Apex 2011->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Slow, 10/1/11.

 1. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Vs: Apex 2011->

  Melkonen vahinko meinas käydä, no on mullakin joskus poikasena tullu paskat housuun :-*
  No ei vaiska onhan net skiidut heti toiseks parhaita.
   
 2. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: Apex 2011->

  Luulen turbocatin pärjäävän vielä satkun päällekkin.
   
 3. fleec

  fleec Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Ehkäpä nuo ajatukset karkaa vähän toisarvoisiin asioihin, joka tapauksessa kun kelkka kiihtyy 0-100km alle 4sekunnissa(matkassa alle 60m) niin tehoja on riittävästi.
  Jokainenhan ostaa kelkan omaa käyttötarkoitusta varten. Itsellä tulee noita kilometrejä +5000km/ ajokausi, ajetaan pitkiä vauhdikkaita reissuja ja pitkiä päivämatkoja ja pelkästään reiteillä.
  Ainakin ensimmäinen 1000km on APEX SE vastannut odotuksia ja jalostunut Warrioria paremmaksi jousituksen/ajettavuuden osalta (ja Warrior on safarikelkkana parhaasta päästä), joten kehitys on mennyt oikeaan suuntaan.
  Onhan tuossa APEX:ssa huonoja puoliakin, jos annat sen reissussa muille kokeiltavaksi, niin hankala on saada takasin. Kaikki(jopa vannoutuneet 2t-kuskit), jotka ovat kokeilleet ovat kehuneet ajettavuutta, tehoa ja yleensäkin ajofiilistä.
   
 4. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Vs: Apex 2011->

  Itse mitä olen kuunnellut tämän kauden puheita kaikki melkein sanonut samaa että tuo tehostin vie kelkasta 50kg pois ajajan mielestä, nämä jotka ovat kertoneet ei todellakaan ole olleet juttusilla toistensa kanssa joten kait se on uskottava
   
 5. e brother

  e brother ski-doo elan j ,et ,stx,srx

  Vs: Apex 2011->

  Onko kukaan pohtinu ,että mihin ne hukkuu doolla ja katilla se painohyöty joka niillä on tätä tehostepappamalliin verrattuna ? Eikö siinä puhuta kuitenki 40kg luokkaa olevasta erosta ja myllyjen teho on miltei sama paperilla. Moottori on pari sattaa kuutiota isompi ,mutta ei se ero ole kuiten sama ko vertaa 600 sia ja nytroa joissa kuutiojen ero on 450 ksm. Ihan vaan mielenkiinnosta näin pakkaspäivänä :)
   
 6. Slow

  Slow Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Tossa on nyt vajaa 800km mittarissa, ei oo vielä ratkennu. No huumoria.
  [​IMG]

  Kävin tänään ajamassa noin 120km, (prkl kun oli komee keli) ja kokeilin tuota fleecin mainitsemaa juttua, eli se painojakaumasäätövarsihässäkkä sinne Max-asentoon. Ja kyllä se tuli nyt hyppyä paremmin, eli keula pysyy paremmin ylhäällä, eikä tule niin "suksille" alas.
  Vähän herkemmin se kyllä nosteli nyt sisäsuksea tiukemmissa kurveissa. Ja keulii herkemmin. Nuo tehdasasetukset iskaripaineissa on ainakin mun painoselle kuskille liian löysät, mutta säätämällähän se korjaantuu.
  Niin ja ne kahvalämppärit...vaikka oli tänäänkin pakkasta liki -20 ja muutamat pitemmät järvenylityksetkin tuli ajeltua niin hyvin tarkenee. Ne kun laittaa täysille niin tuntuu että hanskat syttyy kohta palamaan ;D
   
 7. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Se kiihtyvyysasia on aina moniselitteinen, ei sitä ratkaise vain teho, paino tai moottorin tilavuus, tahtien määrästä puhumattakaan. Noilla on toki vaikutuksensa, mutta rullaavuus, telaston rakenne, voimansiirto, painojakauma ja tietenkin vielä ilmanvastuksen vaikutus. Nuo kaikki muiden lisäksi muuttaa suhteita eri nopeuksilla muiden muuttujien lisäksi.
   
