Kelekkamiehen Pakettiauto

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 25/3/13.

 1. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Mennee sinne kaksi 155.. kun ottaa sukset, takapuskuria ja pistää kelkat erinpäin ja vähän päällekkäin. Eli ei kovin kätevää. Tuommosella omat kaverukset tuli riksulle kahella kelkalla.
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Okkei, no ei kuulosta kauhian kätevälle. Jos ei mene ku yks, niin tuo valtava koppi on vähä turhaa kuskattavaa ilmaa. Mutta kaipa tuonne yks pitkä menee heittämällä?
   
 3. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Jos tuo koppa on h2 l3 tavaratila on jotai 330cm..
   
 4. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Mulla kärry 330 ja siihen meni 162" jammu ku pikkusen laitto sukset linkkuun. Paku 312cm jaa sinne ku laitto niin piti sukset irroittaa. Ois muuten myynnissä 245tkm ajettu 2010 citroen jumper 2.2 ketjukoneella. Siinä juuriki tuo 312cm kontin mitta. Ollu 2 jammua riksun reissun kyytissä 162" ja 141"
   

  Lisätyt liitteet:

 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Onko toi Jumpperi H1 L2?
   
 6. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Joo kyllä.
   
 7. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Meneeköhä tuollaseen kakkoseen yks 154-155 pitkä vehe nuin vain nupekseltaan?
   
 8. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Tarkka sisämitta on 312cm ja jos ottaa takaovesta sisälevyn pois niin saa jotain 7cm lisää mittaa. Ei muuta ku mitta käteen ja mittaamaan kelkka.
   
 9. Lupe-81

  Lupe-81 2 jammua

  Voin vähän valottaa noita pitkän Transitin mittoja, jos olisi jollekkin hyödyksi. Itellä tuollanen samankokonen pitkä prefacefift (2000-2006) Transit, mitathan noissa molemmissa (2000-2006 vs 2007-->) käytännössä samat. Vakiona pituutta väliseinän syvennyksestä takaoviin noin 340 cm. Kun väliseinän alaosan ruuvaa irti niin saa sopivasti kabiinin penkkien alle/väliin etummaisen kelkan sukset. Lisäksi kun takaoven ovipahvit ottaa pois niin saa lisäpituutta vielä kenties takimmaisen kelkan suksille. Tällöin pituutta kopilla on yhteensä jopa noin 360 cm ja leveyttähän on se 175 cm. Eli käytännössä koko on jopa hieman suurempi kuin 180x350 kuomukärryssä jossa kärryn hyötyleveyttä voi syödä kuomun avausmekanismi. Toki pyöräkotelot syö pakussa kopin tilaa mutta etummaisen kelkan telan alle kun laittaa esim pientä autonrengasta tms, niin kelkan voi saada ihan sivuseinää vasten.
   
  Viimeksi muokattu: 31/3/20
 10. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Tätä pitää ruveta kesällä harjottelee. Vaihtu paku uuvempaa ransuu tavaratilassa pituutta joku 350cm. Varmaa menee esim 2x146 kyytii kuhan sen etumaisen perän saa nostettuu ylös. Oisko siin joku sopiva pukki telan alle?! @möykkä meneekö takimaine ramppia pitkin kyytii vai joutuuko nostamaa kyytiio_O
   
 11. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Ramppia pitkin meni molemmat kyytiin.
   
  juketsu tykkää tästä.
 12. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Moro!
  Onko kokemuksia meneekö uusikoppaseen keskipitkään vitoon puolipitkä 2018 xtrim? Ainakin sukset täytynee ottaa pois ja takapuskuri mutta meneekö siltikään? Entä jos nostaa perän vielä ylös Lattiaa myöden ilmeisesti 2830 pitkä tavaratila

  pitkään vitoon varmaan menis paremmin..
   
 13. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Nuissahan on semmonen kätevä syvennys penkkien alle väliseinässä, meillä on täyspitkä vito nii voin huomena sen pituuden mitata syvennöksen kanssa ja ilman.. Se oviaukko on aika pieni kun nuissa laskee katto perää kohden
   
 14. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  taitaa olla tuo 2830 keskipitkässä vitossa mitattu sieltä syvennyksen perältä. Polven korkeudelta mitta varmaa 15cm vähemmän?
   
 15. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Melko varmasti näin.. Kuinka pitkä tuo xtrimmi on? Sehän on näitten tonniluokan pakujen kans vähän ähertämistä tuo kelkan kuljetus, maalia ja ahtaita tuohon käyttöön mutta joku keskipitkä sprinter oli minusta hyvä, mahtuu 155" kelkka kyytiin mutta ei kuitenkaan järjettömän iso auto kuitenkaan.
   
 16. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  3100mm pituus suksen päästä takapuskuriin päähän

  Joo heittämällä menisi tietenkin isompaan, mutta lappi reissuja lukuunottamatta kärryssä kuskaisinkin kelkkaa. Työkäyttöön sopivuus, joka kuitenkin paljon enemmän määrittää kuin satunnainen kelkan kuljetus, vito vaan paras olisi vaihtoehto.
   
 17. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Minkälaisia kokemuksia Duratorq TDCI 2.2 ja 2.4 moottorisista "isoista" Transiteista?
   
  Viimeksi muokattu: 6/2/21
 18. P4V3-62

  P4V3-62 XCR 850

  Veikkaisin että ei mahdu. Mä oon omalla pitkällä kuskannu tuota Axys pätkää ja se just ja just linkussa mahtuu kokonaisena sisälle. Ainakin se suomessa tehty väliseinä tekee sisämitan aika pieneksi vaikka näyttää tilavalta. Ehkä just noin että ottaa sukset ja puskurin pois niin vois vaikka mahtua?
   
 19. VoihanVitalis

  VoihanVitalis Well-Known Member

  Itsellä meni vanhakoppaseen vitoon re rave ilman suksia just ja just ku väänsi sen sinne melkein poikittain. Ku otti takapuskurinki irti nii meni jo hyvin.
  Uuteen pitkään menee heittämällä, suksie kärki lenkit vaa pois
   
 20. jjaamppa

  jjaamppa freeride 146"

  Tuossa tuli mieleen että laittaisi pakettiautoa, kelkan ja mopon kuskaukseen ja myös tulisi käyttöautoksi. Sprintteri miellyttää eniten ulkonäöllisesti, mutta miten niissä tekniikka yms. pelaa? -10 vuojen molemmin puolin on ollu kattelussa. Ja jatko ohjaamolla taitaa pitkässäki olla liian lyhyt tavaratila 154 summitille? Taisi olla myös extrapitkä malli mihin mahtuis paremmin tuo 154? Jos jollain on sprintteriä tuommoisessa käytössä niin saa kertoa miten toimii, ja saa myös ehotella muita merkkejä.
   

Suosittele tätä sivua