RX-1 mountainin kunnostus

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä RX-Jus, 2/7/10.

 1. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Toi pikkujousi ei tule kolostaan ulos, kuin muutaman millin. Jos rattaat laittaa vastakkai, niin se ei edes vastaa toiseen rattaaseen. Kuuluuko tulla niin vähän näkyville? Lisäksi se pää jousesta, mikä on kolon pohjalla on "päätetty" ja toinen pää näyttäisi olevan katkennut. Paha kuitenkaan sanoa, kun ei tiedä millainen sen pitäisi olla. Näyttäisi ko. jousi maksavan ameriikan maalla 1,89$ joten kun seuraavaksi tulee tavaraa tilattua, niin pitää sellainenkin tilata ja katsoa miltä sen kuuluisi näyttää.
   
 2. TTN

  TTN Ktm Racing

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Toi kuva taitaa sitte vähä hämätä, pitää se toki kummanki rattaan sisään yltää mutta ei pohjaa ainakaa yhtäaikaa molempiin, eli ei ihan purista. On se varmaan sitte poikennu, en oo ennen kuullu/nähny että ois menny poikki vaikka muutama on tullu joskus purettua.
   
 3. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Juu, kattelin juuri tuota kuvaa ja se kyllä vähän hämää. Se ei tosiaankaan yllä sinne toisen rattaan reikään. Hyvä kuitenkin tietää ettei sen kuulu yltää molempien pohjaan, vaan pehmentää sitä niittenvälistä liikettä. Kiitokset tästä!
   
 4. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Reilun sadan kilometrin lenkki on takana. Hienosti toimi ja oli mukava ajella. Nyt alkaa sitten säätöhommat. Sitä ennen on kuitenkin pikkaisen metallihommia. Aivan lenkin lopussa oli joku juuri aurannut jäätien. No tietty siihen vähän liian lujaa ja etupukin iskarin alempi pultti poikki! :'( :'( :'( Pikaisella tutkimisella iskari säilyi ehjänä, mitä nyt pieniä kosmeettisia naarmuja. Alalinkun kiinnikekorvakkeet on ainakin vääntyneet. Oma vikahan tuo tietty on. Melkein kaikki muut pultit paitsi tuon kyseisen vaihdoin astetta vahvempiin. Huomenissa kelkka omaan talliin ja perä ylös, niin pääsee purkamaan ja näkemään, onko mitään muuta hajonnut.

  Edit:

  Tässä vielä huono kuva lumensekaisesta iskarista.

  [​IMG]
   
 5. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Tuttua hommaa ;D Korjasin sen alakiinnikkeen seittemän kertaa ennen ku hermo meni ja vaihoin alustan.
   
 6. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Noniin, nyt on taas pulkka ajossa. Tutkin koko telaston, eikä mitään muuta näyttänyt menneen rikki, kuin tuo iskarin alakiinnike. Siitäkin ainoastaan korvat vääntyivät, mitään repeämää hitsisaumoissa ei ollut. Pitänee silti vahvistaa se, kun seuraavaksi pääsee migin ääreen.

  [​IMG]

  Iskari ei kärsinyt muuta, kuin pieniä kolhuja ja pintanaarmuja:

  [​IMG]

  Varmistin vielä, että telaston kaikki pultit on varmasti kunnolla kiinni ja laitoin ruuvilukitetta muutamaan pulttiin, mihin en ollut vielä laittanut.

  Tuli sitten vedettyä kauden ekat jumit ja vielä omassa pihassa! Aivan sairaan raskas keli. Paikoin polveen asti pinnaltaan jäätynyttä märkää lunta. Aika moista urheilua oli ajot noilla alkuperäisillä suksilla. Välillä pysyi pinnalla ja välillä vuoronperään sukset sukelteli. Siinä sitä sitten mentiin puolelta toiselle, ku mikäkin vieteriukko. Nyt pitää virittää puuterihurtat valmiiksi ja heittää huomenna alle, jos niillä pysyis keula paremmin ylhäällä. Hiton hauskaa silti oli rymytä.
   
 7. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Nyt on puuterihurtat alla. Melkoisesti muuttui etupää. Kantaa kyllä paljon paremmin ja ohjaa huomattavasti paremmin niin kovalla, kuin pehmeälläkin. Taisi vanhoista olla ohjainraudatkin jo melko loppu. Aikamoinen kokoero on alkuperäisiin verrattuna:

  [​IMG]

  Onneksi oli asennusapua... ;)

  Suksien haritukset oli myös aivan miten sattuu. Pienen koeajon perusteella suksipainetta taitaa olla vieläkin liikaa, mutta siihen pitää palata pitemmän reissun jälkeen.

  Aika hyvin on tuuli tuiskannut kinoksia, kun mereltä on päässyt tuulemaan:

  [​IMG]

  Onko muita alustan säätökeinoja saada suksia nousemaan, kuin remmien löysääminen takaa?
   
 8. Härde

  Härde Well-Known Member

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Onko nuilla uusilla ja vanhoilla suksilla korkeus eroa satulan pultinreijistä ohjareihin?
  Nuo originellit sukset on tosi kevyet ohjata oman kokemukseni mukaan, mutta ei niillä ohjauksesta voi puhuakkaan. Lähinnä voi esittää toiveita halutusta suunnasta.
  Itse aikoinaan laitoin samanlaiseen kelkkaan slp pp:t ja ohjaus muuttui kovalla alustalla tosi raskaaksi. Koitin saada etupukin remmiä löysäämällä ja jousta kirraamalla helpottamaan, muttei auttanut tarpeeksi. Olivat ainakin nuo pp:t umpisella kantavuudeltaan aika onnettomat verrattuna alkuperäisiin suksiin ja levike muoveihin. Vastaavasti ohjautuvuus oli aivan eri maailmasta.
  Muistikuvien mukaan nuo sinun nykyiset sukset saattaa olla lähes saman levyiset kuin originellit levike muovit. En yhtään ihmettele jos keulakin rupeaa pysymään pinnalla hitaissakin vauhdeissa.
  Onko tuossa ollut sinun aikana ollenkaan levike muoveja paikallaan?

  On muuten mukava peli ajella korkkaamattomalla reitillä, missä vajaa metri lunta. ;)

  Ainiin, saattaisi kannattaa kokeilla pikkuisen löysätä suksen jousien esijännitystä, jos sillä pikkuisen kepeneisi ohjaus.
   
 9. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Nyt tuli vihdoin mitattua tuo korkeus satulan kiinnikkeestä ohjainraudan alaosaan. Ja tottatosiaan, eroa on 7-8mm. Eli nämä nykyiset on korkeammat. Etuiskareiden esijännitystä on jo löysätty, mutta pitänee koittaa löysätä vielä hieman lisää. Mitä muuta vaikutusta esijännityksen löysäämisellä on, kuin että keula kevenee? Vaikutusta ajo-ominaisuuksiin lähinnä ajattelin. Ja voisi vielä koittaa kirrata hiukan etupukin jousta, josko se vielä keventäis ohjausta. Mielestäni ohjaa nyt oikein hyvin, niin kovalla, kuin pehmeälläkin jotta ei haittais vaikka ohjaus kevenisi ja vähän huononisikin.

  Aika helposti tuntuu suksetkin oikenevan. Tuli eilen uusia maastoja tutkitessa löydettyä kanto. Onneksi vauhti oli hiljainen ja toinen suksi lähinnä vaan nousi sitä vasten. Ohjausrauta ja suksi kuitenkin menivät hiukan korkkiruuville. No ohjausrauta irti, suoraksi ja suksea pikkaisen lämmittämällä oikeni oikeastaan ihan itsestään. Mitään muuta ei onneksi tällä kertaa hajonnut. Viikonloppuna toivottavasti taas lisätestejä ja ajoa!
   
 10. znood

  znood Guest

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Ompas tutunnäkönen iskarin alakiinnike :D Paikkari on kanssa näemmä nähny joskus painajaisia tuon kanssa.

  Etuiskareiden esari ei paljon auta suksipaineeseen. Oikeastaan auttaa siihen että kelkka kallistelee helpommin.
   
 11. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Mitenkäs sitä sitten kätevästi sais tuota suksipainetta hiukan pienemmäksi? Vinkkejä/neuvoja tarvitaan!
   
 12. taputu

  taputu Well-Known Member

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  onkos se telaston etupukin remmi jo kuinka löysätty sitä kun päästää pitemmäks mutta ei niin paljo että käy iskarin päälle
   
 13. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Etupukin remmit on löysimmässä asennossa, mitä ohjekirjan mukaan voi laittaa eikä vielä käy iskarin päälle. Tosin kelkan ollessa tasaisella paikallaan, on remmit hiukan löysässä, joten esijännitystä vois siinä lisätä. Miten tämä sitten muuten vaikuttaa ajo-ominaisuuksiin ja rasittaako entistä enemmän tuota alakiinnikettä, jos esijännitystä etupukin iskariin lisää?
   
 14. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Jopa metrin ajo tasasella rasittaa sitä kiinnikettä ;)
   
 15. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Tänään piti olla ajopäivä, mutta keli oli niin surkea, että ei viitsinyt lähteä. Vettä satoi koko yön ja aamupäivän, joten olisi ollut melkoista loskarallia. No piti sitten jotain pientä kuitenkin kelkan parissa puuhailla...

  GPS teline tuli valmiiksi ja johto viritettyä. Nyt tulee virtaa. :D

  [​IMG]

  Pohjapanssari tuli myös asenneltua. Josko se vähän edes suojaisi jos sattuu löytymään muutakin kuin pelkkää lunta...

  [​IMG]

  [​IMG]

  Melkoisen löysällä oli lähes kaikki niitit pohjassa. Pitänee jossain välissä ottaa niittitalkoot ja vaihtaa kaikki löystyneet uusiin. Josko nämä pysyisi paremmin:

  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=73429.0

  ( btw vielä löytyy... ;) )

  Seuraavana olisi sitten mielessä säätöä alustaan. Tähän tarvitaan neuvoja ja vinkkejä, sillä koko säätöhomma on meikäläiselle vielä tuntematon alue. Tässä siis kysymyksiä, joihin tarvitaan vastauksia:

  1. Yleissäädöt umpisen ajoon. Pääasiassa tulee ajettua reitin ulkopuolella ja sinne mieli tekee. Toki reittiäkin välillä, mutta ajo painottuu kuitenkin reittien ulkopuolelle ja se on se mitä itse ajamiselta haen. Mihin suuntaan siis alustaa kannattaisi lähteä säätämään, jotta se soveltuisi umpisenajoon parhaiten?

  2. Kiihdytettäessä sukset saisi nousta enemmän, kuin nyt. Reaktiotangot on poistettu ja tilalla rajoitinremmit. Ne ovat nyt toiseksi löysimmässä asennossa. Onko vielä muita säätökeinoja tähän?

  3. Kelkka on painava ja minä kevyt. Kallisteluihin olisi mukava saada helpotusta. Kokeilin ilman kallistuksenvakaajaa, mutta ajo oli melko hankalaa. Tosin voi johtua silloin vallinneesta kelistä: 40 cm pinnaltaan jäätynyttä kosteaa lunta. Oli muutenkin raskasta ajaa.

  Josko nyt noista aloittaisi. Toivottavasti tulee vinkkejä säätöön. Ainiin, telastossa on 3 säätö iskarit ja etupäässä 1 säätöiset.
   
 16. taputu

  taputu Well-Known Member

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  oisit tehny reijän siihen propun kohdalle, mutta maku asia ;D
   
 17. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Pitää paikkansa, niin olis pitäny. :-[ No toi tarvii kuitenkin jossain välissä ottaa pois, jotta saa nuo niitit uusittua, pitää sitten muistaa tehdä. Onneks öljyt tuli jo vaihdettua, ettei tälle kaudelle enää tarvi sitä proppua avata.
   
 18. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Tänään tuli ajankuluksi purettua ja putsattua kaasarit. Ja kyllä olivat likaiset:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tyhjäkäynti muuttui selvästi parempaan suuntaan. Käy tasaisemmin eikä tyhjäkäyntikierrokset seilaa enää. Yhden kaasarin tyhjäkäyntisäätö oli pielessä, muut oli kohdallaan eli 2 kierrosta auki. Nyt kun vielä jostain saisi alipainemittarin, jotta voisi synkronoida kaasarit. Pitää ottaa jokasyksyiseksi tavaksi putsata kaasarit ennen ajokautta.

  Lisäksi tuli uusittua kaasareiden jäähdytysvesiletku. Oli mennyt aivan kovaksi ja liitos oli todella löysä. Siitä on varmasti tihkunut jäähdytysnestettä ulos. No nyt entistä ehompana uusiin seikkailuihin. 8)
   
 19. RX-Jus

  RX-Jus Nytro MCX 153" -09

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Olipa mahtava ilma ajella. Nyt pitää vaan keksiä jotain tuohon ohjaukseen. Kiristin etupukin esijännitystä 6mm. Johtuiko siitä vai jostain muusta, niin ajettaessa pinnaltaan jäätyneessä lumessa joella, ohjaus veteli välillä puolelta toiselle niin, että pahimmissa paikoissa meinasi lentää kyydistä. Tuntui niinkuin sukset olisi haukannut aina, kun ne hiukankin enemmän upposi tuollaiseen lumeen. Kovalla jäljellä tai pehmeässä umpisessa moista ei tuossa määrin tapahtunut. Onko vinkkejä/neuvoja miten tuollaisesta vetelystä pääsee eroon? Suksina on Powderhoundit.
   
 20. peki

  peki Well-Known Member

  Vs: RX-1 mountainin kunnostus

  Oliskohan ne suksien satuloissa olevat kumet antanu periksi ja sukset nousee pystyyn. Uudet vaihtamalla helpotusta saa vähäksi ajaksi, mutta jo muutaman ajoreissun jälkeen tuolla kelillä kumet antaa uudelleen periksi. Se keula vaan painaa niin paljon. :)
   

Suosittele tätä sivua