Apex 2011->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Slow, 10/1/11.

 1. Slow

  Slow Well-Known Member

  Tähän viestiketjuun sitten Apex - keskustelu ml. XTX -JRT

  Männäpyhänä tuli apeksin mittariin noin 160km. Oli reittiä, pattia, kiviä, kantoja ja umpea. Mitään ei hajonnu, ihme kyllä.
  Suorilla sen kanssa vielä jotenkin pärjää, mutta mutkissa menee kuussatkut kahta puolta ohi ;D Tosin tämä oli kyllä tiedossa jo etukäteen.
  Jäällä on paikoin aika riskisti lunta ja vesisohjoa, siinäkin se menee kun vauhtia pitää. Astetta karkeampi matto vois tehdä terää tuon pidon kannalta, vai mitä sanoo asiantunteva raati?
  Eli kaiken kaikkiaan hirveen letkee peli kovalle alustalle tourinkihommiin ;D
   
 2. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Vs: Apex 2011->

  Kyllä luulis tolla patti taittuvan, vaikka kuulostaa että ei sinne oikee passaa! 06 Rx:sällä ajaneena seki menee tälläsellä alle 60kg jantterilla ja iskarit jämyimmällä patissa makiasti, vaann pittää olla viemisen makua jos meinaa viiä patissa! ei ainakaa pohjailuja juuri tapahtunu..

  Ja tämä uus Apex pitäs olla iha eri planeetalta!

  Nii ja tolla venturellaki pysyttii kahen uuen PPS alustaisen lynen mukana, ku ajatteli vaan että mulla on alla uus lynxi jossa on pps, nii häviää yllättäen kaikki kolinat ja muut turhat äänet alustasta ja vauhti nousi muute reilusti ;D

  Ps. Venturesta nyt kaikki iskarit sökönä, tai vaimennukset katos, meinaa pomputtaa ;)
   
 3. Slow

  Slow Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Nojuu, saattaa se vika olla kuskissakin. Mutta ajellaanhan nyt tämä talavi ja katellaan miltä kevväällä tuntuu.
   
 4. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Vs: Apex 2011->

  Juu, mutta en sitte ketään erityisemmin tarkottanu, tommone yleistys. ei herneitä kellekkää apexi miehille ;)
   
 5. Slow

  Slow Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Ei mittään herneitä. Hyvä vaan kun tulee mielipiteitä niin saadaan keskustelua aikaseks.
   
 6. Slow

  Slow Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Öhöm. Otetaas vähän takaisin noita edellisiä lausuntoja.
  Eilen tunkkailin kelkkaa ylös ja sutkuttelin pumpulla alustaa vähän topakammaksi.
  Kävin äsken reilun 10km kokeilemassa semmosta kevyttä töyssyä, seassa muutamia reilummankokoisia ojanylityksiä.
  Kelkan käytös muuttui reilusti parempaan suuntaan, ei enää läheskään niin levotonta menoa.

  Täytyy kokeilla ehkä vieläkin aavistuksen lisätä paineita, niin ja tuota lynx-mielikuvaharjoittelua en vielä testannut ;D
   
 7. JRT

  JRT Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Tulipa otettua pikaset tyypit jäällä tuosta uuvesta Apexista. Lyhyesti sanottuna hieno kelkka. Jos harrastelisin reittipenailua nimenomaan paikasta toiseen - meiningillä ei tarttis miettiä muita pailakoita. Ohjaus on todella nussakka. Mutkaan kestää ladata hemmetin lujaa, silti se menee vakaasti ku kiskoilla. Hiukkasen nostaa sisäsuksea mutta se ei säikäytä. Osasyy tähän on ajoasento, joka on ehkä hieman lähempänä perinteistä jalat edellä - kampetta kuin tollasta korkeaa tötteröä kuten oma Nytro. Kuski istuu matalammalla ja tangon korkeuski on sellanen että ei tätä vakiopalalla seisaaltaan ajeta. Ohjaamo on tilava ja painonsiirto helppoa.

  Mosa vetää hienosti aina tonne n. 80 vauhtiin saakka ja pakoäänet on vähän moottoripyörämäiset. Ainaki se kuulostaa tehokkaalta. Tieten just ennen Apex-tyyppejä ajelin vähän lähtöjä omalla tötteröllä niin jäihän sitä vähän kaipaamaan voemanpaskaa tohonki... mutta jos ajelee reitti/jääajoa ja vauhdit pysyy kahdessa numerossa tuolla kerkeää varmasti.

  Maton pito tuntu olevan fiksusti mietitty, antaa vähän mennä sladissa mutkat mutta voimaa ei huku sitten kiihdyttäessä kuitenkaa sutimiseen. Äkkiseltään muutos 307 => 325 tuntuu hyvältä ratkasulta.

  Vaikka elopainoa tuolla kamppeella varmaan onki, on se silti EPS:n ansiosta kevyempi ajaa ku Nytro ja se myös tuntuu kevyeltä. Tuota EPS:ää ei voi käsittää jos sitä ei käy testaamassa. Se ei tunnu kuten Fiatin ylitehostetulta city-asennolta, itse asiassa jos sen olemassaoloa ei tietäis niin ei sitä ees huomais, kelkka vaan kääntyy erittäin pienellä lihasvoimalla ja silti tunnokkaasti ja terävästi.

  Suosittelen jokaiselle kelkkailijalle edes kerran käydä kokeilemassa tuota niin tietää mistä puhuu... ainakin tän ajon jälkeen nauran partaani niille jotka kritisoi tota tehostinta eikä oo ikinä Apexia ajanu.
   
 8. yammake

  yammake Active Member

  Vs: Apex 2011->

  ;D Minä tiedän
   
 9. fleec

  fleec Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  2 viikkoa (800km) on nyt testi ajoa uudella Apex Se:llä takana ja täytyy todeta, että kelkka on parantunut paljon verrattuna Warrior 08/09(kokemusta 10000km)malliin.
  Alusta kantaa hyvin ja sietää reipasta vauhtia kohtalaisessa patikossa(toimii todella progressiivisesti) vaikka iskarin ilmanpaine 165:ssä. Kelkka ei nakkele perää sivuille eikä pompi>pelaa hienosti. Keulan iskarit todella hyvät, väittäisin toiminnaltaan jopa Öhläreitä paremmaksi(vaikka oli simmitetty enska ajoon), kantaa ei kallistele,eikä pohjaile ilmanpaineilla 80. Niin ja ohjaus ;kannattaa kokeilla ajotuntuma todella kevyt mutta ei ylitehostettu. MOOTTORI on makee ja ruutia löytyy koko tehoalueella (mitattu yli162 hv:tä), painon siirron(rodin) säädin MAX. asentoon joten patikossa pystyy keventään keulaa kaasulla ja pomppiin yli patteja, tämä ei Warrella onnistunut. Testiajot jatkuu.....
   
 10. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Vs: Apex 2011->

  Kääntyykö se Apexi vielä mutkissa jos oot suksipaineet ottanut pois? Kiva sillä on varmaan hyppyytellä. Onko sulla vakio sukset? Ne kait on kyllä paremmat kuin aiemmissa malleissa.
   
 11. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Vs: Apex 2011->

  Näissähän on iskareissa Suomessa räätälöity setuppi, pitäs passata suurimmalle osalle kuluttajista.
  Lehtitestien perusteella ei ihan hukkaan oo menny Keskon panostus.
  Säädöt on hakenu eräs foorumillakin vaikuttanu karvanaama.
  ;D
   
 12. fleec

  fleec Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  APEX kääntyy vakiosuksilla tosi hyvin vaihdoin vain ohjariraudat Woodsin 6tuuman 60asteen kovametallipalarautoihin. Ostin CA Pron XT sukset(kisasukset) ja kelkka meni kuin juna vaikka millaisessa ristipatissa, mutta minun mielestä ne ovat turhan purevat APEXiin, koska ne korottivat 1,6cm suksen pultista pohjarautaan mitattuna>> jatkossa luultavasti hankin CA Pron XTX sukset, joissa on keskiköli 1,3cm matalampi kuin XT:ssä(XT/XTX suksen leveys kokomatkalla 18,5cm APEXin oma suksi 13,5cm). Ei tuota APEXin suksea ominaisuuksien takia tarvitse vaihtaa ainoastaan, että saapi enemmän kantopintaa. Kyllä tässä säädöt on aika kohillaan vauhdikkaaseen vaihtelevaan reittiajoon kelkan tasapainoisuus yllätti kyllä positiivisesti ja tuo rodin asentohan on maku asia, mutta kuin muistaa, että ei kesken kurvia aukaise "exuppia" vaan vetää kurvit tasakaasulla niin hyvin menee. Testiajo jatkuu tulevana viikonloppuna pienimuotoisella n.700km lenkillä....
   
