nytrosta reittipeli

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä m_yliaho, 6/10/14.

 1. m_yliaho

  m_yliaho Well-Known Member

  Eli tänne sais antaa infoa siitä mitä nytroon kannattaa/voi tehdä että siitä saa kelpo pelin reitille. Yleensä tulee ajettua aika pattista reittiä, ja joo tiedän että moni ajattelee että väärä kelkka siihen touhuun joten ne kommentit voi jättää muualle. :) Tähänmennessä ajellut vain 2-t kelkoilla joista viimeinen oli nummelan vanha kilparevi. Alko 2-t murheet tympimään joten tuli hommattua -08 nytro revin tilalle ku näistä saa suht helpolla tehoa. Matolle tulee pituutta 345 ku se jäi revistä. Mitä keulalle kannattaa tehdä? Saako telaston ja alustan iskareita simmattua ajettaviksi vai kannattako heti laittaa toiset? Keulaan löytyis hyvin revissä toimineet hpg:t, näitähän vois vähän lyhentää...?
  Tässä mitä jo tehty tai aikomus tehä.

  -38/345 -44 matto, paloilla jatkettu alusta
  -takapuskuri uusiksi
  -9piikkiset läpivetävät
  -turbotus, td05 16g
  -astinlaudat uusiksi, polaris burandt
  -polariksen gripperit tai slp pp
  -iskareiden simmaus ja etupukin vahistus
  -uudet nivelet ja puslat koko keulaan
  -liukurungot vahvistettu
  -ohjausakselin siirto
   
 2. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Vs: nytrosta reittipeli

  Foorumilla tais olla juttua vai oliko ihan oma topicci nytrosta johon oli laitettu pps alusta. Reittipaukutukseen varmasti toimiva muutos.
   
 3. m_yliaho

  m_yliaho Well-Known Member

  Vs: nytrosta reittipeli

  Joo, sen lukasin jo läpi... :) varmaan toimiva vaihtoehto mutta ei taida keretä tälle talvea ku niin paljo muutakin tekemistä... Jos kokeilis tuosta nytron omasta saada suht toimivan pelin ensin, ja jos ei saa toimimaan niin kai se on laitettava jotain muuta alle.
   
 4. znood

  znood Guest

  Vs: nytrosta reittipeli

  Turbotus on ihan turha reitille. PP suksilla ohjauksesta tulee liian raskas, eli raskaasta kelkasta saa vielä raskaamman tuntusen liian ottavilla suksilla. Alustan jatkokaan ei ole reitille tarpeellinen.
  Mun lista olis:
  -yleinen kunto esim vetoakselin laakerit jne kuntoon
  -Läpivetävät
  -OHJAUKSEN VÄLYSTEN POISTO
  -Penkin korotus(esim WRP/Skins) ja ohjausakselin korotuspalat !
  -Voimalinja ja välitykset kuntoon
  -44mm matto(backcountry tai ripsaw) jossa myös sivupitoa
  -Kunnon alustasimmaus vakioiskareilla, jos on rahaa niin ÖHLINS / WP alusta. Muihin ei juuri kannata investoida koska nytrossa on ihan hyvät vakioiskarit jo. Esim motormanilla on rtx iskareihin hyvät simmit tiedossa.
  -Alustan vahvistus(etupukki+liukurungot)
  -Suksiksi jotkut miedommat kunnon raudoilla esim Gripperit tai Bladet.
   
 5. m_yliaho

  m_yliaho Well-Known Member

  Vs: nytrosta reittipeli

  Noniin... Hyvää infoa... Turbotus varmaan on turhaa kyllä mutta kelkalla en aja ennenku siinä on voimaa! ;) eihän se kumminkaan pelkästään reittikäytöön tuu... Miten tukivarsien kohtalo? Kaipaako eteenpäin viemistä ja kaventamista vai tuleeko toimeen ihan vakiollakin? Jatkon myös teen siihen kun ainakaan revissä ei muuttanut ajo ominaisuuksia mutta kantaa vähän paremmin lumessa, semmonen 44mm 345 löytyy ja allaoleva 38 on kuitenkin vaihon tarpeessa.
   
 6. KMV

  KMV ZR 6000 137" SP LTD

  Vs: nytrosta reittipeli

  'jos reittikelkasta kyse niin suksiksi SLT.
   
 7. jarimink

  jarimink yamaha viper xtx

  Vs: nytrosta reittipeli

  älä lyhennä iskareita vaan muuta kiinityskohta tukivarressa katso projekti modattu nytro
   
 8. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  Vs: nytrosta reittipeli

  Motormannille Ouluun kannattaa laittaa iskarit, saa vakiostaki jopa hyvät! Keulan floateistaki saa herkemmät. Kestää paukuttaa :) Ja suotta PPS:ssää alle ku hyvillä sääjöillä kestävä ja hyvä reittialusta. Liukurungot kannattee vahvistaa takapukin pohjaanlyöntikumin kohdilta. Riittää ku tekasee ite vaikka 3mm rosterista molemmille puolille sellaset faffikkeet. Skidoon Pilottiki toimii ihan hyvin suksena.

  Tais Znoodi jo kirjotellakki tärkeimmät.
   
 9. m_yliaho

  m_yliaho Well-Known Member

  Vs: nytrosta reittipeli

  tuossa mun nytrossa gytr kepit edessä... tekeekö niillä mitään vai laitanko alle revin iskarit? znoodilta otan nuo liukurungon vahvikkeet! :p
   
 10. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Vs: nytrosta reittipeli

  Ihan on toimiva iskari puristus ja paluusäätöineen.
   
 11. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: nytrosta reittipeli

  Edelleenki suosittelen nytroon uutta tukivarsisarjaa, joku vähintään pari tuumaaki olkatappilinjaa siirtävä riittää jo parantamaan kelkan käytöksen ihan eri tasolle.

  Vakioiskarit on ihan laatukamaa, simmit vain oman mielen mukaiseksi. Ne japanian insinöörien tornipakat kannattaa vaihella kuskille sopiviksi, ei voi käsittää miten kelkan ajettavuus voi muuttua ko laittaa semmoset simmit joilla voi ajaa muuallaki ko sileällä reitillä.

  Jos voimaa haluaa lisää, eikä vaparista perusmodeilla irtoavat n.150hp riitä, niin kannattaa laittaa suosiolla se turbo. Ei se kuitenkaan kaduta jälkeenpäin. ;)
   
 12. znood

  znood Guest

  Vs: nytrosta reittipeli

  Kaikki on aina valittanu Nytron ohjauksesta, mutta mulla ei oo ikinä ollu mitään ongelmaa sen kanssa. Kelkka menee joka kelillä suoraan kun luoti vetelemättä tai olematta rauhaton.
   
 13. m_yliaho

  m_yliaho Well-Known Member

  Vs: nytrosta reittipeli

  Nyt lähtee pp:t sitten myyntiin... Mitkä olis sitte parhaat, slt taikka gripperit? Sais toimia myös jotenki lumessa!
   
 14. znood

  znood Guest

  Vs: nytrosta reittipeli

  No jos haluaa kevyen ohjauksen niin kapeimmat kaksköliset vuotsolaiset on todella hyvät esim jarlan enduroraudoilla.
  Nytron ongelmana on painava keula, eli suksessa sais olla hiukka enempi alaa, mutta silti sais olla kohtuullisen mieto otoltaan ettei mee raskaaksi.

  PP:n profiili on hyvä mut köli sais olla paljon matalampi.

  Myös kun jos lisää sukseen alaa niin raideväliä kannattaa kaventaa siirtämällä holkit sisäpuolelle olkatappia että kelkka vielä taipuukin johonkin.
   
 15. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Vs: nytrosta reittipeli

  Muutaman kerran tullu tässä todettua että olkatappilinjan siirryttyä eteenpäin on keula keventyny mahottomasti. Eikä se siltikkään ole mitenkään sikapainava se keula, muut nelarit ne vasta painavia keulasta onki, samoten monet kakstahitki. Uuella keulalla ei ollu mittään ongelmia keulan kantamisen suhteen vakiosivakoilla, jätin floatplatenki eli ison pohjamuovinki poies eikä mittään. Toki uppopuutereilla en päässy kokeileen mutta siellä iso pohjamuovi puoltaa paikkansa ku semmosella kelillä ei suksi kanna ellei ne oo jotku simmonsin surffilauat tai leveimmät vuotsolaiset tms.
   
 16. znood

  znood Guest

  Vs: nytrosta reittipeli

  No eikö ne viperiin ole saanu samalla moottorilla paljon keveemmän tuntusen kokoonpanon... ?

  Kuinka paljon sitä olkatappilinjaa pitäs viedä eteenpäin ?
   
 17. m_yliaho

  m_yliaho Well-Known Member

  Vs: nytrosta reittipeli

  Tullut siihen tulokseen että alle tulee polariksen gripperit. Painavat n 2.9kg kappale ja pp paina 4.3kg kappale. Saa samalla vähän painoa keulalta pois. Akun laitan mallia lithium ku tuo mikä on kiinni on vaihon tarpeessa muutenkin.
   
 18. JRT

  JRT Well-Known Member

  Vs: Vs: nytrosta reittipeli

  On, mutta siihen on osansa koko konstruktiolla joka kokonaisudessaan on kevyempi mutta myös komponenttien asemointi tekee paljon, kun tankki on kuskin alla eikä edessä ja akku on kuskin takana eikä konehuoneessa. Painojakauma on yksinkertasesti paljon tasapainosempi.
   
 19. Värjäri

  Värjäri - Sidewinder B-TX LE -

  Vs: nytrosta reittipeli

  Oletko ajanut nytrolla metriäkään?
  Meinaatko tehdä "sokkona" muutoksia etukäteen, tietämättä lähtötilannetta?
   
 20. m_yliaho

  m_yliaho Well-Known Member

  Vs: nytrosta reittipeli

  N.100m oon koittanu! ;) sokkona rakennetaan nyt aluks, eiköhän porukka joka niillä on ajanut luulis tietävän mitä niille tehä! ;) viimetalvena ei ajettu metriäkään täällä meilläpäin, ainoastaan yks lapinreissu, saa nyt nähä mimmonen talvi tulee seuraavaks... Ainahan jokanen haluaa omat asetukset, mutta eiköhän ne suurimmat muutokset oo aika samoja...
   

Suosittele tätä sivua