Renegade 900 Turbo

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Kamppi, 3/3/19.

 1. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Ajattelin että kun tämä on aika valmis kelkka niin tätä varten ei tarvitsisi avata erillistä projektitopikkia. Täältä mallikohtaisella puolella tulisi varmaan myös paremmin keskustelua. Olin vähän väärässä kummassakin.. Jatkan siis yksinpuhelua:D

  Kelkkaa vaivaa märkä vasen jalka -syndrooma. Tämäkin on tuttu Nytron ajoilta, joissa voimansiirron ilmavirtaus heitti konehuoneeseen joutuneesta lumesta sulanutta vettä vasemmalle kengälle. Korjattiin asentamalla peltilevy ohjaamaan virtausta. Tässä ilmavirtaus nostattaa vettä astinlaudan 1-2 etummaisen reiän läpi. Sohjossa ja vedessä ajaessa kun katsoo niin ihan trombi pyörii jalkakotelossa. Oikealla puolella on normaaleita roiskeita. Onko porukka kehitellyt tähän ratkaisua, pitänee laittaa etummaisia reikiä umpeen?
   
  M.E.A tykkää tästä.
 2. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Kulutuksista, olen koittanut haarukoida mitä tämä vie eri olosuhteissa. Tänään reissulla todella raskas keli ja myös haastava, reitti alkoi pettää paitsi sivusta myös polanne meni ajoittain läpi. Nopeudet 100-120 maasto erämaassa ja jäällä, kulutukset 19-20l. Kovimmat kulutukset tähän mennessä mitä olen mitannut. Kilometrejä kelkassa noin 6800km joista tänä talvena olen ajanut siis 5500km. Eli pitäisi olla kone jo vetreimmillään. Vertailukohtana alkuviikosta todella kevyessä kelissä tunturissa oli 13,5-14,5l kulutuksia, nopeudet siinä noin 90-100kmh. Eli siinä mielessä helppo laskea polttoaineen kulutusta pitemmille reissuille, kun hajonta on melko pientä. Mutta sitten toisaalta jos polttoainetta pitäisi säästää, tällä ei pääse kevyissä olosuhteissa samoihin lukuihin kuin kaksitahdeissa. Pumppaushäviöitä turbonelarissa varmaan tuon verran.

  IMG_20230418_234321.jpg
   
  M.E.A ja Vesukka tykkäävät tästä.
 3. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Sen oon itekkin huomannut, et vaikka täällä foorumilla on paljon aktiivista porukkaa, nii ilmeisesti kuitenkin sen verran marginaalilaitteita, et just tiettyyn malliin voi olla hankala saada kommentteja. Ei vaan oo ks. asiasta kokemusta tai sit ei vaan kiinnosta jakaa omaa mielipidettä/tietämystä.

  Mut mielenkiinnolla kyllä seurailen siun ja muidenkin omakohtaisia kokemuksia ittee kiinnostavista laitteista ja asioista.
  Jatka vaan yksinpuhelua! :)
   
  Reverend_ tykkää tästä.
 4. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Tälläisella ´24 mallilla tuli heitettyä kolmen päivän ja 750km reissu. Oli Smart Shox aktiiviskarit ja isolla näytöllä. Mitään muuta moitittavaa en keksinyt kuin vakio sukset, ne kun vaihtaa mieleisiin niin on valmis laite. Jos itselle laittaisin uutta reittikelkka niin kyllä nuo sähköiskarit olisi ehdoton valinta, toimii ainakin ison nelarin kanssa erittäin hyvin yhteen ja rajuakin patikkoa kestää laskettaa melko kyytiä. Mutkissakaan ei turhaa kallistelua tule kun järjestelmä jäykistää ulkokurvin suksea. Moottorivalinta olisi ehkä se vaikein, lähialueen reippailuun 850 olisi hyvä mutta pidemmille safareille 900R.
   
 5. lapa

  lapa Member

  Kannattaa ehdottomasti vaihtaa ketju hyvissä ajoin. Itsellä räpsähti ketju poikki kun kilometrejä mittarissa 5500 ja takuu loppunut pari kk sitten. Kireys oli ihan oikea… pikku pompusta alas tulo, jäinen reitti ja nastamatto taitaa olla tuhoisa yhdistelmä.
  Ketjukotelon vaihdolla tuosta selviää, kustannus osille joku 400€.
   
 6. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  moi
  Nyt kun tuli esille tuo vasemman jalan kastuminen niin olen huomannut saman mutten sen enempää asiaa tutkinut. Huomannut vain että töppönen ollut reissujen jälkeen märkä. Tosin ajokenkä ollut vedenpitävää mallia eli sukka säilynyt kuivana. Jotenkin vain oletin sen johtuvan jääraapijoista jotka on minulla diy-mallia ja kiinni suksissa.
  Mielestäni vanhanmallin blade -sukset toimii oikein asiallisesti tai ainakin on paremmat kuin vakiot sukset.
  Tela menossa vaihtoon eli alkuperäinen 41 mm nastamatto lähtee ja tilalle tulee joku 44 mm ilman nastoja. En koe että nastoista olisi mitään etua ja ei mielestäni ole mitenkään erityisen pitävä edes kovalla. Ketju menee vaihtoon tuossa kesän aikana jahka alan sen maton vaihtamaan.
  Eipä ole tullut ajettua kevään raskaimmilla keleillä, tosin pääsiäisen aikaan oli Kittilän/Levin-Ylläksen alueella reitit iltapäivästä jo aika pehmeitä mutta kulutus taisi olla noin 13-14 ltr / 100 km. Ajo oli sellaista sopivaa reipasta matkavauhtia mutta siten että sallituissa rajoissa kuitenkin.
  Maptunin stage 1 / 1+ ei vaikuttanut millään tavoin kulutukseen tosin tarvittaessa menohaluja on vähintäänkin riittävästi.
  Koko talven keskikulutus on tosiaan pyörinyt 12-16 ltr / 100 km seutuvilla ajot olleet kuitenkin kohtuu kovapohjaisilla reiteillä.
  Ajoin vertailun vuoksi kaverin GEN4 koppaista -22 Renegede 600R iron dogia (Competition pack) niin olihan se niin huikean kevyt kun vertaa tähän nelariin. Sillä sai ajella melko huoletta olipa reitti millaista vaan niin kevyesti meni. Tätä nelaria pitää ohjastaa aika paljon määrätietoisemmin ja tosiaan isompiin patteihin / poikkiojiin ottaa vauhtia pois ja mennä vähän niinkuin sukkasillaan. Sanosin kuitenkin että kyllä tällä nelarillakin kärsii syöttää aika mukavaa vauhtia jos vaan tiedostaa ne muutamat rajoitteet.
  Mun ajoihin kyllä mainio kampe
   
