Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

 1. Jeziz

  Jeziz Well-Known Member

  Nyt olis ens talvelle commanderi tilattu. Ltd 900 ace. Siihen vielä isompi laatikko perhän ja pohja panssari.
  Ossaako raati antaa kommenttia niistä bladen epäsymmetrisistä suksimuoveista. Onko ihan hukhan heitetty ajatus commanterin keulilla.
   
 2. Jömöersa

  Jömöersa New Member

  Mulla oli Commander 600 E-tecissä epäsymmetriset muovit. Siinä ainakin toimi. Ne oli kylläkin ne vanhemmat Bladet. Acehan
  on vähän painavampi keulalla.
   
 3. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Mulla sama homma 800 Commanderissa. Pehmeässä nuoskakelissä sukelteli/haukkaili aika pahasti aina kun kanttasi, mutta noilla epäsymmetrisillä perus Bladen levikkeillä korjaantui huomattavasti. Kovalla jäljellähän ne ei sitten halunneet kääntyä perussukseen verrattuna kovinkaan hääppöisesti.
   
 4. Jeziz

  Jeziz Well-Known Member

  Oliko tuohon easyride alusthan olemassa jo se takalinkun lukko vai onko se vielä proto mallinen?
   
 5. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Kyllä sitä koeajoissa mainithin ,että semmonen olis tulossa. Lynxsilä vishin on vähän tiukkaa ku ei ole vielä 2020 esitteitäkään näkyny. Lisävaruste katalookista puhumattakhan. Piti vähän arpomalla nuita varusteita ottaa uuteen kelkhan.
   
 6. Jeziz

  Jeziz Well-Known Member

  Omhan otin pohjapanssarin, isomman takaboxin ja epäsymmetriset suksimuovit. Eipä kait sitä paljo muuta tarvi. Ottaapa sitte kaupanteon yhteyvessä jos jotaki hoksaa.
   
 7. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  onkohan tuohon komentajaan koskaan saanut sitä parempaa takapenkkiä alkuperäisellä verhouksella lisävarusteena? uutena jos ottaa kelkan mukana, niin toki se silloin on samaa, mutta ei saanut tilatessa easyn alustalle parempaa.. kun tuli Limited tilattua tuolloin.. jälkeenpäin toki saisi sitä penkkiä, mutta olishan se kiva jos olisi samaa kuosia alkuperäisen kanssa.. menee tuo nykyinenkin, mutta joskus meinaa martta tippua kyydistä, kun kädet just yltää kahvoihin ja saisi kahvalämppärit sitte myös taakse.. hajottamoille penkkiä tulee jos tulee, kun tulee..
   
 8. Arto Miettinen

  Arto Miettinen www.henksupalvelut.com

  Meillä oli 2019 900 ace kanssa ongelmana viime talvena että vetopyörä hyppi telalla.
  Meillä kelkka on 100% reki perässä ja vedetään käytännössä aika liimmitti painoista rekeä Ylläksen laskettelurinnettä ylös-alas.
  Maton kiristäminen johti liukujen kuumenemiseen ja nopeaan kulumiseen, muttei edes poistanut ongelmaa.
  Nyt kausi huollossa laitetaan paremmat liu-ut alle. Onko muuta mitä voisi tehdä?
  Vanha kelkka oli Com 2013 600 E-tec eikä ikinä vastaavaa ongelmaa.
  Koitin kahta muuta 2019 900acea viime talvena ja kaikissa oli sama ongelma.
   
 9. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Joo liuvut lämpenee herkästi. Kokeile lukita se jatko jos se auttaisi telan kireyteen. Itse en huomannut, että tela olisi hyppinyt yli vetopyörien, mutta mulla oli jatko lukittuna koko talven.
   
 10. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  en ymmärrä miksei ne liikkeessä suoraan myy niitä jääraapijoita. kun joku menee kelkkaa hakemaan. ei tartte ku 2 päällä ajaa auringonpaisteella, niin alkaa liukut kuumentua niin paljon että ajoa haittaapi. raapijoiden jälkeen ei mitään ongelmia ole ollut. toki meneehän niihin melkein satanen. 15 tonnin kelekkaan.
   
 11. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  minähän en mistään mittään tiiä mutta mietin tätä että totta tuommonen asia johtuu löysästä takapukista tai sitte takapukki ei kiri tarpeeksi telaa kun se painuu kasaan......telan ylipomppaamista.. oikein raskas kuormahan kyllä vetää perää alaspäin ko on hyvin pitoa ja laskettelurinteessähän kyllä on..
   
