Keskustelua mönkijöistä

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä peccis, 28/3/07.

 1. Jude

  Jude Ski-Doo Freeride 137" -17

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Meillä on mökillä Polaris Sportsman 500 H.O, hoitamassa traktorin virkaa. Se on kylläkin ihan perus maastomalli. Sillä on pidetty mökkitie auki talvellakin. Uskomattoman hyvin jaksaa mennä vaikka olisi 20-30 cm uutta lunta. Tietysti reilulla kaasulla. Sitten tietysti kun penkat kovettuu niin niille ei voi mitään.
  Kesällä ajettiin polttopuita vanhalla auton peräkärryllä, lava 2m x 1,2m, hyvin polle jakso hinata nyyttiä pitkin risukkoa. Ajettiin puita hakkuutyömaalta ja vähän ihan myös "siististä" metästä.
  Semmonen juttu tuli huomattua kun haettiin muutama tuulenkaato, että kun painoa alkaa olemaan kärryssä selkeästi enemmän kuin mönkijä painaa, niin on aika hutera yhdistelmä, varsinkin alamäessä. Renkaat ei meinaa enää pitää jarrutettaessa. No mutta, tästäkin selviää kun ajaa vähän pienemmillä kuormilla ;).
  Pitää kuitenkin muistaa että onhan mönkijä ja traktori ihan erilaiset laitteet, mutta samoja töitä niillä pystyy tekemään, vähän eri mittakaavassa kuitenkin.

  Onhan siinä mönkijällä puuhastelussa hauskuuskerroin huomattavasti isompi traktoriin verrattuna :)

  Tää nyt oli tämmöstä liirumlaarumia, mutta kerroin kuitenkin mielipiteeni. Kiitos ja anteeksi ;D
   
 2. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Laita vähän lisää budjettiin ja osta 700/750 king quad suzuki. Paras laitos maastossa millään oon koskaan ajanu, vaikka nyt ajanki canalla niin siltikki. On väännöt kohillaan, vaihteet nasahtelee pykälään ku ajatus, ketterä maastossa, ei etuylitystä käytännössä yhtään 27" renkailla jne. Tällä laitoksella saa ajaa täysin aivot sankossa maastossa, mut jumi racingille se ei ole kyllä sopiva laitos ;D
   
 3. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Tuohan kuulostas sopivalta vehkeeltä ;D

  Toinen päivä takana puusavottaa. Kyllä se toinen päivä opettaa jotaki - ainaki että mitä H ja L tarkottaa siinä vaihekepin juuressa ;D Viddu. Olin sitte eilen kattonu jotenki vammasesti väärin ja kömmitin eilen isolla puolen puukuorma perässä... ei ihme että remmi haisi. Tänään sitte ajelin pikkupuolella ja hyvin veti. Iteasiassa tehot tuntu riittävän melkeen joka paikkaan. Yhteen mäkeen meinas hyytyä väkisillä että kyllä se vissiin 500cc sais olla.

  Vaihteisto alko loksahteleen paremmin paikalleen ku heiluu ite siinä röttelön päällä ku hullujussi.

  Pitääpä jatkaa nettimoton surffausta... vasitella vilkasta tuollasta susukiaki.
   
 4. Möykky

  Möykky AC M8 -09 SP LE

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Katissa on hyvä maavara vakiokumeillaki, ja kohtuu mukava kampe käsitellä jos ei tarvi kovin ahtaisiin paikkoihin tukkia.

  Kesällä testailin muutamaa mönkijää, tosin liikkeiden pihoilla ja pihojen takana vain, jammu tuntu käteen sopivimmalta ja sehän se sitten matkaan lähti. Suzuki oli kans pitkään vahva ehdokas, mutta se tuntu jotenki massiivisemmalta ku grizzly, molemmat seitensatasia. Vaihteet kyllä suzukissa menee nätisti päälle, niinku jäpäläki totes. Kattia ei voi siittä kehua.
  Rinconi lähti riskintuntosesti liikkeelle variaattorivehkeitten jälkeen. Sitä olis mukava testata kunnolla maastossa.

  Hyvin tuolla jammulla kuitenki puu huilaa ja mettässä näppärä pyöritellä. Isommat kumit vain pitäis raskia alle laittaa, jyrkkäreunasissa kanavissa meinaa keula tökkiä.
   
 5. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Tulipa sitte päädyttyä Honda Rincon 680 -06:een. Jospa sillä pihan kolaapi :) Puskulevy/auratsydeemi tosin uupuu, pitänee alkaa hitsaileen jonkulainen. Onko missään netissä jotaki hyviä piirustuksia tms jaossa? ::)

  Kehuja/haukkuja/"ominaisuuksia" tuosta laitteesta?
   
 6. julli

  julli rmk

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  heh, hyvä valinta, suosittelen jäpälällekkin jo luopumista canasta ;D

  sammysatvlla oli kovasti omatekoisia aurahässäköitä. ite tein viime talvena noin 60cm halkaisijalla olevasta rumpuputkesta auran ja yllättävän toimiva tuli.
   
 7. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Käytikkö siis muovista rumpuputkea? :eek:
  Oisko sulla fotoja siitä?
   
