Xtrim 600 ACE

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä pasii, 7/12/11.

 1. Busse-

  Busse- Well-Known Member

  Itsellä loppu entisestä adventuresta etuiskarit tonnin paikkeilla.Tilalle laitoin lisäsäiliölliset HPG kepit.Löytyy edullisimpiakin vaihtoehtoja kun reen kepit
   
 2. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Sitä vähän hain että ajatko miten paljon maaston puolella, vai onko tosiaan vain reitillä köröttelyä. Vähän vaikuttaa myös onko jossain Lapissa vai missäpäin. Melko iso muuttuja maton/kelkan valinnassa. Tuosta voinee jatkaa sinne mikä kelkka -foorumille jos haluaa vähän eri malleja arpoa.
   
 3. nostokurki

  nostokurki 2014 Lynx Xtrim 900 ACE

  Kuume nousi liikaa, ja kävin hakemassa 160km ajetun 900 ACE x-trimin pihaan kun sen sai heti mukaan :)

  Koeajamaan ei tuotakaan päässyt, mutta mitä nyt kärriin ajoin ja kotiin tullessa pari kertaa taloa ympäri, niin onhan tuo ihan eri maailmasta kuin aikaisemmat kelkkani. Kääntyy paikoillaan pituudestaan huolimatta, eikä kallistele penkkojen ylityksessä. Ja tuo kone, ai että... Varmasti olisi se 600cc riittänyt hyppien keikkuen, mutta kärsitään nyt ne muutamat lisäkilot muutamien lisähevosten kanssa :) Ja tuota kun ei oikeasti tarvitse huudattaa liikkelle lähtiessä, vaan sillä pääsee sutimatta matkaan.

  Mie tykkään. Ai vitsit, kyllä mie tykkäänkin!
   
 4. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Pistähän oma topikki, jos ei jo ole, kun alkaa kokemuksia karttua. Ja onnittelut uudesta kamppeesta!
   
 5. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

 6. nostokurki

  nostokurki 2014 Lynx Xtrim 900 ACE

  Juu SC on tämä. En ole vielä malttanut rauhoittua tutkimaan, kun piti melkein heti kotiin päästyä lähteä ajamaan. Ensimmäinen huomio oli tankatessa, että bensamittari jököttää koko ajan samalla kohtaa, eli näyttää puolta tankkia. 12 litraa sinne meni evästä. Kaipa tuohon joku korjaus on olemassa. Muuta vikaa en kelkasta löytänyt, paitsi sen että tuollainen olisi kyllä pitänyt ostaa jo aikapäivät sitten.

  Ja näin, 85km reitti- ja jääkokemuksella voin sanoa, että nyt löytyi paras kelkka mitä olen koskaan ajanut. Tangon koropala ja ehkä varvaskoukut joutuu hommaamaan, mutta muuten tuo istuu meikäläiselle kuin tehty. Kone vetää nöyrästi ja yllätyksettömästi, varsinainen potku tulee vasta viimeisellä neljänneksellä kaasusta eli melko logaritminen vaste kahvassa, joka helpottaa puiden kiertämistä ja rinteissä sutimisen ehkäisemistä. Liikkeelle tuo lähtee niin eleettömästi että väkisinkin hymyilyttää, ja varsinkin tuota kelkan äänitasoa kiitän suuresti, ei hävetä ajaa talojen ohi kun kelkasta kuuluu vain vaimeaa hurinaa (kunnes ajaa kovempaa ja telaston ääni peittää koneen äänet). Hyvin tuolla reitillä pysyi kaksitahtisen perässä, ja tuo kelkka kyllä kääntyy kuin ajatus; ei tarvitse pyytää kelkalta että mennäänkö tuonne ja odotella milloin päätös tulee :D Alustakin toimii minusta todella hyvin, yhteen vastapattiin tulin sen verran huonosti että etupukin iskari pohjasi kevyesti, mutta muuten tuo kyllä leijuu pattien yli aivan järkyttävän nätisti. Pituus tietysti tekee osansa tuohon rauhallisuuteen.

  Kaiken kaikkiaan, erityisen tyytyväinen olen tuohon hankintaan :)
   
 7. V. Kiiveri

  V. Kiiveri New Member

  Emolla on 600ACE ja ite ajelen RE:llä. Laitoin alkuviikosta shimmatut RE:n pumput, eteen tuli vanhasta letkun päässä roikkuvilla lisätankeilla. Mattoa en kerenny yöllä vaihtamaan 25->32 mutta puunkierrossa ihan yhtä nopea kuin RE. Eipäs niillä kyllä mitään ajoon vaikuttavaa eroa moottorin lisäksi olekkaan. Suksina SLT ja lyhyellä matolla, ei keuli kaasulla niin joka tilanteessa tarkka, varma ja yllätyksetön ohjattava. Vakioiskarit ja alkup. CTRL jalakset estävät kyllä tehokkaasti urheilullisen ajon. Ja itseasiassa tasainen voimantuotto ja tosi alhaalta kiinni ottava kytkin helpottavat hidasta puunkiertoa, helpompi kuin hyökkäävä e-tec. Mutta jos vauhdit nousee sataseen ja tilapäisesti ylikin niin sitten on vaikea pysyä 2-tahtien mukana.

  Telaston ääniin, ite kiinnitin huomion aluksi ihan samaan mutta johtuu just siitä että kaikki kuuluu suoraan läpi kun moottorin ääntä ei ole. Se vanha on kyllä pirun äänekäs, kuulostaa tuossa nelarissa kuin jotain olisi rikki. PPS2 on jo paljon hiljaisempi.
   
 8. V. Kiiveri

  V. Kiiveri New Member

  Noista 600ACE:n moottorin kumeista, kytkimen puoleisista. Systeemihän on sellainen että pitkällä pultilla nipussa, välissä kumilettu. Nyt korvan ja kumiletun välissä ehkä 5-8mm rako ja kytkimen ottaessa kiinni moottori nousee tuon vajaan sentin. Kääntää samalla kytkintä pois linjasta varin linjasta, vähän outo systeemi kaikkiaan.

  Mites muilla, onko seisoessaan rakoa kumin ja korvan välissä vai pitääkö alkaa etsimään uutta kumilettua.
   
 9. nostokurki

  nostokurki 2014 Lynx Xtrim 900 ACE

  Jotenkin tuntuisi loogisemmalta yhdistää nämä ACE-koneiset (600 ja 900) Xtrimit tähän topiciin, taitaa noita kaksitahtisia olla reilusti enemmän? Vai onko ihan typerä ajatus?

  Ei ainakaan tuossa omassa ole minkäänlaista rakoa.


  Taas tuli pidempi lenkki ajettua, nyt on jo tuplattu edellisen omistajan kilometrit. Tuo ajo-ohjelman valinta yhdistettynä kääntyvään kaasuvipuun on kyllä todella hyvä keksintö, normaaliajossa menee tuolla "standard mode"lla kevyesti ja sutimatta, kun sitten taas tiheämmässä patikossa ja korkeiden mäkien luona tyrkkää "sport mode"n päälle niin saa kaasuun vastaavuuden sellaiseksi että kelkka reagoi välittömästi ohjastajan pyyntöön, ja pääsee sutimatta mäet ylös.

  Kulutus näin sisäänajon aikana ollut aika tarkalleen 11l/100km. Täyskaasuvetoja en ole ottanut, jäällä matkanopeus noin 80km/h ja perus patikossa kolmen ja neljän kympin väliin.

  Olen kyllä erittäin tyytyväinen :)
   
 10. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Vaihda ne kumit ennen kuin tulee vahinkoa. Kaverin yeti tuhosi ensin yhden remmi, sitten toisen remmin täydestä laukasta ja variaattorista helixi hajalle siinä rytinässä. Syynä nuo kumit, pääsi kone jo useamman sentin elämään kytkimestä nostaessa.
   
 11. Kelkkailija1234

  Kelkkailija1234 New Member

  Ostin Xtrim 600 ACE vm. 2020, ilman lisäjäähdytintä keulalla, 600 km ajettu uudesta.
  Kelkkaan muuten tyytyväinen mutta moottori ei saavuta 4T koneelle normaalia käyntilämpötilaa 80C.
  -10C pakkasessa ja puuterilumella lämmöt on 40-50C. Kun pysähtyy niin tunnelijäähdytin on kädelle lämmin.
  Nollakelillä ja kovalla alustalla 60C.
  Termostaatti on varmaan aina auki.
  Moottorissa on öljy/jäähdytysneste lämmönvaihdin joten moottoriöljykin on melko viileää.
  Onko muilla vastaavia kokemuksia?
   
 12. Busse-

  Busse- Well-Known Member

  900 rangerin moottorin lämpötila oli puuterissa ajettaesa 39 astetta.Mielestäni aika viileänä käy,mutta paikallinen huolto sitä tutki silloin ja meinas että aivan normaali lämpötila.Sidewinderi on sitten aivan toista maata,ummessaki lämmöt on sielä 80 asteen nurkilla
   
 13. Kelkkailija1234

  Kelkkailija1234 New Member

  Mulle jälleenmyyjä sanoi että tunnelijäähdyttimellä olevat on suunniteltu toimimaan kylmänä ja lämpötila heittelee.
  Lisäjäähdytin mallit käy kuulemma kuumempana. Syytä ei kertonut.

  Varaosakirjasta löytyy kahdenlaisia termareita:
  420822650 , 75C ,suora laippa.
  420822655 , ei ilmoitettu lämpöä. Laippa muotoiltu, kantaa vähän ja päästää läpi kiinni ollessaan?
   

  Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua