RS Venture / Venture TF

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Vette, 21/12/05.

 1. Connery

  Connery Active Member

  Olihan toi jumppa että sai staattorin vaihrettua,,,nyt on toimiva kampe,,,hyvin latailee kun tos käynnistin ja mittailin. Samalla vaihdoin uudet pakosarjan/pakoputken väliset tiivisteet messinkisiin, jäähdytys- ja jarrunesteet, alustaan vaseliinit prässillä, vaihteistoöljyt ja tietenkin moottoriöljyt ja suoratin. Lumia tässä nyt odotellen ja kairaan ajeleen taas talvella.
   
  Viimeksi muokattu: 3/8/23
  Vesukka tykkää tästä.
 2. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Itellä ois marras-joulukuussa tarkotus tehdä alustajumppaa ja Bavon donitsit laitella paikalleen. 51 matto ois tulossa entisen 13 tonnia ajetun 32 ripsawin tilalle ja samalla 8 piikkiset läpivetävät. Josko tuolla sit ois hauskempaa pehmeessäkin. Iskarit käytän samalla huollossa ja keulaan koitan ehtiä pikkusen jämäkämmät jouset, kun nyt vähän kiikkerä reitti ajossa.

  Jos jollain on hyllyssä rx1 keulaiseen sopivia jämäkämpiä jousia/iskareita, nii saapi yv:llä tarjota..
   
 3. Connery

  Connery Active Member

  Moi, onko kellään tietoa että miten sais vaihdettua etummaiset liukukiskot tf malliin? Mahtuuko tulemaan pois jos löysää maton ja ottaa jatkoperän lyhyet liut ekku irti ja sitten maton reijästä pitkät liukumuovit pois? Oisko kellään tietoa asiasta?
   
  Viimeksi muokattu: 23/12/23
 4. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Aika pahaksi päässyt, mutta jos pystyy niin poraa isommaksi ja laita isompi pusla
   
 5. mikada

  mikada Yamaha Sidewinder 2017

  On kokemusta ja pystyi vaihtamaan liut käyttämättä mattoa pois. Eli saa solkien läpi pois
   
 6. Connery

  Connery Active Member

  OK, pitääkö ottaa ekku takimmaiset jatkoperän liukukiskot irti? Mahtuuko pitemmät liukukiskot sitten tulemaan jatkoperän kiskojen yli tai pitääkö ne irrottaa tai löysätä tms? Jostaki täältä sivustolta luin että joku oli irrottanut koko alustan ja sitten vaihtanut kaikki 4kpl liukukiskoja. Oisko toi konsti parempi....alusta lähtee kait irti kun löysää maton ja irrottaa 4 kiinnitys pulttia??
   
 7. mikada

  mikada Yamaha Sidewinder 2017

  Minulla oli niin pitkät liut, että niitä piti lyhentää rautasahalla niin paljon, että sai uudet liut taittoperänkin kiskoihin, joten tuli automaattisesti otettua kaikki liut irti. Näin ollen en osaa sanoa tulisiko ilman käyttämättä takimmaisia liukuja irti. Telaa piti löysyttää aika paljon, että homma onnistui. Koko telastoa en käyttänyt siitä koskaan irti, vaikka ko. kelkalla ajoin 13v ja 17tkm :)
   
 8. Connery

  Connery Active Member

  Moi. Oisko kellään tietoa että toimiiko kaasarit/tyhjäkäynti oikein rs venture tf 07 mallissa kun moottori normaali lämmin ja ajon jälkeen pysähtyy ja jättää käymään tyhjäkäynnille niin tyhjäkäynti kierrokset on hieman suuremmalla mihin on säädetty, n.1900-2000rpm noin pariminuuttia. Sitten kierrokset laskee säädettyyn lukemaan n. 1500rpm. jossa sitten pysyy, käy ja kulkee ihan hyvin. Luultavasti kaasareissa on jokin automatiikka systeemi joka pitää kierroksia korkeammalla n. 2min että kytkin on ns. "iholla" ja lähtee vetämään ilman viivettä jos jatkaa ajoa heti?? . Muistaakseni oli aikaisemmassa samanlaisessa vehkeessä kans oli tämä ominaisuus, mutta en ole varma asiasta kun aikaa kulunut melkeen 10v. nyt vain tuli ajatelleeksi asiaa kun vaihdoin uudet kaasarit tähän nykyiseen ventureen. Kaasarit balansoitu ja pitäs olla säädöt kohillaan, kaasuvaijeri myös säädetty sopivaksi. Jos jollakin tietoa niin kommentoikaa asiaa kuuluuko tyhjäkäynnin toimia näin?
   
