Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

 1. Jackpot

  Jackpot 800 kommodori, Skidoo Elan -83

  14 vuotinen kyseessä. Mittailin ja käytin kaikki sulakkeet ja johtoliitokset auki, virta tuli sen jälkeen siihen pistokkeelle. Purin penkin ja kaikki kunnossa aina lämppärien liitoksiin asti. Aikasemmin mittaisin lämppärien resistanssin 10 ja 5 ohmia näytti puoli ja täys teho.
  Kaikista huolimatta kahvat eivät lämpiä.
   
 2. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Ilmeisesti maanantaina julkaistaan 2020 Lynkeröt, Skidoon kapineethan jo rapakon takana julkaistiin. Expedtionia saa nyt 900 ace turbolla, joten kohtuudella vois arvella että se myös Commanderin keulilta tulis löytymään. Ties joskos se ens syksynä pitäs laittaa semmonen;)
   
 3. ruiseri

  ruiseri Commander 800 -14, X-trim 600 -08

  Jos virta kerta tulee takaboksin liittimelle ja penkin liittimestä mitattuna löytyy ohmi kertaa käämi niin johan vaan on kumma jos ei lämpiä... :eek:

  Ei kai jää muuta vaihtoehtoa kuin että penkin liitin ei ota kosketusta takaboksin liittimeen?

  Omasta 1200GT:stä peräisin olevasta penkistä vaihdoin sen kaksipinnisen muovirinkulalla lukittavan liittimen RCA-liittimeen samalla kun vedin piuhan siihen boksille (ja siihen RCA:n), mulla kun ei tehtaalta tullessa ollut takapenkille sähköjä ollenkaan.
   
 4. Jackpot

  Jackpot 800 kommodori, Skidoo Elan -83

  Kun tullee aikaa niin syötän lisäpenkin liittimeen jännitteen suoraan ja jos toimii niin silloin täytyy tärinästä esim katketa rca liittimen jännite.
  Mutta eihän pps tärise...
   
 5. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Aloin ajaessa miettimään, että onkohan tuo easyride suunniteltu kokonaan ulkokäyttöön..
  Alkoi tuntua pienessä patissa että on liian pehmeä ja säädin sen kahdelle hengelle vaikka yksin ajoinkin.
  Sehän pyöri vapaana siellä alla se rupeli vaikka olen sen käsin vääntänyt perille.
  Eli jos ulkona pitää kelkkaa, eikä sisällä lämpimässä tallissa, niin jääkö lumi aina siihen toisen ääriasennon päälle ja kun vaihtaa alustan asentoa, niin säätö ei mene loppuun asti kun siellä on lunta välissä? Sitten se löysää.
  Oli jo toinen kerta kun olen säätänyt alustaa ja vaikka käsin olen mielestäni vääntänyt perille asti, niin se on ollut vapaana kun sitä on tutkinut. Ohjekirja varoittaa juuri tuosta, ettei mene mikään rikki jos vapaana alusta liikkuu..
  Ite olen tottunut pitämään ulkovehkeet pihalla talvellakin, eipä ole kondenssia väärässä paikassa jne, mutta onko tuo alusta suunniteltu kokonaan ulkokäyttöön.. jos ei niin ihmettelen kyllä..
  Toinen asia mitä mietin on se, että olisikohan tuohon säätöön joku pieni työkalu kehittää. Aika tympeä homma säätää ja saisi enemmän voimaa hommaan. Etenkin kun se pitää saada perille asti se säätö.
   
 6. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Kävinpä taas konttaamassa. Tunti sitten väännetty ylös käsin, ajettu 25km ja oli löysänä. Eli kuivana pitää säätää perille asti ja reissussa ei kannata säätää mihinkään. Voisi joku sokka olla hyvä mikä pitäisi sen kiinni ja varmistaa. Eli pitänee ajaa se talliin ja puhallin alle. Kuivaksi ja vääntää se kahden hengen asentoon. Eiköhän sillä yksinkin pysty ajamaan ok koko ajan. Sitten kun reki perässä niin pakko taas säätää. Turhaa jumppaa vaan.
   
 7. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Tai sitten ne kaksi sähkömoottoria sinne alle. Toinen säätää sitä linkkua ylös ja alas ja toinen alustan esijännitystä. Olisi varmasti aina perillä ja mahtaisiko paljon maksaa. Toimii kai niin kauan ku vesi pääsee sisälle.. mutuna.
   
 8. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  näyttää kaikki ensi vuoden kommanderit olevan easyridella. Limited ei saa turboa näemmä, muut saa. limitedin takaboxi näyttää kuvissa pienemmältä kuin nykyinen, lapio puuttuu. valot pienemmät, toivottavasti ei huonommat ja ainakin minusta mittaristo kuvasta päätellen hankalampi lukea vrt nykyinen.
   
 9. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Hieman on ristiriitaiset fiilikset.. Vanha viisysi on ollut remontissa muutaman viikon, ja olen commanderin kanssa kirvannut hankalia kelejä, tasamaalla kaivaa ittensä kiinni, mikäli ei teippaa lusikkaa tankoon ja ota irti kaikkea mitä 800etekistä lähted. Pinnalla ei pysy mitenkään, kahlaa pintakaasullakin 40cm syvällä, ja vähäinenkin kaasun lisäys saa perän syöksymään turpeeseen.
  Tänään niputin lts viisysin vuodelta 91, ja kävin koeajon. Samalla ummella jossa commander yrittää lähinnä kaivaa ittensä kiinni, lts kulkee ihan pintoja, upoten sen 15-20cm mitä on pehmein puuterikerros pinnassa.

  Commanderille täällä on vaikea keli, pysähtyessä joutuu kaivattamaan ittensä liikkeelle ja tarkoin täytyy katsoa mihin pysähtyy. Lunta on niin paljon että eilenkin olin commanderilla 3 kertaa astinlaudoista kiinni. Sen verran on kantava se välikerros että se estää pidon hakemisen sieltä maasta.
  LTS:llä puolestaan ei mitään ongelmaa tasamaalla, voi pysähtyä ummelle, voi lähteä sievästi liikkeelle ihan ilman sutittelua ja kaivattamista, voi ajaa hiljaa jne. ja pakittaminenkin onnistuu ilman että ollaan välittömästi turpeessa.
  Noh, eihän kehitys ole aina ja kaikessa yhtä kuin muutos eteenpäin ja parempaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13/3/19
 10. ruiseri

  ruiseri Commander 800 -14, X-trim 600 -08

  Oma -14 800 alkaa olla vaihtoiässä.

  Kun 2020 malleja katselee niin Ski-doo Expedition vs. Commander ei ole ihan helppo ratkaisu.

  900 Turbolla juu, mutta alustat ja iskarit... hmmmm... kuiten reitillä tulee suurin osa kilometreistä...
   
 11. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Ny perun vähän nuita puheita easyride alustasta. Eli olen ny lukinnu sen joustojatkon alas etupukkia vähän jäykemmälle ja se takajousituksen säätö on kakspäällä asennossa?? Tänään vertailua 09 commanderin ja 900 ace skandikin kans. Uskomatonta miten tuo jatkon lukitus vaikutti. Siinä missä rgc ja SC-5U alustat upposi easyride pysy pinnalla.(kuskit suunnilleen samanpainoset). Aukeilla vanha sdi commanderi kulkee kaasupohjassa 20-30 km/h tuo uus easyride 900 ace commander helposti 90 km/h. Ja kuten olen aikaisemmin kirjoittanut tämä uus menee kaasulla umpisella jonkin sortin rinnettä ylös. Siis esim. Jos jäät kiinni pakitat kaasupohjaan matka jatkuu. Vanhat pps alustaiset 600 ja 800 commanderit meni 2-3 kelkan mittaa. Kovalla reitillä vaatii tuo uus alusta raapiat ja, ehkä yhet telapyörät lisää sillä liuvut lämpenee tosi herkästi.
   
 12. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Eli alkaa löytyä jo positiivistakin..
  Saa nähdä milloin se pikalukitus tms tulee myyntiin. Netissä ei vieläkään mainintaa.
  Ja sitä mietin, että kun tekee noita muutoksia, niin pitääkö aina sitten maton kireys säätää uusiksi? Jos pitää niin on siinä oma hommansa kun alkaa säätämään.. sitten jää kyllä tekemättä.
  Suolla ajellut ja ei tuo pahasti uppoa. Mutta onhan siellä joku välihanki alla. Kunnon pehmeään lumeen ei ole päässyt ja puuteriin tuo valmet uppoaa varmasti.
   
 13. FFoxi

  FFoxi Khaos is coming. 5900 GLX

  Eiköhän se lähtökohta kulkusuunnassa ole kuitenkin eteenpäin. Jos kovin paljon aletaan panostamaan taaksepäin liikkumiseen voi eteneminen kärsiä.

  Olen tuota linkkujatkon toimintaa myös joskus miettinyt ja kyllähän siinä veto kohdistuu eteenpäin mentäessä pitämään linkun ylhäällä ja taas peruuttaessa tela vetää linkkua alaspäin. Voin olla väärässä ja tämä on mutua.

  Tarpeeksi suuret kääntöpyörät vain perus liukujen päihin, niin aivan hyvin onnistuu peruutella. Ainakin vuorikelkalla homma toimii.
   
 14. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Kyllähän se eteenpäin ajaessa mattoa kirii yläpuolelta ja painaa tuota jatkoa alaspäin, mutta en usko että se voima jaksaa voittaa linkkua nostattavan voiman joka uppoamisesta tulee. Peruuttaessa puolestan matto löystyy yläpuolelta, jolloin linkku pääsee vapaasti nousemaan.
  Teoriassa toimii, käytännössä tuskin.

  Isojen, 200mm, taittopyörien vaikutus peruuttamiseen on uskomattoman suuri.
   
 15. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Easy-Ridessä homma toimii juuri toisin päin... Eli eteenpäin ajettaessa se linkku jäykistyy ja taaksepäin mentäessä se löysää ja nousee ylös.

  vetopaalla.JPG

  Tossa näkyy kuinka se veto päällä painuu alas.

  Pitääpä kysellä tuola pressipäivillä tuon lukituksen kohtaloa. Se viime keväänä esitelty oli kyllä vähän sen oloinen, että lieko olis toiminu lumisena yms. Uusissa rangereissa näky olevan tuo lukitusmekanismi uusittu, joten eiköhä se tule commariinki saataville. Ite en tosin ole koskaan käyttäny sitä lukitusta. Talvella ajoin tuota Rangeria, niin siinä oli joku lukinnu jatkon. Olipa se piru päiteliäs ajaa. Kauhia reitillä ja kauhia umpisessa. Vetokäytössä se oli ehkä ok, siis jatko lukittuna.

  Nyt kun tuota kuvaa kahtelee, niin ei varmaan haittais jos tuossa välillä olisi yks tukipyöräpari enemmän. Tuossa rajoitinkumin kohalla on reijät kyllä. Ite laittaisin rullat jos omaisin k.o. kulkineen.
   
 16. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  pitäis laittaa joku ajamaan rinnalla tuolla omalla niin näkis käytännössä miten se käyttäytyy. ja eri nopeuksilla.
   
 17. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Tänhään käythiin ajelemassa, ja porukasta 800 Commander oli kyllä ehdottomasti paras menemään reissussa olleista, mutta sekin joka ikiseen paikkaan kaasu pohjassa. Tuli oltua commanderilla ihan tasamaallakin kiinni, lunta vaan on niin helkkarin paljon ettei se yletä hakemaan sitä pitoa maasta. 900ACE Comukassa ei riittäny potku ummella, vaan kaivoi kiinni ittensä. AC bearcatti pysy parhaiten pinnalla, mutta puhti loppui siitäkin.
  Puuteria on, paljon, mahtava reissu käytiin, vaikka monet monet kerrat jokaista kapinetta revittiinkin.
  Evo adventure, 365 550 puhkulla ei tahtonut päästä edes valmista WT:llä ajettua jälkeä, ei kestänyt oikein pysähtyä edes jäljelle.

  5900:lla pystyi ajamaan ummella ihan hyvin. Kävin sillä polkemassa jäljen 900 acelle vielä reissun päätteeksi :D
   
  Fudge tykkää tästä.
 18. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Oliko 900 ace commander mitä vuosimallia? Tällä uudella alustalla vai pps alustalla?
   
 19. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Uudella Easyridellä.

  Todella mieleinen moottori se 900 ACE, pienen koeajon myötä ihastuin kyllä aivan totaalisesti siihen koneeseen, niin rauhallinen ja hiljanen, ja tasanen.
  Varmasti tulee 900ACE Commander tai Expedition minulle jossain vaiheessa.
   
 20. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Tuon verran siellä sitä lunta oli. Pelkkää puuteria, päällä ehkä 30-40cm kerros nuoskalunta, alla varmaan joku 60-80cm ihan silkkaa puuteria. Pari välikerrosta, joista ylempi nuoskakerroksen alla. Kantaa sen verran että tarttuu kelkka astinlaudoista kiinni ja jarruttaa menoa.

  800 Comukka meni kaasu pohjassa, jos meni. Monessa paikassa ei mennyt. Vasemmanpuolimmainen kuva, 50m täydellä kaasulla talvitienpohjaa suolla, ja siihen istahti. Kuva jossa lapio kädessä, hitaasti ajamisen seuraus. Tuohon olis tosin istahtanut ihan samalla tavalla täydellä kaasullakin, siinä sähkölinjalla oli rintaan asti lunta.
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 17/3/19

Suosittele tätä sivua