Ockelbo

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä -valopää-, 18/1/06.

 1. simu_l

  simu_l ------

  500€ 30v vanhasta telasta nyt vaan on aivan ****sti liikaa.
  Tuokin tela oli aivan uuden näköinen mikä oli/on alla ostettaessa 3v/500km sitten ja nyt siitä tuli vetopuikot läpi...
   
 2. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Teloissa on myyjän markkinat, vanhojen Lynxienkin ajokelpoiset telat menee kaupaksi sekunneissa, vaikka pyytäisi lähes tuota 500e hintaa. Olen ollut paikalla kun yli 50v isäntämiehet tappelivat 80-luvun Lynxin telamatosta.. 5900 Lynxin ja leveätelaisten Winhojen vanhanmallista suoraan sopivaa telaa alettiin valmistaa uudelleen hirmuisen kysynnän takia, ilmeisesti venäläisiä ovat. 60cm versiota ei tainnut vielä olla kaupan, mutta en ihmettelisi jos pian niitäkin aletaan tuomaan, ainakin ylijäämätuote möi noita Lynxien 50cm teloja. Hinta alkoi vitosella.
   
 3. lanco

  lanco Well-Known Member

  Muistaako joku 4000 ockelbon telan jakoa ja minkälainen vetoakseli ja pyörät sielä mahtaa olla? Itellä tämä rojekti kampe metrisen hangen alla niin ei päässy vielä katteleen...

  Mahtaako olla tunnelissa kuinka paljon tilaa? Eli kuinka korkea lappunen matto mahtunee pyöriin ilman isompia muutoksia?

  Aika paljon tuli kysymyksiä mutta toivotaan että joku jaksais vastailla..
   
 4. JS63

  JS63 Well-Known Member

  Onko ockelbo 8000 teloja mistä saatavana?

  Kerhon lanaveturi katkaisi eilen toisen telansa... telat on vaihdettu vasta joku vuosi sitten ja näyttävät uudenveroisilta mutta poikki meni!

  Tai voisiko siihen soveltaa jotku helpommin saatavat telat?
   
 5. Temico

  Temico Ockelbo 6000 1982

  Noniin, tulipas lueskeltua uuden ockelbo hankinnan myötä tätäkin ketjua parituntinen. Sattui niinkin hyvä sauma että sain 3 vuotta pressun alla maanneen 6000 mallisen ockelbon melkein kättelemällä. Eipä myyjä juuri osannut kelkasta mitään kertoa, mutta kyseltäessä alkoi historia selkenemään. Löytyi jopa paperit sekä muuta lippusta ja lappusta. Papereista selvisi että kelkka on vm. 82. Tämä on ns. hupiajo mallia eli 377 rotaxilla, vaikka kyllä se ajaminen ihan työstä käy. o_O
  Kelkka vaati kaasarin puhdistuksen sekä bensalinjastoon uudet letkut. Tankin tyhjäsin vanhoista aineista ja kaatelin uudet tilalle. Pari pumppausta primeriä, muutama veto ja kelkkahan oli käynnissä. Tänään n. 10km suoritin testiajoa ensin tiellä ja sen jälkeen ummella. Pakko on myöntää että ockelbo pääsee elementtiinsä metrisessä umpihangessa. Ei tarvinut pelätä että kiinni jäisi. Kyllä tämä taitaa olla pilkkikelkkojen aatelia![​IMG]
   
  vectoori ja T-Cat tykkäävät tästä.
 6. JS63

  JS63 Well-Known Member

  No nyt on vanha käytetty tela menossa päälle. Alkaa näyttää siltä että katkeaminen tapahtui koska telat ovat olleet aivan liian kireällä.

  Olisiko jotain nyrkkisääntöä telan kireydestä tämmösessä rullatelastossa???
   
 7. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Sen verran löysä, että ei kuitenkaan vetari hypi yli, mutta maton pitää päästä myötäilemään kun rullat vaihtaa asentoa maaston mukaan. Ainakin minun 420 Lynxissä tela selvästi roikkuu ylhäältä. Aika vaikea noihin on mitään nyrkkisääntöä sanoa, kun mittaaminenkin on noissa vaikeaa.
   
