Renegade 900 Turbo

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Kamppi, 3/3/19.

 1. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Hommasin tuon oem työkalun 529 036 182. On kyllä hyvä, voin suositella. Voi luottaa myös että pitää kun kierretään kiinni lautasten säätöpalikan kierteelle. Toivottavasti en sitä tarvia seuraavaan 10tkm, mutta katsotaan.

  Menin kysymään tuota tukipuikkoa takuuseen, niin BRP:llä kuulemma käytäntö että takuuseen ei pelkkiä osia saa, vaan pitää kelkka käyttää huollossa korjattavana. Eli tuon puikon hinta on 3,5e niin vaatisi huoltokäynnin. Yhtään ei painanut kun sanoin että autossa ei ole koukkua... Tilasin puikon omaan piikkiin ja vaihdan itse:rolleyes:

  Tuota ei muuten ole kakstahtareissa, että mikä sen funktio sitten tässä turbossa on, kun kuitenkin variaattoriakseli vieressä jäykistää rakenteen.
   

  Lisätyt liitteet:

 2. Altavastaaja

  Altavastaaja Xterrain RE Ace turbo 3900

  No ei kait haisuleissa sitä voimoo ja vääntöö ole mitä näissä ni kyllä son varmaa joku viisas laskenu että tarvii. Pitää kyl itelläkin sijoittaa soi.. alko oleen liukulaakeri aika kypsä niin sen joutuu varmaa kohta vaihteleen. Kytkinpuolelle joutuu vähä investoimaan viellä että on omavarainen... Pultti ja pitotöikalu löytyy..

  Vaan helppohoitonen tää nelari minusta näissä hommissa..
   
 3. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Poiki reaktiotangot, poikki takapukin päästä. Nuo on tässä alumiinia, onkohan muissa alustoissa teräksisiä vaihtoehtoja? Oletan että tuli vaan tunnit täyteen koska kaikki telastossa muuten ok. Ilmeisesti tämmönen on takuunalainen rikkoutuminen?
   
 4. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Selviää valtuutetusta huollosta, ei parvi älyltä täältä.
   
 5. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Onko kellä tietoa teräksisistä reaktiotangoista?
   
 6. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Takuuseen meni, osanumero on päivittynyt samoihin kuin 600/850 comp malleissa käytetään 503196610 jotka on terästä ja sellaista ainevahvuutta että varmaan jää kelkasta jäljelle seuraaville sukupolville... Ilmeisesti noiden pettämistä seuranneissa takakorkeissa ja emäpohjauksissa taipui myös etupukin iskarin ala-akseli. Nämä on ilmeisesti muissakin kiinni 8mm läpipultilla paitsi comp malleissa, joissa umpiakseli 12x35 pulteilla. En tiedä vaihtaisiko tuon vai pitäisikö tuon 8mm sulakkeena. 22tkm olen tuollaisilla 8mm läpipulttiversioilla ajanut ja ekaa kertaa nyt meni kieroksi.
   
  Vesukka tykkää tästä.
 7. Ski-Doosani

  Ski-Doosani Renegade X-RS 900 ACE

  Onko kellään tietoa missä päin näissä on latausjännitteensäädin? Tuli mittariin ilmoitus akun ylikuormituksesta. Löin yleismittarin akun napoihin kiinni, tyhjäkäynnillä lataa 14,4V, mutta puskee 18,4V kun ottaa vähän kierroksia koneeseen. Räjäytyskuvia kattelin niin säädin näyttäis olevan starttireleen vieressä bensatankin ja telatunnelin välissä. Onko se oikeesti työnnetty noin hankalaan paikkaan, vai pääseekö siihen jotain kautta käsiksi purkamatta koko kelkkaa? Saa myös vinkata jos tulee muuta syytä mieleen kyseiseen ongelmaan.
   
 8. Mikkoyli

  Mikkoyli Well-Known Member

  Mulla taisi joskus tulla tuo 1200:ssa kun moottorin maajohto oli hapettunut tai löysällä. Saattaa olla myös akun navoista huono kosketus.
   
 9. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Onko joku kokeillut näihin alle powder pro suksea? Olen nyt tykästynyt tuohon ds+:aan, mutta se on tietyillä keleillä aika raskas. Mielessä ollut myös pitäisikö ohjausvälitystä hieman keventää. Ei viitsisi kelin mukaan suksiakaan vaihtaa.

