Sukset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä frosty, 14/1/06.

 1. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Haritusta oli 15mm suksen hahloista mitattuna. Säädin harituksen n.2mm ylimääräinen hakeminen loppui.
   
 2. SSMika

  SSMika Well-Known Member

  Kuinka paljon eroa lopppujen lopuksi normi Bladeilla verrattuna Pilot DS-2? Suksien vaihtoa harkinnut ja mietinnässä olisi Bladet tai sitten C&A xt
   
 3. gontso

  gontso Well-Known Member

  Viimetalvi Bladet alla ja onhan näillä paljon eroa kun lunta reitillä. Mutta aika tuikkiva se välillä tuntui olevan ja tietenki raskaampi ohjailla. Mutta keskimäärin vakaampi ja kantavampi kuin vakio Pilot.
  Olisi myös suksien osto edessä ja harkitsen myös Pilot R tai jopa vanha Slp Slt suksea. Mahtaako näistä olla kokemuksia?
   
 4. SSMika

  SSMika Well-Known Member

  Itellä oli vanhassa kelkassa (Ski-Doo MXZ 600 zx-koppanen) alla nuo SLT ja täytyy kyllä sanoa että olin erittäin tyytyväinen. Nuohan on nimensä mukaan reittiajoon suunniteltu ja siinä kyllä pelas mielestäni hyvin.
  Nuo nykyisessä xrs alla olevat vakio pilotit on kyllä ihan ok reitillä kun on kohtuullisen kova pinta, mutta vähänkin kun alkaa olemaan pehmää reitilä niin ei tahdo suksi kantaa ja ohjaus näin ollen katoaa. Esim. jos luomu reittiä mitä ei oo hetkeen ajettu ja johon tuiskuttanut lunta niin erittäin hankala pitää vehe reittimerkkien sisällä.
   
 5. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Onkos paljonkin eroa normi blade ja xc blade?
   
 6. rupsu

  rupsu GLS 3300, GLS 3500, Enduro

  On ja paljon. Jos noista kahdesta pitää valita niin unohda XC:t ja hommaa Bladet!
   
  M.E.A tykkää tästä.
 7. ///AJS

  ///AJS Well-Known Member

  millasia eroja oot havainnut noissa ajossa? itellä on noi normi Bladet ja kaverilla noi XC:t. Kateltiin profiileja niin aika samanlaiset noin silmämääräsesti ne oiso_O

  Jos ite vertaan Bladen toimintaa Pilotteihin niin onhan ne aivan eri sukset. Pilotit tykkää kulkea toisten suksien jälkiä ja niitä saa tosissaan väännellä niistä pois. Pehmeellä reitillä eivät kyllä omasta mielestä ohjaa kunnolla vaan ovat todella aliohjautuvat. Kovemmalle reitille agressiivisella raudalla niistä saa paremman.

  Bladet tuntu äkikseltään Pilottien jälkeen raskaammilta ennen ku oppi ajamaan niillä. Ohjattavuus tarkempaa ja sukseen voi luottaa pehmeellä reitillä. En oo omassa huomannu tuikkimisia / hakemista. Eivät reagoi toisiin jälkiin vaan menee siitä mistä ajattelee ajaa... Toki kokemukset Bladeista on vasta reilu 1000km ajalta.
  Ummessa sen vähäsen mitä pystynyt ajaa niin kantaa paremmin ja ohjaa huomattavasti paremmin. Kumpi suksi sitten pelkkään ummen ajoon on parempi niin en osaa näin vähällä kokemuksella sanoa mitään...
   
 8. rupsu

  rupsu GLS 3300, GLS 3500, Enduro

  Itselläni ajot pelkkää reittipaukutusta, joten ummenajosta olen jäävi sanomaan mitään? Toki kun viime kaudella availtiin uria niin XC:t eivät toimi läheskään niin hyvin pehmeällä kuin Bladet. Eikös umpiseen löydy sitten ihan omat sivakat? XC:t ovat löysät joka suuntaan vs. Blade.
   
  ///AJS tykkää tästä.
 9. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Miten Polleen toteutettu Bladien asennukset Grippereiden tilalle?

  Voisi testata kun Bladet olis käyttöä vailla. Sinänsä Grippereissä ei mitään moitetta ole.

  Petikumet ei istuneet ainakaan huonostikkaan Pollen olkavarteen.
   