 8. Temico

  Temico Ockelbo 6000 1982


  Löytyy manuaalista ohjeet kireyteen.
  [​IMG]
   
  vectoori tykkää tästä.
 9. JS63

  JS63 Well-Known Member

  Kiitos ohjeesta! Sain tänään kelkan nippuun ja säätelin mattoja useampaan otteeseen. Kaverilta sain vastaavan ohjeen manuaalista, siinä oli annettu 8000 telan kireydelle arvo 155mm 3. akselista mattoon. Tuo vaikutti aivan liian kireältä joten laittelin ensin johonki 17cm mittaan ja sitten löysäsin vielä lisää juurikin tuonne +18cm korville. Nyt tuntuis järkevältä kireys. Toivotaan että pelaa.
   
 10. Temico

  Temico Ockelbo 6000 1982

  Umpihangessa seikkailun tiimellyksessä kävi ikävässä paikassa selväksi, että oletettavasti 1 variaattorin jousi on niin väsynyt että pahasta paikasta liikkeelle lähtö oli hieman jopa tuskainen kokemus. kone tosiaan 377 rotax ja manuaalin mukaan kytkin on tuo ibomatic plus.
  Ruotsista tähän ilmeisesti saa jousen tilattua? Onkos foorumilla tietäjää / taitajaa joka tietää mikä jousi tähän sopii?

  Edit: Spare wheel oy tilasi Lehtimäeltä jouset 1 ja 2 variaattoreihin. Liukunastat pitänee tilata Ruotsista.
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/18
 11. ruikku20

  ruikku20 Active Member

  Mistäs oletta viime aikoina hommannu 6000 noita kumilenkkejä taakse? Mc-scatterilla on jotain jotka on kuvauksen mukaan etutelastoon :confused:

  Ja mihin tuossa 6000 pitäs mennä nopeusmittarin pyörittäjän toinen pää? Toinen tietenki mittariin ja toinen vetoakselilleko? Kun ei sielä mitään mutikkaa ole johon sen sais ruuvata, mutta onko joskus ollu?

  Runkonumero kans mietityttää kun ei meinaa löytyä. Pitäs konttorilla käydä tuota näyttämässä, saa nähdä riittääkö pelkkä tyyppikilven numero.
   
 12. Temico

  Temico Ockelbo 6000 1982

  Taitaa olla juurikin tuo "etutelaston jouset" mc-scatterilla oikeat. Täysin varmaksi en kuitenkaan voi sanoa. niitä tulee 2 kumia / puoli, pienempi kumi isomman sisään.

  Nopeusmittarin vaijeri tulee ainakin tuossa minun suunnanvaihtajalla varustetussa mallissa suoraan variaattorin akselin päähän. Eli suunnanvaihtajan/vaihdelaatikon kylkeen, siinä akselissa on pieni reikä ja siihen tulee semmoinen kolmion mallinen rauta joka pitää vaijerin paikoillaan. Sillä akselin sisään tulevalla tapilla on taipumus katketa herkästi.

  Edit. Minulta näkyy löytyi ylimääräinen kappale tuohon nopeusvaijerin päähän. Voisi olla myytävänä. ;)
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 2/3/18
 13. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Saaneeko Korja-Kumilta enää noita Ockelin kumilenkkejä..?
   
 14. ruikku20

  ruikku20 Active Member


  Pitää katsella jos laittas tilaukseen nuo gummit tässä joskus.

  Kuva ei jostain syystä näy?
  Mutta tuo vaijeri kyllä ihmetyttää. Tuleeko se kolmion mallinen kappale siis vaihdelaatikkoon vetoakselin kohdalle kiinni? Yhtään kiinnitysreikää ei tuossa ainakaan mulla ole. Ja mielestäni tuossa akselissa ei oikeen semmosta reikää ollut johon joku tappi menis kun se oli vasta irrallaan. Tiedä sitten kun tuossa on 2+1 vaihteet että eroaisko muka jotenkin. Tapin voisin kyllä ostaa jos sille vaan paikan tuosta löydän.

