kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

 1. sx viper

  sx viper Well-Known Member

  Oxygeni tuli hommattua, kyllähän lompakkoa verotti aikalailla, mutta ei voi huonoksi sanoa. Tähän sai onneks BF tarjouksen hyödynnettyä, muuten en olisi antanut itseni tätä ostaa

  Visiiri ja aurinkolasit lämpenee, tuuletus toimii, jos ei ilma riitä niin avaa visiiriä, lämmitys pitää huurun kyllä pois. Lämpötilan säätö toimii myös hyvin.

  Plussana mitä moni ei välttämättä tiedä on kypärän sisällä olevat "kuulosuojaimet" tai niiden kupit. On mukavan hiljainen, varsinkin, kun itsellä kokemusta rossipotista kelkkakäytössä ja mopohommista.

  Magneettikiinnike kypärän takana on myös hyvä, kestää hyvin kiinni. Tähän kait saisi elinq varusteen, niin saisi samalla yhden piuhan pois.

  Pääsyy miksi tämä tuli hommattua on joka talvinen naaman paleltuminen, ei tahdo nahka kestää enää yhtään pakkasia kun useaan otteeseen kuorittu. Kypärämyssyä, neopreenisuojaa ja safarimaskia kokeiltu. Safarimaski laseihin kaikista paras kypärän sisälle, mutta aina jostakin pääsee vinka puhaltamaan kypärän sisään tai sitten heikkokuntoisen hengitys kastelee maskit ja tauon jälkeen, kun lähdetään liikkeelle, niin jäätyy rätit naamariin kiinni.

  Kypärässä myös erilliset lärpäkkeet edessä ja takana, niin pärjää ilman buffiakin hyvin.

  Tuota kannattaa käydä päähän kokeilemassa jos mahdollista, suuri näkökenttä vaikuttaa kyllä melkoisesti kaikkeen ajamiseen.

  Jälkeenpäin ostos ei ole kertaakaan kaduttanut, tosin aion jatkossa käyttää tuota myös adventure mopoilussa.
   
  fleec tykkää tästä.
 2. Salvelinus

  Salvelinus Well-Known Member

  Kypärä pitäisi ostaa ja 509 Delta vaikuttaisi sopivalta. Mikä mahtaa olla R3 ja R4 ero, vai onko toinen vain vanhempi malli? Ja tuota R4-mallia kun googlailee, niin osassa nimen perässä on Inginite ja osassa ei.
  Oulun liikkeissä (Tarvikeskus ja EMC) on tosi heikko tarjonta tuosta mallista, pitäisi kutenkin päästä sovittamaan ennen ostoa...
   
 3. immi

  immi Active Member

  Kannattaa piipahtaa Raahessa Motocafessa, sieltä sain 509 kypärän ostettua pari vuotta sitten ja valikoimaa löytyi.
   
 4. Salvelinus

  Salvelinus Well-Known Member

  Pitääpä käydä joku päivä Raahessa, eihän se ole kuin 150 km reissu.
   
 5. SilverHawk

  SilverHawk Member

  Suositelkaas hyvää kypärää n. 200€ hintaluokassa. Saako vielä tuohon hintaan lämmitettävällä visirillä?
   
 6. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Ei oikein löytyny ko joku sledstoren lämpövisiirikypärä. Kovin hyvältä ei näyttäny mutta eipä ole siitä kokemustakaan. Reiluun pariin sataan saa jo ihan valikoimaaki, varmaan sellanen missä on varaosiaki saatavilla ois ihan hyvä. Kolmen satasen luokilla nuo näky pyörivän enimmäkseen.
  https://www.sledstore.fi/product/cr...i2DdKsw5jr0pNgWVQEhoC1_wQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

  Itellä on brp:n exome sport kypärä visiirillä ja kuonokopalla, ei huurru eikä tartte piilareita käyttää ko ei lasitkaan huurru. Ei kestä hengästyä ko loppuu ilmansaanti nopeasti. Sitte ko aukasee kypärän niin menee lasit kylmäksi ja taas ko laittaa kiini niin huurussa heti. Ei siis äkkinäisen hommaa lasien kanssa. Muuten on mukava, hiljanen eikä vinkka juuri käy mistään sisäle. Rossikypärä on sitte umpisen hommiin tai rossailuihin missä pitää ilmanki kulkea. Pitää vielä puhelimet laitella kypäriin niin saa jutella mukavia tai kuunnella kaverin kiroamista tai vaikka heviä.
   
 7. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Tuon Exomen ostin töihin viime viikolla kun oli tullut kolhuja liikaa aiempaan Modular 2 malliin. Painavahan tuo on mutta niskat tullut koulittua jo aiemmin Modular 1 ja 2 malleilla, taitaa silti tuo Exome olla painavin näistä.
   
 8. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Joo itellä kevyemmän pään airohi ollu nii kyllähän tuo painavalta tuntuu. Ei se kyllä ajossa haitanu mutta se onki tourinkihommiin niin ei tarvi riehua. Mönkijähommissa sama kypärä niin paljon mukavempi puotella ko ei tuuli humise ja naamassa käy vinkka.
   
 9. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Töissä kevät keleille ja mönkijähommiin Airoh Trial tms "kilon" kypärä. Modularit ja tämä nykyinen hiljainen ja lämmin työhommiin ja ehdottomasti tuohon käyttöön avattava umpikypärä, välillä on pakollisia pysähdyksiä 50m välein ja lisäksi lumenkaivuu hommia.
   
 10. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

 11. SilverHawk

  SilverHawk Member

Suosittele tätä sivua