Moniko kelkkamies ajaa kesät crossipyörällä? +jutustelua lajista

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä juhispahis, 17/5/08.

 1. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Itselläni on vanha Husaberg (FC501) ja KTM EXC 525 -07. Husabergista on omakohtaisko kokemusta ja kokemukset ovat olleet hyvät ( tarkemmin pyörän tarinaa täällä: http://www.lynxracing.net/24 ). Pyörä on pelannut mainiosti, varaosia en paljoa ole tarvinnut (paitsi nyt kun rakennan siihen toista moottoria, mukavampi huoltaa kun on kaksi konetta) niin olen hommannut koneeseen kaikki kuluvat osat uutena, saatavuusongelmia ei ole ollut. Kyllä noihin saa ihan liikkeestä (pääosin suoraan hyllystä) kaikki osat, oli kuinka vanha Husa hyvänsä. Kertaakaan ei ole pyörää tarvinnut työntää mistään pois, eli ei ole välille jättänyt koskaan, joten eipä ongelmiakaan siis ole paljon ollut. Taitaa suurin osa ongelmista mitä nelareissa on ollut johtua käyttäjästä/huoltajasta. 2T-moottorit on yksinkertaisempia ja helpompihuoltoisia joten monella oli alkuun vaikea totutella nelarien paljon huoltoa vaativaan tekniikkaan.

  Toki aloittelijan on hyvä pysytellä 2-t moottoreissa, oli pyörä sitten uusi tai vanha. Nämä kilpanelarit on aika herkkähipiäisiä laitteita, merkistä ja iästä riippumatta. No toki ihan uusi ei vaadi huoltoa, mutta kunhan on ekat 5 tuntia ajettu, on jo sormet öljyssä. Yläkertaa saa ropata n. 15 - 20 tunnin välein ja isompaa remonttia saakin sitten tehdä viimeistään 100 tunnin päästä...
   
 2. urho

  urho Lynx rs

  Itse ajan myös ja pyöränä ktm sx 125.
   
 3. Pekka

  Pekka Noviisi

  Kotarin piikki myös itelle hommattu juuri.
   
 4. lynss

  lynss Well-Known Member

  No tänää tuli pihaan Suzukin pikkunelari -04, piikkisen kotarin tilalle ja juhannuksen jälkeen aletaan taas harrastamaan kun saa ajokortin takas niin pääsee pelipaikoille..
  On muuten lepposen olonen peli tuo nelari, mitä sitä tuossa pihassa tohkeissaan testailin..  ;D

  E: kuva
  [​IMG]
   
 5. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Tollasta olin tänään mukana haeskelemassa.. Siisti kuin sika oikein pienenä..

  [​IMG]
   
 6. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Tollasesta löin tunti sit kaupat lukkoon, rumahan son mut valkokilpinen ja etullinen oli ku tuttumyyjä :)
  Siis 300exc kyseessä vuodelta 1996
  [​IMG]
   
 7. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Valkokilpinen on kyllä mainio laite, itsellänikin on valkokilpinen Kotari.

  [​IMG]
   
 8. wolle

  wolle Speedot '15

  Minun märkien päiväunien kohde... :'( No, ehkä jokupäivä vielä mullaki tuommonen!
   
 9. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Dodii ny on kotari haettu kotia...siis vanhempien tai tykö:/ ite pitää kärsiä töissä viikonloppuun asti ennen ku pääsee päristeleen :-[ Kortti puuttuu toistaseksi niin eipä tuota kaupunkiin voi tua :mad:
   
 10. juhispahis

  juhispahis AC PORO

  [​IMG]

  Tulipa laitettua uuet muovit ja tarrat kottaraiseen.
   
 11. juhispahis

  juhispahis AC PORO

  Jaha, se alkaa tuo Pohjoisen Kierros 2008 painamaan päälle. Ens viikonloppuna kierros alkaa raahesta. Itellä tarkotus ajaa Raahessa ja Oulussa. Onko porukkaa tulossa ajamaan tai katteleen?