  Onkohan nopeusmittari kelkassa pakollinen varuste? :rolleyes:

  Edit. Piti nyt ajatuksella lukea tuo postaus niin tuleeko se vaijeri siis 2-varin akselin päähän jotenkin? Tuossa vaihdelaatikon päällä sojottaa kyllä kaks pinnapulttia joille en oo keksiny tarkotusta, että liittyskö ne sitte tuohon jotenkin? Toisessa kelkassa mittarivaijeri menee suoraan vetoakselin kylmään päähän... Kuva varmaan kertoisi kaiken. :D
   
  Viimeksi muokattu: 3/3/18
 15. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Ei varmasti ole pakollinen varuste ainakaan katsastukseen. Eihän Ski-doo Tundrassakaan ollut varmaan edes 90-luvulla mittaria. Ja ockelin tyylisillä kelkoilla tuskin ajetaan niin kovaa, että suomessa olisi vaara mennä ylinopeuden puolelle..
   
 16. Temico

  Temico Ockelbo 6000 1982

  Hmm, kokeillaan tuota kuvan lisäystä uusiksi. Tuo kolmion mallinen rauta tulee vaihdelaatikon kansipulttien alle ja juurikin 2 varin akselin kylmäänpäähän tulee minulla se tapin paikka... Ne pinnapultit jos nyt oikein ymmärsin, on variaattorin suojaraudalle.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 17. ruikku20

  ruikku20 Active Member

  Jaa tuonnäköinen. Eipä ole tuossa mun kelkassa minun aikana tuollasta koskaan ollu. Eikä kyllä vaijeriakaan. Joskus on kuitenki kilometrejä tullu mittariin. Ilmeisesti siis vaijerin kuori menee tuohon kolmiolaippaan kiinni ja se tappi tulee jotenki tuohon akselinpäähän? Saatko tapistakin kuvaa? :D

  Tuo 2+1 laatikko on jonkinverran erinäköinen, niin en nyt hahmota että sopiiko siihen justiinsa samanlainen kolmiolaippa, ja kelkka 500km päässä niin ei pääse justiinsa ihmettelemään. Mutta kiitos ja kumarrus tähänastisesta!
   
 18. Temico

  Temico Ockelbo 6000 1982

  Minullakaan ei ole sitä tappia olemassa. Kuten todettua, se menee herkästi poikki. Se vaijeri tosiaan tulee tuohon kolmioon kiinni ja tappi lähtee 90 asteen kulmassa tuonne akselin sisään. Ei siinä mitään kovin erikoista systeemiä ole.

  Olisiko kellään mattoa tuohon 6000 okcelboon ylimääräisenä? Tai saako niitä mistään uusia. Tässä on tovi nyt metsästelty mattoa ja ei tunnu löytyvän. Pari käytettyä on myynnissä, mutta hinta on minusta aika kohtuuton kun vähän revenneestä matosta pyynti 370€...
  Olisi pikkuhiljaa mattoa vaille ookkeli vanhassa loistossaan.
   
 19. loukusa91

  loukusa91 Well-Known Member

 20. Antti Pesälä

  Antti Pesälä New Member

  Löytyis mökiltä ladosta 6000 okkeli. Tämän hetkisestä kunnosta ei tietoa, mutta parivuotta sitten sillä on ajettu viimeksi ja silloin ainakin poltti remmejä aika ahkerasti jonka vuoksi sitten jäi käytöstä pois.
  Ajatellut jo jonkin aikaa että toisin kotiin ja alkais kunnostamaan kelkan. Onkelma on vain semmonen että kelkka tosiaan on pelolla ladossaja matkaa sinnekkin on jonkin verran eikä oikein tuommoisessa metrisessä kinoksessa jaksais lähtä tarpomaan ainakaan kovin monesti edes takaisin, kesällä sinne ei taas oikein pääse hakemaan oikein millään. Tietenki se tuo 565 Valmetti vetää sen vaikka kylki edellä sieltä pois.
  Käyntiin sen varmaan sieltä sais vaan kun ei tiedä mitä kaikkia raahata matkaan. Pitää varmaan kelkka vuokrata että saa kelkan haettua sieltä
  Tarviiko varata muuta kuin tuoretta bensaa, uudet tulpat ja reilusti urheilumieltä matkaan kun lähtee hakemaan, tosin en tiedä mikä kone siinä on niin hankalahan se on tulppiakaan varata
   

Suosittele tätä sivua