ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Hjaurus, 13/4/12.

 1. Hjaurus

  Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

  ELikkäs millasta on ollut porukalla ajella catilla, pistäkää reittiajosta ja umpisesta kokemuksia!!! Pystyykö pattia ajamaan normialustalla, pohjaako pahasti foxit? Kulutusta ja muuta mukavaa... :D Pollesta(rmk 2011 144) pitäs päästä eroon ja nyt on sitte niin paljon vaihtoehtoja, skidoo mxz 2012 ja lynxin sc rave 2012..jos noihin lähetää vertaa niin catin kuskit osaa sanoa mihin suuntaa kallistutaa. :D
  Millaiset kustannukset huolloilla, monta huoltoa pitää tehä esim 3000 km mennessä. Millasia hintoja variremmeillä ja muilla osilla?- kiits
   
 2. hyper

  hyper Member

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Vähänlaisesti tullu vastauksia... Ehkä tuosta F-sarjan ketjsuta löytyy jotain, mutta laittelen tähän nyt omia kokemuksia.
  Vaihdoin siis keväällä esittelypelin ja en nyt kauheasti kerenny ajamaan näillä lumilla.
  Pari tankillista ja n. 300km
  Forcea on iloisesti, aiemmin ajatteli että vähemmälläkin pärjää ~120hv, mutta nyt tuntuu sitten että enää ei pärjäisikään... On se vaan mukava tunne kun painaa kaasua. ;D
  Ajoasento käy mulle tosi hyvin (172cm), ainoastaan jalkakotelot on oudon syvät, tennari menee niin syvälle että sääri tulee kipeäksi kun kuomu ottaa siihen kiinni ennenkuin varpaat on kotelon pohjassa. Pitänee kesällä asennella jotain topparia sinne.
  Alusta oli kyllä yllätys, ennen on aina saanut simmitellä, ja tätäkin testeissä on kehuttu löysäksi, mutta nyt on ensimmäinen catti mistä aletaan hakemaan pehmeämpiä säätöjä alle. En mikään iso kaveri ole 75kg, niin mulle alusta on aika pintakova. Kovassa ajossa en sitä ole pohjaamaan saanut, sitä kyllä itsekin ihmettelen. Olen kyllä yrittänyt ajaa reilusti, mutta kantti loppuu ensin. Pieni ongelma on myös pieni epävakaus perässä, määrätynlaisessa patissa perä alkaa jakamaan lievästi, ja ihan täyttä luottoa ei sen takia ole vielä. Epäilen että pintaherkkys kun puuttuu, niin alusta ei jousta pikkupatissa ja alkaa sen takia pomppaamaan takaisin.
  Suurempi ongelma on kuitenkin ohjauksen epävakaus, kapealla uralla saa olla tarkkana ettei haukkaa puun väärälle puolelle, ehkä siihenkin lääkkeet löytyy.

  Tuulilasia siihen kaipaa myös, on aika kylmä jäällä. Tai sitten kahvasuojat, täytyy miettiä, tuo tuulilasi voi olla hiukan "touring"mallia...
  Kokonaisuutena kyllä olen erittäin tyytyväinen kelkkaan! 8)
   
 3. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Muistelin että sie (tai joku muu) mainitti jossain topikissa ohjainraudoista että ne ois liian edessä? Pystyskö niitä helposti siirtään taaksemmas?

  Sitte onko ne ohjarit ne Catin 2 osaset? Jos on, ne kantsii vaihtaa semmosiin normaaleihin. Itellä ainaki CF:n vakiot oli semmoset ja ne tahto puskea yms. Jossain lehdessä huomasin että puolipitkässä oli semmonen kaks osanen, en tiiä onko tässä pätkässä ku en oo ajanu/tutkinu.

