KUHMON seudun kelkkareitit. Tiedot ja jutustelu.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Tuplaäksä, 7/4/07.

 1. puuvill4

  puuvill4 Active Member

  Onkos kukkaa käyny vuosanganjärven kämpällä? Onko ne pari järvee ylä vieksistä tullessa kuinka soseessa?
   
 2. Villle

  Villle Member

  On soseessa, jos et aamutuimaan lähde...niin kuin kaikki järvet. Tässä noin 500km muutamaan päivään suhanneena voi sanoa että reitit ja urat varsin hyvässä kunnossa. Liikkujia ei juuri ole... itälenkillä jokavuotinen ongelma että tiet on aurattu auki niiltä kohdin joissa reitti kulkee. Uusi linjaus siellä Ulvinsalon suunnalla kyllä hyvä juttu, juuri ne tiet aiempinakin vuosina aurattu. Mutta sai tuolla mutaa ja soraa ajaa. Pahin tilanne Kuikan kämpän kulmilla jossa kaikki aurattu pois niin ettei penkallekaan pääse. Viikko sitten oli vielä hyvä, ei jotenkin omaan järkeen mahdu miksi juuri ennen pääsiäistä kun kulkijaa yhä on. Aina kun mutkan jälkeen aukes uusi suora lumetonta ”kelkkareittiä” alko mieleen pomppimaan telojen ja ohjainrautojen hintalaput. Jos tätä nyt joku Kamorelta tai kuka näitä reittejä hoitaakaan lukee. Muutoin, hyvää on!
   

  Lisätyt liitteet:

  puuvill4 ja karra tykkäävät tästä.
 3. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

  Minkälaisella käyttöasteella tuo Kuhmo Suomussalmi väli on ollut? Onko lana liikkunut siellä suunnalla mihinkä asti yleensä?
   
 4. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

  Lauantaina 18.12 klo 10 Suomussalmelta vuokista lähetään talkoilemaan Vuokki-moisiovaara/kuhmo suuntaa Suomussalmen Kelkkailijat porukalla. Kunnostellaan varmaan siihen kuhmon rajalle saakka tämä kuhmon suunta. Siellä jos innokkuutta niin ajelkaa nyt vähän lumen aikaan vuokkia päin tuota väliä sahojen kanssa niin saadaan molemmille loistava 300km päivälenkki kohde/suunta. Merkkaillaan vähän reittiä/ojia ja raivaillaan auki se väli Suomussalmen puolelta. "Kuoleman ojaan" (heikkisenvaan läheisyys) ainakin on tulossa uusi silta myöhemmällä aikataululla Suomussalmen puolelle. Ja mihin asti tuota väliä on lanailtu yleensä?
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 5. yammu mies

  yammu mies Member

  Hyviä ja huonoja uutisia Kuhmon freeridealueelta!

  Huonot uutiset ensin. Freeridealueella on tehty havainto, että siellä on jo käyty ajelemassa vaikka alue ei ole ollut vielä avattu. Siitä tuli Metsähallitukselta hyvin vakava huomautus että eikö tosiaankaan ymmärretä noudattaa sääntöjä. ALUE SULJETAAN KOKONAAN MIKÄLI SÄÄNTÖJÄ EI NOUDATETA!! Järki käteen siis touhutessa vaikka kielletyt asiat tuntuisi kuin mukavilta. Yhteinen hyvä voi mennä pilalle tällä hommalla.

  Sitten ne hyvät uutiset.
  Tänään aurataan tie perille auki ja freeride alue avataan virallisesti. Muistakaa lunastaa Metsähallituksen lupa, noudattaa sääntöjä ja tutustu alueen karttaan huolella ja pysy alueen rajojen sisäpuolella. Kartta ja ohjeet löytyy esim. tästä linkistä:
  https://www.metsa.fi/vapaa-aika-luonnossa/moottorikelkkailu/
   
 6. kikoske

  kikoske Pro rmk 155 850

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mistä pystyy seuraamaan koska alue avataan tai on avattu?
   
 7. wille86

  wille86 Well-Known Member

  tätä samaa tietoa itsekkin kaipailin ja paljon se lunta vaatii että alue aukeaa?
   
 8. yammu mies

  yammu mies Member

  Metsähallituksen sivuilla lukee näin. "Kelkkailun harrastajat voivat ajaa noin 2500 hehtaarin alueella Kuhmon itärajalla Koukkula – Kuikka alueella. Kulku alueelle on Kivikiekin tien kautta. Alue liittyy itärajan kelkkaurastoon. Eteläreunalle on aurattu parkkialue, jossa on WC ja nuotiopaikka ja opasteet." eli siellä ei ole opasteita eikä teitä/pakkialuetta aurattu ennen kuin se on avattu. Toki voishan se olla Metsähallituksen sivuilla vielä selvemmin asia tuotu julki, että millon alue on avattu.
   
