Projekti DooDoon tallissa tapahtuu niin talvella kuin kesällä

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä DooDoo, 4/5/17.

 1. KMM

  KMM Active Member

  Ite kiersin sen ruka tropiikki lenkin. Yksin mustalla ski doolla. Ei varmaan teijän kelkoista puutu jousia.
   
 2. DooDoo

  DooDoo Alitehoisia pianoja

  Kaksi yksinäistä mustaa BRP:tä muistan nähneeni, toinen oli tankilla Rukalla yhtäaikaa ja toinen meni linjalla kohti Kuusamoa Aitalammen kohdalla, ainakin gps antaa tuollaisen nimen tuolle kohtaa.

  Ei ole meidän vehkeistä jousia hukassa vaikka hieman nilkuttaen winderi perille pääsikin.
   
 3. niso

  niso Kelkaton

  Miltä se tuntuu ajaa tuommonen re dokkeri noin vetomiehen näkökulmasta?
   
 4. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Kuinka ne ranteet veny kaikkien jumaloimalla 850 koneella? :D:D:D
   
 5. DooDoo

  DooDoo Alitehoisia pianoja

  Pitäs kysyä vetomieheltä mutta huudellaan jotakin tähän väliin.

  Onhan se paras 2t moottori jolla olen ajanut, pirun terävä vastaamaan kaasuun ja ihan kohtuudella menee ylhäältäkin mutta ainahan sitä voimaa toivoisi olevan enemmän. Ei tietty parhaimmillaan reitillä mittansa vuoksi mutta pärjää kun malttaa hieman rauhallisemmin ottaa. Alusta ei ollut ihan parhaimmillaan enää tai ainakin säädöt oli hieman jopa vaarallisen oloiset kun meinasi jarruissa nakella persettä jos oli patia hiemankaan vaikka en kevyimmästä päästä ole kuskinakaan, keulankin tekisin jäykemmille jousille jos oma olisi ja sitten vakaaja pois, ainakin testiksi.

  Ei ole niin mahdoton keulimaan kuin tarinat antaa kertoa tai sitten pelkäsin pahempaakin. Pirun ketterä tuon jyrän jälkeen kyllä oli, sen mitä pehmeellä kokeilin, pyörähtää kyljelleen ja pysyy siinä aika vaivattomasti. Kerran perä karkasi alta ja kuski löytyi suonsilmästä sananmukaisesti. Tupit on karkeat ja paksut tälläiselle pikkukätiselle mutta siitä hyvät että ei ole liukkaat vaikka sukeltaa hankeen vs. winderin sileäksi kuluneet orkkistupit. Kaasukahva oli hieman outo kun painasi torven auki niin useimmin oli sormenpäät alapuolella välissä ja jos sormia hieman löysäsi niin muutaman kerran olin tipahtaa kyydistä, senverran herkästi vastaa kaasuun kun patteja yritin hyppimallä jaksottaa tai sitten kahvan asentoa pitäisi muuttaa hieman sisemmäksi jolloin kahva olisi päästään kapeampi. En muistanut verrata kahvaa sw:n kahvaan jossa ei ole jäänyt moista mieleen ollenkaan mutta tuskin on suurta eroa eli säätämällä varmaan selviää. Penkki on hyvä kun paikalla testailee mutta tälläinen paksuperse kun on niin penkin runko kurvipatteissa antoi muutaman napakan iskun kannikkaan, yamakatin penkkin runko kun on pyöreä niin tuollaista siinä ei ilmene vaikka foami on jo pehmentynyt noilla +9000km aikana.

  Sukset oli oudot, aluksi tuntui että tuikkivat edellisiin uriin vaarallisen oloisesti mutta ei ne tehnyt muuta kuin hetkelliseti meinasi lähteä viemään pois oikeesta suunnasta mutta sekin kesti vain sen osa sekunnin ja luottamus parani kovasti kilometrien myötä. Varvaskoukkujen ylätanko oli paikallaan ja sivuissa ei mitään, tosin mun saapas ei olisi mahtunutkaan siihen jos se sivulärpäke olisi ollut paikallaan, vaatii varmaan jotkin D.I.Y malliset rs:n kotelot että saa makoisan siitä. Jarrun suoja pelti painoi ikävästi nilkan luuhun niin että tuli pidettyä jalkaa hieman ulompana, tähän auttaa kapeampi lestinen kenkä, nyt oli jotkut Scott:n perus kenkä joka on aika leveä. Sarvissa oleva käsiremmi on mielestäni hieman jo vaarallisen jämäkkä ja kokoinen, muutamassa isossa rytkaytyksessä löin leukasuojan siihen aika huolella mutta vaarana on että se pääsee osumaan kurkkuun/leukaan kypäran alapuolelta kun sopivasti iskee. Winderissä on myös tuo remmi mutta jotenkin ajoasento erilainen niin siitä olen saanut iskuja lähinnä rintakehään.