 8. SRMK

  SRMK ET 340 Professional '86

  Vs: Apex 2011->

  Slow, myy tuo Mega Float äkkiä mulle ennen kuin se hajoaa ;D Toimi heti!
   
 9. JRT

  JRT Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Ja 325 pitkä mattokin saattaa jotain selittää.
   
 10. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Vs: Apex 2011->

  Nyt on Apex XTX ajettu ja ei tarvinnut pettyä oli sitä mitä odotinkin ensin se tärkein eli moottori kyllä on pannussa ruutia reittiajeluun varmasti kaikille :eek: lappu kun läsähtää tankoon kiinni samalla kierrokset lähellä 10trpm, kovalla reitillä hieman ylämäkeen 30-40vauhdista sukset irtoaa takana seisten jopa pelottavan oloisesti, varsinkin kun on tottunut tuohon omaan miniwartburggiin 120hp tehoilla, kertaalleen tuntui että menee takakautta ympäri keulien.
  Alusta pintakovempi mitä oma kyb-mono-alusta kesti vetää loivaa pattia pohjaamatta kovavauhtisella reitillä ja jonkinverran herkempi mitä kunnon reittipommitukseen tehty badboyn alusta. Keula toimi jousituksen puolesta ok mutta nyt siihen pystyi enemmän keskittymään mitä omassa kelkassa jossa välittyy enemmän infoa käsien kautta.
  Sitten se ohjaustehosti TOIMII ei ole vienyt kelkkailulta mitään, hiukan jo pelkäsin että meneekö liian kevyeksi mutta täydet pisteet tältä osa-alueelta ja tämä auttaa omalle kohdalle myös sillä tapaa että tuntee paremmin mitä tuo etujousitus puuhaa kun omassa kelkassa 1200km aikana en ole selvyyttä saanut. Jos ois kaksi kelkkaa joissa toisessa ohjaustehostin ja toisessa ei valinta olisi selvä.
  Sen mitä huomasin myös tuollaisessa 30-50km/h köröttelyssä tasaisella kelkka on lähes äänetön telaston ja vaihteiston osalta sekä käsille/jaloille/perseelle ei tule minkäänlaista värinää moottorista tai mistään muualta mutta kun kaasun avaa tulee sellainen pieni kutina.
  Tuulisuoja/katteet on muuttuneet tuosta -08 mallista niin että munien ja rinnan kohdalle ei jää minkäänlaista pyörteilyä ainoastaa itselle (178cm) tuohon pitäisi laittaa hieman korkeampi tuulilasi jotta saisi tuulen suhinoita pois kovemmassa vauhdissa.
  Taitaa olla xtx tai se seuraava kelkkavalinta... taisi kauppias saada miehen koukkuun, kelkka oli moto-maxista koeajolla
  Edit. penkissä pienoinen ero omaan kelkkaan olisiko pehmusteet muuttuneet kovemmiksi kun tuntui että istuisi jonkinverran korkeammalla toki tuolla omalla on päästelty jo vajaa 8tkm.
   
 11. TaistoTurrikka

  TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

  Vs: Apex 2011->

  XTX:ssä on hieman korkeempi penkki.
   
 12. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Vs: Apex 2011->

  No ilmankos se tuntui että ei ole kovin "kotoinen" olo ;D
   
 13. JCLG

  JCLG Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  XTX Apx ajettu eilen ja pääsin ajamaan pariinkin otteeseen. Kiitos Sellkami Centerille ihan kunnon koeajosta. Kelkkaan pääsi hyvin sisälle. Paino ei tunnu. Yhdessä isommassa patissa ehkä hiukan kun osasi odottaa hieman raskaampaa iskua kuin Nytrossa. Mutta ajaminen tuolla kelkalla on ihan älyttömän helppoa! Ohjaustehostin tekee kelkasta loistavan vaihtoehdon. Ainoa mikä itse olisi heti päivitettävien osien listalla on matto. Se tarttee 44mm että tehot menisi perille. Mutta olipa hauskaa pitkästä aikaa mennä jotkut kurvit miedosti sladitellen. Ihan viimeistä ei voinut kokeilla kun tuolla reitillä pitää varoa normaalia enemmän kulumista.

  Moottorista on vaikeaa sanoa kun on tottunut ahdettuun hieman brutaalimpaan Nytroon. Pääsin ajamaan noin 30km ja lopussa melkein osan matkassa pysyin oman Nytron perässä kun sillä oli astetta parempi kuski. Apexilla on helpompi ajaa lujaa kuin Nytrolla. Todella vakaa kulkija ja hiljainen myös isommisssa nopeuksissa. Vaikea päätös mitä tehdä. Jatkaako nykyisellä vai ahdistaa markkinoiden hienoin kelkka. Vakiossakaan kun tehot ei loppunen missään vaiheessa kesken. Jos ei ole ahdetulla kelkalla ajanut niin Apexin moottori voisi tehdä vielä suuremman vaikutuksen.
   
 14. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Vs: Apex 2011->

  Itselle tais kertyä 60-65km tuolle lenkille, pitoja tuollaisella kovalla reitillä oli niin paljon että eipä tuohon paljon muuta kaipaa kuin ehkä jonkin 38mm sokostin jos piipahtaa ummen puolella 44mm lappua en laittaisi menee liian kankeaksi. Joissain kohtaa kun pitoja ei ollut tais rajoitin pätkiä kierroksia.
   
 15. Jukkis

  Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

  Vs: Apex 2011->

  Silloin kun minä noita Apexeja kokeilin oli senverta pehmyt keli että 32:lla telalla ei saanut minkäänlaista pitoa eikä vakiosukset(xtx) oikein pitäneet.
  Lyhyempi SE -malli tuntui istuvan silloin paremmin käteen kuoppaisella reitillä ja suksina siinä oli PP:t.
   
 16. TaistoTurrikka

  TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

  Vs: Apex 2011->

  Kyllä Apex kohtuudella 32mm matollaki hangessa pyörii...
  [​IMG]

  [​IMG]

  kuvat viime talven puutereilta
   
 17. Slow

  Slow Well-Known Member

  Vs: Apex 2011->

  Omassa SE:ssä on nyt karvan alle 1000km mittarissa, ja kyllä se karkeampi matto vois olla ihan jees.
  Pehmeässä lumessa sutiminen on aika hillitöntä välillä. Jaksais varmaan pyörittää kolmekasiakin..
   
 18. TaistoTurrikka

  TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

  Vs: Apex 2011->

  SE:hen 38mm ja XTX:ään 38mm, jos vaan reitillä ja jos ummessaki haluaa pärjätä niin 44mm. Näin itse tekisin :)
   
 19. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Vs: Apex 2011->

  Ja jos kerran mattoa vaihtaa niin jokin muu kuin tuo ripsaw missä ei ole muuta hyvää kuin kestävyys.
   
 20. Jussi W

  Jussi W Member

  Vs: Apex 2011->

  Oma koeajo Apex Se:llä sattui vähän pöperöiseen keliin, niin vakio matossa ei paljon pitoja ollut ja näin ollen en päässyt oikein perille tehoista. Oma mielipide on, että ehdottomasti 44 matto Apexiin, oli se sitten se tai xtx. Ainakin oma Warrior toimii reitilläkin hienosti 44 matolla. Ohjaustehostin oli kans mukava. Ohjaustuntuma paljon kevyempi kuin omassa.
   

Suosittele tätä sivua