Ski-Doo Tundra Extreme

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Porolynksi, 29/3/11.

 1. Porolynksi

  Porolynksi Member

  http://ski-doo.brpscandinavia.com/fi/kelkat/tuotetiedot/tundra-e2-84-a2-xtreme-e-tec-600-h.o..html

  Näppärä pelihän se on, mutta osaako kukaan sanoa, liekkö suomimalliin tulossa flektiä tai onko sille yleensäkään edes tarvetta? Jos ajattelee, että keväällä käyttää kelkkaa vaikka porohommissa hitaassa ajossa esimerkiksi aidalla ja muussa vastaavassa tilanteessa, eikä lumi pääse oikein jäähdyttämään kennoa. Keittääkö kone vai onko jäähdytysjärjestelmä ja kone sellainen, ettei ylikuumenemisesta ole mitään pelkoa?

  Lynxin 49 rangerissa eikö oo flekti, ja kyseinen kampe ei taida olla kovin hanakka lämpiämään liiaksi?

  Onko kellään muita mahdollisia vikapaikkoja tiedossa tuossa extremessä?
   
 2. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Kyllähän se tarvii sen flektin, ainakin hankikeli ja aidalla turraukseen. Panssarointi helppo tehdä ja muutenki pohjanmalli varmasti hyvä pusikko/ kannikko turrailuun. Tuulilasi aika matala, ja penkin säilytyslokero onnettoman pieni heikon olosella luukulla. Katteet tosihankala laittaa paikoilleen varsinki jos on lunta ja jäätä välissä, sulanakaan ei meinaa saaha takaisin paikoilleen. Jos flektin siihen laittavat tai sen ylipäätään siihen saa niin voi olla menekkiä. Oliskohan ollu niin, että 49 jäähyä siihen ovat testailleet, toivottavasti!
   
 3. Korjari

  Korjari Rave 550 -08

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Ei ollu ainakaan Tuurissa esillä olleessa mallissa jäähyä keulalla kun yritin sitä katella. Muuten kyllä makian olonen laite näytti olevan puunkiertoon ja varmaan rinteitäki kiipeää ylös!

  Edit. Vikapaikoista tuli mieleen tuo uudempien runkomallien ongelma että ketjukotelo ja jarrulevyn kotelo on vähä tyrkyllä pohjassa, eli sinne kannattaa tosiaan panssarointia laittaa. Liekkö sitte niin iso ongelma noin korkeaharjaisella telalla?
   
 4. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Joo näytti olevan mutkalla jo siitäki tunturista se jarrupuolen möykky,,
   
 5. jounia

  jounia Skidoo summit 600 165" -22

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  jos on yhtä kiikkerä ku ace tundra niin ittensä tuolla teloo. täälläpäin teheneet leveämpää suksea alle että pysyisivät pystyssä.
   
 6. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Joo onhan ne kiikkeriä, mutta eipähän nukaha sarviin. Ainaki näissä etelälapin ojikko pusikoissa kapeus ja yksinkertanen keulanrakenne on etu, laajemmilla selkosilla on summitti varmasti viisaampi vaihtoehto. Itteä ei kallistelut haittaa ku ei tuu ajettua enduroa, ja siihenki auttaa niissä tundrissa etupukin säätö, iskari/ etupukin remmien tiukkuus.
   
 7. KMU

  KMU Watercross team lannistumattomat 93

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Flekti iliman muuta, vaikka erillisellä katkasialla, jos ei muuten onnistu laittaa. Muistakaa vain joka kauppiaalle jankata asiaa, niin kyllä siihen joku keksintö tullee. Tuosa neliysisä on flekti huutanu koko alakutalaven vähät lumet ja nythän on taas kovat kelit, ruokinta tantereista puhumattakaan. Huoletonta sillä on päästellä ko puhallin pellaa, joka päivä käypi tyhyjäkäyntiäki jonkun aikaa, mutta ei mittään onkelmaa. Vieläkö keksis jostaki rahotuksen tuohon remminsyönnin korjaamiseen, niin sitte ois kaikki ok.

  Kyllähän se tuntra kiikkerämpi on, selevä asiahan se on, ja varmaan muutenki jousitus huonompi ko neliysisä tai summiteisa, mutta iliman muuta mennee tillaukseen. On se sen verran käytännöllinen kampe ainaki tälle peräle, niinkö tuosa aikasemmin on jo perusteltu. Flekti,panssari, muovit, korkiampi lasi ja matala tavaraboksi sekä edullinen tarjous, nii se on siinä.

  Koneesta on nyt reilun viientonnin kokemus, nii se on kyllä tähän hommaan hyvä. Tasasesti pellaa kierroksista riippumatta ja syönti kohtuullista 17-25l . Öljyä mennee vajjaa parirosenttia, että sen kulutus nyt ei oo kyllä oleelliseti pienentyny, niinkö ensialakuun puhuttiin.

  niin ne tuntran katteet on kyllä perseestä! Siinä kannattas kattua summittia tai neliysiä, mimmoset ne pitäis olla.
   
