Moniko kelkkamies ajaa kesät crossipyörällä? +jutustelua lajista

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä juhispahis, 17/5/08.

 1. juhispahis

  juhispahis AC PORO

  Joku moderaattori vois tämänkin siirtää tonne Kesälelut -osioon!
   
 2. TeroK

  TeroK Snouros

  Onko tuommosessa 125:ssa tarpeeksi tehoja montulle vai sama laittaa 250 2-t??
   
 3. jiipee-

  jiipee- Well-Known Member

  Kyllä veikkaan että kun hyppäät terpin päältä tohon 125cc crossiin nii ei se sulla aluksi ainakaan räpylässä pysy.
   
 4. TeroK

  TeroK Snouros

  Saattaahan se aluksi tuntuakki joltaki. Mutta ei tuo 525 kotarikaan käsistä lähteny niin totta se piikkikin taittuu jotenki.(toivottavasti)
   
 5. juhispahis

  juhispahis AC PORO

  Varmasti on, jos derbin selästä hyppäät 125cc:n selkään niin kyllä siinä pitkäksi aikaa paukkua riittää radalle ja montulle.
   
 6. TuomasV

  TuomasV Well-Known Member

  125 2t on tunnetusti huono alatehoistaan, joten sillä pitää ajaa reiluilla kierroksilla kokoajan, että sitä voi viedä tasaisesti. Kyllä uskon että ainakin tuo piikki sulla lapasessa pysyy jahka opit sillä ajamaan, ja sitäpaitsi jostakinhan se on aloitettava.

  Ja sitten nuissa 250 2t vehkeissähän on reilusti enemmän vääntöä, sekä potkua.
  250 2t voi olla vielä turhan jämy vehje koska siinä aloittelian pitää olla todella tarkka kaasun annostelussa ( 125 on paljon anteeksi antavampi johtuen huonoista alaväännöistä)

  Ja sitten jos kerta olet 525:lla ajanut niin sitä ei voi lapasessa pysymisellä verrata 2t vehkeisiin koska nelareillla pystyy helposti ajamaan hitaasti ja väännöillä. Muutenki nelarit ovat aloittelialla helpompia ajaa kuin isot ja pienet 2tahdit. Mutta toki nelaritkin repivät ja paukkuvat kun torvet käännetään selälleen.  ;)

  Mutta muista myös se tosiseikka että kun opit ajamaan sillä 125:lla, niin mäntien vaihtoväli on paljon tiheämpi kuin isoissa 2t vehkeissä TAI nelareissa. Eli loppupeleissä isompi 2t voi tulla halvemmaksi vaihtoehdoksi.
   
 7. juhispahis

  juhispahis AC PORO

  Täyttä asiaa tuomas puhuu. Itellä on tällä hetkellä 250 nelari ja on juuri sopiva omille mieltymyksille. Vääntöjä on mukavasti, ja tarvittaessa sitä potkua löytyy. Tätä ennen ajoin 85cc:llä ja se oli mukava peli ajaa jos sitä osasi viedä. Sama homma piikillä. Sillä pitää oppia ajamaan kierroksilla jos kovaa mielii päästä. Taas sitten tuo 250- 2t on minun mielestä liian häijy peli eka pyöräksi. Suosittelen laittamaan sen satapiikin tai 250cc nelarin. Nelarissa taas tulee kustannuksia kuitenkin vähän enemmän.
   
 8. jiipee-

  jiipee- Well-Known Member

  Voi olla, mutta niinkö juhispahis sano että jos on alottelemassa ajamista ja terpin selästä hyppää 250 2t nii kyllähä se on kyllä järeä peli alottavalle. Pelarus jos sulla 525 kotari pysyy käsissä muutaman ringin, en sillä että ettet osaisi ajaa, mutta ruvetaampa kunnolla ajamaan nii kyllähä se kotka vie sinua loppupeleissä.
   
 9. TeroK

  TeroK Snouros

  mjoo... En sillä 250 meinannu radalla ajaakkaan ko ei oo taitoa semmoseen, aattelin montulla ajaa rinkiä hiekkakasan ympärillä ettei karkaa käsistä
   
 10. TuomasV

  TuomasV Well-Known Member

  Nämä kaikki on täysin kiinni ''kuskin'' fyysisestä kunnosta, pituudesta ja painosta.  Nyt esim. jos Pelarus on semmonen 130 kiloinen jässikkä niin voi olla, että joku vanaha ja pehemiä iskarinen piikki on aika hengetön siinä aloittelevankin kuskin alla. (siis esimerkki ei todellakaan ollut todenperäinen joten siittä ei herneitä)
   
 11. juhispahis

  juhispahis AC PORO

  Omahan on sun päätös mutta painotan edelleen että laita 125cc ennemmin kuin 250 2t. Ajat sillä aluksi että oppii vähän hallittemaan ja ajamaan ja sitten
  laitat isomman jos kerta siltä tuntuu. Käy kokeilemassa jossain noita pyöriä niin saa vähän mielikuvaa millasia pelejä ne on.
   
