Ski-Doo Tundra Extreme

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Porolynksi, 29/3/11.

 1. pezq^

  pezq^ Nykyää Lynxejä

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Varmasti bladet toimii hyvin!

  Onko näitten voimalinjaa Kukaan uskaltautunu mulkkaamaan, näkyy vakiona olevan vähä tourinki setti paikollaa?
   
 2. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  No mikä tekee touringin?
   
 3. pezq^

  pezq^ Nykyää Lynxejä

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  260 loppunen jousi kytkimessä, musta 150-300 kakkosessa ja tuo superouto heliksi 43/47 puuduttaa kiulun!

  Kyllä tuosta säätämällä saa varmasti öräsin kamppeen rinteisiin! Kuussatku kyllä kyykkää tuolla setupilla ja 391 pitkällä ja karkealla telalla taatusti ???

  Olisi kyllä kiva päässä kokeileen tuota vaikka vakiosetupeilla, paperilla voimalinja ainaki vaikuttaa surkealta, varsinki ku kyseessä ei oikeastaa ole työkelkka vaan umpihanki pora! ;D
   
 4. Saamelainen

  Saamelainen Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  En ole kyllä havainnut, että tuosta voima loppuu. Vesakossa sillä voi ajaa suht hitaasti ja tarvittaessa lähtee kun vaan painaa kaasuvipua. Enemmän arveluttaa kuinka sillä voi ajaa hitaasti oikein kunnon puuterissa, näillä lumilla ei ole vielä mitään ongelmaa. Mukava olisi kuulla jos joku voimalinjaa rukkaa. Onhan tuo omanlaisensa vietävä, vaatii kyllä opettelua ajaa sillä suoraan. Mutta kelpo peli tuo lienee jos vaan moottori kestää. Tämä talvi vasta kokemusta tästä kamppeesta. Ootteko muuten saaneet Extremeä peruutettua umpisessa metriä pidemmälle? Katuminen on tuolla aika vaikeaa, kun on päässyt tottumaan noihin vanhanliiton vehkeisiin millä pääsi peruuttamalla hyvin.
   
 5. Pkh

  Pkh Rave RE 600 E-tec -13

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Sikäli mikäli olen oikein tulkinnut noita "poromiesten" juttuja niin isolla kaasulla, jopa pahallakin kelillä pelaa ok. Ongelmat on hitaissa vauhdeissa/irrotettaessa joilloin polttaa hihnaan kolon kuulemma tosi helposti.
   
 6. Vilho-84

  Vilho-84 Summit X -15

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  383 loppusella alkuperäiskuminauhalla saa kolon naurettavan helposti tehtyä, ite ole ajanut gatesin 43x4320. Tuntuu hyvemmin pelaavan. :p
   
 7. jooei

  jooei Summit X 800 154" 2013

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Pääsee pakilla mielestäni todella hyvin ko laittaa jatkon löysäksi mutta sitte kärsii etenemiskyvyssä
   
 8. Saamelainen

  Saamelainen Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Tätä hihnanpolttoongelmaa oli kyllä nelari Tundrassa. Extremessä ei vielä ole tätä ilmennyt, ainakaan minun kelkassa.

  Peruuttamisongelmaan ei oikein löydy ratkaisua, se taitaa vaan olla näiden nykykelkkojen "ominaisuus". Jatkoperä on joustoasennossa, ei sillä ojituksella oikein muuten pääse eteenpäinkään. Jatkoperän jousi on löysimmillään, ei sillä ole sanottavaa vaikutusta peruuttamiseen, ei se nouse pinnalle. Paras säätö oli kun löin kirveellä roiskeläpän poikki niin ylhäältä kun sain, ei puske enää niin lunta. Mutta kokonaisuutena se kyllä hakkaa muut nykykelkat vesakolla mennen tullen. Vanhemman ikäpolven kelkoista löytyy kyllä tällekkin vielä vastusta etenemiskyvyssä, paikoissa missä ei pääse tehoilla jyräämään.
   
 9. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Jännä homma tuo nelarin hihnaongelma, kun sen kytkin tarttuu melkein ennenkuin kerkiää kaasuun koskea? Vaan polttaako se hihnaa silloin kun on raskas kuorma, tai on kiinni, eikä voima, eikä kierrokset riitä, jotta hihna lähtisi vetämään?
   
 10. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Meinaakko että matala kytkentä on hihnan keston takuu? E drivessa on rampissa syöttöä liikaa nuin löysällä alkujäykkyyellä ja siksi kuormaaliikaa jos pikkusenki jumissa tai kuormaa perässä. Tra 5 tai 7. 600 rampeilla niin johan toimii puputtajat. Toki tuo extreme ei ole nelari
   
 11. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Tuossahan minä yritin selittää tuota kuormahommaa, mutta myös sitä, että jos työkelkka kytkee korkeilla kierroksilla, niin kuorma päällä kumi käryää.
   
