Arctic Cat uuden julkaisua - MOOTTORI?

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 24/8/23.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Jarska77 tykkää tästä.
 2. Jarska77

  Jarska77 Active Member

 3. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Jännää...
   
 4. Hentte

  Hentte Polaris 155" 9R

  Pieni nelitahtiturbo o_O
   
 5. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Kai nyt isompi 2T olisi syytä julkaista eka?:rolleyes:
   
 6. havini00

  havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

  nelipyttynen tupla turbo nelari;)
   
  pezq^ tykkää tästä.
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  " Get ready for our most powerful news since the launch of the CATALYST platform"

  Kyllähän tämä vahvasti tehokkaampaan moottoriin viittaa.

  Tulis jotain kunnolla kevyttä ja repivää...
   
 8. Hentte

  Hentte Polaris 155" 9R

  Niin luulis mutta epäilen että sen osalta saadaan vielä pettyä ja joutua odottelemaan.
   
 9. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  No en pety, uudet kelkat ovat lottovoiton päässä minusta:D

  Malliston keskimääräisten päästöjenkö takia ne väenvängällä sitten tekevät nelarin 6 satkun lisäksi catalystiin?:rolleyes:
   
 10. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Se kai se suurin syy on uudella mantereella, samoin kun polaris toi myös nelarin markkinoille
   
 11. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Toivottavasti katin nelari vähän virkeämpi kone kuin Pollen nelari, noin niinkuin kaikkea muuta kuin hyötykäyttöä ajatellen:oops:
   
 12. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Uskoisin, että sieltä nyt ensin se 800-1000cc turbo kakstahti tulee.
  Nelaripuolella on aika hankala pistää tuota Yamahan konetta paremmaksi jos maksimitehoa ja luotettavuutta miettii. Semmoinen 700-900cc kokoluokan luotettava suht. sporttisen luonteen omaava kakspyttyinen kevyt nelarikone teholuokassa 90-130hp olisi toiveissa. Vaikkapa turbona tuommoinen 130hp tai vähän enemmänkin niin olisi vaikka sporttiseen reittikelkkaan sopiva peli.
   
 13. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  "Pakkohan" se on turbo olla jos 2 mukisesta nelarista haluaa tuomoset tehot ulos.. melko tiukassa saada edes 90 heppaa vaparina jos kuutiot oltava alle 900..

  Toinen vaihtoehto on tehdä korkealta kiertävä kone jossa omat ongelmansa kun vaatii mm. alennusvaihteen ennen kytkintäo_O

  Kyllähän se vähempikin riittäisi reitille entä Sidewinderin moottori varsinkin jos huomattavasti kevyempi olisi se moottori...

  mutta kun siihen reippaaseen tehoon on totuttu niin mitenkään markkinat ottaa vastaan "nuhapumpun":oops:
   
  Viimeksi muokattu: 27/8/23
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Reittipuolella kovia tehoja isompi ongelma on minusta mitään sanomaton alusta, mitä pukkaavat mallistojen pieni tehoisiin malleihin. Väitän että moni yllättyy nopeudesta ja ajon miellyttävyydestä, kun laitetaan 90hp nelariin alusta tikkiin.

  Edit. Tulisikin kevyt +90hp nelari Catalystiin. Triplenelarit on tällä hetkellä itselle liian painavia tehoon nähden ja 60hp on inan liian tehoton, mutta mieluumin ajan kevyemmällä.
   
  Viimeksi muokattu: 27/8/23
 15. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  No juu onhan se noinkin, aika vähän taitaa vaan kattia kiinnostaa miten heidän mahdollinen pienitehonen reittinelari syö suomipatikkoa..:oops:

  Tai toistepäin voi pohjois-amerikan ostajat olla melko pettyneitä 90heppaseen reittinelariin olkoot alusta vaikka Öhlinssin 3-säätönen ympäriinsä...

  Jotain uutta ja säväyttävää tarttis olla se uus nelari vs. BRP 600/900 vaparit ja Jammun turbo:rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 27/8/23
 16. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Polariksen nelari tuli koska pohjoismaat. Iso osa tuotteen kehittämisestäkin tehtiin Ruotsissa.
   
 17. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Sen verran ajatusta. Uusien moottoreiden kehittäminen maksaa miljoonia. Joten on luultavaa, että uudet voimanlähteet tehdään niin, että ne palvelee mahdollisimman montaa segmenttiä. Maailmanlaajuisesti myydyin segmentti kelkoissa on vuorikelkat. Tämähän tietenkin näkyi Arctic Catin Catalystinkin lanseerauksessa, sillä tuon uuden Rungon suunnittelussa oli isosti painopiste vuorihommissa.
   
  Jarska77 tykkää tästä.
 18. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Tuosta eri segmenttien määristä ja jakautumasta ois kiva nähdä faktaa
   
  M.E.A, Hentte ja pezq^ tykkäävät tästä.
 19. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  On siinä katilla tekemistä jos vuoriporille tehokas 2T (turbo) ja sit päästöjen takia perään kilpailukykyinen nelari:rolleyes:
   
 20. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  No isoa osviittaa antaa kun katsot valmistaijen julkaisuja vuosittain. Arveletko, että valmistajat huvikseen panostavat eniten juuri tähän vuorisegmenttiin? Kyllä kyseessä on ihan bisnesliike. Yksikään valmistaja ei ole mukana tehdäkseen kivoja kelkkoja. KAIKKI, ovat bisneksessä tehdäkseen rahaa, mitä enemmän sitä parempi.
  Pitää muistaa, että näitä pitkämattoisia myydään alueilla, jossa talvet ovat varmoja. Suomi on tietenkin poikkeus. Meillä myydyimmät kelkat ovat 600-luokan reittipelit ja leveätelaiset. Ei tarvi mennä kuin rajan yli länteen ja tilanne kääntyy täysin. Sielä myydään käytännössä vain vuorikelkkoja ja näitä leveätelaisia, Commander etunenässä.
  Eikä Yhdysvallat ja Kanada ole yhtään kummempia. Siellä vuorikelkat muodostavat nykyään ison osan markkinoista.

  On selvää, että esimerkiksi Kanadan itäosissa reittipelit ovat suosiossa. Mutta ongelma siinä on se, että markkina on todella hajannainen. Tällöin valmistajilla pitää olla aivan järkyttävä määrä eri malleja. Katsokaapa huviksenne vaikka Ski-Doon lineuppi Kanadassa. Siitä mallimäärästä ei ota mörkökään selvää.

  Cattikin yritti tätä lähtestymistapaa. Catilla oli joitakin vuosia sitten 70 eri mallia mallistossa. Ei onnistunut ei. Reittikelkkoihin catti panosti aikanaan "kekkosten" lanseerauksessa. Silloin Catti halusi tehdä reitticruisereita. Mukavuuspainotteisia reittikelkkoja. No sellaisten markkina katosi yhdessä yössä. ( Lumipula, trendimuutos jne). Tämä oli iso kolaus Arctic Catille ja yhtiönä ne ei tainneet siitä toipua oikein koskaan.

  Nelitahtistenkin markkina on vaikea paikka. Ski-Doo on hallinnut sitä markkinaa Pohjois-Amerikassa jo vuosien ajan. Sitä voisi helposti kuvitella, että Yamaha oli nelarien kunkku. Mutta ei, kyllä Ski-Doo on sitäkin markkinaa hallinnut melko suvereenisti viime vuodet.

  EDIT: Pelkästään kelkkakäyttöön tehtävän nelarin suunnittelu on kova paikka. Catillakin pitää siis pystyä tekeen moottori, joka toimii SXS jne laitteissa yhtä lailla. Tämän vuoksi sen kevyen pikkunelarin tuloa saa ootella ihan jonki aikaa, ja sittenki pettyä.

  Tästä johtuen on helppoa ymmärtää jos Arctic Cat haluaa panostaa varmaan markkinaan. Yli 800-kuutioisten vuorikelkkojen markkina on selkein ja helpoin. Näissäkin vapaastihengittäviä myydään yhä rajusti enemmän kuin turboja. Turbot näyttävät kivalle somessa, mutta myynnillisesti vaparit vielä hallitsevat isolla kädellä. Toki tilanne voi muuttua, mutta etenkin talouden tiukentuessa, voi vaparien edullisempi hinta kääntyä niiden voitoksi.
   
  Viimeksi muokattu: 29/8/23

Suosittele tätä sivua