Ockelbo

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä -valopää-, 18/1/06.

 1. simu_l

  simu_l ------

  500€ 30v vanhasta telasta nyt vaan on aivan ****sti liikaa.
  Tuokin tela oli aivan uuden näköinen mikä oli/on alla ostettaessa 3v/500km sitten ja nyt siitä tuli vetopuikot läpi...
   
 2. giuzeppi

  giuzeppi Winhoja, Elan, kiilakoppia, Lynx 420, Pantera

  Teloissa on myyjän markkinat, vanhojen Lynxienkin ajokelpoiset telat menee kaupaksi sekunneissa, vaikka pyytäisi lähes tuota 500e hintaa. Olen ollut paikalla kun yli 50v isäntämiehet tappelivat 80-luvun Lynxin telamatosta.. 5900 Lynxin ja leveätelaisten Winhojen vanhanmallista suoraan sopivaa telaa alettiin valmistaa uudelleen hirmuisen kysynnän takia, ilmeisesti venäläisiä ovat. 60cm versiota ei tainnut vielä olla kaupan, mutta en ihmettelisi jos pian niitäkin aletaan tuomaan, ainakin ylijäämätuote möi noita Lynxien 50cm teloja. Hinta alkoi vitosella.
   
 3. lanco

  lanco Well-Known Member

  Muistaako joku 4000 ockelbon telan jakoa ja minkälainen vetoakseli ja pyörät sielä mahtaa olla? Itellä tämä rojekti kampe metrisen hangen alla niin ei päässy vielä katteleen...

  Mahtaako olla tunnelissa kuinka paljon tilaa? Eli kuinka korkea lappunen matto mahtunee pyöriin ilman isompia muutoksia?

  Aika paljon tuli kysymyksiä mutta toivotaan että joku jaksais vastailla..
   
 4. JS63

  JS63 Ski-Doo mxz xrs 800 2016

  Onko ockelbo 8000 teloja mistä saatavana?

  Kerhon lanaveturi katkaisi eilen toisen telansa... telat on vaihdettu vasta joku vuosi sitten ja näyttävät uudenveroisilta mutta poikki meni!

  Tai voisiko siihen soveltaa jotku helpommin saatavat telat?
   
 5. Temico

  Temico Ockelbo 6000 1982

  Noniin, tulipas lueskeltua uuden ockelbo hankinnan myötä tätäkin ketjua parituntinen. Sattui niinkin hyvä sauma että sain 3 vuotta pressun alla maanneen 6000 mallisen ockelbon melkein kättelemällä. Eipä myyjä juuri osannut kelkasta mitään kertoa, mutta kyseltäessä alkoi historia selkenemään. Löytyi jopa paperit sekä muuta lippusta ja lappusta. Papereista selvisi että kelkka on vm. 82. Tämä on ns. hupiajo mallia eli 377 rotaxilla, vaikka kyllä se ajaminen ihan työstä käy. o_O
  Kelkka vaati kaasarin puhdistuksen sekä bensalinjastoon uudet letkut. Tankin tyhjäsin vanhoista aineista ja kaatelin uudet tilalle. Pari pumppausta primeriä, muutama veto ja kelkkahan oli käynnissä. Tänään n. 10km suoritin testiajoa ensin tiellä ja sen jälkeen ummella. Pakko on myöntää että ockelbo pääsee elementtiinsä metrisessä umpihangessa. Ei tarvinut pelätä että kiinni jäisi. Kyllä tämä taitaa olla pilkkikelkkojen aatelia![​IMG]
   
  T-Cat tykkää tästä.
 6. JS63

  JS63 Ski-Doo mxz xrs 800 2016

  No nyt on vanha käytetty tela menossa päälle. Alkaa näyttää siltä että katkeaminen tapahtui koska telat ovat olleet aivan liian kireällä.

  Olisiko jotain nyrkkisääntöä telan kireydestä tämmösessä rullatelastossa???
   
 7. giuzeppi

  giuzeppi Winhoja, Elan, kiilakoppia, Lynx 420, Pantera

  Sen verran löysä, että ei kuitenkaan vetari hypi yli, mutta maton pitää päästä myötäilemään kun rullat vaihtaa asentoa maaston mukaan. Ainakin minun 420 Lynxissä tela selvästi roikkuu ylhäältä. Aika vaikea noihin on mitään nyrkkisääntöä sanoa, kun mittaaminenkin on noissa vaikeaa.
   
 8. Temico

  Temico Ockelbo 6000 1982


  Löytyy manuaalista ohjeet kireyteen.
  [​IMG]
   
 9. JS63

  JS63 Ski-Doo mxz xrs 800 2016

  Kiitos ohjeesta! Sain tänään kelkan nippuun ja säätelin mattoja useampaan otteeseen. Kaverilta sain vastaavan ohjeen manuaalista, siinä oli annettu 8000 telan kireydelle arvo 155mm 3. akselista mattoon. Tuo vaikutti aivan liian kireältä joten laittelin ensin johonki 17cm mittaan ja sitten löysäsin vielä lisää juurikin tuonne +18cm korville. Nyt tuntuis järkevältä kireys. Toivotaan että pelaa.
   
 10. Temico

  Temico Ockelbo 6000 1982

  Umpihangessa seikkailun tiimellyksessä kävi ikävässä paikassa selväksi, että oletettavasti 1 variaattorin jousi on niin väsynyt että pahasta paikasta liikkeelle lähtö oli hieman jopa tuskainen kokemus. kone tosiaan 377 rotax ja manuaalin mukaan kytkin on tuo ibomatic plus.
  Ruotsista tähän ilmeisesti saa jousen tilattua? Onkos foorumilla tietäjää / taitajaa joka tietää mikä jousi tähän sopii?
   

Suosittele tätä sivua