  Muuten, jos kameran linssin eteen sattuu tuo ylläoleva KTM niin ilmotelkaahan/laittakaahan kuvia näytille. Luokka MX B ja numerohan on #188.
   
 12. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Millon oulussa? Vois kävässä katteleen ja kuvaileen kovien jätkien rossausta jos aikataulut natsailee.
   
 13. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Vko Raahesta etteenpäin pe-su on kisoja
   
 14. Solaris

  Solaris Well-Known Member

  oulussa 18/19/20 päivä kisoja
   
 15. Pande

  Pande ex Pro x2 700

  Kyllähän sitä tulee ajeltua täällä pääkaupunki seudulla. Eniten vantaan radalla.
  [​IMG]
   
 16. urho

  urho Lynx rs

  Näin äkkisiltään en löytänyt suutintaulukkoa, mutta pääsuuttimen kuuluisi olla valmistajan mukaan väiltä 158-172 (vaihtoehdot: 158,162,165,168,172). Jostain noin puolivälistä voisi olettaa löytyvän sopivan, mutta kannattaa katsoa mikä suutin kaasarissa on nyt ja hieman sen mukaan lähteä kokeilemaan. Kannattaa ostaa samantien useampi koko niin löytyy se oikea suutin ja on myös tarvittaessa eri keleille aina oikea suutin. Vinkkinä, että tilaa kawasakin omat suuttimet, siis alkuperäisosa suuttimet (hieman kalliimmat, mutta itse maksaisin kyllä). Kaverilla oli 02 vuoden kx ja sen kanssa tapeltiin kovasti, kun ei säädöt tahtonut toimia ja pyörä ei aluksi toiminut ja vika löytyi pitkän pohdinnan jälkeen vuotavasta suuttimen ja suutinputken raosta. Saatiin kuntoon rakentamalla sinne tiiviste jonka jälkeen pyöräkin toimi (tosin pientä parannettavaa vielä oli.) Sitten kaveri hankki eri kautta uudet suuttimet (kawasakin omat) ja kappas mitään tiiviste patentteja ei tarvinnut enää, koska edelliset suuttimet oli näköjään ollut karvan verran vääränmalliset ja uusilla suuttimillahan pyöräkin pelasi nyt täydellisesti. Yleensä kyllä on näihin vehkeisiin hyvin toiminut suuttimet, vaikka ei hankkisikaan valmistajalta eli normaalisti ei pitäisi olla huolta, mutta ainakin tässä kaverin pyörässä oli tälläinen tapaus :p
  Suuttimien vaihdon lisäksi säädä myös neulaa tarvittaessa sen voisi hyvinkin olettaa olevan kesä keleille vika asennossa, jos on talvisäädöissä. Tulpasta voit vaikka sitten vilkaista hyvin pyöriikö pyörä liian rikkaalla vai laihalla.
   
 17. jutila

  jutila Jamaha ei pamaha

  Onpas nuo jääny ajot vähän vähälle viimeaikoina, tosin on tuo keliki ollu aika perseestä kaikkine sateineen. :/
  Kunhan nyt sais tuon möhkö cr:n myytyä ja sais pienemmän (kakspuokin) hommattua tilalle. :p
   
 18. kolli

  kolli Arctic Cat SNO PRO 440-05 HONDA CRF 450R -10

  tällä mennään.
   
 19. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Kiitos vaan vinkeistä KX kyllä vaihtui jo viikon omistuksen jälkeen 300cc valkokilpi kotariin:p Kävi piikkinen heti pieneksi (tehoiltaan ja varsinkin väännön puutteeltaan)...
   
 20. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Tuommonen Oldies tuli hankittua loppujen lopuksi vähän niinku heräteostoksena. Vuosmalli on 1993. Josko jollakulla olis tietoa...Olen ymmärtäny että tuohon pitäis käydä vm. 95-97 ilmanohjaimet, käykö?

  [​IMG]
  [​IMG]
   

Suosittele tätä sivua