 8. julli

  julli rmk

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  kyll muoviputkesta vähän vajaa puolikierrosta. putken ainapaksuus oli luokka 8mm ja oli ainaki tarpeeksi jäykkää eli ei tarvinu mitään vahvikkeita edes kiinitykseen. kuvia on jossaki arkistossa, laitan näytille kun jaksan. muovin hyvä puoli on siinä ettei tarvi tehä mitn laukasujuttua joka päästää levyn kaatumaan tökätessä vaan muovi antaa periksi
   
 9. julli

  julli rmk

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  fotoja -> http://kuvablogi.com/blog/19086/11/
   
 10. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Kiitän. Tuohan on yksinkertanen systeemi. Pitänee tekasta tuon tapanen itekki :)
   
 11. skspolaris

  skspolaris Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  tuo lumi levyn/auran kiinnitys olisi paras olla tuolla takana vetokoululla vaikka niinkuin monet on sen tehneet ei mene pois otossa kuin puoli minuuttia eikä jää pohjaan mitään ylimääräistä.. kuvia pitää yrittää laittaa omasta työväline rungosta ja levystä. en muista nimimerkkiä mutta tältä foorumilta sain joltain piirustukset väline runkoon ja hyvä tuli ja helppo tehdä eikä rasita eturunkoa ja pitäs olla puskemis pitoa enemmän
   
 12. julli

  julli rmk

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  ite meinasin kans laittaa ensin kiinni vetokuulaan, mutta aura ei olisi silloin noussut maasta kuin muutamas sentin kunnes aisa ottaa kiinni pohjaan...(hondan mitätön maavara yhdistettynä pehmeisiin etujousiin ja lumikuorma mikä nousee auran mukana). monesti on hyvä, että aura nousee korkeammalle maasta kuin 10cm. niin ja jonkinlaisen sivuttaistuen vaatii keulaan kuitenkin jos vain vetokuulasta kiinni. tuon auran irrotukseen ja asennukseen menee toki aikaa melkein minuutti ja keulaan jää tuo poikittaispalkki kiinni talveksi niin sinänsä parempi ois vetokuulakiinikkeinen. toistaiseksi on pysyny eturunko suhteellisen suorana mutta sitä en kiellä etteikö rasitus olisi kova

  e: ja vielä oma mielipide on se, etten huoli mitään työvälinerunkoa pohjan alle vaikkei se maavaraa söisikään kuin muutaman millin
   
 13. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Joo itellä olis kans ajatus pistää se vetokuulaan kiinni, mutta tuo nostokorkeus mietityttää. Onko tuosta etupäähän kiinnittämisestä sitte mitään varsinaista haittaa auraamisen kannalta?

  Minkä kokoset renkaat jullilla on tuossa hondassa?

  Ite oon kans melko vahvasti vastaan minkään ulokkeen tekemistä pohjalevyyn. Jo ajatuksena tuntuu hullulta.
   
 14. Möykky

  Möykky AC M8 -09 SP LE

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  http://www.keskustelu.sammysatv.com/viewtopic.php?f=30&t=16887

  Tuolta löytyy jotaki ratkasuja.
   
 15. julli

  julli rmk

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  renkaat 26". ainoa huonopuoli tuossa keulakiinityksessä on se että siihen tulee melko jyrkkä kulma, jolla aisat painaa auraa alaspäin kun vastusta tulee auralle. se on kyllä helposti kompensoitavissa sillä, ettei anna vinssillä kovin paljoa löysää laskettaessa maatavasten.

  e: nastat renkaisiin niin lumi liikkuu ja kesälläkin mukavampi kynisttää märkiä puunrunkoja yli
   
 16. skspolaris

  skspolaris Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  kyllähän se levy enemmän kuin kymmenen senttiä nousee kun laittaa aisat kiinni levy alareunaan ja vahviketta levyyn muuten
   
 17. julli

  julli rmk

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  ei se hondan alla ole tuota tilaa ihan liiaksi kun miettii että vaikka aisan laittais vain pari senttiä maasta aura alhaalla ja vaikka 5x5cm palkilla niin ei ihan hirveitä jää nostovaraa...

  honda taisteluvarustuksessa ja vieressä 800 polle 30" renkailla
  [​IMG]
   
 18. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Pittää testailla täsä ku alkaa tekeen tuota auraa. Onneksi on tuuman isommat gummit ku jullilla alla kans, auttaa vähän. Mietin että eikö sitä nostovaraa saa riittävästi jos sen takaa tulevan putken taittaa ylöspäin kömpiän keulan kohilta. Eli auralle menevä osa ois maan suuntasesti about vehkeen keulaan asti ja siitä nousee sitte vetokoukulle.
   
 19. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Nyt pääsin eka kertaa vasta koittaan omaa ostosta. Onhan julmettu ero siihen pikkuseen :p Oikeastaan joka ainoa asia mikä pisti tällasta vasta-alkajaa "silmään" siinä pikkusessa on tuossa Rinconissa kohillaan. Se pikkunen tuntu jotenki rimpulalta tuohon verrattuna. Täytyy taputella ittiä selkään hyvästä valinnasta ;D
   
 20. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Vs: Keskustelua mönkijöistä

  Yamhan kömppäreihin on tuossa tuoreimmassa aurauslevypäivityksessä siirretty levyn kiinnitys keulan alle.
  Ei vie maavaraa montaa milliä, voin napata sulle Keke kuvat ko saahaan tuossa yks asennuksen alle.
   

Suosittele tätä sivua