Winha

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä nirppu988, 12/1/06.

 1. elaniwinha

  elaniwinha Well-Known Member

  Vs: Winha

  lisää yksin jutustelua.eli 54 tuli ja meni suomussalmelle ;) winha 30 on toiminut hienosti.loppu viimeistelyä ja pikku juttujen laittoa vaille.pikku hiljaa winhat katoaa ja tilalle tulee riisin purijoitten valmisteita :)
   
 2. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Winha

  Joo, kirjoitin joskus:

  [​IMG]

  Mutta suomussalmellehan sekin jäi puiden vetoon. Tosin johtui siitä ettei komeasta maalipinnastaan huolimatta muka kelvannut kaverille. Jostain syystä tuo yksilö on Winhaksi äkäinen kuin piru, kulkee gps mukaan reilusti yli 70 ja jättää Elanin ja yksipyttyisen 32:n haistelemaan pakokaasuja.. Kauan sitten oli kaksipyttyinen 54 ja ei se noin kulkenut, kone tässäkin Kohler 340 2ax mikunilla
   
 3. elaniwinha

  elaniwinha Well-Known Member

  Vs: Winha

  pitää toi luukku ettiä vielä :) joo.siitä oli tarkoituskin tulla tehokas ;)
   
 4. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Winha

  Ei tuo välttämättä tarvi luukkua, racing-koneessa pitää olla tuon verran jäähdytystä pakosarjalle..
   
 5. elaniwinha

  elaniwinha Well-Known Member

  Vs: Winha

  luonnollisesti ;D hvvän näköseksi oot sen saanut laitettua :)
   
 6. Asentaja74

  Asentaja74 Active Member

  Vs: Winha

  Itellä löytyy winha 600 joka ilmeisesti ainaki Suomessa melko harvinainen laite, telan pituus taitaa olla 330/340 vieläpä harvinaisuuksia lisää että on startillinen malli.
   
 7. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Winha

  Jonkin verran niitäkin oli, kone taisi olla 440-kuutioinen. Sitä en muista että oliko 330cm pätkämalli yleinen vai oliko niissä yleensä 370cm matto. Onko matossa vielä semmoiset aukaistavat liitokset joita oli vanhemmissa? Sähköstartti on kallis osa käytettynäkin ja harvinaisuus tuon ajan laitteissa
   
 8. Asentaja74

  Asentaja74 Active Member

  Vs: Winha

  Tässä 600 mallissa on 503 rotax vanhemmassa 60 mallissa 440 kone lisäksi kuomu on 60 mallissa samanlainen kuin 550.ssä ja taas 600 mallissa ja ski-doo trapper 602.ssa on samanlaiset kuomut muuten ne on periaatteessa melkein samoja keikkoja trapperiin kone on 440
   
 9. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Winha

  RyskäWinhalla harrastettu kevyttä rankojen ajoa ja reittien aukomista. Vuotsolaisia kaipaisi.. Onneksi tuo on kevyt nostaa uuteen lähtöön. Vähän ihmettelen vanhoja testejä joissa tuota haukuttiin liian painavaksi (170kg). Ainakin puolipitkiä Polariksia parempi tämä on ranganvedossa, ei ehkä sitten kun on päästy vauhtiin mutta liikkeellelähdössä ainakin. Polarikset naukaisevat sen 4500 kierrosta ennen kuin tela alkaa pyöriä, ja kelkka kaivautuu samantien kiinni reen eteen. Tämän kytkentäkierrokset on arviolta 2000 ja välitys niin lyhyt että muutaman rangan saa liikkeelle hyvin.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 10. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Winha

  Pistin myös jonkin aikaa ilman konetta olleen 52:n (54:n kuomulla varustetun) ajokuntoon. Kohler 340 pelaa siinä hyvin 28mm Mikunilla, Pääsuutin 190 ja tyhjäkäyntisuutin taisi olla 30. Jostain syystä tuo ei pärjää puidenvedossa ollenkaan tuolle aikaisemmassa kuvassa olevalle 54:lle, vaikka tela on paremmassa kunnossa ja kelkat muuten identtisiä. Jauhaa helposti lähdöissä kiinni. Ehkäpä tuon toisen yksilön rispaantunut tela, jossa puikot törröttää, antaa vähän lisäpitoa

  [​IMG]
   
 11. Kanto

  Kanto Member

  Vs: Winha

  Täällähän näyttää näitä vanhuksia olevan vielä hyvässä iskussa. Joten olisikos kellään antaa vinkkiä tuollaisen monta vuotta seisseen K340 2AX koneella olevan 32 herättelyyn.

  Ei lähde siis käyntiin vaan aivastelee kaasarista, ja lopulta ampuu putkeen. Tulpat kastuu joten bensaa tuntuu saavan, niinkin paljon että enemmän nykiessä valuu putken juuresta. Tulpat ja johdot on vaihdettu, ja kipinän antaa nätisti lohkoa vasten.

  Kaasarina 34 mikuni ja pääsuuttimen koko on 200. Myös imukaula on uusi. Puristuksia myös mitattu ja vaikutti olevan kunnossa.

  Viittaakohan tuo kaasarista aivastelu liikaan polttoaineeseen, vai voiko olla sytytyksestä/ajoituksesta johtuvaa.
   