 12. 325

  325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

  Kaverilla 2019 komentaja ja tela hyppii yli raskaammassa kuormassa. Johtuu tuosta linkkuperästä joka ei toimi mitenkään.

  Itellä 2017 PPS alustalla oleva komentaja ja ei ole ku ajella maisemaan oli keli tai reitti minkälainen tahansa (tai no pehmiällä kelillä tuo on sukellusvene)

  Ja suksimuoveista sen verran jotta epäsymmetriset laitoin omaan aluksi, ajoin 300 km ja totesin ne liian heiveröisiksi 900 keulille. Nyt ajellu 5000 km täysleveillä ja hyvin kantaa. Vetelee vaan tietyllä kelillä pahasti. Kesällä ruuvasin Vuotsolaiset keulille niin saapa nähä asettuuko vetely nuilla.
  Muuten kyllä alkaa olla makosa kampe ku on Rs:n kepit ympäriinsä.
   
 13. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  taitaa itelläkin tulla vuotsolaisten asennus eteen ennen talvea, ainakin tekee mieli kokeilla onko niistä hyötyä. toisinaan meinaa toinen puoli kelkasta kellahtaa syvemmälle. taikka sitte ei kuski ole tarpeeksi nopea. vanha viisysi harvemmin tuota tekee, alla vuotsolaiset toki. ja onhan se ihan erilainen muutenkin.

  noista liukuista tuli mieleen, tutulla oli kans käyny skiidoon sisarmallin kanssa, että olivat käyneet lämpöisenä. oli laittanut jotkin hiilikuitu liu'ut tms sinne alle ja sanoi, ettei ole ollu ongelmia sen jälkeen.
   
 14. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Onko kukaan laittanut, tai onko tiedossa mistä sais, keulaa kaventavia tukivarsia 2016 touratekkiin?
   
 15. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Mitenköhän se easyride telasto? Vähän haiskahtas siltä. Se jatkoperä ku ei tasan takuulla jaksa pysyä alhaalla kovemmassa vedätyksessä...
  (Ja tämä uskomus minulla on ihan siitä syystä että olen saanut nurinniskoin kaasulla ihan vanhan kunnon 5900 LTS:n taittoperänkin, ensin meni poikkirauta mutkalle, sitten katkesi toisen kumirajoittimen pultti ja taittoperä nousi pystyyn ja sen jälkeen hyppäsivät läpivetävät vetopyörät yli. 32mm matolla kun oli tarjolla kevätkelillä pitoa vähintäänkin riittävästi, ja ykkösvaihteella vetäessä sai myös vääntöä telalle melko hurjasti.)
   
  Viimeksi muokattu: 6/11/19
 16. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Vähän tehtaanmiehtkin myönty, että uusi easyride alusta lämmittää liukuja herkästi. Olivat tehneet toisen kohoutuman liukurunkoihin. Eli voi nyt asentaa kaksi lisätelapyörä paria. Ehottivat raapioita ja iskarin kohila olevaa telapyörää pykälän taaemmas. Paras vaihtoehto olis tietty ostaa kaks paria lisäpyöriä ja raapiat. Esitteissä ja mainoskuvissa näyttäisi olevan vielä vanhat liukurungot.
   
 17. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  hyvin on pelittänyt sen jälkeen kun raapijat on laittanut. jousimallia, ei vaijerit.
   
 18. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Mielestäni alustassa on jotain korjattava, jos normaaliharjaisella matolla olevaan alustaan pitää laittaa raapijat normaaliolosuhteissa.
   
 19. Paabo

  Paabo Active Member

  Mielestäni yleisesti merkillä joissakin jutuissa ongelmia,kun vuonna 2007 on osattu tehdä asiat toimiviksi ja hyvillä osilla. Eletään toistakymmentä vuotta edenpänä huvittaa seurata,miten pyörää keksitään uudelleen monessa asiassa.
   
 20. FFoxi

  FFoxi Khaos, 5900 LTS -91 & Irbis 150

  Rulla-alustaa liukujen tilalle ja saa ajella vaikka kesällä, eikä tarvi raapijoita käyttää. ;)

  Ei pelkästään komukan suhteen, vaan ihan yleisesti. Muutaman kerran tullut kirjoituksissa vastaan kammoa raapijoita kohtaan. Mikä niiden käytössä porukkaa kammoksuttaa? Ainoa huonopuoli mitä niiden kanssa tullut koettua on, kun rekeen/ahkioon lentää lunta enemmän kuin ilman. Brp raapijat vielä hyvin suunniteltu ja toimivat huoletta pakillakin. Polleen ostin messuilta sellaiset kahden jousen mallit.
   

Suosittele tätä sivua