Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

 1. Maffe

  Maffe SkiDoo Freeride 154"

  Freeride 800 etec
  Eilen oli tarkoitus ajaa se viimmeinen reissu Saariselältä - Rovaniemelle no Sodankylään jäi reissunteko. Matkalla pysähdyin ja startin hammaspyörä ei tullut kehälle vaan pyöri tyhjää, pienellä naputtelulla tuli kehälle ja lähti käyntiin. Sodankylässä startti juuri ja juuri jaksoi pyöräyttää koneen käyntiin joten kelkka kärryyn.
  Akku on puolitoista vuotta vanha ja ei luulisi hyytelöakun kerralla ja läpimänä noin hajoavan. Latausjännitteitä varmaan pitää alkaa mittailla, onko tyhjäkäynti lataus arvoja tiedossa. Onko staattorit noin hajonneet?
  Toisin pitää hieman moottoria pyöritellä, kun jotenkin tuntui matkalla että alkoi värisemään mutta ei kone aikaankaan heilunut.
  Luultavasti se moottori pitää ottaa sieltä käteen kun 7000km mittarissa, ilmeisesti porukka on näillä kilometreillä remonttia tehneet.
   
 2. Maffe

  Maffe SkiDoo Freeride 154"

  Korjausoppaassahan tuo luki, 14,75V +-0.5V kaikilla kierrosalueilla. Vielä kun huvittaa purkaa kärrystä
   
 3. skalpel

  skalpel Active Member

  Tuttavalla oli kanssa 800 e-tecissä starttivikaa tänä talvena. Kylmällä koneella lähti hyvin käyntiin, mutta lämpimänä startti löi vain tyhjää. Tuohon riitti että purki solenoidin ja putsasi sen hyvin. Eli aina se vika ei ole kovin suuri. Uusi solenoidi maksaa tuohon noin 60 euroa.
   
  Fudge tykkää tästä.
 4. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Miten se solenoidi voisi tuohon vaikuttaa? Sehän on tuossa ihan erillään akun luona:confused: Sen bendixpyörän puhdistus varmaan olisi osuvampi ratkaisu.
   
 5. Maffe

  Maffe SkiDoo Freeride 154"

  Startissa oli reilusti mustaa töhnää ja samoin siinä bendixpyörän akselilla joten ei päässyt "lepotilaan". Avasin ja putsasin Brack cleanerilla. Hiilet ja kontaktipinnat akselista pienellä kupariharjalla, tippa öljyä neulalaakerille samoin pyörän akselille ja toimii kuin uusi.
  Purin siinä samalla pakosarjan ja taskulampulla katselin mänttejä, ohipuhallus jälkiä ei näkynyt joten saa vielä jatkaa mosa pyörimistä kun muuten tuntuisi pelaavan.
   
  Viimeksi muokattu: 10/4/21
 6. jampesteri

  jampesteri New Member

  Mitähän olis tehtävissä, foxin pääty korkannu..pariin huoltoyritykseen laittanut s.postia mutta aattelin kysästä täälläkin.
  Päijät-Hämeen alueelta tekijämiehiä näille kepeille?
   

  Lisätyt liitteet:

 7. ErkkiXC

  ErkkiXC Polaris Widetrak IQ 750

  Ei "kerennyt" ed. kesän aikana tukivartta vaihtamaan ja ajattelin sitten ajaa vielä tämänkin talven tuolla korjatulla versiolla. Vaan eipä se onnistunutkaan, sillä parin ekan pikkulenkin jälkeen huomasin, jotta tukivarren hitsattu putki olikin irtipoikki, murtunut siitä hitsauksen vierestä. Joten pakkohan se oli koittaa vaihtaa koko tukivarsi ja lähtihän se sitten aika helposti irti, se muokattu lenkkiavain mahtui tuonne etummaisen pultin vastamutteriin ja samalla sai myös mutterin takaisin jengoilleen.
  2021-12-13 12.31.25.jpg
   
 8. ErkkiXC

  ErkkiXC Polaris Widetrak IQ 750

  Tuo Widetrakki vilauttelee aika usein jo lyhyemmänkin ajon jälkeen Temp-valoa. Jostain se kyllä tiputtelee hiukan jäähdyysnestettäkin, mutta näkyi ainakin nyt olevan vielä tarpeeksi. Ajon jälkeen kone käynnissä sen verran tsekkasin, jotta jäähdytinpuhallin ei pyörinyt ollenkaan, sen enempää en nyt pystynyt tuota tutkimaan. Vikaa tietty voi olla itse puhaltimessakin, mutta pitäiskö sen pyöriä koko ajan varsinkin kuumassa koneessa? Tuossa kuvassa ei erikseen näyttäis olevan mitään lämpörelettä, vaan koko syylaripaketti yhtenä osana. Pitänee nyt ainakin se cooleri testata erikseen.

  Edit: Tuuletin ainakin pyörii, kun sitä suoraan akusta kokeilin.
   
  Viimeksi muokattu: 22/1/22
 9. Matti87

  Matti87 Kiila rmk 151"

  Onko kukaan löytänyt sopivaa kumi osaa tuohon 250 lynxin ilmanputsaripöntän ja kaasarin väliin mistään. Kovonut ihan kiveksi tuo kumi eikä pysy paikallaan
   
 10. Yoshi

  Yoshi Member

  Tuohon voi soveltaa ratkaisun, jolla kierretään kumin kovettuminen.

  Trimmaa kovettunut kumi siten, että se ei yllä enää kaasuttimen päälle vaan väliin jää millin rako. Osta pieni pätkä kumiletkua, joka mahtuu menemään kaasuttimen ja kovettuneen kumin päälle. Kootessa sitten tuuttaa pusarin tuon kumiletkun sisään niin liitos on taas tiivis.

  Tässä sama ratkaisu mopokokoluokassa:
  [​IMG]
   
 11. ErkkiXC

  ErkkiXC Polaris Widetrak IQ 750

  Aika kuumanahan tuo Widetrak on aina käynyt, mm ilmanputsarikotelon sivusta oli sellaiset Al-lämpösuojatarrat paikoitellen palaneet riekaleiksi jo pari vuotta sitten, kun tuo kelkka mulle tuli. Ja edellisestä kolme vuotta vanhemmasta samanlaisesta oli jo saman pöntön kylkeen sulanut kunnon reiät ja suojat repaleina, vaihdettu ehjään. Ja tässä uudemmassakin kuomun alapinnassa lämpösuojina olevat matot osittain käpristyneet ja toisenlaisesta sulanut myös muovia ja hiukan valunut pakarin päällekin, ajellessa haiskahtaa kuuma/sula muovi. Oliskohan jotain sopivaa matskua, millä nuo etukatteen alapinnassa olevat vois korvata ja kestäis paremmin kuumaa? Tietty itse tuon pakarin peltisuojan päälle vois ainakin laittaa ko tarkoitukseen soveltuvaa suojaa, jota taitaa löytyä Motonetistäkin.
   

  Lisätyt liitteet:

 12. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

 13. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Noppelin sylinteri kävi porautuksessa ja viimeistely jäi mulle.Kuinka paljon sylinteriä kuuluu hoonata, sen verran että saa ne pyörre jäljet sinne?Riittääkö kun käy vesihioma paperilla kanavan reuna läpi?
   
 14. Andres

  Andres Member

  Hooni jäljen tehtävä on hio sisän uusi männänrengas, ei muuta.
   
 15. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Pikku äijä noppeliin porattiin pytty ylikokoon ja hommattiin Euromotor centteriltä yläpään tiiviste satsi.Nyt ongelmana että peltinen kannen tiiviste falskaa kannen ja pytyn välistä vaikka kuinka on tiukalle väännetty kansi kiinni.Kannen eikä sylinterin tasopinnoilla ole mitään mikä vaikuttaisi vutooon.Kokeilin hyvälaatusta wurthin moottori silokooniaki mutta eihän se kauaa tuommosessa paikkaa kestä.Mikä neuvoksi?
   

  Lisätyt liitteet:

 16. ///AJS

  ///AJS Well-Known Member

  Itsellä ei ole kokemusta mutta esimerkiksi VHT copper gasket cement sekä Permatex Copper Spray - A - Gasket tuotteet lupaavat toimivuuden kannentiivisteissä. Googlettamalla löytyy molemmat sekä niiden ominaisuudet. Pojan mopossa oli Permatexin Supra Copperin nestemäisellä silikonilla tiivistetty pakoputken liitokset, hyvin näytti pitävän / kestävän...
   
 17. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Otin kannen pois ja kiero se näky olevan.oikasin sen ja katsotaan alkaako pitään
   

Suosittele tätä sivua