  Ja pieni lisäköli ei varmaan kans ois pahitteeksi raudalle - eli 10mm rekimuovia soirot ohjariraudan ja suksen väliin. Tuo ainaki omaan kelkkaan autto tosi paljon sillon aikonaan ko vielä reittejä kolluutin :)
   
 4. hyper

  hyper Member

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Joo, minä sitä tuossa toisessa ketjussa kyselin. Tässä on yksiosainen ohjuri, ja tosiaan se kovametalli on enemmän etupuolella kuin takana. Tosin eihän sillä lumessa ole juuri merkitystä. Mietin juuri niitä tuplaohjureita, että voisi toimia paremmin, mutta en tiedä sitten.
  Kelit loppui täällä etelässä niin menee testailut ensi talveen.
  Vien kesällä telaston iskarit ammattilaiselle ja laitetaan puristus-säädöllä oleva lisäsäiliö etupukkiin ja pikkasen löysätään lowspeediä iskareista.
  Ajattelin että katson samalla millä metodilla koulutettu mies säädöt tekee, ite oon veivannu kymmenen vuotta erehdys tekniikalla ja se alkaa tympimään kun kolme kertaa päivässä veivaa iskarit alta pois ja takas... ;D
   
 5. sdi 1000

  sdi 1000 RR 1100 Turbo '13

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Ei oo kasisatasesta kokemusta, mutta kuitenkin tuohon tuikkimiseen. Kukahan kokeilis ensimmäisenä noita kaksiosaisia rautoja, jotka on ollut ainakin F ja XF Turbomalleissa. Kuvassa on tuo oikea ylin ja B-kirjaimella merkitty. Tulee sitenpäin, että tuo etummainen toisella linjalla kulkeva rauta on sisäpuolella suksia. Ainakin molemmissa Turboissa (siis F ja XF) toimii mitä olen kokeillut, ei tuiki yhtään minnekään, vaan kulkee kuin juna kiskoilla. Omassa turbottomassa on nuo yksiosaiset raudat ja tuikkii kyllä ikävästi, ei vaan kerinnyt vaihtaa noita rautoja noihin turboissa oleviin malleihin...


  [​IMG]
   
 6. rampe

  rampe F800

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Joo tämmöstä f800 tullu kateltua itelläki. Muutama juttu vielä kuitenkin askarruttaa, nimittäin se takarungon lommo. Onko siihen tullu takuuseen mitään päivitystä/korjausta? Onko kukkaan vaihellu etupukin iskaria pelkästään, esim totaltekkiin? sais varmaan sitä pintakovuutta poies. Tuo 50mm takapukin foxi varmaan vaa simmaamalla ihan hyvän.. vai onko se 36mm paksuilla kuorilla kun jossain oli puhetta? mene ja tiedä.
   
 7. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Takarungon lommosta paikallinen myyjä kertoili, että niitä on ollu vähän vaihtelevasti näissä F ja XF sarjalaisissa. Sanoi, että joillakin on lommahtanut, mutta esim. heidän esittelykelkoissaan ei, vaikka niillä on myyjän mukaan ajettu säästelemättä. Mielestäni tuo on aika helppo korjata, vaikka ilman mitään tehtaan vahvikkeitakaan. Tekee sopivasta levystä (esim. 3mm alumiini) sinne sisäpuolelle sopivan levynpalan siihen kuhmun keskikohdalle, esim. 15cm leveen. Sen kun niittailee kunnolla kiinni siihen niin luultavasti jäykkeneen niin paljon, että ongelmaa ei enää ilmene. Tai sitten se murtuu jostain muualta ;D

  Nuo tuplaohjarit oli myös omassa -07 crossfiressa vakiona. Ovat uutena ihan ok, mutta kun kovametalli pyöristyy niin menettävät purentakyvyn kovaan jälkeen ja kelkasta tulee liian aliohjaava. Raudan ottoa voi kyllä (ehkä) säätää sillä, että hipuu, sitä ei kovametallia sisältävää olaketta hieman matalammaksi rälläkällä. Toki tässä uudessa rungossa voi käytös olla hieman erilaista.
   
 8. Hjaurus

  Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Miten se olikaan tuo kulutuspuoli 800 f ssä? Imaseeko samalain ku pollet?? Alakaa ens talavena olla 2 euroa varmasti litra, niin pitääkö melekee alakaa miettimää e-teccejä
  Miten matoissa on ollu pitoja, minkälaisia mattoja suosittelette? pitääkö olla jo 44 tuoho tehoon mitä f800 antaa, ja kyllähä se tietty kulkis ummellakin vähä paremmin!
   