  Telastosta, olen pyrkinyt saamaan säädöt niin että voisi pitää kytkennän korkeintaan ykkösellä tai peräti ottaa kytkentäpalikat kokonaan pois. No käytännössä tuntuu pelaavan parhaiten kytkentä kakkosella jolloin käytöksessä on sopiva progressiivisuuden tunne. Tämä rmotionx tuntuu edelliseen telastoon nähden pohjattomalta. Simmi on ehkä omaan makuun hieman napakka etupukissa ja keulassa, mutta tällä tapaa olen saanut itselle luoton laitteeseen. Olisi kiva saada tuota kytkentää vähennettyä mutta en tiedä sitten saako pelaamaan noin kivasti?
   
  Viimeksi muokattu: 24/2/24
 10. Mikkoyli

  Mikkoyli Well-Known Member

  Mulla on ollut SLT:t Ski-Doossa hyvät. Ohjaa paremmin kuin DS+ ja on kevyempi kääntää. Mutta kapeampi eli syvässä lumessa uppoaa enemmän.
   
 11. Ski-Doosani

  Ski-Doosani Renegade X-RS 900 ACE

  Testailin nuo MikkoYlin ehdottamat, mutta samat oireet jatkui. Lainasin mönkkäristä uuden säätimen ja sillä latasi tasaista 14,4V kierroksista riippumatta. Uus säädin saapui just postissa ja kasatessa vähän ihmettelin ohjauspylvään kiinnitystä. Googlen ja räjäytyskuvien mukaan noin se menee, mut varmistellaan nyt vielä parviälyltä kun näyttää niin erikoiselta ratkaisulta. Muoviholkin ja rungon reikäväli ei edes täsmää, että sen saisi molemmilla pulteilla kiinni. Näyttää vaan aika erikoiselta viritelmältä omaan silmään. DSC_0346.JPG DSC_0345.JPG
   
 12. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Säästetty tuossa ohjausakselin kiinnityksessä.

  Muistaakseni aiemminkin ihmetelty, olikaan että valuosa alunperin 2 tahtisten ehdoilla suunniteltu ja 4t:n ohjausakseli hieman erikulmassa tms.
   
  Ski-Doosani tykkää tästä.
 13. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Dokkerissa ihmettelin tuota samaa ohjausakselin kiinnitystä, mut niin kai se kuuluu olla.
   
 14. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Suksia otin irti kun kumpikin DS+ kului puhki niin huomasin että puslat ottaneet ihteensä. Ihme homma vai onko näin että eivät kestä nelarin painoa? Sisäkoolit kuitenkin tuntuisi olevan paikoillaan eli olka-akselit lienee ehjät. 850 Renessä lähti aikanaan yksi pusla liikkeelle. Ajattelin että nämä jutut jäi Nytron aikoihin mutta taitaa olla Ski-Doossa myös? Iskarin korvakko etupukissa näyttää myös huolestuttavalta ja roiskeläppä halkesi oudosti keskeltä...
   

  Lisätyt liitteet:

 15. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Nämä meni nyt kokeiluun. Ihan tuli nostalginen fiilis.
   
 16. lapa

  lapa Member

  Etupukin jousi napsahti poikki XR-S:stä vm 2019. Tuossahan näyttää olevan alkuperäisenä väliholkki ja kolme osanumeroa iskarin yhteydessä. 503192744, 503192724, 503192743. Onko suositusta mikä jousi paikalleen. Holkki myös palasina, käykö tilalle joku jousi brp valikoimasta. Kiirekin olisi saada kelkka nippuun.
   
 17. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  KPM-techillä oli yksiosainen progressiivinen tuon tilalle valikoimissa ja hintakaan ei kuulostanut pahalta. Oli ilmeisesti Totaltekin vieteri. Vaatii soviterenkaat toki.
   
 18. juketsu

  juketsu Kolomen lynksin talous.

  Minkälaisia kokemuksia smart shox alustasta nelarissa. Ohuesti tuo kiinnostelee jos tuo enduro vielä joskus päivittyy haisulia en enää hommaa ees kakkos kelekakso_O
   

Suosittele tätä sivua