Yamaha 2020

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä janzka, 26/1/19.

Tagit:
 1. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Hienoa. Kysäse yks remmi kuitenni mukaan varalta. :D
   
 2. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja ylipainopiano mtx 153" -20

  Varovasti jos kävisi vaan kokeilemassa, ei vanha jaksa enää riehua. Niin ja eihän ne enää syö remmiä, kuulema...
   
  JääPete, möykkä, paikkari ja 2 muut tykkäävät tästä.
 3. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Sullahan meni vissiin 20 remmiä varovaisella kokeilullaki:D
   
 4. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Näi o! Mäkin sain joulukortin eilen:D
   
  Värjäri tykkää tästä.
 5. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Normi käytöllä ei mitään ongelmaa. Sun käytöllä varmaan mikään ei ole muuttunut, niin etköhän löydä taas saman "vian". Se mitä ite noita olen ajellu, on selkeää että jos vedät pilli auki - jarru suttiin - pilli auki, remmi käy löysällä ja hakkaat pussitettua remmiä. Tuon kuulee jo ajossakin kun remmi vinkaisee.
  Nämä kyllä pelaa siinä käytössä mihin tehtykki. Reippaassa reissaamisessa. Se mitä olen juttujen perusteella ymmärtänyt, doodoo osalta sanoisin että hommaa joku rs tyylinen peli alle ja lähe hakkauttamaan kisoja :D
   
  pezq^ ja janzka tykkäävät tästä.
 6. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Oon ajanu 137 2019, thundercat 2019 ja 2020 137 malleilla pari tuhatta kilsaa. Sanoisin ettei niin kattavia eroja ole että joku olisi toista parempi. Alusta noissa pitää tehdä uusiksi kovaan ajoon. Kantavuutta ja luottoa pitää saada ettei tarvitse olla niin hereillä joka ojaan. Sähkösäätö on mukava lisä vrt vanhempiin, mutta mun ruholla ja vauhtia nostaessa en löytänyt siitä tarpeeksi kantavaa säätöä varsinkaan ettei mennyt herkkyys myös kovaksi, eli vaatisi ruuvaamista. Muutenkin sähkösäätö olisi hyvä ohjata keulaa ja alustaa erikseen, hard asennolla keulan säätö veti sukset koviksi. Olisi ollut sopivampi jos säätö olisi ollut keulan osalta alustaan nähden -1. Eli hard alusta olisi med keulalla. Mulla painoa rapia 110 kamppeet päällä. Keula sinänsä pelaa ihan ok, mutta alustasta löydät rajat ja luottoa ei oikein ole alkukauden möykkelikössä. Sukset on paskat, ei ohjaa mihinkään vaan puskee. 2020 mallissa on hyvä tuulilasi, siitä ehdottomasti plussa. Kulku kaikissa on sama, mittasin nuo kaikki eikä niissä eroja ole kiihtyvyydessä (3.3s sataseen). 2019 mallissa et juuri mitään häviä, mutta uusi on tietenkin aina uusi.

  Ja niinkö rivien välistä voi lukea, on ollut oikein mukava ajaa noilla nelarijammuilla.
   
 7. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Onko tämä sitä maalittamista? ;)
   
 8. Pasi

  Pasi Sidewinder LTX-LE 137" 2019

  Samanlaiset fiilikset alustasta kuin mitä @Hemmo kirjoittaa. Itse yritin korjata tilannetta joulun aikaan.
  Sähkösäätöisten iskareiden korvaaminen perinteisillä iskareilla ei ole yksinkertaista. Kun ottaa liittimen iskarista pois, niin mittaristoon tulee vikakoodi.
  Sain alkuun Yamahalta vinkkiä, että kun ottaa liittimen irti iskareiden ohjausyksiköltä, ja sen jälkeen kuittaa diagnostiikkalaitteella vikakoodin pois, niin sen jälkeen voi vaihtaa normaalin iskarin paikalleen.
  Kun liitin irroitettiin ohjausyksiköstä, niin tuli uusi vikakoodi, joka ei näkynyt diagnostiikkalaitteessa.
  Asiaa selvitellään. En tiedä joko KPM Tech:llä löytyi asiaan ratkaisu, yksi mahdollisuus on, jos takapukin iskarista saisi askelmoottorin irti ja sen saisi kytkettyä liittimeen paikalleen, sen jälkeen toimisi vielä etuiskareiden säätö, ja alustan saisi viritettyä Totaltekeillä mieleiseksi.
   
 9. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Tutkitteko sitä että jos koittaisi pärjätä sähkökepeillä ja keskittyisi sen etupukin iskarin muutokseen esim totaltekkiin?
   
 10. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro 141"

  +++ Kylläpä oli kiteytettynä asia :D:D ja samaa pussitus koskee vakiona myös tietynlaista umpisen ajoa jota Doodoolla oli paljon ja lisäksi karkeaa mattoa.
  Mullahan on tuo samanmallin tuulilasi ollut menossa mukana pian 10tkm ja oon tykännyt, käsivoimatkin säästyy sarvien kääntelyyn kun tahtoo ilmavirta kovemmissa vauhdeissa ottaa torsoon aikalailla. Eikö se pitänyt uusiin malleihin olla tuo jousitus säätö erikseen eteen ja taakse??
  Mulla nykyisessä Hanskin säädöt voimansiirrossa ja onhan se ihan erilailla hereillä myös mutkapätkillä ja kaikenlaisissa hyppyytyksissä, oletko päässyt säädettyä testaamaan? Ei se toki mikää R-kisuli ole siltikään vaan kaukana siitä :p
  Tottahan se on että vakiona varmaan alusta tuntuu tuolla massalla vastaavan ekana ja näin se on 18 mallissakin ja tahtoo 3säätöisessä olla viimeinen klikki semmonen kumipallo ja keula ei tosiaan jousta yhtään toki Doodoo tais vetää kolmosella :D, Totaltekki etupukkiin ja takapukissa menee vakio ihan kummasti mutta onhan niitä sitten säädön koventuessa hajonnutkit, sitten kun saa alustan kohtuulliseksi huomaa että kelkka niiaa ja jouset keulaan uusiksi jolloin aukeaakin uusi maailma :D.
  Hyvä tietää jo tässä vaiheessa ettei isoa eroa 20mallissa, siinähän tuo keula muuttui ja crossiukot hehkutti sitä kun tuli crossipeleihin että iso muutos, itse ihmetellyt että keula periaatteessa noussut ja takapukkia laskettu o_O, toki pohjauskumet pidemmät etupukissa ja muutaki pientä.
  Pitää se kokeilla jos saumat tulee, tunnostaa vaan tuo nykyinen että sillä vois ajella hautaan asti taikka mites se 146" VIPER kun nyt on vauhtipääkin hävinnyt kokonaano_O
   
 11. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Itse en näkisi mitään vaparinelareita juurikaan vaihtoehtona. Winderissä on oma särmä juurikin siinä moottorissa, mikä on todella hieno keksintö.

  Olen ajellut myös viriversioilla ja alustasepityksillä. Värjärin porukoissahan noita on pari kpl, pitkä ja pätkä. 137" oli viimevuonna vielä raakile, mutta tykkäsin kyllä jo siitäkin että oli justiinsa oikea suunta. Nyt siinä kaverin pelissä on totaltekit, en ole päässyt kokeilemaan mutta jos edellisestä on paljon parantunut niin on varmasti hyvä vauhdikkaaseen ajoon. Itellä ongelma on noissa laitteissa se, että pelottaa hajoittavansa joko laitteen tai itsensä kun alusta menee alusta kasaan asti samaa vauhtia yllättävässä paikassa. Mutta tosiaan, nämä asiat on niitä säätökysymyksiä jos ajossa haluttaa harrastaa enempi racea. Jo vakiosäätöisellä winderillä kyllä reissaa oikein kivasti. Vakiota voimansiirtosepitettyä en ole koskaan kokeillut, mutta jos vakiosta paranee niin sekihän on vain plussaa. Omasta mielestä se vakiosäätökin on aivan hyvä.

  Ja edelleen, nuo tarinat on ajateltu normikuluttajan näkökulmasta, ei absoluuttisen suorituskyvyn metsästäjän näkökulmasta.
   
 12. Pasi

  Pasi Sidewinder LTX-LE 137" 2019

  Etupukissa on ollut alusta asti Totaltek. Jäi 2018 mallista ylimääräiseksi takapukin Totaltek, ja kun kyselin useammalta iskarisepältä että löytyykö hyvää simmitystä sähköfoxiin, vai laitanko paikoilleen Totaltekin, niin tuli vastauksena että laita Totaltek. Pitää katsoa jos simmittäisi foxia, jos se auttaisi asiaa. Toisaalta vikakoodiin on ratkaisu. Takapukin sähköfoxin siirto kuomun alle, liitin kiinni siihen, alustaan Totaltek. Ei vain viitsisi tuon takia kantaa ylimääräistä iskaria mukana :)
   
 13. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro 141"

  Totaltekeillä sellaisessa vauhdikkaassa pomputuksessa oikein naurattaa pompotella, tuntee kivasti kun jousitus elää koko matkalta progressiivisesti ja pahat tällit on historiaa, keulaan en ole uskaltanut ostaa kun vakiolla saa vähän hillittyä vauhtia pois toisaalta taas kun jotain tulee näpeille niin.... Viperin kanssa oli ongelmaa 4x Totaltekit ettei tarvinnut kyllä isosti löysäillä ja tunnosti että katkeaa koko laite jos ois täysiä soittanut nuoteista jota kyllä välillä tuli tehtyäkin. Sillä vaan sitä Viperiä itse kovasti miettinyt kun kädet on huonontunut ja refleksit hitaat sekä rymyukon luonne jäänyt puihin ja ojiin vuosien aikaan:D sitä kun lähtee vauhtia nostamaan yhtäkkiä tuolla monsterilla niin oikeasti sitä tapahtumaa tulee äkkiä ja PALJON o_O onneksi vapariin verrattuna on hävinnyt se pikkupateissa ryntäily kun kone ei vastaa niin tautisen herkästi joka liipaisuun. Hiljaisuus toki verrattuna vapariin on mykistävää sekä vakiona juurikin sellaiseen perus matka-ajeluun niin ei tartte tehhä mitään isoja tai no Kainuun korkeudelle sen etupukin vaimentimen tai ainakin jousen jo pelkästään keventämään ohjausta. Se vain tosiaan pitää muistaa että jos oikeasti haluaa patikkoa ryskätä niin kannattaa katella ihan muualta se laite:), nämä 137:t on kyllä ollut reittiseikkailuun hyviä laitteita ja sen verran ohi aiheen että pitäisi päästä samaan reissuun BRP:n 900Tbo Xterrain ja Renen kanssa ja nimenomaan tuolla omalla kelkalla johon on jo juurtunut.
   
 14. Somppi

  Somppi 153" BTX Winderi -20 Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

  Homma on vielä vähän kesken. Yamahamotor suomi vastasi että moottorin osalta takuusta pitää keskustella virityspajan kanssa mutta muuten takuu säilyy. Yritän selvittää sen henkilön joka meille sanoi että takuu säilyy koska henergyn myymien kittien on todettu olevan varmoja ja kestäviä ja oli yksi uuden kelkan hankkimista edistävä tekiä. Oli se mies hoitaa kelkkojen tilaamisen ulkomailta kaikille jälleenmyyjille mutta en nimeä ole löynnyt.
  Ja mainitsi juurikin janzkan kelkan jossa oli "liki 300hp" ja mitään ongelmia ei ole ollut jonka takia täysi tehtaan takuu säilyy.
   
  Viimeksi muokattu: 24/1/20
  janzka tykkää tästä.
 15. Hentte

  Hentte 800 162" RMK -17, AC 600 Snowcross

  Kylläpä se tuommonenkin takuu monelle riittäis, että kaiken muun korvaavat vielä mutta moottorin osalta ei. Huonoa tuuria täytyy olla, että tuosta moottorin saa räjäytettyä lisähevosilla. Mietityttänyt vain miten sitten suhtautuu kun vetopuolelta antautuu jotain.
   
 16. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja ylipainopiano mtx 153" -20

  Van onhan niitä viritettyjä särkynyt joka talvi useita ja omasta pussista ne on maksettu. Maahantuoja ei tule ikinä kirjoittamaan sellaista paperia.
   
 17. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2020 Stage 4 270hp

  Yhen ketjukotelon rikkoutumisen oon kuullu ja takuusen meni.
   
 18. Piano mies

  Piano mies Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2020

  Noniin lynxi mies muuttu yamaha mieheksi. Tuli hommattua yamaha sidewinder mtx 153.
  Sitten kuluttaja vinkkejä jos sais? Jotaki mitä kannattaa piettää silmälä tai ei tehä. Järki tieten päähän. On outo 2 tahin jälkeen mutta hyvältä tuntuu heti alkuunsa eikä tullu osto morkkista :)
   
  janzka, Rautane, hekkis ja 2 muut tykkäävät tästä.
 19. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tutustu peliin eri olosuhteissa ja pohdi mitä tarvitset, sitten koitat kaverin samanlaista joka on säädetty ja päätät tarvitko sellasen, sitten vaan kopioit ne itsellesi euroja hyväksi käyttäen..
   
  Piano mies tykkää tästä.
 20. Piano mies

  Piano mies Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2020

  Kuiti :)
   

Suosittele tätä sivua