 9. hyper

  hyper Member

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Kyllä se takapukin iskari on se iso 50mm, ei kai mitään paksukuorisia olekaan. Saisi olla aika paksut kuoret jos meinaisi että siellä sisällä pieni mäntä olisi.
  Kulutuksesta ei ole oikein sanottavaa, kun pari tankkia vasta ajanut, mutta ei kai tuo testeissä mitään mahdottomia ole vienyt.
  Tässä taitaa olla tuo 44mm matto vakiona, en lähtisi sitä vaihtamaan pitoja on kuitenkin sen verran että umpisella saa keulimaan kaasulla.

  Uskoisin että tuohon perän lommoon täytyy tulla joku korjauskutsu, tosin mulla ei ole mitään siinä vielä. Mun käsitys oli että se olis vain xf:n ongelma, mutta kai sitten tässä pätkässäkin?
  Sumekon mukaan lumi kertyy sinne kuhmun ja syylärin väliin ja jäätyy. Tämä aiheuttaisi tuon perän elämistä ja varmaan sitten sopivassa rytkyssä tekee sen lonton. Näin sitä kai oli tehdas tuuminut.
   
 10. Antsake

  Antsake Lynx 600R

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Tuli palattua 21vuoden jälkeen catti-leiriin koeajon aiheuttaman kiihkoutumisen jälkeen, eli f800:sta nyt pari viikkoo kiusannu :) Ekalla reissulla kulutus 45l/103km, jonka jälkeen (n.800km) 19,4-24l/100km, eli jotain "sisäänajo"-sydeemiä alkuun oli.. Kaikki tiedossa olevat takuu päivitykset tehty ja moitteettomasti pelannu, etupukin iskarin ala-akseli toki piti vahvempi vaihtaa. Vakio iskareilla hivenen häviää mukavuudessa jos kantavuutta tarvii, mut toimeen tulee, ittellä reppua vyötäröllä n. 95kg ja jämptimmän jousen vaati etupukkiin. Kaikenkaikkiaan loistava peli, kevyt ajaa olipahan vaikka yyver-ylistetyt powderit keulilla, menee hienosäätöjen jälkeen millin tarkkaan metässä. Alustan herkkyydessä häviää joillekkin merkeille, mut muuten ajamisen keveys, räyhä-pata, tasapainoisuus ym.. sai ukon tyytyväiseksi :)
   
 11. b12

  b12 f-800 sp

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Tuli just hommattua f800, mitäs takuu päivityksiä näissä on..? 21 vuotta kun oli viimensi kelkka.. ;D
   
 12. Hjaurus

  Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Nyt ainaki tullu tuo variaattorin päivitys, ei pitäs mennä enää remmejä ku joissain on vissiin urakalla menny.
  Ja Kiitosta vain näistä kommenteista, saattaa olla ens viikolla omassa pihassa kattila :)
   
 13. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137" ---> RE 850 MY22

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Mites se enskauden RR? Onko siinä mitä muuta eroa normi F800:seen ku iskarit ja väritys?
   
 14. Hjaurus

  Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Myyjän kans oli puhetta että telatunnelia muutettu jonni verra. Vissii haettu se löysyys pois siitä penkin takaa.
   
 15. IleKarkkainen

  IleKarkkainen Arctic Cat Riotti

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Telatunnelin patti poistuu, elikkä siitä tulee suora. Alustassa ja jarruissa ne isoimmat erot on.
   
 16. Kordari

  Kordari Well-Known Member

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Eri telasto ja jäsymmät iskarit myös.
   
 17. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137" ---> RE 850 MY22

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Onko alusta sama kuin kilpurissa?
   
 18. Eemeli

  Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Siltä se ainaki näyttää.
   
 19. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137" ---> RE 850 MY22

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  Ok. Vois olla aika makia peli. Jos sitte jonku vuoden päästä raskis....
   
 20. macetin

  macetin arctic cat f800 -12

  Vs: ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

  eilen laitoin uuden f8 tilaukseen. ens viikolla varmaan pääsee jo sitä ihastelemaan. Lumia odotellessa...
   

Suosittele tätä sivua