  andyman, Hemikoo, Reverend_ ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 7. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Kävikös tähän normi g4 pattisuojat vai pitikö olla erikseen tehdyt? Muistelin että olisi ollut juttua aiemmin mutta ei löydy haulla. Oma kampe siis vm -22. Ja suosituksia hyvistä suojista saa heittää myös.
   
 8. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Moi
  Käsitykseni mukaan pitäs normi G4 pattisuojat. Ainakin itellä istui kohtuu mukavasti mutta empäs muista ne tuli.
   
 9. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  @Kitunen tekee hyviä suojia.
   
 10. tarhill

  tarhill Well-Known Member

  Iltoja
  Nytpä ois sitte parit koeajolenkit tehty matonvaihdon jälkeen eli originaali 41 mm nastamatto lähti ja tilalle tuli Camson Hurricane 1.75. Tuo originaalihan oli todellisuudessa noin 35-36 mm harjalla kun tuohon 41 mm valmistaja on ilmoittanut myös maton rungon paksuuden. Tää uusi on sitten 44 mm harjalla ja siihen runko päälle eli lapun koko kasvoin noin 10 mm. Vanha oli todella joustava ja laput notkeita ja tässä uudessa laput taas huomattavan jämäkkää tekoa. Ajossa vetopidon muutos oli aika huomattava eli ajo hankaloitui kun meinaa kevennellä etupäätä eikä kaasulla enää käännykkään. Jarrulla saa kyllä halutessaan poikittain. Hyvin kelaa vauhtia tälläkin johtuneeko sitte siitä että tuossa nelarissa on vääntöä tasasesti? Ei tunnu täristävän eikä rallattele sen kummemmin. Kulutus nousi, litramäärää en osaa sanoa ku lopputankkaus tekemättä.
   
 11. Altavastaaja

  Altavastaaja Xterrain RE Ace turbo 3900

  Onko näihin tehty minkämoisia voimalinja muutoksia?

  Omassa rojussa alkaa remmi haisee tosi äkkiä ku raskaampi keli ja muutoinkin pikku kierroksilla puutuneen oloinen. Kytkimeen nakattu jo alusta jäsympi ni sillä parani jonku verran.

  Softattu laite jne ni ei oo siitä kiinni.
  Nylksi puolella o kovin hiljasta ni piti tänne naapuriin kyseleen.
   
 12. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Mitä tarkoittaa softattu, viritetty?
   
 13. Altavastaaja

  Altavastaaja Xterrain RE Ace turbo 3900

  Stage 1 ohjelma pirtissä.
   
 14. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Varmaan sitten johtuu siitä.
   
 15. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Onko kellä tiedossa kevyttä äänenvaimenninta tuon vakion tilalle, joka olisi vielä kohtuullinen ääniltään? Kyselin jenkeistä erästä titaanista vaimenninta, mutta ko. firma ei kuulemma ainakaan enää valmista niitä. Jotain vastaavaa hakusessa.
   
 16. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Variaattoriakselin irroitus rullien vaihtoa varten. Oon ollut siinä käsityksessä että sen voi vain nykäistä irti ilman että koppaan putoaa mitään. Alkoi kuitenkin arveluttaa kun tuo booriholkki millä ratas on menee vinoon?
   

  Lisätyt liitteet:

 17. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Ja jatkoa, booriholkin pultti oli väljällä ja näkyy katkoneen tuon välituen varmaan siksi. Muuten vaikuttaa ehjältä muut tuet ja ainakaan akseli ei ole ottanut itseensä. Tämä siis -22 ajettu 7400km.
   

  Lisätyt liitteet:

 18. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Ei tipahda mitään ketjukoteloon. Olisiko jollain momenttia tuohon rattaan pultille? Shop manual myös kiinnostaisi.

   
 19. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Momentti on 48+-6Nm.
   
 20. Altavastaaja

  Altavastaaja Xterrain RE Ace turbo 3900

  Toihan oli aika nätti tempassa pöydälle. Itekki ton videon hoksin tossa tovi sitten. Vartsun jousen vaihto onnas parilla pitemmällä pultilla.. aikaa toki meni mut oem töikalu maksaa sen verta et kolmen euron. Samalla nakkasin 13mm kannalla olevat pultit nintarvi värkätä torxien kans.

  Toi tuki kyl pitää itellä tarkistaa.
   

Suosittele tätä sivua