 9. kikoske

  kikoske Pro rmk 155 850

  Eli lähden toiselta puolelta suomea katsomaan onko tiet aurattu.:D Eihän tuossa ole mitään järkeä jos se noin on. Kyllä tässä saa Metsähallitus katsoa peiliin, miten on asian hoitanut. Voisi olla jossain edes yhteyshenkilön tiedot keneltä voisi asiaa tiedustella.
   
 10. Habaa

  Habaa Active Member

  Ei kannata kovin kaukaa lähteä tarkastamaan asiaa. Moilasen Jussille vaan puhelua niin asiaa selviää hetkessä.
  On päässyt unohtumaan, että kun alle kolmen metrin taimikoissa ei saa ajaa niin jos talousmetsään on hakattu aukku ja hangessa ei näy puita, näyttää aukealta hyvältä ajo baanalta, saako siinä ajaa, taimethan voi olla niin pieniä ettei näy?
   

  Lisätyt liitteet:

 11. Villle

  Villle Member

  Mites se että kun virallinen reitti kulkee sitä auraamatonta tietä pitkin josta tuolla kuhmon kelkkakerhon sivuilla on ollut puhetta. Ja siitä tuon alueen läpi. Onko nyt niin että joku instanssi kertoo millä lumimäärällä saa ajaa merkittyä reittiä pitkin vai mistä tässä on kyse. Onko siellä ajeltu reittiä vai rällätty metissä.

  Toinen asia on Lentiiran reitti. Kävin viikko sitten ja kaatuneita puita, pajukkoa pitkin poikin josta mahtuu kyykyssä yhden kelkan leveydellä. Joku oli kuitenkin ajanut. Alle 10v sitten tehty tampparin leveydelle sekä tehty uudet sillat. Pari vuotta sitä aikanaan lanattiin, oli hyvää baanaa, nyt on ryteikköä.

  onko tää nyt mettähallituksen vastuulla vai onko päätetty että huoltaako tuota kukaan. Kelkkakerho vissiin haluaa et reitit on huoltiksille kunnossa, mutta miten nämä ”valtareitit” Kuhmossa? Vai osotanko kysymyksen Kamorelle
   
 12. Hansikas

  Hansikas New Member

  Samaa itsekin mietin, että nämä Kuhmon reitit muuallekin kuin, Sotkamon ja Lieksan suuntaan kuitenkin taitaa kuulua Kamoren piiriin. Sinne suuntaan pitäisi rahat tulevaisuudessa laittaa, mutta näin Kuhmon kulkijana, ei oikein Sotkamon uudet sillat lämmitä mieltä.
   
 13. Habaa

  Habaa Active Member

  Kyllä sitä reittiä vai onko se ura viralliselta nimeltä saa ajaa Freeride alueen läpi vaikka Freeride alue ei olisi auki.
  Ymmärtääkseni Metsähallituksen huollossa kai ne olisi, mutta kun siellä ei taida olla töissä enää kuin "herroja" niin ei niitä kukaan raivaa. "Kelkka kerhon aktiivit" käy syksyllä tarkistamassa keskusta - Sotkamon raja välin, että pääsee tankille.
  Ja tämä on henkilökohtainen mielipide ei välttämättä virallinen totuus.
   
  Viimeksi muokattu: 14/1/22
 14. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

 15. Skippa

  Skippa Lynx rave re 850 -20

  Tämmöstä Suomussalmi-Kuhmo välille tulollaan
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 16. karra

  karra Well-Known Member

  Perhana sehän näkyy Koskenmäen kauppa lopettaneen toimintansa. :(
  Saattaa mennä höyryillä jos Ristijärveltä koettaa Ämmänsaareen.
   
 17. havini00

  havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

  alavuokista kait saa bensaa.
   
  Skippa tykkää tästä.
 18. Tuittu80

  Tuittu80 Member

  Kuhmon freeride alueelle menijät huom! Huomattu nyt että jotkut navigaattorit opastavat ihme polkuja pitkin sinne paikan päälle. Älkää kääntykö Hukkajärventieltä millekään muulle tielle kuin Kivikiekintielle, sano navigaattori vaikka mitä muuta. Hukkajärventietä ajetaan n. 43,8km ja sit kääntyy Kivikiekintie vasemmalle. Sieltä sit opasteiden mukaan perille. Tämä ohje on siis Lentiirantien suunnasta tuleville.
  Jos nyt jostain syystä mieli tekee ajella muita polkuja niin kannattaa pakata lapiot mukaan ja reipasta urheilumieltä koska muita teitä ei oo paljo aurailtu.
   
 19. lumimies99

  lumimies99 Well-Known Member

  Liekköhän kuhmon freeride alue missä kunnossa? onkohan tullu hanki niinku vähä etelämmäs että tointaako männä
   
 20. jaiksi

  jaiksi Member

  Tänään oli kelkan kestävää hankea. Pystyi ajelemaan melkein missä vain.
   

Suosittele tätä sivua