toimivampi.
   
  Viimeksi muokattu: 13/2/22
 4. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Tuo 383 liimaa aika hyvin kuumana, varsinkin enemmän ajettuna.
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  DS+ sivakat 3700 rimmissä ja tuota ajelee vaikka tunnin yhdellä kädellä. Vaimo on hentoinen ripuliranne ja sekin kehuu, että tosi kevyt viedä. Meillä on etuiskarit 10mm alkuperäisiä pidemmät (halusin vähän ryhtiä matalaan keulaan) ja silti tosi kevyt ajella.

  Alkuperäisiä XC suksia en edes kokeillut, kun niistä oli huonoja kokemuksia. DS+ heti uutena alle. Hyvät yleiskäyttöön.
   
 6. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Noista välityksistä. Skidoon taulukoissa lukee, että 21/45 välityksille 102 lenkkinen ketju ja 21/46 pitäisi olla 104 lenkkinen. Sitten kuitenkin jossain oli, että 22/45 menisi vielä 102 lenkkisellä... Onko jollakin kokemusta, että meneekö tuo 21/46 vielä tuolla 102 lenkkisellä ?
   
 7. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  näköjään uus tulee pps3 alustalla ja mahdollista 900turbo 130hp..
  onko pp3 alustassa pidemmät iskarit ku pps2?
   
 8. fleec

  fleec Well-Known Member

  Radien koppanen x-trim:n ajettavuuden saa aika hyvin kuntoon, kun vaihtaa etupukin iskariksi RE-mallien lisäsäiliöllisen 46mm iskarin. Silloin etupukin saa kantamaan mieltymyksen mukaan ja ohjaus kevenee mukavasti. Suksien iskareiksi vaihdoin Fox Float Evol 3:t 3-asentoisella pikassäädöllä(kahdella ilmasäiliöllä ja puristuspuolelle 3 pikasäätöaluetta ja reboundille oma säätö. Etu iskareihin olen ollut tosi tyytyväinen, kallistuksen vakaajat saa ottaa kokonaan pois. Pikasäädettävätien Floattien säätö on jo tehtaalta tullessa hyvä.
  1 asento käy umpiseen tosi hyvin ja kelkka on helppo kallistaa, tämän huomaa kelkan seisteissäkin, kuinka helppo sitä on heiluttaa puolelta toiselle ja kaataa kyljelleen. 2-asento käy hyvin lepposaan reittikäyttöön (30% vaimennustaso tiukempi kuin 1-asennossa), 3-asento on sitten jo kisailuun(80% tiukempi vaimennus, kuin 1-asennossa). 3-asennossa kelkkaa ei paikalla ollessa saa paljon kallistelemaan vaikka kuinka yrittää keinuttaa puolelta toiselle. 3-asennossakin turistipatti ei täristä pahasti, joten hitaan/nopean puolen vaimennuksen suhde on hienosti kohdallaan. Sukset minulla on leveimmässä asennossa 103 raideväli. Sukset Blade XC on kohtuu hyvä yleissuksi tämän tyyppiseen kelkkaan, tosin mieli tekis laittaa C&A pron MTX sukset, joista minulla on paljon kokemusta mm. Apexin ja Sidewinderin kohdalta, mtx:n kantavuus on tosi hyvä ja nelarin keula pysyy hyvin pinnalla. MTX-suksilla ei paljon kanttailla, eli rinne hommiin ne eivat ole hyvät, mutta yleisuksina parhaasta päästä.
  Kelkasta olen tykänny tosi paljon ja tehon puute on tämän kelkan "pieni" puute, ohjelmointi on vielä kokeilematta(tehot 95>n.110hv). Tosin nyt tulis aika soppeli 130hv turbo x-trim, joten miettimään pistää...
   
  Vesukka tykkää tästä.
 9. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Ostinpa uuden etupukin remmin ja testasin sitten, että saako sen laitettua tuohon alimpaan eli löysimpään asentoon. No joo. Uusi remmi alimmassa asennossa niin kun mittailin niin se on puoli milliä tai milli mitä se rajoittaa iskarin ulosjoustoa tässä xtrimmissä. En uskaltanut jättää ihan noin vaan laitoin hieman isompihalkaisijaisen puslan siihen remmin yläpäähän. Nyt se rajoittaa pari kolme milliä sitä iskarin liikettä.
  Toinen ajatus oli, että laitan tuollaisen wp:n 60-63-66n jousen, mutta oli sen verran väljä jousilautaseen, että en viitsinyt laittaa kun kuitenkin pääsee sitten hiertämään itse iskunvaimentajaa.
   
 10. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Onko tietoa tuleeko 900ace turbo 130hp sillä uudella kaasulla (lähes normaalilla)?
   
 11. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Uudella tulee
   
  Skippaduu75 tykkää tästä.
 12. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  No niin tulihan siitä kelkka tästäkin 2015 mallin Xtrimmistä. Rakentelin hieman jousilautasta, että sain tuon 60-66 WP:n jousen tuonne etupukkiin. Nyt siinä 4mm esijännitystä ja hitusen keveni suksipaine verrattuna 60N jouseen jossa oli sama esijännitys. 65N jousta ei 46mm vaimentimeen BRP:ltä ilmeisesti nykyään edes ole saatavilla. Itse kun painan reilusti yli 100kg niin tuo jäykempi on parempi, mutta normaalisti tuo 60N lienee aika sopiva.
  Mutta sitten vaihdoin sukset. Ostin 7.4 pilotit tuohon ja ei voi uskoa mikä ero noihin ykkösmallin Bladeihin. On niin kuin ajaisi ihan eri kelkalla. Ei ole raskas ohjaus, ei vetele kiihdyttäessä ei jarruttaessa ( ainakaan tässä kelissä). Tämä Pilotti ei ole kauhean ottava eli enempi aliohjaava, mutta sellainen oli itsellä haussakin. On tuossa kuitenkin noin 40mm-45mm korkea köli keskeltä, että siten ihan kohtuudella ohjaa. Kokeilin myös viikko sitten Blade DS+ ja se on jonkin verran ottavampi, mutta aika rauhallinen sekin. Suosittelen vahvasti suksenvaihtoa muillekin jos tuntuu, että laite on tuolla perus Bladella rauhaton ja ohjaus raskas. Itse en ainakaan saanut sitä pelaamaan millään säädöllä.
   
  Viimeksi muokattu: 5/3/22
  M.E.A ja Skippaduu75 tykkäävät tästä.
 13. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Minkälainen kulutus reittiturrauksessa näissä on?
   
 14. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  En ole ihan tarkkaan mitannut, mutta tässä tankkasin esim. 20litraa kun polttoainevalo vilahteli jo. Ajoin 130km ja vielä näytti yhtä pykälää. Varmaan noin 150km tuolla 20l olisi päässyt eli jotain oisko ollu 13l/100km tulis kulutukseksi. Tuollaisia lukemia tuo kulutusnäyttökin näyttää. Toki tuohon nyt ei kaasu pohjassa kärsi ajaa, mutta ihan normaalia reittivauhtia. Tämmöisessä kevyessä kevätkelissä tuntuu menevän aika vähällä.
   
  Skippaduu75 tykkää tästä.
 15. Murre

  Murre Hardcore+6900+SnoSport125

  No nuo mittarit näyttää mitä sattuun mutta en usko kyllä tuohon kulutukseen kuin 600 acella. 900 syö vähän enemmän kuin 600 etec
   
 16. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Mk-lehden koeajokelkkana oli 900 Ace talvella 2013-2014. Katsoin testiä joku aika sitten ja muistelen että koko talven (5000km) keskikulutus oli 13,8 tms. Pienin muistaakseni jotain kympillä alkavaa ja maksimit noin 20l/100km kun oli umpisreittiä huudatettu kaasu pohjassa.
  Itsellä menny yleensä 15-20l/100km, mutta sisältää tyhjäkäyntiä, pätkäajoa, pienen lainan vetoa yms. Mikä nostaa kulutusta.

  Kyllä tämmöisessä kevään kovassa reittikelissä silläkin etecillä varmasti pääsee 12-13l/100km tasoon jos ei kiihdyttele mutkista kaasu pohjassa ja reitti on suht. Tasaista baanaa.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 17. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Kaverien kanssa ajettujen pidempien reissujen perusteella ainakin 900 ACE -koneella varustettu Rene kulutti muutaman desin tarkkuudella aina saman verran kuin 600 Etec Rave RE. Erot vaihteli puolin ja toisin. Niillä meidän pidemmillä retkillä jotain 15 ja 20/l 100 km yleensä vaihteli kulutukset. Uskon, että nuo on aika realistisia lukemia Lynkeröllekkin.
   
 18. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  3700 600 ace Xtrim vienyt keskimäärin 15L satasella reittiajossa ja alle 13 on jo hankala päästä. 3500 Ski-Doo Renegade vei samalla koneella 10-13 reitillä. Nämä lukemat laskettu tankkauksilla.


  Tiedä sitten liukastuuko koneessa kulut, kun tulee kilometrejä, mutta Doo oli huomattavasti kevyempi liikkumaan kuin Lynx. Myös huiput oli korkeammat. Vähän pettymys ollut tämä -20 Lynx, -13 Doohon verrattuna. Vaihtais merkkiä mutta jaksa alkaa varustelua/säätöjä uudestaan ja alustakin menisi uusiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 8/3/22
 19. Mikaitos

  Mikaitos Active Member

  Oletteko vertailleet tuon kulutusmittarin kertomaa laskennalliseen kulutukseen. Onko pahastikkin kujalla tuo kulutusmittari?
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Kavereiden eetekeissä ainakin on näyttäneet litran tarkkuudella reittiajossa ja samaa sanoo 900ACE kuskit.
   

Suosittele tätä sivua