Kelekkamiehen Pakettiauto

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 25/3/13.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Okei, eli L2 mittaseen menee suoraan pitkä kelkka koppiin? Tai ainaki linkkuun laittamalla. L3 menee varmasti yks ja L4 menee jo kaks helposti. Itellä Rintteri on pois laskuista. En huoli takavetoa niin kauan ku kemijoessa virtaa vettä. Sittenku se tyrehtyy, niin voin harkita. :D
   
 2. Poralis

  Poralis Well-Known Member

  @Jani Sipola ja miksei muutkin kelkankuljetinta tarvitsevat, ohessa linkki nettiautoon. Olis 2007 eli facelift mallin etuveto Transit jouten, kun itse pääsee nykyään kotipihasta suoraan reitille..

  Kaksi akkua niin kelpaa webastoa poltella, esp, kolme sarjaa renkaita ja kelkkaramppi kaupanpäälle. Auto liikkeellä Tornio-Rovaniemi akselilla ensiviikon alusta 18.11 paikkeilla, niin järjestyy koeajo tarvittaessa pohjoisemmassakin. Hyvä ajoltaan sekä tekniikaltaan, pientä ruostetta niinkuin näissä kaikissa tahtoo olla.

  Kuormatila 332cm pitkä, syvennyksen kohdalta 340cm, johon helppo vielä puhkaista reiät suksille ohjaamon puolelle jos tarttee lisämittaa.. Ja takaovesta kun ottaa vanerit pois niin saa toiset 10cm lisää. Xtrim ja pätkä menee ainakin heittämällä samaan kuormaan. Ja tuo extrakorkea kori on hiljainen ajaa, vie itseasiassa tuulensuhinat ylemmäs pois korvista/ohjaamosta. Tavaratilan korkeus muistaakseni 196cm, niin ei kolise kypärä kattoon kelkkaa kyytiin ajaessakaan.

  https://www.nettiauto.com/ford/transit/10847250

  [​IMG]
   
 3. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Mikä takavedossa vikana vs. etuveto?
   
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Olen takavetojen kans ollu aivan riittämiin kiinni ja etuvetojen kanssa en. Joten ei kiitos enää takavetoja. Minulla autot vetää jatkossa neljällä pyörällä tai vaihtoehtoisesti edestä. Tästä ei tarvi keskustella enempää.
   
 5. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Ite mietin samaa:rolleyes: totta se takaveto kuorma päällä paremmin menee entä etuveto kuorma päällä:rolleyes: ja sen mitä ite sprinttereillä ajanu nii on semmoset rajottimet ettei lyö tyhyjää vaikka haluais:D

  Edit. Jaa Jani ehtiki jo perustella sillävälin ku kirjottelin...
   
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Joo. Eli olen vetäny kärryä, isoa sellasta molempivetosilla ja neljävetosella. Ja oma kokemus sannoo, notta etuveto pesee takavedon joka tilanteessa. Etenkin kun kopissa ei oo painoa. Joten itellä ei ole mitään ajatusta ostaa takavetoa.
  Itellä ei ole ihan akuutti tämä hankinta. Tässä miettiny pitäskö laitattaa toho käyttis vitos bemariin koukku ja kiskoa sillä kärryä jos tarve vaatii. Ja toki on on tossa vitokin, mutta kapasiteettia olis järkevä kasvattaa jossain vaiheessa. Siksi tässä tuumailen ja mietin ääneen.
   
 7. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Pakettiautoissa on yleensä niin kevyt taka-akseli tyhjänä tai pienellä kuormalla ( esim. yksi kelkka on melko pieni kuorma), että takavetoisena ei oikein pääse mihinkään. Kokemuksia aikanaan takaveto hiacesta ja takavero transitista sekä vähän Volkkarin lt:stä. Varsinkin transitilla juuttui mitä ihmeellisimpiin paikkoihin kiinni, esim. kesällä melkein tasaiselle sorapihalle jne. Eli pakussa etuveto kyllä ajaa paikkaansa jos ei ole rahtari ja kuormaa aina paljon kyydissä. Sen sijaan henkilöautoista sanoisin, että neliveto on yliveto ja jos etuvedon ja takavedon välillä pitää valita niin mieluummin takaveto. Mielestäni ei ole mitää niin tympeää kuin etuveto joka riuhtoo talvella sivuttain ja puskee mutkissa jne. jos kaasua vähänkään painaa. Ainakin Bemareilla olen pärjännyt takavetoisina ihan yhtä hyvin mitä etuvetoautoilla, mutta nyt kun muutama vuosi nelikon ratissa niin tuskinpa tulee enää muuta laitettua.
   
  Freeraider, juketsu ja Zombie tykkäävät tästä.
 8. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Joo, tuli ajatuskatko. Itse ajattelin matkailuauton kantilta missä mennään aina maksimikuormalla. Etuveto vehkeet etenee huomattavasti huonommin pahassa paikassa mitä takavetoiset. Terveisin Transit alusta paripyörillä.
   
 9. Harri_82

  Harri_82 Well-Known Member

  Mulla oli aikasemmin työautona 2010 transitti. Etuveto muistaakseni 2,2 koneella ja 6 vaihteisella lootalla. Työkaluja kyytissä sen verran et 3000kg kokonaispaino ylitty reilu 100kg. Hyvä oli silti ajaa ja vaikka 110km/h ajo ruottin työkeikan suurimmaksi osaksi nii kulutus noin 9 litraa. Ainut vika oli sivuoven kahva. Ite opettelin aukaseen oven sillai et autoin oven takareunasta enkä repiny kahvasta. Sen jälkeen pysy kahva paikollaan vaik oli ovi kuin jäässä. Nyt on käytössä 2019 mallinen kuorma-auto transitti 2 litran koneella. Paripyöräalustalla nii saa laillisesti työkalut kyytiin. Ajoltaan aavistuksen parempi ja kulutus samaa luokkaa vaikka isompi auto. Osansa tietenki rajottimella ku ei kule yhtä kovaa.

  Itelle katellu kevyt kuorma-autoa 4 tai 5 paikkasena tai pakua mut suurin osa on mersuja joka ei oo vaihtoehto ruostumisen takia. Ja kun tyhjänä ajoa on suurin osa nii etuvetonen oltava. Transitti tai psa:n tuotteen on ekana vaohtoehtona sit tulee rellu/nissan/opel vehkeet. Niistä sen verran kokemusta et 2,5 koneella pitää olla ja laatikon laakerivikoja niissä tuntuu olevan aika yleisesti
   
 10. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  Volkkari on mulla ruksattu pois vaihtoehdoista. Tai jos Jukkapotissa voittaa isosti, nii sitten.
  Kone/voimansiirtotekniikka porsii isosti. Näitä tarinoita on niin paljon, että ei oo essonpaari huhuja.

  Joku oven jäätyminen pakkasella on vähän eri mittaluokan ongelma :eek:
   
 11. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Ei se takavetokaa ihan onneton ole jos sattuu lukko olemaan. Siis semmonen oikee napista ohjattava tai kitka tms. Jarrujen lirputteluun perustuvilla systeemeistä ei ainakaan liikkeellelähdössä ole mitään hyötyä, ruopii vaan vuorotellen renkaat. Ainakin omassa -00 sprintterissä ilman lukkoa ja tutun vastaavassa mutta nappilukolla on ällistyttävä ero huonossa paikassa vekslaillessa.
   
 12. Aa-Vee

  Aa-Vee Active Member

 13. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Jos aikoisi tehdä jatko ohjaamon itse on väliseinän täytettävä lujuus vaatimukset että kelpaa. Yksi vaihtoehto on siirtää alkuperäinen seinä jolloin se täyttää vaatimukset kunhan on kiinnitetty oikein. Toki jos jolku firma tekisi pelkän väliseinän todistuksineen niin itse rakentaisi loput mutta onko kellään kokemusta tästä aiheestä omakohtaisesti ?
  Ei ole tarkoitus mitään lisä istuimia alkaa laittamaan vaan vain lisätila missä säilyttää varusteet ja voi pukeutua yms. Auto on Iveco Daily 04 pitkä malli kevyt kuorma-auto
  kaikki vinkit ja ideat otetaan vastaan :)
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vastaavaa itekkin miettiny. Eli saako tuota seinää siirtää nuin vain nupekseltaan esim metrin taemmas? Oha nuita pakuttiautioja ilman väliseinääkin käytössä. Itekki tarvis vain pienen tilan jossa pysyis reput lämpimänä jne.
   
 15. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  väliseinän pitää kestää tietty % osuus kantavuudesta (ohjaamon suojaan kohdistuva kuormitus täytyy olla suuruudeltaan vähintään 15

  prosenttia ajoneuvolle tai kuormakorille sallitusta kantavuudesta tai kuitenkin vähintään 5 kN ja enintään 30 kN. (L 14.12.1982/940, luku 2, 6 §.))
  Lähde:
  https://www.theseus.fi/bitstream/ha...d=DBF520DF73281200CBB1B412FE42644B?sequence=1

  Tiedän että alkuperäisiä väliseiniä on siirretty liuku ovien taakse ja kiinnitetty uudelleen eikä siitä ole tullut mitään sanomista mutta joltain oli ilmeisesti vaadittu sitten jopa todistus että palkit uudessa kiinnitys kohdassa ovat riittävän vahvat...
  semmoinen käytännön läheinen lähetys kulma kiinnostaisi miten asia tehdään täyttäen pykälät ja mahdollimman paljon voisi itse toteuttaa. ja joo, rahalla sen saa kun vie verhoomoon ja hakee valmiina pois mutta ei kai tämä nyt niin vaikeaa voi olla :)

  -Teemu
   
 16. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  tarvitseekohan muutos katsastaa edes jos ei lisää istuinpaikkoja vaan vain jatkaa ohjaamon. ? No selviää kyllä kysymällä konttorilta toki.
  Ja jos tekis liukuoven taakse väliseinän vaikka rungon 20x20 neliöputkesta tavaratilan puolelle 9mm vaneri ja väliin eriste ja verhoilee sisäpuolen miten haluaa niin tulisko sanomista. kestää ihan varmasti lain vaatimuksen mutta kelpaako siltikään...
   
 17. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Koskeeko se seinähohmma myös pakuttiautoa, kun kuorkeissa tuo sääntö on selvä homma?
   
 18. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  joo, enpäs tiedä itse kun niissä on vielä tuo verotus asia kiusana jos tekee muutoksia harkitsemattomasti...
  Suunnitelma oli itsellä varmaan lohkaista erillinen tila vaatteen vaihdolle ja tavaroiden säilyttämiselle niin että teen väliseinän liuku oven taakse mutta jätän ohjaamon väliseinän paikalle(ainakin toistaiseksi), kuormatilassa on pituutta kyllä Ivecossa. Näin välttyy kaikelta selvittelyltä kun tavara tilassa voi tehdä seinän kyllä. Tila ei ole lämmin ainakaan aluksi mutta parempi sekin kuin taivasalla vaihtaa vaatteita :) .Hytti myös pysyy paremmin lämpimänä kun ei ole erillistä ilma webastoa yms lämittämässä jatko ohjaamoa.
   
 19. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Tekaisin nyt alustavasti tämmöisen välitilan missä voi vaihtaa vaatteet ja kuljettaa varusteita ettei ne ole märkiä ja haise bensalle yms mitä välillä vähän lattialle saattaa lorahtaa(puuttuvat levyt nyt paikalla mitä kuvassa puuttuu vielä) myöhemmin verhoilla ja eristää loppuun . Nytkin tila on jo puoli lämmin kun ohjaamosta tulee lämmintä poisto ilmaa .
   

  Lisätyt liitteet:

  petes88 tykkää tästä.
 20. VoihanVitalis

  VoihanVitalis Well-Known Member

  Meneekö pitkään sprintteriin/crafteriin kuinka helposti kaksi kelkkaa kyytiin ? Kuvia ?
   

Suosittele tätä sivua