 12. jiipee-

  jiipee- Well-Known Member

  Veikkaan että pelarus 15v ei ole 130kg, mutta asiaan. 15v voimat ei ole kuitenkaan vielä kehittyneet kovin suuriksi(ellei ole kynisbodari ;D) joten kyllä siinä alkaa se 525 kotari tuntumaan ratasessareitten tai rankan enduropätkän jälkeen vähän turhan suurelta, mutta miksei se menis sunnuntaiajelussa siinä missämuukin.
   
 13. jiipee-

  jiipee- Well-Known Member

  Juurikin näin! Itse alottelin 80yz:lla ja kesän kun ajeli niin loppukesästä osas jo pyörää hallita suht hyvin, voi olla että aikasemminki oppii pyörän hallinnan, mutta itellä oli pyörä mummolassa ja tuli ajeltua vain viikonloppusin niin ei ollu kokoajan mahollisuutta päästä pyörän selkään.
   
 14. jussir

  jussir Guest

  Mitäs sanotte itellä ekan rossin hankinta edessä. onko 250 nelari liian äkänen aluksi? Kaverin rossilla olen vähän ajellu ja se tuntuu aika sopivalta. Ei varmaan vaikuta laittaa mitään 80 ko se jääpi kumminki ekan kesän aikana pieneksi ::)
   
 15. jussi-^^

  jussi-^^ Well-Known Member

  itellä on eka pyörä 250cc 2-t. Ennen tätä pääsin testaamaan 125cc ja sen jälkee 250cc ni ei kyllä enää piikkistä tehnyt mieli.
  "Harrasteajoon"suoraan vaa 250cc,ei ole niin tarkka vaihteista kuin piikki eikä sekään käsistä lähde kun siihen tottuu.
   
 16. TuomasV

  TuomasV Well-Known Member

  Jos sulla rahaa on paljolti käytössä, ja aiot pääasiassa ajaa sorateitä ja muita nopeita pätkiä, niin silloin kannattaa laittaa 250 NELARi. Koska siinähän on periaatteessa saman verran potkua kuin 125:ssa mutta kuitenkin enemmän vääntöä, eikä sillä tarvi ajaa koko ajan sinkki tiukalla, joten konekkin kestää palion paremmin.

  Mutta niinkuin Juhipahiskin sanoi,  nämä asiat selviää parhaiten testaamalla eri kuutiosia pyöriä.
   
 17. himotas

  himotas Well-Known Member

  ite en ihastunut tuohon 250 4-t mopooon, oli jotenkin laiskemman olonen kun 250 2-t.. tosin kaikki taitaa olla aikalailla maku asioita :-\ eka crossi mulla oli -03 cr husse ja siinä se tehon puute vasta olikin, joten hommasin tuoin 250 2t kotarin. Ainaskin omilla kokemuksilla vääntö on ihan hyvä ja tehoa piisaa..
   
 18. TeroK

  TeroK Snouros

  Sepä se ko ei ole sijoittaa niin paljon rahaa että sais nelarin :-X
   
 19. TuomasV

  TuomasV Well-Known Member

  Oletko sattunu huomaamaan että 250 2t:ssä on samanverran tehoa kuin 450 nelarissa. Ja taas 250 nelarissa on samanverran tehoa kuin 125 2t:ssä.
  Eli tehojen suhteen 250 nelarit ja 2t:t ei ole vertailukelpoisia
   
 20. himotas

  himotas Well-Known Member

  enpä ole pahemmin tuollaista asiaa pohtinut 8) ja eikä tarttekkaan ko 2t:llä ajan ;D mutta kuutiosta mitattuna ihan vertailu kelpoisia :-* suosittelen lämpösesti 250 2-t mopoo..
  koko viime kesän ajoin muistaakseen noin 1,5% bensalla ja jäärataa sitten about 2%.. hassuja vempaimia nuo.
   

Suosittele tätä sivua