 8. KMU

  KMU Watercross team lannistumattomat 93

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Sen verran mitä sielä Tuurisa heiluteltiin tuntraa, nii on kyllä kevyen tuntunen. Perästä ja keulastako nosteli, nii näin korvakuulolta vois arvella kuivapainon pitävän jopa paikkansa. Se tarakan putki on sen verran kevyttä mallia, että taitaa olla viisaampi irrottaa ennen käyttöä, jää kuitenkin ensireisula jonku puun kylykeen. Ja vetokoukku näytti puuttuvan, joku siihenki pittää laittaa. Vahavike oli kuiten takarungosa valamiina, nii ei sen puolesta oo hättää. ja suksekki oli muuttunu, ei välttämättä ihan onnettomat ennää nekkään ollu.
   
 9. Korjari

  Korjari Rave 550 -08

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Sama tuli kans mieleen. Tuntu äkkiseltään samanlaiselta tai kevyemmältä nostella mitä oma 550 rave. Tietenni eri asia voi olla ku telasto on täynnä lunta ja tankki piripinnassa :)
   
 10. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Ace Tundran paino tunnelin kyljessä 267kg, kuivapaino ilmoitettu 229kg, eli 38kg nesteet öljyt bensat. Lynx 49 Ranger 600 e-tec 2011. kuivapainoksi ilmoitettu 231kg, tunnelissa lukee 287kg eli nesteet + bensat ym painoa on 56kg lisää??? TÄ? Extreme tundra 225kg kuivapaino ja ski-doon ilmoittamana siitä tulee noin 38kg lisää eli 263kg, jos lynxinmauri puntaroi tulee+ 56kg. painoa 281kg. Ja sitten kun Eemeli ite puntaroi sen laitoksen painoa on oletettavasti 300kg TÄ.
   
 11. Korjari

  Korjari Rave 550 -08

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Sattusko muuten kenelläkään olevan linkkiä tai kuvia tuohon tundran eturunkoon liittyen? Eli miten tuo LTS-keulaisten mallien eturunko poikkeaa normaali risukeuloista? Ei viittiny alakaa siellä Tuurissa kovin paljoa purkamaan noita muoveja ku oli niin hankalan tuntosia laitella takasi.
   
 12. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  BRP Parts Catalog, siellä on hyvät räjäytyskuvat
   
 13. Korjari

  Korjari Rave 550 -08

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Joo, kiitos vinkistä, ei enää noita muistanukkaa.

  Näyttäs että keskirunko ja takarunko olis aika sama ku summiteissa. Saa nähä miten lujat on nuo käikäleet millä LTS-systeemi tulee kiinni eturunkoon. Sentään tuo yläkolmio tulee kai suoraan kiinni kans siihen poikkiputkeen että aika jäykkä rakenne taitaa olla.

  Näköjään LTS:äänki saa iskarielementit uusittua jos tulee joskus mehut pihalle.
   
 14. Vilho

  Vilho freeride

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Joo, Tundrassa ja summitissa on sama takarunko.
   
 15. Korjari

  Korjari Rave 550 -08

 16. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Hihna ongelma yllätti.
   
 17. Porolynksi

  Porolynksi Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  No ei ihme jos paikat vääntyy ku uidaan tuollalailla umpihangessa. Ei kai siinä kestä norsunnahkanen pyllykään jos pamauttaa kiveen yli 40 vauhdissa?(nimimerkillä kokemusta on :eek:) Tosin taitaa olla yleinen nykyajan kelkkojen ongelma, että osat tehdään läkkipellistä. Onneksi vaikuttaa siltä, että tuo runko on jaettu eri osiin, ettei tarvi rueta vaihtamaan kelkan hintaista runkoa. Onhan se tietysti mahdollista sepittää itsekin tuota etupäätä, vaihtamatta osia, mutta lopputuloksen melkein arvaa :)
   
 18. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Canadassa E modulin hinta vajaa 600$ suomessa x 2 taikka 3.
   
 19. Korjari

  Korjari Rave 550 -08

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Kuulin tuossa juttua että ei olis flektiä tulossa kun kelkka on tehty pelkkään umpihankiajoon, ei reen vetoon eikä kovalle alustalle. Selvis sitte seki että miksi ei oo vetokoukkua vakiona.

  Onko porukka ollu yhteydessä asiasta myyjiin tai suoraan brp:n suuntaan?
   
 20. ZetaÄrrä

  ZetaÄrrä Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  metriäkään ole ajanu vehkeelä.. mutta olipa ristus vieköön kapian olonen keula ohjaamosta käsin katottuna :eek: pikkusen keula alhaalla telalinjaan nähen. niin jotenki tuntu että voipii olla sukkula viiä ummessa,kiertää puut ihan luonnostaan.. ku syöttää niin mutkasta jälkeä :D

  btw. onko LTS aina niin keleen jäykkä joustonen??
   

Suosittele tätä sivua