  Ajoa haittasi minun silmälle se kaikista huonoin sumea ilma, en oikeesti nähnyt aukeilla yhtään mitään ja muutaman kerran oli jo täys jarrutus päällä kun olin näkevinäni isomman ojan kuin olikaan. Kerran linjallapohjoista kohti ajaessa yksi kumpu pääsi yllättämään ja siitä raikas lento suoraan umpeen kun reitti kääntyi vasemmalle kummulta, ei muuta kuin torvi auki ja jännittäen mitä puuterin alta löytyykään, noh pehmeesti tumpsahti hankeen joka oli onneksi kivetön ja kannoton tälläkertaa. Jarruahan näistä on hieman moitittu mutta ei mulla ainakaan ollut mitään valittamista mutta ei kehujakaan. Perusvarma jarru näillä ajoilla.

  Välillä ajoin muutaman kilometrin winderillä niin olihan se kuin olisi lekan päälle hypännyt, sellainen tunne tuli tuosta keulan painosta mieleen heti kun eka kurvi ja patti tuli.

  PLUSSAT
  +Moottori on kyllä todella hieno, varsinkin kaasuunvastaavuus alakierroksilla on erittäin hyvä, tosin voimalinjakin tehty todella räväkäksi alhaalta joka korostaa entisestään tuota asiaa 4+/5 pistettä
  -Voimansiirto, kerrankin on hyödynnetty moottorin herkkää kaasuvastetta ja tehty voimalinja myös sitä suosivaksi 5/5
  +Ketteryys, onhan se selvä kun 3 talvea rypenyt noittan malmikasojen kanssa niin tälläinen 2t onketterä kuin mikäkin 4/5
  +Jarru varauksella kun ajeltiin toisen laitteella niin ei halua puristaa niitä viimeisiä sekutteja joten jarrulla pärjää ainakin tälläisessä ajossa täysin 4/5
  +Sukset, alun tuikkimisesta huolimatta pidin niistä ja kun on kevyt keula niin kantoi ihan riittävästi ja sai sukeltamaan kunhan vaan käski laitteen kyljelleen ja tuikkiminen johtuu varmaan vääristä harituksista joilla vaivan luulisi poistuvan 5-/5

  Miinukset
  -Alusta, myydään crossover kelkkana mutta melkeen joutaisi deepsnow joukkoon tuon mittaisena tai joksikin muuksi hypridi malliksi. Vaikka noin vähäinen ero 9" winderiin eli 4,5" maatavasten enemmän niin tuntui että olisi paljon enemmänkin, tämä esiintyi pahiten juuri puunkierrossa ja kurvipateissa yleensäkkin ja myös patteja lokkimalla ajaen tuntui että häntää ei saa ikinä osumaan oikein. Ja iskareitten säädöt oli jopa vaarallisen pahasti pielessä, olkoot syy mikä tahansa, en jaksanut alkaa ruuvaamaan paluuta kiinni tuon rajoitetun ajan vuoksi 3/5
  -Tupit liian paksut ja karheat, tosin pysyy niissä kiinni mutta lyhyt sormisille winderin tupit on mieluisammat 3/5
  -Sivumuovit polvien kohdalta, jos ei ole polvisuojia niin ei ole kohta lumpioitakaan. Sen verran terävät kulmat osuu pidempisäärisille just pahimmoilleen 2/5
  -Varvaskoukkujen puute, ko laitteessa oli siis se yläpuolen jälkiasennus alumiini tuki, vaatii oikeat kotelot jos seka-ajoa meinaa harrastaa 2/5

  Kokonaiskuvaksi jäi jotenkin sekava kuva, taitaa olla että tuollainen 137" on suomen reiteille max mitta mitä pystyy hyödyntämään niin ettei tarvitse kärsiä kankeudesta liikaa. Miellestäni tuossa menee jonkinlaine raja, mutta kokemukset niin rajallisia että pitäisi päästä ajamaan paljon enemmän, elilaisissa paikoissa ja erilaisilla kelkoilla niin sitten vasta voisi vertailla tarkemmin.

  Arvosanaksi minä antaisin siltikin 3,5/5 olisi 4:sen laite jos alusta olisi ollut perusvarmaa PPS:sää, eli kepit huoltoon ja kunnon simmi sisälle ja uudelleen testiin niin voisi olla ihan eri laitos silloin alla. Vitosen laite olisi kun kelkassa olisi sellainen moottori jossa olisi voimaa ylhäällä reilusti enemmän.

  Hieno kokemus kuitenkin mutta nyt on yksi mahdollinen tulevaisuuden kelkka testattu ja ei jatkoon tällä esityksellä. Ei tarkoita etten pitänyt mutta kun Vipexi joskus valmistuu niin tämä on ominaisuuksien ja mittansa vuoksi saman genren laite lähestulkoon ja kahta sellaista en tarvitse, X-Trimiä olisin seuraavaksi halukas testaamaan mutta kiven alla tuntuu nekin olevan. Vinkkiä voi laittaa jos jossakin on joku joka vuokraisi sitä € vastaan muutamaksi tunniksi.

  Niin ja toisen laitetta säästellen ja körryytys ajoa ajaen kulutus oli maltilliset 22.8L/100km, eli se perus 30L/100 menee kun full attack ajoa lähtee tutuille reiteille vetämään alustan söötöjen ollessa kohdillaan. Mutta sen ne tuntuu syövän jokainen laite niissä ajoissa ja vielähän tuota myyvät joten ei siitä sen enempää.

