Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

 1. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Muutama vuosi sitten painin saman ongelman kanssa, mutta ainakin akun kärryn kokonaismassan sai uutena muutettua pienemmäksi ennen rekisteröintiä. Kantavuus toki jäi hieman pienemmäksi mutta riittää vielä helposti kahdelle kelkalle ja polttoaineille. Myyjä soitti suoraan tehtaalle ja käski tehdä muutokset jonka jälkeen konttorilta kärry kilpiin. Muutin 1400kg kärryn 1300kg papereiden mukaan.
   
 2. nikke006

  nikke006 Well-Known Member

  Itse viime kesänä painin samojen mietteiden kanssa ja päädyin ajamaan pikku e:n. Todella helppo homma, aikaa meni ruuhkien vuoksi 1.5kk ja kustannukset noin 250e kaikkineen. Teet korttihakemuksen trafilla verkossa, ei tartte edes kuvia jos on passi voimassa tai vasta hankittu joku kortti kuvalla. Varaa aika paikalliselle asemalle teoriakokeeseen. Netissä löytyy sivuja missä voi harjoitella kysymyksiä muutaman euron maksulla. Suosittelen tätä kyllä! Sittejos ja kun teoriakoe on läpi, niin varaa inssiaika, siinä on taskuunperuutus ja ajoa liikenteessä. Minusta oli helppo homma verrattuna siihen, että noin 15vuotta tätä pähkäillyt. Yhistelmän jouduin lainaamaan koska meillä ei ollut manuaalivaihteistolla olevaa autoa, jos ajat automaatilla, niin korttiin tulee ehto, että pitää aina vetää automaatilla. Yhistelmän kokonaismassa pitää ylittää kokeessa se 3500kg ja kärryn olla peittävä taakseppäin joko kuormalla tai kopilla. Toivottavasti selkis jotain, mutta hommatkaa se kortti on helppoa
   
 3. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Ei oo kyllä taskuparkkiin peruutusta BE kortin ajo kokeessa? Vaan kulma peruutus, jos hiukankaan osaat peruutella ja liikenne säännöt hallussa ni on helppo päästä läpi Screenshot_20210801-123056_Samsung Internet.jpg
   
 4. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

 5. nikke006

  nikke006 Well-Known Member

  Juu kirjoitin väärin, siis juuri tuo kulmaanperuutus oli
   
 6. nikke006

  nikke006 Well-Known Member

  Muuten oli prosessina tuollainen kuin kirjoitin. Kyllä silti suosittelen harjoittelemaan ne kysymykset ennen koetta.
   
 7. teme-

  teme- Well-Known Member

  Itsekkin pari vuotta sitten suoritin BE kortin ja 200e. muistaakseni meni kaikkineensa, teoriakoetta varten kannattaa vähän päntätä. Käsittelykoe olikin sitten ihan helppo kun sattuneesta syystä kärrin kanssa pyöriny millon missäkin. Käsittelykoe sisältää kulmaan peruutuksen kärrin irroituksen ja kytkennän ja sitten pienen koeajon.
   
 8. vetkulilm

  vetkulilm -21 Freeride Turbo ja -19 Iron dog 600R

  Viime syksynä ajoin BE-kortin kans. Heleppo homma, olis jo aiemmin pitäny ajaa.. C löytyy niin mietin että joutuu nyt 5-vuoden välein uusaamaan kortin mutta ei se pitäs olla pahan hintainen eikä paha rasti. Sanoi se inssi muuten että pari viikkoo eteenpäin jos ois menny niin ei väliä onko inssissä manu vai automaatti. Korttiin ei tule ehtoa. Tämä siis pitäisi olla jo voimassa
   
 9. Great Sled

  Great Sled Well-Known Member

 10. F3

  F3 Vaimikäseoli...?

  Ollut jo pidemmän aikaa mielessä pikku E:n suorittaminen ja nyt se tuli pakosta ajankohtaiseksi kun tuli hommattua sen kokoinen kelkkakärry jota ei tyhjänäkään vedetä BC -kortilla laillisesti :D... Mite tuo ajokortin uusiminen, eli meneekö niin että jos nyt korotat korttia, niin se pitää uusata 5 vuoden välein...:eek: ?
   
 11. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  Kyllä
   
  vetkulilm ja Vilbur tykkäävät tästä.
 12. Myöhäherännäinen

  Myöhäherännäinen Well-Known Member

  Mie päivitin viimme kesänä korttini b-abe niin miulla ainakin 15v se voimassaoloaika. Se C kortti voi sit olla joka tarttee uusata nopeemmin. Tiiä sit..
   
 13. vetkulilm

  vetkulilm -21 Freeride Turbo ja -19 Iron dog 600R

  Jos ei oo kuin pikkuautolle kortti niin on se 15-v voimassa
   
 14. Beetle

  Beetle Member

 15. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Keväällä laitoin kuomukärryyn tuon itselukittuvan Jaxal-tuulihakasysteemin.
  On erinomaisen hyvä laite kuomun kans värkätessä, helppokäyttöinen ja turvallinen, kun menee ns. aina päälle - toimii varmasti hyvin kelkkakäytössäkin.
   
 16. H2SO4

  H2SO4 Member

  Sama täällä. Laitoin molemmille sivuille. On kyllä hyvä!
   
 17. JMO

  JMO X-ekspertti - 21

  Ja sama täällä, ei meinaa tuo 2x4,3m kuomu pysyä ylhäällä neljällä jousellakaan jos kourallinen lunta päällä. Nyt tuulihaat molemminpuolin, tuntuu tukevammalta ja turvallisemmalta :D
   
 18. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Onkoha tuo Jaxalin tuulihaka parempi keksintö, kuin siivutettu leipä :D Kaikki jokka sellaset on laittanu kehuupi.
   
 19. Jannne

  Jannne Rust - eze wintage sled

  Kyl se on hyvä. Itekki laitoin molemmin puolin ku tukevuutta toivoin. Pikkusen jäsympi vois olla
   
 20. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Itelle myyjä asenti Jaxalin tuulihaan 1,8x4m kärriin vain toiselle puolelle. Ok toiminut. Kätevä käyttää. En oo havainnut ongelmaa, vaikka vaan toisella puolella. Vanhassa kärrissäkin tuulihaka oli vain toisella puolella.
   

Suosittele tätä sivua