 13. AMasa

  AMasa Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Vakio setupeilla aika muikea reitillä ku alle 60kg jantterille laittaa 200psi ilimaa ;D
   
 14. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Vs: Apex 2011->

  Molemmat Apexit tuli testattua Levillä. Pahus vaan kun en tunnin aikana löytänyt reitiltä sitten patin pattia niin jäi vähän torsoksi toi kokeilu. Kuitenkin yllättyin kun tykkäsin enemmän XTX:stä ja samaa sano mammakin. Sen alusta oli mukavampi ainakin näillä baanoilla. Tiiä sitten miten patikossa tilanne muuttuisi. Hienoja kelkkoja kumpikin. Ohjaustehostin on loistava keksintö, koska sen olemassaoloa ei huomaa muuta kuin ajemisen keveytenä. Mammahan varsinkin tykkäs ihan pirusti. Kahvalämppärit oli ihan eri planeetalta kuin vanhemmissa, ajoasento vähän parempi ja sitä tehoa alakierroksilla hiukan enemmän. Painohan näissä ei tunnu ellei joudu kinoksesta kaivamaan. SE:n iskariin oli lisätty painetta. En tiiä oliko laitettu vähän liikaakin kun vaikutti vähän jotenkin pintakovalta. Mutkissahan se kääntyi kuin ajatus ja oli jotenkin hauska ajella. Seuraava kelkka kuitenkin on sit näillä kokemuksilla XTX korkealla pleksillä ja paremmilla suksilla. Ei muuta kun rahnaa säästämään :-\
   
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Vs: Apex 2011->

  Tälle kaudelle pakko saada apexi koeajoon... ::)
   
 16. JRT

  JRT Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Heh, persdyno kerto aika hyvin sen mikä on nyt uusimmassa kelkkalehdessä testattu, juuri tuonne 80 vauhtiin Apex kiihtyy melko säpäkästi ja sitten kiihtyvyys hidastuu.
   
 17. fleec

  fleec Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Kun tuota "puolueetonta" testiä tarkemmin tutkii niin näkee, että alussa(0-60km) APEX jää hiukan BRB:n keveille vehkeille, mutta kun nopeus nousee niin APEX kirii muut kiinni. Kiihtyyvyydessä yli satasen vauhdissa tuskin löytyy vakio kelkkaa, joka pysyy APEXin kyydissä. Kyllä APEXin kierrosherkkyys ja tehot tekevät selvää jälkeä Nytrollekin.
   
 18. JRT

  JRT Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  En tiiä mitä testiä tutkit mutta kelkkalehden viimeisimmässä numerossa on AC F8 EXT:n ja Apex XTX:n vertailu ja siinä vertailussa olleessa mittauksissa Apex oli nopeampi aina 90 km/h asti jonka jälkeen F8 veti kaulaa. En tiiä ku en oo koskaan ajanu että miten se TZ1 vetää satasen jälkeen...

  Edit: Ilmeisesti tutkailet MK-lehden viimeisintä numeroa, siinä testissä kun katselee eri matkojen loppunopeuksia niin Doo on vielä himpun vauhdikkaampi satasenkin jälkeen, muut sitten Apexia hitaampia. Sikäli jos noilla sekunnin sadasosilla nyt oikeasti on kellekään merkitystä.
   
 19. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Kisahommissa noilla sadasosilla on merkitystä, jopa tuhannesosilla mutta siviilikäytössä ei mitään merkitystä. Jokainen valitsee sellaisen kelkan joka tuntuu omasta mielstä sopivimmalta.
   
 20. summit

  summit ski-doo expedition LE 900 ace turbo

  Vs: Apex 2011->

  joo olishan se pirun hieno päästä testaamaan tuota kiesiä kun kaikki sitä kehuu,mutta täällä pohjoisen perukoilla se näkyy olevan pirun hankalaa :-[.
  meinasin jo vahingossa ski-doon ostaa mutta en onneksi!
   

Suosittele tätä sivua