 12. Mici

  Mici Summit 800 & 5900 lts

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Sivulla 4 oli vesakko ajosta jo videon pätkää ja keskustelua...
  Laitetaan vielä kerran.

  http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=Sf4ZT7eJ_ng
   
 13. AISI

  AISI Expedition extreme 900ace turbo r

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Takana nyt vasta tosin 300 km extremellä. Ajettu reittiä, jäätä, umpihankea, tunturissa, risukossa, pusikossa.... En ole huomannut "uupumista" , ummella voit nautiskella pintakaasulla ja rauhassa etsiä ajolinjaa, tarvittaessa rinteeseen tai ojan ylitykseen löytyy sopivasti ruutia ja yhdistettynä hyvään telan pitoon tundra keventää keulaa sopivasti. Umpisessa peruutus vaatii kärsivällisyyttä, mutta kun ottaa muutaman kerran edes-takas niin kyllä sillä pärjää. Minusta tundran välitys ja voimansiirto linja on tosi tiheä, jälkeä kun ajaa 80km/h on kierrokset jo 7000 rpm, huippuja en olke kokeillut mut eipä taida paljon satkua enempää irrota kun loppuu jengat koneesta??? Yhtä kaikki, uskallan väittää extremeä markkinoiden parhaaksi metsäkelkaksi jolla jaksaa ajaa pitkänpäivän, extremen etenemiskyky ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja nyt puhun METSÄ kelkasta en 800cm3 vuoristo peleistä jotka etenee varmasti paremmin pystysuoraa seinää mutta puunkierrossa jatkuva kaasun pumppaaminen ja teholla ajaminen ei jaksa enää keski-ikäistä kuljettajaa kiinnostaa. Maku asioita... Bladet toimii hienosti tundran keulalla, todella tarkka ohjaustuntuma jopa umpisella. Ei riemulla rajaa kun tundralla ajaa :D
   
 14. Olsu

  Olsu Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Siinä nelari Tundrassa on valmistusvika ja takkuuseen ovat vaihtaneet välityksiä ja kytkimen.. Sokan Janne ainaki Kuopiossa tietää mitä pittää tehä jotta alakaa toimimaan.. Meillä pari kelkkaa kävi muutostyössä ja ny toimii kuin junan vessa..
   
 15. 3xj

  3xj Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Onko se tosi näissä eetekeissä että häätyy jo kymppitonnissa tehä koneremontti? On se perkele ko vanhala foksila sai ajjaa kolkytätuhatta niin joutu vasta männät vaihtaan (öljypumpunakseli meni) ja makso kolmasosan nykykelkhan verrattuna. Miten nämä extremet on kestelly? On se varmasti pääsevä kelkka?
   
 16. Saamelainen

  Saamelainen Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Kyllähän sitä onnellinen saa olla jos sen kymppitonnin kestää. Myyjä oli sitä mieltä, että sen 8000 km se motti kestää. Saapi nähä, onhan tuo vielä toiminut ongelmitta.
  Vesakossa ja ojikolla se on omimmalla mukavuusalueellaan.. Mutta ei se mitenkään ylivoimainen Foksiin ja 5900 malliin verrattuna ole. Kyllä niillä vielä kampoihin kovasti laittaa... Mutta jos on tilaa edessäpäin, niin kyllähän se mukavasti eteenpäin nytkähtää kun kaasua painaa.. Voimansiirto on toiminut yllättävän hyvin, se oli hankittaessa suurin kysymysmerkki. Eikä se mikään poikkeuksellisen pieniruokainen ole, saman syö kuin vanhat puhallin Rotaxit.
  Se on vähän kuin testauskäytössä (pyhäkelkka), vanhoilla Fokseilla ne työt vielä tehdään..
   
 17. TundraXtreme

  TundraXtreme Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Noniin teinpähän tunnuksen ihan sen takkii että saa tundrasta kertoa. Takana 4000 km. Maahantuojan piikkiin vaihdettu ruiskut sillä niissä oli ongelmia ilmenny. Jos tiellä ajaa niin liuut on erittäin herkät palamaan (toiset jo menossa). Hihnoja palanut yksi ja sekin siksi koska kelkka putosi syvään ojaan jossa miehen mitan lunta. Sukset vaihdettu slydogeihin koska entiset eivät oikeen reitillä kulkeneet suorassa. Kelkalla kyllä pääsee jumalattoman hyvin ja umellekkin kärsii huoletta pysähtyä ja voi kaivamatta jatkaa matkaa. Varovainen sen kanssa saa olla sillä kellahtaa kylelleen kyllä niin herkästi että huh. Tässä jonkulaista stooria :D
   
 18. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Mikä paikka tuossa moottorissa on se, joka ensin hajoaa: männät ,vai alakerta?
   
 19. TundraXtreme

  TundraXtreme Member

  Vs: Ski-Doo Tundra Extreme

  Kuulemma kone. Kuuleman mukaan ruisku hajoaa , levii koneeseen ja kone palaa. Näin kuulin ammattiharrastajalta...
   
 20. willevil

  willevil Lynx Boostdocker

  Nyt en kyllä ymmärrä yhtään. Ruisku levii koneeseen? Ja kone palaa?

  Kaikkee muuta noissa on perseellään ja vikoja on paljon, mutta tollasesta en oo kuullu. Varsinkin kun en ymmärrä mitä tolla ruiskun leviimisellä meinataan.

  Viljo
   

Suosittele tätä sivua