 12. Asentaja74

  Asentaja74 Active Member

  Vs: Winha

  Veikkaisin että neulaventtiili kaasarista jumissa, sytytyski voi tosin olla pielessä mutta ensimmäisenä tutkisin kuitenki helpoimman vian eli neulaventtiilin
   
 13. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Winha

  Nämä Kohlerit täyttyy helposti bensasta, jos kaasarissa on juurikin se neulaventtiili yhtään vuotavaa mallia. Muistaakseni koneessa on kampikammion tyhjennyspultit jossain kaasarin alapuolella, jotta liian bensan saa pois. Tämä siis jos tulpat kastuu aina. 200 ei ole ainakaan liian suuri pääsuutin noin isolle kaasarille, kun käytin hetken VM34:sta, niin pääsuutin taisi olla pykälää suurempikin ja tyhjäkäyntisuutin oli 30 tai 35. Siirryin käyttämään VM28 ja VM30 -kaasaria näissä, kun 34-millinen tuntui olevan liian iso ja käynnistyminen huonompaa suuttimien vaihteluista huolimatta. Käyntiin sen kuitenkin pitäisi silläkin lähteä lopulta

  Jos huonompi tuuri on, niin sytytyspuolellakin voi olla jotain vaikeasti arvattavaa vikaa. Ne ulkoiset puolat kaasarin yläpuolella hajoaa yleensä ensimmäisenä. Heikollakin puolalla voi tulla kipinä jos tulppa ei ole paikallaan koneessa ja paineen alla. Muita vielä vaikeammin vaihdettavia vikakohteita on sitten ensiöpuolat, kondensaattorit ja kärjet, sitten pitäisi jo värkkäillä magneeton ulosvetäjä jos aikoo ne päästä vaihtamaan

  Onhan kelkassa primerpumppu? Ilman primeriä olevilla kaasareilla en ole saanut Kohlereita pelaamaan, vaan tuntuvat vaativan aina käynnistyäkseen pari painallusta primeristä. Kuristinta/ryyppyä ei ole kestäneet kuitenkaan käyttää vaan tuntuvat kastuvan heti.
   
 14. Vesa50

  Vesa50 Ockelbo 300-S, Lynx 250

  Vs: Winha

  Saa nähdä miten korjaamani Sachs 290. Siinä on primerin tilalla lääkeruisku. Kassotaan ja kokeillaan.
   
 15. Kanto

  Kanto Member

  Vs: Winha

  Neulaventtiiliä tuosta jo kokeilinkin testata puhaltamalla polttoaineen tuloliitäntään, mutta tuntui ainakin siinä pitävän hyvin. Ja primerpumppu tosiaan löytyy.

  Kokeilin tuossa vielä tulpanreijästä laittaa hieman bensaa, mutta aivastelee vain kaasarista eikä edes hörähdä kunnolla. Pystyyköhän noiden toisiopuolien toimintaa testaamaan mitenkään? Mittaamalla tai muuten?
   
 16. Asentaja74

  Asentaja74 Active Member

  Vs: Winha

  Puolet pystyy testaamaan yleismittarilla, vastus piti olla jotaki 4-7 välillä jos en kauhean väärin muista. Kärkien kärkiväli kannattaa tarkistaa myös
   
 17. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Winha

  Löysitkö ne lohkon tyhjennysproput? Aivan alaosassa koneen imupuolella, kummankin kampikammion kohdalla. Tavallisella kuusiokannalla. Kyllä tuo vähän kuulostaa että on kampikammiot täynnä bensaa nyt.

  Ulkoisen puolan vastusarvoksi minulle on neuvottu 1,5ohm, mutta saattaapa olla väärin, voi olla luettu väärin ja oikea arvo 4,5 ohm. Muistaakseni en ole koskaan joutunut kaksipyttyisissä kohlereissa edes säätämään kärkiä tai vaihtamaan konkkia, joten siellä puolella viat on melko harvinaisia. Ulkoisia puolia on saanut vaihdella joskus. Jos toinen on hajalla niin yhdellä pytyllä ei ehkä jaksa käynnistyä
   
 18. Kanto

  Kanto Member

  Vs: Winha

  Löysin nuo tyhjennysproput, empä ollut tuollaisia tullut ajatelleeksikaan joten kiitos vinkistä. Hieman sieltä pölähteli bensaa kun ilman tulppia ja proput auki kiskoi narusta, jätin sitten vielä tuulettumaan joksikin aikaa.

  Tuuletuksen jälkeen vaihdoin vielä pääsuuttimen 230 kokoon, ja säädin kaasarin ruuvit 1/2 kierrosta auki. Muutaman kerran nykäisin, ja kuuosti ehkä hieman lupaavammalta, eikä kaasarista ainakaan enään pärskinyt bensaa. Sitten tosin katkesi käynnistysnaru, joten homma jäi siihen. Pitänee kokeilla uudelleen kunhan saan uuden narun hommattua.

  Puolia kokeilin myös mitata yleismittarilla ja tuokseksi sain hieman isompia arvoja 7,5KΩ ja 7,3KΩ Boschin tekeleitä olivat.
   
 19. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Winha

  Miten mittasit? Tuo 7,5 kilo-ohmia oli toinen ohjearvo näiden puolien mittaukseen, mutta en tiedä mistä mitaten se pitäisi tulla. Tulpanjohdon liittimestä? Ohuiden johtojen liittimien väliltä mitattuna (johdot pois paikaltaan) ehjät puolat näytti antavan 1,7-1,8 ohmin lukemia, joten se 1,5 ohm ohjearvo siihen taisikin olla oikein.
   
 20. Kanto

  Kanto Member

  Vs: Winha

  Juu, tulpanjohdon liittimestä antoi nuo arvot. Enpä hoksannut ohuiden johtojen liittimien väliltä mitata ollenkaan.
   

Suosittele tätä sivua