  Mielipiteitä ja kysymyksi puolesta ja vastaa haluaisin kuulla.
   
  Viimeksi muokattu: 12/1/18
  JääPete, JusuN, Joske ja 10 muut tykkäävät tästä.
 6. niso

  niso Kelkaton

  Nyt tuli kerrassaan loistava koeajo raportti. Laittaa miettimään myös omia tulevia valintoja. Vielä kun saat sen xtrimin koeajettua niin siitäkin voisit samanlaiset raportin rustailla :)
   
 7. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Jep, tässä oli sentään ihan kunnon analyysia eikä vaan tyylillä et ihan paska kun ei keuli kunnolla.
   
 8. S4ms4

  S4ms4 Lynx G-type Lynx RS vm:11

  Hyvä arvio oli ja hyviä pointteja. Viikon päästä ku itse samanlaista pääsee kokeileen nii voi miettiä ajaessa.
   
 9. Hemikoo

  Hemikoo ZR 8000 137"

  Oisko se tuossa ahtaamosta 3km pohjoiseen @Tebu lla trimmi vuokralle vai pelkkä pätkä?
   
 10. DooDoo

  DooDoo Alitehoisia pianoja

  RE tietääkseni
   
 11. DooDoo

  DooDoo Alitehoisia pianoja

  Matto nro 4 saapui maaliin. Ei voi olle enää totta tämä minun huonotuuri tämän kelkan kanssa.
   

  Lisätyt liitteet:

 12. Kojontti

  Kojontti Piiptek x-rs, CatLynDoo N-Duro 600

  Ohoh... On sulla tuurit kyllä mallillaan, ei voi muuta sanoa...
   
 13. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Tässä alkaa oleen kiitollinen ettei ole tollasta vauhtipäätä. Pysyy vehkeet kutakuinkin nipussa. Yamahassa näköjään matotkin aivan paskoja:D .
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 14. FFoxi

  FFoxi Viper Mtx 162" LE & 5900 GLX lts

  Eikai neljäs matto ole enää tuurista kiinni
   
  JääPete, Hemikoo ja Fudge tykkäävät tästä.
 15. FFoxi

  FFoxi Viper Mtx 162" LE & 5900 GLX lts

  Joku tainnut aiemminkin mainita, että olisi mielenkiintoista nähdä DooDoon 10000km kestotesti Brp 850:lle. Minkälainen lie olisi korjauslista verrattuna tähän Sidewinderiin? Neljän vuoden takuu voisi aiheuttaa Berpin huollossa parikin mahahaavaa tai ainakin harmaantuvia hiuksia :D

  Siihen en osaa ottaa kantaa onko vain laite löyhä kun ei kestä, mutta olen ymmärtänyt että käyttö on ainakin kovaa.
   
 16. Hemikoo

  Hemikoo ZR 8000 137"

  Olipa eilen kiva kun oikein hissukseen ajelin aloittelijoiden mukana, tuo kelekkamalli on näköjään siihenkin hyvin soveltuva :).

  Joko on matto löydetty? Mikä malli siihen on tuloillaan, tiiänpähän keneen otan yhteyttä jos pitää maton vaihtoon alkaa, varmaan tietää mitä puretaan ja millä avaimella :D:D:D, ei voitane laittaa kuitenkaan kelekan piikkiin maton hajomista?
   
 17. DooDoo

  DooDoo Alitehoisia pianoja

  Yksi matto menee kelkan syyksi, loput huonoa tuuria tai enneminkin että tekevälle sattuu. Ei se käyttö ole sen kummempaa kuin muillakaan, jotkut vaan saanut väärän käsityksen, perus ajelua johon tälläinen on tehtykin.

  Samanlainen matto tulee kuin ennenkin, eli 51mm Backcountry x2.
   
 18. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Elämä on täynnä väärinkäsityksiä:D. Eikös toi laitos ole kohta ympäri läpikäyty pariin kertaan nii jos se alkais oleen kohta timantinkova:rolleyes:. Matto on kyllä varmaan soppeli tuohon.
   
 19. DooDoo

  DooDoo Alitehoisia pianoja

  Muutamaa muovia, etupään tukivarsia, eturunkoa, moottoria ja osaa sähköosista vaille varmaan kaikki uusittu ainakin kertaalleen eikä ne siitä ole ainakaan vahvemmaksi muuttuneet vaihdettaessa, esim. takarunko meni notkolle alle 400km.

  Se pitää taas sanoa että jos ei muuten toimi niin takuu ainakin toimii niin maahantuojan kuin jälleenmyyjän puolesta kympin arvoisesti. Olisi vaan 4 vuoden takuu niin naurattaisi mutta nyt alkaa jo hieman mietityttämään tulevaisuus.
   
  paikkari tykkää tästä.
 20. paikkari

  paikkari RS4 Vector 144"

  No nythän ne varmasti rupeaa takuut toimimaan entistä paremmin ku pyöräpuolenukot hoitaa kelkkahommatki
   
  K9Pro, Zombie, Pasi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua