Polaris Axys SKS 155 vai Switchback Assault 144

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Maisemakaahaaja, 29/11/19.

 1. Ensimmäinen viesti foorumille, hyvältä näyttää keskustelut. Itsellä kelkkakuume ja kelkanosto siis edessä, tämän vuoden aikana. Kokemusta on Lynx RE 600:stä yhden päivän ajalta, mikä oli turhan laiskanoloinen paketti. Lisäksi Widetrackillä:p Moottoripyörillä löytyy pitkät kokemukset tieltä ja metsästä.

  Ostan uuden liikkeestä:
  Ajo on järven jäillä ja reiteillä, varmaan 60/40 jää/reitti. Ehkä. Riittääkö SKS jäähdytys teloille ajaa reittiä lujaa vaikka satasen siirtymä? Koska kelkka tulee puhtaasi hauskaan ajoon, niin saako Switchbackilla hymyn huulille ja nostaako se helposti keulaa reippaasti vai ei? Miten kiikkerä SKS on ajaa reitillä 100 km/h vahtia? Miten isot erot on kiihtyvyydessä SKS vs SB?


  Ei ole siis oikein kunnon tietoa ja kokemusta kelkoista vielä. Kiitän etukäteen mahdollisista vastauksista. Liikkeessä olen käynyt, mutta eri myyjät sanoo juuri päinvastoin ja ainakin SKS on ollut kuumenemisongelmia myyjän mukaan.
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  No mites SKS 146?
   
 3. Olisi ylivuotinen 155 edullisemmin tarjolla. Toki eri liikkeestäkin voin ostaa, mutta tästä on ostettu niin paljon koneita, että en usko saavani halvemmalla mistään, tein kyllä tiedustelemassa muiltakin.
   
 4. mPi

  mPi Axys Assault 800 -17 144

  Itsellä ollut lähes aina merkkinä polaris ja telalla 144. 144 tai 146 varsin oikea tuollaiseen ajoon ja pärjää umpisellakki. Nykyisellään kelkkani 800 switchback Assault 144.
   
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ei tuo 155 ole varsinainen reittikelkka. Jos ajo on enemmän reittiä, niin osta se SB Assault. Jos löytyy joku hyvän hintanen, niin osta SKS 146.
   
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 6. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  144" 800 axys pollella kyllä pärjää ummella, mutta se onko se sitten hauskaa on kiinni siitä minkälaisia umpisen ominaisuuksia hakee. Viime talvena oli tuollainen reissulla mukana ja keulaa se ei isommin nostellut tasamaallakaan ja rinteisiin muiden mukana sillä ei ollut asiaa. Reitti peliksi luokittelisin, jolla voi käydä ummellakin.
   
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 7. kikoske

  kikoske Pro rmk 850

  Reittille, järvenjäälle ja umpiseen oma valinta olisi SB Assault. Viime talvelta 1 tkm kokemusta 850 sb assaultista ja hyvä yleiskelkka kyllä, mutta auttamatta vakiona tulee jossain vaiheessa rajat vastaan niin reitillä kuin umpisessa tottakai. Hauskuutta jos haluaa, niin taitaa SKS146 olla valinta.:)
   
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 8. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Kyllä SBstäki saa hauskan. Punoo takapukin iskarin klikkerin seljälleen, niin keulii ja repii. Säätää sitten reitille taas iskarin vähä jäykemmäksi.
   
 9. Nostaako 146 SKS keulaa?
   
 10. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  146 SKS repii keulaa kuin pieni eläin. Se on sellaseen tehty. Kapian keulan ansiosta sillä on myös helpompi pyöritellä, kuin SBllä.
   
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 11. jonteck

  jonteck Polaris Axys Sks 155 850

  Minustakin Sks 146 olisi oikea valinta, jos haluaa enemmän hauskuutta ummelle ja kumminki paukuttaa reittiä. Itellä on sks 155 foxit joka nurkassa, khyllä silläkin ajelee reittiä, mutta ei se tietenkään lyhyemille pärjää reitti ominaisuuksissa, mutta aivan riittävän hyvä omaa käyttöön.
   
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 12. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja ylipainopiano mtx 153" -20

  Vakio voimansiirrolla aika nihkeesti mutta sopivalla säädöllä saa annostella kaasua ettei kippaa selälleen.
   