  Viimeksi muokattu: 5/4/24
 9. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Kylmänä on korotettu tyhjäkäynti itellä -05 rs venturessa, mut lämpimänä miusta tippuu kyllä aina alas heti. Iteasiassa pitäs pikkusen nostaa tyhjäkäyntiä, ku meinaa sammua, kun tiputtaa lämmityskäytön pois.
   
 10. Rauta

  Rauta Well-Known Member

  Jumittaa se kaasuvaijerin päässä reunimmaisessa kaasarissa oleva pyörylä minkä ympäri vaijeri kiertää. Putsausta ja ohutta voitelua ja rämppäämistä niin loppuu se ongelma. Mulla on sitte kytkin, variaattori ja öljysumppu tollaseen.
   
 11. Connery

  Connery Active Member

  OK, kiitoksia näistä neuvoista. Pitää selvittää missä vika.
   
 12. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Nuin ne toimii, lämpötila-anturi säätää lämmityskäyttöä.
  Nuissa tyhjäkäyntipiireissä on muuten mielenkiintoinen piirre ilmareissä jossa on sellainen väkänen siellä reiässä joka kerää itteesä likaa ja ajanmyötä saa piirin toiminnan takkuamaan.
  Tyhjäkäyntipuolen ilmareiät ja suuttimet on syytä tarkistaa tarkistaa fyysisesti ja myös puhdistaa manuaalisesti. Tätä esiintyy tuontyyppisissä kaasuttimissa muissakin malleissa.
   
 13. Connery

  Connery Active Member

  Jäi vielä epäselväksi että kuuluuko olla parinminuutin viive tyhjäkäynnin laskussa tai pitääkö sen laskia heti kun löysää kaasun säädettyyn arvoon esim. 1500rpm? Päällisin puolin kyllä näyttäs olevan kaikki ok.
   
 14. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Lämmityskäyttö kestää sen ajan.
  Jos kone on lämmin niin kyllä se tyhjäkäynti palaa normaalisti alas .
  Jos jää kierrokset päälle niin kaasarit on syytä säätää balanssiin, siihen tarvit mittarit ja henkilön joka osaa tehdä sen.
   
 15. Connery

  Connery Active Member

  Testasin vielä uudestaan mittareilla niin kyllä balanssissa on, ehkä pientä hifistelyä säädöissä???liekkö vaikutusta jää nähtäväksi ens talvena... Kelit alkaa loppua, kelkka nyt tallissa, voi olla että on ihan hyvä noillakin säädöillä.
   
 16. Connery

  Connery Active Member

  Moi. Oisko kellään tietoa että minkälainen operaatio ois huoltaa/putsata rs venture tf 05-08 mallin kaasarit. Ovat muuten kunnossa mutta kelkka oli ollut muutaman vuoden ajamattomana tallissa ja vanhat bensat oli jäänyt happanemaan kaasareihin ja tukossa on ainakin osittain kun ei vetänyt kunnolla. Uudet kaasarit paikoillaan niin vois huoltaa nämä kuntoon jos tarvii joskus. Mitä kaikkia kannattaa purkaa auki, ainakin kohokammio auki ja siellä kait pitäs olla 3 suutinta jokka irti ja putsata? Kannattaako uusia mitään suuttimia, tiivisteitä tai o-renkaita? Ilmeisesti kaasareitten yläkertaa ei tarvi avata kun on bensa puolen vika?

  Lisäksi tiedustelisin että pystyykö startti moottorin vaihtamaan tähän malliin ilman että joutuu irrottamaan moottorin kiinnityksiä? Onko moottorin takana riittäväsi tilaa jos irrottaa öljynsuodattimen, ja startin 2 kiinnitys ruuvia ja virtakaapelin? Vielä ei ole tarve vaihtaa mutta kiinnostais tietää toiki juttu. Netistä en löytänyt mitään ohjeita tai videota tähän startin vaihto asiaan.
   
 17. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Kyllä joutuu purkaan sillain että, deltakehikon tankoineen saa käännettyä sivuun, tankki ja penkki pois. Donitsit auki, ja moottorin takimminen kiinnityspultti pois. Lisäksi kytkimen vieressä näkyvä alavesiputki irti. Sitten vain kampeaa konetta sen n.10-15cm ylöspäin. Etukiinnikkeet saa olla paikoillaan.
   
 18. Connery

  Connery Active Member

  OK, kiitoksia näistä tiedoista.
   

Suosittele tätä sivua