Polaris AXYS RMK 800 ( RMK, PRO RMK, ASSAULT RMK) 2015 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 11/4/15.

 1. K.V

  K.V New Member

  mulla on pro rmk ( 2018 ) 800 163 3" - pitäs päästä ojan yli eikä keula vaan nouse . tilasin tarvikkeelta painot 10-7 0 ja gould jousen.tilattu ei paikoillaan. Mitä säätöjä olette laittoneet.
   
 2. Zanne81

  Zanne81 Axys Pro rmk 155

  Tuo 10-70 ja gold jousi on ihan hyvä lähtökohta. Menee se ojien yli vaikkei katolleen keulikaan..

  Mulla on slp mtx 77 gr painot, 160-340 jousi kytkimessä ja vakio variaattori.. jengaa sen 8200-8250 ja pelaa ihan hyvin muutenkin mutta enpä tiiä onko yhtään silti vakiota parempi..
   
 3. Hemmo

  Hemmo onni ois oma yamaha

  Oho jaa ompa vain ollu tarinaa. Suoraa kämiä suosittelen siitä syystä että se pelaa ajettiimpa hitaasti jossaki keppihelevetissä tai isolla kaasulla rinteessä. Muuttuvakulmaisen etu on siinä että se potkaisee reilusti jengaa mutta taas voi hitaassa möngertämisessä tarjota liian isoa pesään ja se taas sitten löysää remmiä helpommin ja terävä kone sutasee remmiä kytkimen kaulalla.

  Mutta jokanen rassatkoon niinku haluaa. Oma ainakin pelaa joka paikassa hyvin vakiokämillä.
   
  Rautane ja pezq^ tykkäävät tästä.
 4. IJN

  IJN lossi

  Onko kukaan vielä kokeillu näihin fix/durability kittejä tai big boreja? Esim rktek, bdextreme, mtntk tai bikeman firmojen tekeleitä.
  Jaa paljonkos näissä pitäs olla motissa puristuspaineet?
   
 5. Hemmo

  Hemmo onni ois oma yamaha

  Tuossa vielä selkeyttämään säätöajatuksiin oma härveli(163) ja ajomaastot missä pääasiassa tulee sekoiltua. Eli kovin vähän tuola kaasu on pohjassa ja enempi ajellaan maisemia katellen.

   
 6. kaahari

  kaahari Polaris Axys SbAssault 800 -17

  Jos siinä muuttuva kulmaisessa on se helixi .36 loppu esim.. Niin se on vaan alle sentin matkalla sen helixin alusta se jyrkempi osuus. Hyvinhän se pelaa sulla ja muutenkin, joku toinen haluaa että nollasta hyppää paremmin liikkeelle, tosin nämä mallit pitäis olla pituuden mukaan eroteltu paremmin muutenkin. 163 ja 174 alkaa olla jo sen verran pitempiä verrattuna 155" että pitkissä alkaa olla jo pito oleen semmonen ettei mitään viitosella alkavaa helixiä kannata laittaakkaan.
   
 7. Hemmo

  Hemmo onni ois oma yamaha

  Tuossa vielä team helixin mittaaminen. Eli "vain sentti" on koko vaihdosta todellisuudessa kolmasosa. Mutta niinkuin totesin, jokainen säätää oman mielen mukaan. Tossa mun videossa näkyy hyvin miten kuitenki näillä joutuu tämmönen perus pullakuski ajelemaan ihan kytkennän rajalla möyrien, jossa tuolla 5x kulmalla on iso merkitys.

  [​IMG]


  Valmiina kaupasta ostetun umpisen kuninkaan voimansiirtoa ei oo kiinnostanu paljon raplata ennenkuin nyt oli pakko 18 mallin susivoimalinjan kanssa. Suurin ongelma remmipaineessa on just tuo kytkennän seutu missä pumppukaasulla risukkoviistossa joutuu paljon tekemään työtä kytkennän alueella, siitä pitää päästä nopeasti ohi kovalla ja tasapainoisella remmipaineella ja ratkaisuna itse suosittelen siihen vakio kämiä ja 11 sarjan punttia, joko 11-70 tai 11-72 ja pelkkää umpista kaivattavien kannattaa laittaa myös 18 yläratas tai vastaavasti isompi alaratas. Eli remmi pääsee aiemmin vaihdossa pitemmälle, paineen ollessa tasainen kytkimellä ja variaattorilla.

  Mitä tulee noihin 155-163 malleihin niin niissä ei ero ole aivan hirveä. Mulla on porukan ainoa 163 ja loppusakilla noita 155 malleja, helixit ukkeleilla taitaapi olla aika lailla alkaen 40 -> päättyen johonki 46-42f asti käytössä, jouset helixin mukaan (jyrkemmässä jäykempi). Kytkimet aikalailla 11-70 tai 72 niputettuna paitsi yhdessä daltonit jollaki 74g punnuksella. Välityksiäkin joissaki vakioita ja suurimmassa osassa 18 rieska ylhäällä.

  Ja edelleen ettei tarvi kenenkään mielipiteistä suuttua, jokainen duunaa niinkuin parhaaksi näkee ja itsesta tuntuu. Minä perustelin vaan oman näkemykseni aiheesta.
   
  M.E.A ja Driver tykkäävät tästä.
 8. kaahari

  kaahari Polaris Axys SbAssault 800 -17

  Kuvassahan on .46 helixi joka tekee 1,2 cm .36 on 0,9 cm. Rmk:eek:issahan on ollut kauan käytössä 56/42.36 helixi. Kelin ja ajomestojen mukaan tehä se voimansiirto. Tuossa kytkennän lähellä lipsuttelussa on hyvät mahdollisuudet juurikin polttaa se remmi, jos se ajo on hidasta räppäilyä niin valittee alempaa kytkevän jousen, silloin ei haittaa myöskään mitään se jyrkempi alkuinenkaan heliksi,mikäli haluaa sen tuoman räväkkyyden. Nykyään kun on villitys että laitetaan 150 alkuinen jousi joka kytkee melko korkealta, ilmeisesti juurikin siksi että alkuun tulisi räväkkyyttä. Hitaassa ryömittelyssä voi taas kostautua. Mutta ajajia ku on monenlaisia ja mieltymyksiä sen mukaan monia, niin säädöt oman tarpeen mukaan :rolleyes:
   
  pezq^ tykkää tästä.
 9. Hemmo

  Hemmo onni ois oma yamaha

 10. MattiM

  MattiM 2017 SKS

  Viime talvena tuli kokeiltua repullinen osia eikä merkittävästi helpottanut ojan ylitys. 11-sarjan säätöpainot ja jäykempi kytkimen jousi vaikutti eniten.
  Maton vaihdolla korjautuis helpoiten. Niin notkea lappuinen ilmeisesti tuo vakio ettei keula kevene.
   
 11. Driver

  Driver Well-Known Member

  11-sarjan painoja ollaan käytetty että ollaan saatu vaihtoakin siihen kytkimelle. 11-68 vastaa kuormaavuudeltaan aikalailla 10-70. 11-70 kanssa joutuu käyttämään aika jäykkää jousta että jaksaa mennä ja 11-68 on päästy parempaan lopputulokseen. esim. 46 alkuinen heliksi ja loppukulmaltaan 42 on varsin toimiva jokapaikanajossa ja saa hauskuuttakin ajamiseen, mutta fullia en laittaisi ainakaan täyspitkään se kuormaa jo melkoisesti ja hankalmpi saada säätöihin. Jos ajo on puhdasta syvänlumen kaivattamista ja etenemispainotteista niin 10-sarja lienee parempi kuin 11, mutta 11-sarjalla saatu myös hauskuutta ulos noista. Nämä siis omia kokemuksia ja saa olla eri mieltä.

  Remmivetoisista jos haluaa väliyksiä lyhentää niin laittaa ne proride-runkoisen rattaat, helpoin ja varsinkin halvin päivitys.
   
 12. FFoxi

  FFoxi Viper Mtx 162" LE & 5900 GLX lts

  Viime viikonloppuna kokeilin -17 155" pro rmk ja tuntui tosiaan pidot aika pehmeiltä, eikä oikein saanut vetoja kun löi vain sutia. Lappuhan tuossa on todella notkea. Toisaalta hyvä niin ei murru helposti, kun antaa periksi. Keulaa ei nostele samaan tahtiin kilpailevien kanssa, mutta minusta vain hyvä. Voi keskittyä etenemiseen, eikä tarvi varoa yli keulimista.

  Taitaa olla joku muotijuttu menossa, että kynttilänä mennään pitkin pitäjiä. Tämähän on suoraan pois etenemisestä, kun voima suuntautuu taivaan tuuliin, eikä eteenpäin.
   
 13. Driver

  Driver Well-Known Member

  Mikä muotijuttu se on jos haluaa kelkalla pitää myös hauskaa, eikä vain ryppyotsaisesti edetä. Jokainen tavallaan. Pollen eikä catin matot tarjoa mitään älytöntä pitoa tarjoa sinällään, mutta rinnejauhatukseen ne sopii.
   
 14. Hemmo

  Hemmo onni ois oma yamaha

 15. FFoxi

  FFoxi Viper Mtx 162" LE & 5900 GLX lts

  Niin:D, makuasioistahan ei voi kuin kiistellä. Kyllä mulla ainakin hauskaa riittäänyt ilman älytöntä keulimistakin. Hyvähän se on että saa keulan ylös tarvittaessa, jo pelkän turvallisuuden takiakin.

  3" Power Clawissa pitoja ainakin omiin tarpeisiin aivan nokko.
   
  Driver tykkää tästä.
 16. Driver

  Driver Well-Known Member

  Se on ollut vähän kuskista riippuvainen kuinka agressiivisen lähdön haluaa... alusta 120-170 jäykkyistä käytetty ja lopusta siellä 320-350 muistaakseni. Ja Teamin jousia pääasiassa, en tiedä/muista onko ne kuinka vertailukelpoisia pollen omiin jousiin eli mitataanko arvot samoissa mitoissa.
   
 17. MattiM

  MattiM 2017 SKS

  No näinpä. Sukset edellä vastapenkkaan on vähän venäläistä rulettia.
   

  Lisätyt liitteet:

 18. JJh78

  JJh78 Member

  Ite joskus kun käytin 11-68 painoja niin -310 loppunen tuntu toimivan ja -330. Jäykemmillä tahto vähän luistaa lopussa kun tuo -11 puristaa vähemmän sieltä loppuprofiilista.
   
 19. Hemmo

  Hemmo onni ois oma yamaha

  joo okei, sen kummemmin tinkaamatta ite ainaki suosittelen 11-70 lähtökohtaisesti ja jos tuntuu että jaksaa niin 11-72. Tuo 68 on turhan kevyt kun kone jaksaa raskaampiakin.

  11 etu on , niinkuin mainitsin siinä tyvellä oleva remmipaine ja se vaan on hyväksi tuola nylykytyksessä. 10 profiililla about samaan tulokseen päästään noilla 100 alkuisilla vakiojousilla.

  proride kyllä jauhaa hienosti 11-68:lla
   
 20. Driver

  Driver Well-Known Member

  Onhan näissä uudemmissa paremmin ruutia kuin vanhoissa, niin tuo 11-70 voisi olla varsinkin jos saa välejä lyhennettyä. Mutta esim. axys 155" pro loppuu vaan jerkku kesken tuolla 11-70 kun remmiveto ja kohtuu vaihtava kakkosen säätö. Toki jousia ja cameja pyörittelemällä saahan sen jaksamaan vaikka 11-74 painoilla mutta missä se kompromissi sitten on hyvä. Tässä kavereille ollaan aika moneen prorideen puljattu noita säätöjä vuosien aikana ja nyt useampaan 155" axykseen sekä remmivedolla että ilman ja kaikki on saatu varsin iloisesti liikkumaan.
   

Suosittele tätä sivua