  Maisemakaahaaja ja FFoxi tykkäävät tästä.
 13. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Ois hienoa, jos ominaisuuksista puhutaan jollain säädöillä, niin kerrottaisiin myös mitä ne säädöt on. Ei ole multa ainakaan pois, jos saan kelkan toimimaan jollain tempulla hyvin, että joku toinenkin saisi samaa iloa irti.
   
  Viable, N.A.M, Maisemakaahaaja ja 2 muut tykkäävät tästä.
 14. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja ylipainopiano mtx 153" -20

  On niistä kirjoitettu 146" 850 sks topikkiin ja en nähnyt aiheelliseksi sotkea tätä otsikkoon kuulumattomilla tiedoilla mutta laitetaan kun niitä kysellään.

  10-76 painot, 48-44FE helix ja 18-piikkinen yläratas, ongelma on vaan siinä että 10-76 painoa ei enää valmisteta ja on tuuria että sellaiset jostakin löytää. Daltonilta löytyy 10-sarjan profiililla, ainakin niin ilmoittaavat ei varmuutta asiasta. Sitten voi hifistellä hieman jousilla jos haluaa, itse ajoin 180-320 kytkinjousella niin saa hyppäämään paikaltaan rajummin. Vartsussa on musta/violetti jousi jonka arvoa en nut tähän hätään muista.

  Näillä säädöillä paikaltaan lähettynä 270mcx viper jää kuin seisomaan ekan 100m, sitten vasta menee ohi.

  Tälle vuodelle tein rajumpia muutoksia ja siitä tarinoin joskus omaan topikkiin jos saan jotain mielenkiintoista muutosta aikaan.
   
  Freeraider, Pistin, FFoxi ja 2 muut tykkäävät tästä.
 15. Taidan kääntyä sks puoleen. 146. Onko 155 ja 146 iso ero reitillä, 146 kyllä ostan silti
   
 16. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Sks 155 on vuorikelkka. 146 on enemmän sekakelkka. Pelkästään jo ergonomiassa on niin älytön ero, että jos vähänkää ajaa reittiä niin 146 on selvä valinta.
   
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 17. Janme

  Janme Well-Known Member

  Kauhiastihan tuota SB:tä on kehuttu reittipainotteiseen sekakäyttöön, että pystyy oikiasti melko vauhikkaastiki reittiä ajamaan. Jos ei oo ihan umpisrosseja tarkotus ajaa ja reitilläki pitää vauhtia, niin luulis tuon olevan järkevämpi ratkasu? Tietty, jos ei haittaa, ettei mutkiin pysty ihan yhtä lujaa ajamaan ja haluaa pyörittää ääliötä, ryskätä vitteikossa tai ajaa kääntöpyörillä, niin sillon varmaan pätkä SKS parempi? Kummastakaan kelkasta ei oo omakohtasta kokemusta, mutta aika paljon tuli viime talvena näitä tutkailtua, ku tälle vuodelle kelekka oli hakusessa.
   
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 18. LittleSnowman

  LittleSnowman Well-Known Member

  Iteltä löytyy -19 mallin 850 sks 155 mitassa. Ajot minulla on erittäin sekalaisia eli reittiä ja umpista tulee molempia ajettua. Omaan makuun tuo mitta tuntuu sopivalta. Reitillä voi kyllä aika reipastakin marssivauhtia pitää yllä, kunhan muistaa ettei se mikään varsinainen reittijyrä ole. Eli mutkat joutuu hieman kulmikkaammin ajamaan läpi, siihen tottuu yllättävän nopeaan. Ummessahan tuo on sitten aika peto etenemään ja todella näppärä vietävä monenlaisissa maastoissa.
   
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 19. Nyt on 146 ja 155 sks tarjolla, toisen varaan. Onko tuolla 146 vs 155 miten merkittävä ero kikkailuajossa? 155 tekisi mieli värin takia:oops: Harmi kun en ole päässyt kokeilemaan näitä.
   
 20. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja ylipainopiano mtx 153" -20

  Vielä kerran, jos ajat yhtään reittiä ja haluat pitää vähänkään vauhtia etkä ajele pelkästään viltto möyrintää niin laita 146".
   
  Viimeksi muokattu: 6/12/19
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua