900 ACE X-trim kokemuksia

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Tippe, 8/2/15.

 1. Tippe

  Tippe Well-Known Member

  Koitin hakea tältä sivustolta keskustelua otsikon mukaisesta laitteesta. En löytänyt kuin satunnaisia kommentteja, joten avataan uusi keskustelu em. Laitteesta.


  Laittakaahan kommentteja, kokemuksia, näkemyksiä 900 ACE X-trim:istä. Ne kellä tuollainen kampe on, niin kuulisin mielelläni mitä olette tykänneet.

  Samaten muutoksista, mitä on tullut -14 mallista -15 malliin.

  • etupää muuttunut ?
  • Liukukiskot muuttuneet ?
  • etupään jousto muuttunut ?
  Tälläiset olen eräältä kauppiaalta kuullut.
   
 2. KariNissi

  KariNissi Xtrim 900 ace

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Uutena xtrimistinä en voi tehdä vertailuja aiempiin malleihin. Eilen tuli ajettua sisäänajon merkeissä 240 km:n lenkki ja olen todella tyytyväinen hankintaan. Matkalle mahtui kaikenlaista reittiä, patikkoa, viikko sitten lanattua ja jo ummessa ollutta reittiä, kymmeniä kilometrejä vetisiä järvenselkiä. Kelkassa on nyt 300 km mittarissa, joten kaikkea ei vielä ulosmitattu. Alustan jousitusta pitää tiukentaa, takapukki pohjasi reippaassa vauhdissa istuallaan ajettaessa montuissa, kun taas patikossa seisaallaan ajaessa alusta pelasi hyvin, eikä pohjaamista tapahtunut. Tuntuu, että tehdassäätö on tehty mukavuuspainoitteiseksi. Keula pelasi hyvin, ei pohjannut juurikaan. Llumisella reitillä kelkka hieman puskee mutkissa, sinänsä suksi pitää suunnan loistavasti. Ajoasento on hyvä ja samoin seisaallaan ajoasento. Ajoin sport-asennolla koko ajan ja kone vastaa kaasuun hyvin. Koneen ääni ei ole häiritsevän kova, alusta jollottaa. Ajan korvatulpat korvissa ja yamaha Apexin jälkeen on kuin ois vaihtanut formulasta diesel-maasturiin, noin äänimaailman puolesta. Bensaa paloi satasella 14 l, mukana olleella 600 etecillä renegadella 10 l ja 800 etecillä boondockerilla 16 l.
   
 3. Tippe

  Tippe Well-Known Member

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Kiitos kommenteista !!

  Ne olivat hyvin sen suuntaisia, mitä olen kuullut ja myös lehden kestotestistä lukenut. Siinä myös hieman valiteltiin noiden iskariien pehmeydestä/pohjaamisesta ja olivatkin shimmanneet nuo orkkis iskarit, jolloin se ongelma poistui. Sinullakin on siinä vissiin nuo orkkis iskarit ?

  Itsellä lyhyt 600 ACE ja siinä telamatto jollottaa aikalailla. 70 km/h jälkeen ei kuule enään moottorin ääntä, ainoastaan tuon telaston jollotuksen. Polttoaineen kulutus muistaakseni putosi hieman, kun tuli kilometrejä lisää, mutta tuokin on vielä kohtuullinen kun on ollut umpista ja vetistä järveä.

  Kiitos vielä hyvistä kommenteista ja kokemuksista, laitahan lisää, kun tulee kilometrejä/kokemusta lisää.
   
 4. M.E.A

  M.E.A Enduro

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Tänään kävin reilun 40km reittilenkin nelitoistasella. Päällimmäisenä jäi mieleen löysä jousitus ja voimaton kone. Vertailukohtana tuo oma 800re. Pps alustan jollotus korostuu kun acen kone on hiljainen. Vauhdit kun pitää kohtuudessa niin kyllä tuollakin pärjää, vaatii vaan niin erilaisen ajotyylin kun tuo haisuli. Pattia päin ei voi laskea samaan malliin kun koneesta ei löydy voimaa keulan kevennykseen ja etupukki lyö läpi pattiin osuessaan. Mutta nämä siis aika reilussa ajossa. Varmasti ihan ok yleispeli.
   
 5. jam

  jam BRP 2020

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Laittakaa lisää kokemuksia tuntuu siltä et yamaha vaihtuu johonki muuhun mut nelitahti pitää olla
   
 6. KariNissi

  KariNissi Xtrim 900 ace

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Sisäänajopäivä 2: takapukin esijännityksen kiristäminen kolme kierrosta auttoi, tänään 230 km:n reissulla ei pohjannut kertaakaan. Kelkassa on nyt jotain 550 km mittarissa joten on ensihuollon paikka. Tyytyväisyys kelkkaan on säilynyt, vaikka sainkin kelkan tänään pari kertaa kyljelleen :eek:. Vika ei ollut kelkassa, eka kaato tapahtui luomurännissä tuiskupatista kävelyvauhdissa ja toka metsäkoneen urassa, kun toinen suksi katsoi parhaaksi hypätä vallin päälle. Peilin varsi poikki ja kelkka pienen tauon jälkeen käyntiin. Kulutus kovilla reiteillä ja jäätyneillä järvenselillä oli luokkaa 13 l satasella.
   
 7. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Tuossa kolmisen viikkoa tuli uutukaista 900 X-Trimmiä ulkoilutettua ja tykkäsin.

  Moottori kolmine tehoasentoineen on aivan loistava. Hiljainen, mukava, Sportilla tehokas ja muutenkin mieluisa voimalaitos. Ja hassuna yksityiskohtana Eco-moden rauhallisuus varsin haastavissakin lumiolosuhteissa. Tuolla Ecolla kelkka pelittää kuin ajatus. Koneen rauhallisuus mahdollistaa todellisen hiippailun ja umpisessa lumenpäälle nouseminenkaan ei tuota suurempia ongelmia. Ja jos haluaa löylyä lisää, niin napinpainallus ja johan saa lumen liikkeelle.

  Reittiajossa etupään painon esimerkiksi 600seeen velipoikaansa huomaa kyllä, mutta siitäkin huolimatta sillä saattaa pitää varsin hyvää marssivauhtia. Perussäätö on mukavuuspainotteinen, mutta kenties juuri siiitä johtuen tuolla vehkeellä viitsisi lähteä kohti Jäämerta vaikka heti.

  Muutamaan otteeseen yksi noista 900 ACEista väläytti punaista huomiovaloa kojetaulussa, mutta sen vian syy ei selvennyt. Toissapäivänä sitä valoa yritettiin seurata jo urakalla, mutta vikatila ei enää toistunut. Mahtoi olla joku ohimenevä häiriö.

  Jos olis pätäkkää ja tuollaisen tyyliselle kelkalle käyttöä, niin ostaisin itselleni. Hieno laite kaikenkaikkiaan. :)
   
 8. Tippe

  Tippe Well-Known Member

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Moi !

  Nyt on ajeltu 311 km 900 ACE:lla Tahkon maastoissa.

  Kelkassa Öhlinssin alusta ja säädöissä meni jokunen kilometri, nyt rupeaa olemaan erittäin hyvä.

  Muutenkin kelkka toimii ja kulkee hyvin. Noilla omilla suksilla pieni pyskeminen havaittavissa. Pitää kokeilla SLT:tä.

  Kaasuun vastaaminen stantard asennolla hieman laiskahko, mutta kun liipaisee reilummin pohjaan, niin tapahtuu kyllä.

  Eilen ajeluilla havaitsin 3000-4000 paikkeilla pientä "pumppailua" ihan tasaisella kaasun painamisella, jolloin kierrokset vaihtelevat liki 500 rpm. Ilmeni tyhjemmällä tankilla enempi. Tänään en sitä niin havainnut. Pitää vielä tarkkailla tilannetta.

  Mutta ei kuitenkaan tullut edes mieleen, että palauttaisin kelkan kauppiaalle, joten olen tuon ajelun perusteella oikein tyytyväinen laitteeseen.

  Kulutus oli siinä 13,6l/100 km.

  Kertoillaan lisää, kun kilometrejä kertyy enemmän.
   
 9. KariNissi

  KariNissi Xtrim 900 ace

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Tänään lenkki kovilla vaihtelevan kuntoisilla reiteillä, noin 80 km. Ei mitään yllätyksiä, ei pohjaamisia. Sport-asennossa kaasuun vastaavuus kiitettävä. Eco-asentoa kokeilin ummessa ja on omiaan siihen, tosin ajo onnistuu kyllä sportillakin, varsinkin jos tarvitaan äkäisempää lähtöä. Hieman yllätti tuikkiminen jäällä reitin sivussa, jossa oli lumen pintaan jäätynyt toissapäivän vesisateen jälkeen muutaman sentin jääkerros. Kerros murtui suksen alla, mutta sukset tuikki koko ajan puolelta toiselle tehden ajosta melko levotonta. Vastaavaa ilmiötä ei ole reitillä ilmennyt. Ensi viikolla on ensi huolto jossa myös vaimentimet huolletaan.
   
 10. HannuIk

  HannuIk Well-Known Member

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Olisko ohjari raudat kuitenki vaikuttanu ajoon,? ::)
   
 11. M.E.A

  M.E.A Enduro

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Jos nuo on lumiolosuhteet niin varmasti hakee ja haukkailee oli suksi tai kelkka mikä tahansa.
   
 12. KariNissi

  KariNissi Xtrim 900 ace

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Joo, kyllä se pinnan jäätyminen tekee sen tuikkimisen. Joku oli järvellä ajanut kelkan ympäri samasta syystä.
   
 13. KariNissi

  KariNissi Xtrim 900 ace

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Tänään huollon jälkeen eka kertaa reitillä. 140 km, josta suurin osa seisaallaan ajettavassa kunnossa. Alusta ei pohjaa, mutta hieman tuntuu pompottavan, ei kuitenkaan ala jakamaan. Pitää hieman seurata, tarviiko paluuvaimennusta saada lisää. Hyvällä reitillä ja yhden kelkan loivapiirteisessä rännissä aivan loistava.
   
 14. felix1

  felix1 Member

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  700 Km 900:lla takana mukavia kilometrejä, bensamittari vain jumittui puolitankkiin vaikka tankki on täynnä.
  Onko muilla ollut samaa ongelmaa?
  Oikea sivuposki pysy kiinni, vaikka on tehtaan toimittama apupalikka paikallaan.
  t. F
   
 15. willevil

  willevil Lynx Boostdocker

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  1300 kilometriä takana hieman optimoidulla Xtrimmillä. Pikku viteo linkissä

  https://www.facebook.com/video.php?v=10152785871293107

  Aivan mahtava laite. Oman lyhyen kelkkauran hienoin kampe. Toki rakennetukin omien mieltymysten mukaisesti.
   
 16. janiok

  janiok Well-Known Member

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Hieman optimoituja äännähdyksiä kuului konehuoneen puolelta. Makea saundi.
   
 17. KariNissi

  KariNissi Xtrim 900 ace

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Viikonloppuna ajo Levi - Muonio - Kilpsjärvi, varustus keskiraskas reppu heti penkin takana ja kelkan oma laukku takakiinnikkeissä. Ei huomattavaa vaikutusta ajo-ominaisuuksiin. Menomatkalla tuli pusu ahteriin, kun kaveri täräytti Jammulla perään. Kelkka hieman lyheni ja Jammusta hajosi syyläri ja etuiskari ja tukivarsia meni mutkalle. Jammu tuli hinauksessa 15 km Kilpisjärvelle. Sen jälkeen käynti Haltilla ja pikamatka Hattengiin. Kulutus noin 12-13 l/100 km reipasvauhtisessa ajossa. Saas nähdä mitä tapahtuu kurttuun menneelle takatunnelille :p.
   
 18. KariNissi

  KariNissi Xtrim 900 ace

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Koko runko meni vaihtoon. Kaikkineen aikaa meni odotellessa kolme viikkoa ja viikko näköjään itse korjaukseen. Pääsiäisenä kovalla hangella jäällä Kitkalla lämmöt alkoi nousta, mutta puhallin hoiti asiaa niin, ettei sen takia tarvinnut pysähtyä. Reitillä ei ollutkaan samaa ongelmaa vaikka keli oli kova.
  Liukumuovit oli näköjään sulaneet keulasta puhki kovilla keleillä ajamisesta. 1500 km kerkis tulla mittariin. Jääraaputtimet näköjään on tarpeen.
   
 19. M.E.A

  M.E.A Enduro

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Nakkaa keulaan vaijerinpätkät joihin päihin koukut. Saa näppärästi kiinni vaikka kallistuksenvaimentimen päihin. Tuntuu toimivan, jäisiä reittejä koluttiin lapissa viime viikonloppuna ja ei ongelmaa lämpöjen tai liukujen kans. Ja kestää pakitella..
   
 20. KariNissi

  KariNissi Xtrim 900 ace

  Vs: 900 ACE X-trim kokemuksia

  Toinen talvi jo hyvässä vauhdissa ja parituhatta km ajettuna tälle talvelle. Viime kevään huollon jäljeltä alusta on pelannut loistavasti ja kulutus on tasaisesti noin 13 l/100 km.
   

Suosittele tätä sivua