 10. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Jos itsellä nyt pitäisi valita suksi reitti- tai crossover käyttöön niin tuo uusi Blade DS+ olisi kyllä ehdottomasti kärkisijoilla, on ohjaava mutta vakaa. Puhtaaseen umpiseen omaan makuun liian kantava, pitäisi leikata reilusti kapeammaksi.
   
  ///AJS tykkää tästä.
 11. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Paljonko nuo ovat leveät? Ovatko yhtä leveät kuin vanhat ds:t?
  Ne vanhatkin oli ihan pätevät sekalaiseen ajoon vaikka reitille huonommat kuin normaali bladet. Normaalit taas reilusti huonommat muualla.
   
 12. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  En kyllä osaa sanoa kun en ole rinnakkain verrannut tai mitannut, mutta olisivatkohan hiukan leveämmät kuin normi Blade DS.
   
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Itse ottaisin paljon mieluummin normi Bladet yleiskäyttöön kuin DS:t. Normi Bladet kantaa ummella just sopivasti ja kestävät väärinkäyttöä paljon DS malleja paremmin. Kunnon satulat ja reunat vahvistettu, niin eivät ole heti mutkalla kun puihin nojailee. Paino eroa noiden välillä on, mutta sitä en käytössä voi väittää huomaavani.

  Bladet olleet kyllä huippu sukset. Kärki vain saisi noista reilusti ylemmäs kuten esim. Grippereissä ja Catin 7" mountaineissa.
   
 14. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Blade DS on ihan eri suksi kuin uusi Blade DS+ mistä puhuin. Ja nimeomaan DS+ hakkaa ohjautuvuudessa ja ennenkaikkea vakaudessa vanhat Bladet 100-0.

  Jos katsotaan Bladejen historiaa, niin alkuperäinen Blade on selvästi saanut vaikutteita Powder Prosta, ja Blade DS on taas ollut jatkokehitysversio alkuperäisestä Bladesta.

  Blade DS+ on profiililtaan hyvin C&A-tyyppinen, pitkäprofiilinen suksi ja toiminnaltaan aivan eri kuin aikaisemmat. Ehkät olisivat voineet keksiä jo uuden nimenkin, sen verta erillainen se on.

  Bladet_2020.JPG
   
  K.J.P tykkää tästä.
 15. james-x11

  james-x11 Well-Known Member

  Mitkä raudat käy DS+, DS:n vai XC:n?
   
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Näyttäisi myös DS+ olevan liian matala kärki. Noita hintoja kun katsoo, niin tyytyväinen olen 250€ Bladeihin:D
   
  Fudge tykkää tästä.
 17. Han$a

  Han$a Well-Known Member

  Suksi tietäjät, miten uuteen 2020 kattiin saapi blade xc suksen, tällä hetkellä capro ja tekis mieli kokeilla bladea.
  Millaisen kiinnitys sarjan tarvii tuo blade vai saako sen tuosta capron suksesta?
   
 18. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Mie vaihoin trimmiin blade xc tilalle ca pro xtx. Kyl tykkään. Vakaampi, enempi luottoo, toimii kelillä ku kelillä. Ainoastaan hitaassa puunkierrossa raskaampi. Ca:t meni itellä xc tilalle samoilla kumeilla, yhet prikat laittoin lisää. Ca:t oli ennen viperissä.
  Laitakan kokemuksia, miltä tuntuu. Ei xc:kään huonot oo.
   
 19. Han$a

  Han$a Well-Known Member

  jotenki tuntuu että väsyy nopiammin pitkissä reissuissa käet ku ajelee caprolla. onhan nuissa eroa jonku verran, ca pro on vakaampi ja tarkka suksi. Blade oli pikkusen aliohjaavampi, ei pahasti. Kevyempi tämmöselle rimpulakäelle ajaa.
   
  Viimeksi muokattu: 9/3/20
  Vesukka tykkää tästä.
 20. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Joo on se ca pro raskaampi. La heitettiin vajaa 300km lenkki todella vaihtelevaa reittiä puunkierrosta luomun kautta metsäautotie pikataipaleille ym. Ca proissa tuntuu vaan itellä olevan paremmin luottoa, on esim. helppo ja turvallinen levittää reittiä pehmeeseen.
   
  TeHo ja Fudge tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua